Web Analytics Made Easy - Statcounter

آتش‌سوزی وسیعی از یک‌شنبه در جنگل توسکستان گرگان شعله‌ور شده که قبرستانی قدیمی را نابود کرده و درختان کمیاب سرخدار را در معرض انقراض قرار داده است، خشک بودن طبیعت، ارتفاع زیاد و سخت‌گذر بودن منطقه همان مشکلات همیشگی در اطفا هستند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از گلستان ما، استاندار گلستان در بازدید از منطقه آتش سوزی اعلام کرد: احتمالا خاموش کردن آتش در جنگل توسکستان دو تا سه روز آینده طول می کشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 هادی حق شناس گفت: مناطقی که دچار حریق شده صعب العبور است و احتمال دارد خاموش کردن آتش دو تا سه روز آینده ادامه داشته باشد.

وی افزود: حدود 4 روز است که بیش از 600 نفر روز از نیروهای مردمی و منابع طبیعی، هلال احمر و محیط زیست مشغول اطفای حریق هستند. 

حق شناس تصریح کرد: هلی کوپتر هلال احمر و منابع طبیعی نیز برای آب پاشی و انتقال نیروها از روز اول وارد کار شده اند، وی وسعت آتش سوزی در جنگل توسکستان گرگان را حدود دو تا سه کیلومتر اعلام کرد.

صعب العبور بودن علت کندی مهار آتش سوزی

مدیر کل منابع طبیعی استان گلستان با اشاره به تشکیل جلسه مدیریت بحران برای بررسی‌های مهار و اطفای حریق در توسکستان اظهار کرد: صعب العبور بودن منطقه و وزش باد سبب طولانی شدن روند اطفا حریق شده است.

وی افزود: اعزام نیروهای تازه نفس در حال انجام است، در صورتی که شرایط جوی مساعد باشد می توان از ظرفیت هلیکوپترها هم استفاده کرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان تصریح کرد: شب گذشته 60 نیروی عملیاتی در منطقه مستقر بودند و با وجود وزش باد آتش به صورت کامل مهار نشده و اکنون وارد دامنه ها شده و این وزش باد آتش را شعله ورتر کرده است.

به گفته قزلسفلو؛ پرواز بالگردهای اطفای حریق به دلیل شرایط بد جوی فعلاً متوقف شده است.

وی درباره ابعاد و میزان آتش سوزی هم گفت: مساحت متأثر از حریق بعد از اتمام عملیات اطفا برآورد می‌شود.

به گفته این مسئول، به دلیل شرایط نامناسب جوی و وزش باد، آتش در 2 محور منطقه جنگلی توسکستان مانند پنبول چال و دره روغن خانه گسترش یافته است.

فرماندار گرگان:

عملیات اطفا حریق در ارتفاعات توسکستان همچنان ادامه دارد

فرماندار شهرستان گرگان در جلسه مدیریت بحران اطفا حریق جنگل های توسکستان که با حضور  مدیران کل مدیریت بحران، منابع طبیعی، محیط زیست استان و جمعی از مدیران  شهرستانی در محل طرح جنگلداری منابع طبیعی توسکستان برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به صعب و العبور بودن مسیر آتش سوزی و تردد سخت در آن منطقه، هنوز مهار آتش به طور کامل انجام نشده است و تمام نیرو های امدادی با حداکثر توان مشغول اطفا حریق در منطقه هستند.

فرماندار گرگان خبر داد: یک تیم سه نفره متشکل از فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان، فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان و معاون امداد و نجات هلال احمر استان تمامی اختیارات لازم را برای انتخاب افراد متخصص و همچنین اعزام آنها به بالای ارتفاعات توسکستان را دارند و با توجه به شرایط جوی موجود تصمیمات لازم توسط این کمیته در محل حادثه اتخاذ خواهد شد.

حمیدی ادامه داد: تمامی امکانات و تجهیزات مناسب برای بیتوته نمودن نیرو های امدادی در طول شبانه روز در ارتفاعات توسکستان فراهم شده است.

فرماندار گرگان با بیان اینکه از صبح روز پنج شنبه تیم های ١٢ نفره متشکل از منابع طبیعی، محیط زیست، هلال احمر و نیرو های مردمی با هماهنگی کمیته فوق به محل حادثه اعزام شدند، افزود: انتخاب نیرو های متخصص منابع طبیعی، محیط زیست، هلال احمر باید مورد تاکید کمیته فوق باشد.

