Web Analytics Made Easy - Statcounter

صبح که آفتاب جوانه می زند و کمی گرم تر می شود، زیرانداز، کمی خوراکی و آب برمی دارد تا با چند نفر از هم کلاسی هایش به بالای تپه فورجی بروند.

در ارتفاعات تپه فورجی در اطراف روستا و برخی از باغ ها که اینترنت خوب جواب می دهد به همین خاطر این روزها محل درس خواندن بچه ها شده است. کلاسی در طبیعت و راهی که روزانه چند بار می روند و می آیند تا به« شاد» دست یابند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

اینترنت در این روستا ضعیف است اما اراده دانش آموزان برای درس خواند قوی است، علاقه به درس و کتاب آنان را به زیر نور آفتاب در تپه ها و یا زیر سایه درختان پاییززده در باغ ها کشانده است. 

اینترنت در این روستا ضعیف است اما اراده دانش آموزان برای درس خواند قوی است، علاقه به درس و کتاب آنان را به زیر نور آفتاب در تپه ها و یا زیر سایه درختان پاییز زده در باغ ها کشانده است

می گویند مدرسه چند وقتی هست که تعطیل است، معلم کرونا گرفته و برای اینکه دانش آموزان کرونا نگیرند، کلاس درس تطعیل شده است، این روزها آموزش باید از برنامه شاد پیگیری شود اما اینترنت جواب نمی دهد. 

این روزها که آموزش در کلاس های درس به فضای مجازی و گوشی ها کشانده شده، مشکل دانش آموزان و دانشجویان روستایی در خراسان شمالی، نداشتن اینترنت و ضعیف بودن آن است.

مردم می گویند اینترنت در روستا خوب جواب نمی دهد به همین علت بچه ها کتاب و گوشی ها را برمی داند و به بالای کوه و یا باغ هایی که در بالادست قرار دارند می روند، برخی هم راهی پشت بام خانه شان می شوند. 

این تپه ها و باغ ها پیش از این، اسم داشته و یا نداشته نمی دانم، اما این روزها اهالی از این مکان ها، به تپه فورجی و باغ فورجی یاد می کنند.  

کلاس شبانه آنلاین در تپه های فورجی 

دهیار روستای چالتلپک در شهرستان مرزی راز و جرگلان که دانشجو است در این باره گفت: مشکل اینترنت، دانش آموزان و دانشجویان در این روستا را گریبان گیر کرده است، دانشجویان به خوبی نمی توانند در کلاس های مجازی حضور پیدا کنند، این مشکل را به عنوان دانشجو دائم لمس کرده ام. 

طاهره محمدی اظهار داشت: بالای کوه اینترنت خوب است و برای شرکت در کلاس های مجازی، به آنجا می روم، بعضا که کلاس ها به شب می خورد، با همسرم بالای کوه می روم، این تجربه ها هر چند سخت اما بعضا شیرین است اما سرمای هوا که غالب شود، نمی دانم باید چه کار کنیم. 

وی خاطرنشان کرد: این روزها، هوا خوب و خوش است، هنوز سرما چیره نشده، اما به هر حال سرما می آید، آن وقت آمدن به کوه و یا رفتن به پشت بام و درس خواندن امری محال می شود. 

این روزها، هوا خوب و خوش است، هنوز سرما چیره نشده، اما به هر حال سرما می آید، آن وقت آمدن به کوه و یا رفتن به پشت بام و درس خواندن امری محال می شود

دهیار روستای چالتلپک افزود: در برخی از نقاط روستا که نزدیک روستای دویدوخ است، آنتن دهی کمی بهتر است اما در مجموع روستای چالتلپک، اینترنت ندارد و مردم دچار زحمت هستند. 

سخت کوشی دانش آموزان در روزهای کرونایی  

یکی از اهالی روستای گرکز در شهرستان مرزی راز و جرگلان هم در این باره گفت: اینترنت در روستای ما خیلی ضعیف است، اصلا جواب نمی دهد، بچه ها مجبور هستند برای دست یابی به اینترنت به تپه های اطراف بروند، در نقاط مرتفع اینترنت فورجی است و بهتر می توانند در کلاس های مجازی شرکت کنند. 

مریم رحیمی اظهار داشت: جای شکرش باقی است که این روزها هوا گرم است و بچه ها زیاد اذیت نمی شوند، هنوز هوا خوب است اما نمی دانم با سرد شدن هوا، بچه ها می خواهند چه کار کنند. 

وی افزود: خواهرم هر روز، با چند نفر از دوستانش به بالای تپه می رود، با خودشان خوراکی و زیرانداز برمی دارند و آنجا با مدد اینترنت درس می خوانند. 

این فعال فرهنگی در روستای گرکز اظهار داشت: بچه ها روزی چند بار تا تپه می روند و می آیند. 

دهیار روستای گرکز هم در این باره گفت: تعطیلی مدرسه سبب شده تا دانش آموزان از آموزش حضوری محروم شوند، مدرسه به علت ابتلای معلمان به کرونا، تعطیل است.

محسن زاهدی اظهار داشت: بچه ها آموزش را از طریق برنامه شاد دنبال می کنند اما اینجا اینترنت ندارد، البته اینترنت در بخشی از روستا که نزدیک یکه سعود است، با خط ایرانسل جواب می دهد اما بخشی دیگر، اصلا اینترنت ندارد. 

وی افزود: بچه ها بر روی پشت بام خانه و یا بالای تپه ها با شاد ارتباط می گیرند. 

دهیار روستای گرکز با بیان اینکه مشکل اینترنت در روستاهای شهرستان مرزی راز و جرگلان زیاد است افزود: در روستای اسمی دولان، نه اینترنت جواب می دهد و نه دسترسی به برنامه های تلویزیون میسر است، در آن روستا زیرساخت مخابراتی وجود ندارد. 

بیش از هزار و ۴۴۰ مدرسه زیر پوشش اینترنت رایگان

رییس اداره فناوری اطلاعات و ارتباطات اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی اظهار داشت: با اجرای طرح اتصال، بیش از هزار و ۴۴۰ مدرسه زیر پوشش اینترنت رایگان قرار گرفته اند و اکنون مشکل اینترنت در مدارس استان وجود ندارد. 

با اجرای طرح اتصال، بیش از هزار و ۴۴۰ مدرسه زیر پوشش اینترنت رایگان قرار گرفته اند و اکنون مشکل اینترنت در مدارس استان وجود ندارد

فرامرز صدقی اظهار داشت: اینترنت مدرسه برای دانش آموزان، حتی در صورتی که مدیر و یا معاون مدرسه حضور ندارند، قابل استفاده است، با همکاری شورای اسلامی و یا دهیاری روستا، دانش آموزان می توانند از این امکان بهره ببرند. 

وی افزود: اگر مدیر مدرسه ای در روستا در دستیابی به اینترنت مشکل دارد و یا مدرسه ای از خدمات طرح اتصال بازمانده، گزارش را به ما منعکس کند تا برای رفع آن اقدام کنیم.

شهرستان مرزی راز و جرگلان در بسیاری از شاخص ها، دچار عقب ماندگی است. 

فرماندار شهرستان راز و جرگلان در این باره گفته بود که در اینترنت پرسرعت ضعیف هستیم و فقط ۱۰ روستای بزرگ شهرستان اینترنت پرسرعت دارند.

اسماعیل حسین پور اظهار داشت: تنها هفت درصد جمعیت روستایی تحت پوشش اینترنت قرار دارند.

سیدعلی مرتضوی، مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان شمالی هم گفت: در هشت ماه گذشته ۱۲ سایت ایرانسل در شهرستان راز و جرگلان به بهره برداری رسیده است و ۱۰۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار به این شبکه متصل شده اند.

دسترسی مدارس رازوجرگلان به اینترنت ۲۰۰ درصد رشد کرد

مدیرآموزش و پرورش رازوجرگلان از رشد ۲۰۰ درصدی اتصال مدارس این شهرستان به شبکه ملی اطلاعات خبر داد و گفت: اکنون در ۱۲۶ واحد آموزشی امکان استفاده از اینترنت رایگان فراهم شده است.

عباس رضایی اظهار داشت: پیش از این تنها ۴۰ مدرسه رازوجرگلان به شبکه ملی اطلاعات متصل بودند.

 وی با اشاره به اهدای مودم های ایرانسل به برخی از مدارس افزود: علاوه بر اینترنت رایگان، تمام تجهزیرات دسترسی به اینترنت به صورت رایگان توسط اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان در اختیار مدارس فاقد مودم قرار گرفته است.

رضایی با بیان اینکه اتصال باقی مدارس به اینترنت در دستور کار است، تصریح کرد: هم اکنون تنها ۵۰ مدرسه در شهرستان فاقد اینترنت است که بر اساس برنامه ششم توسعه، با همکاری آموزش و پرورش و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، بسترهای لازم برای اتصال تمام مدارس روستایی به شبکه ملی اطلاعات فراهم خواهم شد.

مدیرآموزش و پرورش رازوجرگلان افزود: علت تجهیز نشدن این مدارس به اینترنت نبود زیرساخت های لازم ارتباطی در آن مناطق است که بزودی این مدارس نیز  از طریق آنتن های " های وب" و فیبر نورری از شبکه ملی اطلاعات برخوردار خواهند شد تا دانش‌آموزان به طور کامل از ظرفیت‌های آموزش مجازی بهره‌مند شوند.

۱۲ هزار دانش آموز در ۱۸۲ مدرسه شهرستان راز و جرگلان تحصیل می کنند. 

خراسان شمالی دارای ۳۰۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور ترکمنستان است که بیشتر این مساحت در شهرستان راز و جرگلان واقع است.

این شهرستان سه بخش و ۶ دهستان دارد و ۹۵ درصد جمعیت این منطقه روستایی هستند.

راز، مرکز شهرستان مرزی راز و جرگلان در ۱۲۰ کیلومتری مرکز خراسان شمالی قرار دارد و بیشترین تمرکز جمعیتی قوم ترکمن این استان در راز و جرگلان است.

برچسب‌ها ویروس کرونا مدارس راز و جرگلان توسعه روستایی خراسان شمالی فضای مجازی شبکه شاد بهداشت و سلامت دانش‌آموزان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا مدارس راز و جرگلان توسعه روستایی خراسان شمالی فضای مجازی شبکه شاد بهداشت و سلامت دانش آموزان ویروس کرونا مدارس راز و جرگلان توسعه روستایی خراسان شمالی فضای مجازی شبکه شاد بهداشت و سلامت دانش آموزان اخبار کنکور شهرستان مرزی راز و جرگلان شهرستان راز و جرگلان شبکه ملی اطلاعات فناوری اطلاعات باره گفت اینترنت رایگان آموزش و پرورش خراسان شمالی دهیار روستای مشکل اینترنت پوشش اینترنت دانش آموزان تپه ها پشت بام باغ ها بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۷۵۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدارس، صاحب نیروگاه های خورشیدی می شوند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ساتبا، محمود کمانی، رئیس سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره‌وری برق (ساتبا) درباره روند توسعه ساخت نیروگاه‌های خورشیدی در مدارس کشور خاطرنشان کرد: در سال گذشته تفاهم‌نامه‌ای با سازمان نوسازی مدارس و آموزش و پرورش داشتیم تا سامانه‌های خورشیدی در مدارس کشور توسعه پیدا کنند؛ این تفاهم‌نامه بین سازمان توسعه مدارس، ساتبا و خیرین مدرسه‌ساز منعقد شده است که خیرین علاوه بر ساخت مدارس، هزینه‌های احداث نیروگاه‌های خورشیدی بر روی پشت بام مدارس را هم متقبل شوند.

وی ادامه داد: ساتبا برق تولیدی این نیروگاه‌ها را با نرخ مناسب می‌خرد و عوائد حاصل از برق تولیدی به تأمین هزینه‌های جاری و نگهداری مدارس کمک بزرگی می‌کند. قم در این زمینه پیشتاز است و ۱۱ مدرسه در این استان به سامانه‌های خورشیدی تجهیز شده است.

کمانی با اشاره به افتتاح سه سامانه ۲۰ کیلوواتی در مدرسه خیر ساز غلام رضا زیرک در شهر قم، عنوان کرد: امیدواریم ساخت سامانه‌های خورشیدی در مدارس توسعه پیدا کند چرا که ظرفیت فوق العاده‌ای در کل کشور وجود دارد، این امر زمینه فرهنگ‌سازی دانش آموزان به عنوان آینده سازان کشور را فراهم می‌کند و به تولید برق پاک کمک می‌کند؛ هم اکنون ۱۰۰ مدرسه در کل کشور وجود دارد که نسبت به نصب سامانه خورشیدی اقدام کرده‌اند که امیدواریم توسعه پیدا کنند.

معاون وزیر نیرو با اشاره به برنامه توسعه نیروگاه‌های تجدید پذیر در کشور اظهار کرد: در کنار مدل‌های مختلفی که وزارت نیرو و ساتبا برای توسعه نیروگاه‌های تجدید پذیر شامل نیروگاه‌های بزرگ و بخش صنعت دارد، ساخت نیروگاه‌های کوچک مقیاس را در حوزه مدارس و نیز نهادهای حمایتی در حال پیگیری هستیم.

وی درباره جزئیات ساخت ۸۵۰۰ مگاوات نیروگاه‌های تجدید پذیر در دست ساخت در کشور بیان کرد: ما برای دو بسته نیروگاهی از شورای اقتصاد مجوز گرفته‌ایم که شامل یک بسته ۴۰۰۰ مگاواتی و بسته ۴۵۰۰ مگاواتی است؛ مناقصات مربوط به آن در سال گذشته، برگزار و برندگان آن اعلام و از این حجم نیروگاهی، ساخت ۲۵۰ مگاوات در استان قم قرار دارد که در چند ساخت گاه در حال پیگیری است؛ امیدواریم با تخصیص زمین، احداث این نیروگاه‌ها بزودی شروع شود.

بر اساس هدف‌گذاری صورت گرفته، قرار است نیروگاه‌های خورشیدی در ۲۰ هزار مدرسه ساخته شوند؛ از این سطح ۱۶ نیروگاه خورشیدی به بهره‌برداری رسیده و ۵۶ پروژه در سطح کشور در حال اجراست.
لازم به ذکر است، تفاهم نامه همکاری میان سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره وری برق (ساتبا)، سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، معاونت متوسطه وزارت آموزش و پرورش و جامعه خیرین مدرسه ساز کشور در خردادماه سال ۱۴۰۲ به مدت ۵ سال منعقد شده است.

هدف از امضای این تفاهمنامه، احداث سامانه‌های خورشیدی مقیاس کوچک و پاک توسط خیرین و سرمایه‌گذاران حقیقی و حقوقی در مدارس کشور و توسعه فرهنگ بکارگیری انرژی‌های تجدید پذیر و بهره‌وری برق در جامعه معلمان و دانش آموزان است. با اجرای این تفاهم‌نامه‌، نیروگاه‌های خورشیدی انشعابی با ظرفیت حداقل ۲۰ کیلووات و غیر انشعابی در ۲۰ هزار مدرسه منتخب کشور با سرمایه‌گذاری خیرین برای انتفاع مدارس ساخته می‌شوند.

کد خبر 6090189 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • رشته‌های فنی باید در شهرستان معمولان ارتقا یابد
  • گرگان ۹۰ هزار دانش آموز دارد /هزینه پروانه ساخت و ساز مانع مولدسازی
  • برپایی کلاس درس دانش آموزان فلسطینی در چادرها
  • ۱۱۲ آموزگار مدارس شاهداستان در کارگاه توانمند سازی شرکت کردند
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت
  • ۱۰۰ سامانه خورشیدی در مدارس نصب شده است
  • مدارس، صاحب نیروگاه های خورشیدی می شوند
  • برنامه‌های بزرگداشت هفته معلم در شأن این قشر برگزار شود
  • شهریه مدارس غیردولتی، شفاف می‌شود؟!
  • ۳۴۰ هزار دانش‌آموز در آزمون مدارس سمپادونمونه دولتی رقابت می‌کنند