Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-04@13:42:23 GMT

لحظه‌شماری آلمان و فرانسه برای پیروزی بایدن؟

تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۷۶۷۴۰

آفتاب‌‌نیوز :

در همین راستا واکنش های غیرمستقیم برخی ازمقامات عالی اروپایی در شبانه روز گذشته نشان می دهد که اغلب آنها برای پیروزی احتمالی جو بایدن و رفتن او به کاخ سفید لحظه شماری می کنند.

مهم ترین واکنش پیش از اعلام رسمی پیروز انتخابات آمریکا، متعلق به هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان است. آلمانی که به تنهایی قدرتمندترین اقتصاد اروپا را دارد و عمدتا در تعیین استراتژی های منسوب به سیاست خارجی ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا، نقش رهبری ایفامی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لحظه شماری صدراعظم برای پیروزی بایدن؟

ماس با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که با وجود «دوقطبی بودن کامل جامعه آمریکا» میزان شرکت شهروندان در این انتخابات نشان از یک ساختار دموکراتیک نمونه دارد. وزیر خارجه آلمان در همین بیانیه از همه سیاستمداران آمریکایی خواست تا به سیستم رأی گیری در ایالات متحده و نتایج آن انتخابات اعتماد کنند.

در واقع واکنشی مستقیم به اعتراضات کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ و شخص رئیس جمهوری که در شبانه روز گذشته بارها بحث اشتباه و تقلب انتخاباتی را پیش کشیده اند.

هایکو ماس هم چنین مشابه بسیاری از مقامات حزب دموکرات و همچنین معترضانی که خواهان شمارش تک تک آرای انداخته شده در صندوق ها هستند، گفت: «ما اکنون باید صبور باشیم و منتظر بمانیم تا انتخابات به درستی تمام شود. آمریكا یك دموكراسی قوی است، نهادهای كشور و حاكمیت قانون با كنترل و توازن در چندین مورد در گذشته ثابت كرده اند كه می توانند در شرایط دشوار بدرستی عمل كنند و چالش های مهم را مطابق با اصول دموكراتیك حل و فصل كنند. »

چهار سال حضور دونالد ترامپ در کاخ سفید برای دولت مرکل به سختی گذشت.

از روابط شخصی آنگلا مرکل قدرتمندترین زن اروپا با دونالد ترامپ که چندان تعریفی نداشت تا روابط برلین و واشنگتن در ماه های آخر ریاست جمهوری دونالد ترامپ.

تا جایی که خانم مرکل در ماه ژوئن به دلیل نگرانی از شیوع کرونا، دعوت آمریکا را برای شرکت در نشست گروه ۷ به میزبانی واشنگتن رد کرد. اندکی پس از آن دونالد ترامپ اعلام کرد نظامیان آمریکایی مستقر در آلمان را به کشورهای دیگری اعزام خواهدکرد.

این در حالی است که آلمان و ایالات متحده یکی از دیرینه ترین متحدان تاریخی در دوران معاصرهستند.

اگر طرح کمک های بلاعوض مالی آمریکا، موسوم به پلان مارشال برای آلمانی ها نبود، کشوری که پس از جنگ دوم جهانی به ویرانه ای بدل شده بود نمی توانست دوباره تبدیل به یکی از بزرگترین قدرت های اقتصادی جهان شود.

ماکرون؛ از طرح دوستی تا قهر بواسطه تصمیم های یکجانبه

در مقابل آنگلا مرکل، امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه که خود یکسال پس از دونالد ترامپ به قدرت رسید، سعی کرد تا روابط نزدیکی با رئیس کاخ سفید برقرارکند و او را حتی به رژه نظامی چهاردهم ژوئیه هم دعوت کرد، اما تصمیم های یکجانبه کاخ سفید خصوصا در زمینه وضع تعرفه های جدید علیه محصولات فرانسوی به آمریکا نتوانست قوامی به دوستی ها ببخشد. به اینها باید خروج دونالد ترامپ از برجام و پیمان آب و هوایی پاریس را اضافه کرد.

بی تردید، دولت فرانسه هم به عنوان دومین قدرت اقتصادی اتحادیه اروپا خواهان به قدرت رسیدن جو بایدن نامزد دموکرات ها خواهدبود.

در همین راستا، وزیر خارجه فرانسه، ژان ایو لودریان در اولین واکنش به حواشی پیش آمده در ساعات گذشته درانتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده گفت که «اروپا و آمریکا باید روابط جدیدی رابین دو سوی اقیانوس اطلس از نو بسازند.» لودریان بدون اشاره به نتیجه انتخابات ایالات متحده، نشان داد که کاخ الیزه بی صبرانه در انتظار به قدرت رسیدن معاون پیشین باراک اوباما است.

با این حال به نظر می رسد که جو بایدن در صورت پیروزی، که بیش از پیش محتمل به نظر می رسد، اولین سفر رسمی خود را به اروپا برنامه ریزی خواهدکرد. اگرچه احیای روابط میان متحدان دیرینه بیش از همیشه ضروری به نظر می‌رسد اما با پیروزی جو بایدن در انتخابات هم نمی‌توان انتظار تغییرات شگرف و سریع را داشت. بی اعتمادی ایجاد شده توسط دونالد ترامپ در چهار سال اخیر آنچنان عمیق هستند که برای ترمیم آنها زمان زیادی لازم است.

منبع: یورونیوز

منبع: آفتاب

کلیدواژه: آلمان فرانسه دونالد ترامپ ایالات متحده دونالد ترامپ جو بایدن کاخ سفید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۷۶۷۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 دولت بایدن و عربستان در آستانه یک توافق امنیتی

به گزارش همشهری آنلاین، منابع آگاه اعلام کردند دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و عربستان درحال انجام بررسی‌های نهایی درباره توافقی درخصوص ضمانت‌های امنیتی آمریکا به عربستان و کمک به این کشور در زمینه هسته‌ای برای اهداف غیرنظامی هستند. این درحالی است که توافق عادی سازی روابط بین رژیم صهیونیستی و عربستان در چارچوب یک معامله بزرگ در منطقه هنوز دور از دسترس است.

طبق گزارش رأی الیوم، این منابع اعلام کردند مذاکره کنندگان آمریکایی و عربستانی در حال حاضر اولویت را به معاهده امنیتی دوجانبه‌ای می‌دهند که ممکن است بخشی از معامله بزرگتری باشد که به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی ارائه می‌شود و وی باید تصمیم بگیرد که آیا امتیازهایی را برای تضمین عادی سازی تاریخی روابط با ریاض خواهد داد یا خیر.

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پنجشنبه اعلام کرد: ما به توافقی درباره بخش آمریکایی-عربستانی معامله بسیار نزدیک هستیم. می‌توانیم در یک زمان بسیار کوتاه جزئیات را حل کنیم.

به گفته دیپلمات‌های خارجی در کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و منابعی در واشنگتن احتمالا این بخش از طرح مربوط به ضمانت‌های رسمی آمریکا برای دفاع از عربستان و دستیابی عربستان به سلاح‌های آمریکایی پیشرفته‌تر باشد.

منابع آگاه پیش بینی کردند توافق امنیتی ریاض و واشنگتن شامل تبادل تکنولوژی‌های مدرن با ریاض از جمله تکنولوژی مربوط به هوش مصنوعی باشد.

یک مسئول آمریکایی اعلام کرد: پیش بینی می‌شود بندهای توافق ظرف چند هفته تکمیل شود.

این درحالی است که عربستان بر لزوم توقف جنگ غزه قبل از هرگونه صحبت درباره عادی سازی روابط با تل آویو تأکید دارد.

میلر گفت: عربستان توضیح داد تا زمانی که جنگ غزه ادامه دارد توافق عادی سازی روابطی وجود نخواهد داشت.

اخیرا آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا سفری به منطقه داشت و مذاکرات جداگانه‌ای با بنیامین نتانیاهو و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان برگزار کرد.

از سوی دیگر روزنامه یدیعوت آحارونوت نوشت، توماس فریدمن، تحلیلگر روزنامه نیویورک تایمز شروط عربستان را به عنوان بخشی از مذاکرات بین واشنگتن و ریاض برای عادی سازی روابط میان عربستان و رژیم صهیونیستی فاش کرد.

این شروط عبارتند از ایجاد یک روند سه تا پنج ساله برای تشکیل کشور فلسطین، توقف شهرک سازی در کرانه باختری و عقب نشینی ارتش رژیم صهیونیستی از غزه.

کد خبر 849016 منبع: ایسنا برچسب‌ها بن سلمان خبر ویژه عربستان ایالات متحده آمریکا جوزف بایدن

دیگر خبرها

  • افشاگری دستیار ترامپ در مورد رابطه با خانم بازیگر فیلم های ...
  • لشکرکشی وسط اتوبان تیم امنیتی دونالد ترامپ برای اسکورت به دادگاه | فیلم
  • تایمز: ترامپ طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد
  • تایمز: ترام طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد
  • طرح ترامپ برای حل مساله اوکراین
  • اعلام حمایت کارمندان دولت بایدن از خیزش دانشجویان حامی فلسطین
  •  دولت بایدن و عربستان در آستانه یک توافق امنیتی
  • رابرت کندی به بایدن: کنار بکش تا ترامپ را شکست بدهم
  • درخواست عجیب نامزد مستقل انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از جو بایدن
  • اشتباه مهم من در دوره اول این بود: زیادی خوب بودم!- ترامپ