حمیدی تاکید کرد؛ تا پایان مهار کامل آتش در ارتفاعات توسکستان، هر روز صبح و عصر جلسه اضطراری به منظور پیگیری آخرین وضعیت منطقه و همچنین بررسی شرایط موجود در محل طرح جنگلداری منابع طبیعی با حضور همه دستگاه های مربوطه به جهت رسیدگی و ساماندهی کامل نیرو های امدادی برگزار خواهد شد.

 

انتهای پیام/

مرورگر شما از نمایش ویدیو پشتیبانی نمیکند. ادامه آتش سوزی در جنگل های توسکستان دانلود

منبع: دانا

کلیدواژه: ارتفاعات توسکستان منابع طبیعی محیط زیست اطفا حریق هلال احمر آتش سوزی وزش باد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۷۶۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها

سرهنگ ستاد علی ملکی آهنگران در جمع تشکل‌ها و گروه‌های مردم نهاد حوزه منابع طبیعی فارس با اشاره به کمبود منابع، تجهیزات و نیروی حفاظتی در صیانت از اراضی ملی گفت: حفاظت از عرصه‌های پهناور منابع طبیعی با این تعداد نیروی حفاظتی بسیار اندک امکان پذیر نیست و به همین دلیل ناگزیر به استفاده از فناوری‌های جدید از جمله پهپادها، ریزپرنده‌ها و دوربین‌های با برد طولانی هستیم.

او با اشاره به پیگیری‌های انجام شده برای تأمین تجهیزات و امکانات اطفای حریق از جمله خریداری ۵۸ دستگاه خودرو امدادی یگان حفاظت و ۱۰۰ دستگاه موتورسیکلت برای پایش مناطق جنگلی و صیانت از اراضی ملی گفت: این تجهیزات برای نصب در مکان‌ها و نقاط بحرانی و به منظور حفظ و صیانت از این عرصه‌ها واگذار و در اختیار استان‌ها قرار خواهد گرفت.

فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: در حال حاضر در سایر کشور‌ها برای صیانت از اراضی جنگلی توانسته‌اند از فناوری‌های نوین همانند هوش مصنوعی، پهپاد‌ها و ریز پرنده‌ها در مناطق حساس بهره بگیرند، برای مثال در کشور روسیه برای حفاظت از جنگلهایشان با بیش از ۱۳۴ دستگاه هواپیمای پهن پیکر و ۵ هزار خلبان موفق عمل کرده‌اند.

فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به عرصه ۱۲۰ میلیون هکتاری عرصه‌های منابع طبیعی کشور گفت: حفاظت از این عرصه‌ها از تعهدات یگان حفاظت است و این امر وظیفه‌ای بزرگ و پرافتخار است و به منظور حفاظت از این عرصه‌ها علاوه بر ابزارها، تجهیزات و امکانات بویژه در زمان حریق، نیازمند همراهی و همدلی سمن‌ها و تشکل‌های مردمی هستیم.

در این نشست سرهنگ سید محمد صدرائی نژاد فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری فارس نیز با اشاره به اقدامات حفاظتی انجام شده به منظور ارتقا و سطح آمادگی در برابر آتش‌سوزی احتمالی در عرصه‌های منابع طبیعی استان گفت: اطلاعیه‌های هشداردهنده برای پیشگیری از وقوع حریق در کنار برگزاری جلسات و کارگاه‌های آموزشی در مناطق بحرانی جنگلی، شناسایی کانون‌های پرخطر و مستعد آتش‌سوزی، برقراری مستمر گشت کنترل، اخذ تعهد از مرتعداران عرصه‌های جنگلی و مرتعی از جمله این اقدامات است.

صدرائی نژاد با اشاره به اهمیت جنگل‌ها و مراتع بر ضرورت همکاری و تعامل نهاد‌های مختلف به ویژه تشکل‌ها و سمن‌های حوزه منابع طبیعی در پیشگیری و اطفای به موقع حریق تاکید کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها
  • مهار ۱۷ میلیون متر مکعب رواناب در سازه های آبخیزداری خراسان جنوبی
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • حریق در هتل پارسیان کوثر تهران مهار شد
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • آتش‌سوزی گسترده یک کارگاه ۲۰۰۰ متری در جنوب تهران
  • تصاویر آتش‌سوزی گسترده یک کارگاه بزرگ در تهران |‌ ویدئو
  • آتش سوزی گسترده در کارخانه مبل سازی مهار شد
  • مهار ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • مهار 17 میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی