Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-30@17:24:00 GMT

نوشدارویی برای مرگ در تهران

تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۸۲۹۳۰

نوشدارویی برای مرگ در تهران

ساعت 24-بی‌تاثیر بودن محدودیت‌های 21 روزه در بیش از 110 شهر و مرکز استان که شیوع بیماری کووید- 19 در آنها ظرف هفته‌های گذشته، رقم‌های نگران‌کننده‌ای از فوت و بستری مبتلایان را رقم زد، دولت را واداشت تصمیم‌های جدی‌تری برای کنترل رفتار عمومی مردم و فعالیت اصناف اتخاذ کند.

البته این تصمیم‌ها فعلا در قالب پیشنهادهایی است که امروز در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا بررسی می‌شود اما در صورت اخذ آرای مثبت برای این پیشنهادها، بالاخره بعد از 9 ماه تاخیر غیرقابل توجیه برای اعمال تدابیر سختگیرانه، اولین قرنطینه فراگیر در کشور برای کنترل این بیماری ویروسی به اجرا درمی‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

بنا به جزییاتی که روز پنجشنبه توسط رییس‌جمهوری در نشست مشترک با روسای کمیته‌های ستاد ملی مبارزه با کرونا مطرح شد، به دنبال پیشنهاد کمیته‌های امنیتی و اجتماعی و بهداشت و درمان، در صورت موافقت ستاد ملی مقابله با کرونا، از 20 آبان تا 20 آذر و به مدت یک ماه، تردد خودروهای شخصی در تمام مراکز استان‌ها از ساعت 21 (9 شب) تا ساعت 4 بامداد ممنوع خواهد بود و در همین شهرها هم تمام اصناف غیرضروری باید راس ساعت 18 (6 عصر) مغازه‌های خود را تعطیل کنند. 
این پیشنهاد هنوز واکنشی در میان مسوولان وزارت بهداشت نداشته و تا این لحظه، بیشترین نظر موافق متوجه تعطیلی دو هفته‌ای پایتخت است که ایرج حریرچی به نمایندگی از وزارت بهداشت، علیرضا زالی؛ فرمانده قرارگاه مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، مجمع نمایندگان استان تهران و اعضای شورای شهر پایتخت موافقت خود را با این تصمیم اعلام کرده‌اند. 
حالا باید منتظر ماند و دید که آیا اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا در جلسه امروز خود حاضر به موافقت با اجرای اولین قرنطینه برای 25 مرکز استان هستند تا شاید به دنبال اجرای این پیشنهاد و البته با تاخیر 9 ماهه، گام موثری در کنترل آمار فوتی‌ها و ابتلای روزانه کووید - 19 برداشته شود یا همچنان باید شاهد ابراز نگرانی‌های مسوولان وزارت بهداشت بابت بی‌توجهی مردم و مسوولان و مهار شکنی آمار فوت و بستری باشیم؟
با گذشت 262 روز از شیوع کووید - 19 در کشور تا امروز چند بار مدل‌های نه‌چندان جدی و نه‌چندان سختگیرانه برای تردد اجتماعی مردم و فعالیت اصناف غیرضروری در کشور اجرا شده که شدیدترین آن، مربوط به دو هفته تعطیلات نوروز بود که هر سفر بین استانی برای غیربومی‌ها ممنوع و مشمول جریمه 500 هزار تومانی شد و اصناف غیرضروری هم ممنوع از فعالیت شدند. در آن زمان، نگرانی‌های اولیه شهروندان به دلیل ناشناخته بودن ویروس نورسیده هم با این محدودیت‌ها همراهی کرد و دولت نتایج قابل قبولی از اعمال این تدابیر گرفت و با وجود مخالفت‌های پنهان و هشدارهای علنی متخصصان عفونی در مورد خطر رها‌سازی زودهنگام این محدودیت‌ها، دولت از ابتدای اردیبهشت ماه همه محدودیت‌ها را لغو کرد که نتیجه‌اش هم پیروی رفتار عمومی مردم از این رها‌سازی بود و به دنبال چند مناسبت تاریخی و مذهبی و ملی که تعطیلات چند روزه را شامل می‌شد، اعیاد و مراسم سوگواری و ترحیم، تجمعات غیرقابل کنترل از شهرهای مختلف و افزایش سفرهای تفریحی را رقم زد. اگر چه امروز هیچ‌کدام از مسوولان وزارت بهداشت جرات نمی‌کنند به صراحت، لغو یکباره و بسیار زودهنگام محدودیت‌های تردد اجتماعی و آزادی فعالیت اصناف غیرضروری را زیر سوال ببرند اما قابل انکار نیست که دولت باید در همفکری با این متخصصان، زمان‌بندی‌های تدریجی برای این آزاد‌سازی‌ها در نظر می‌گرفت تا مردم هم گرفتار شائبه بی‌خطر شدن ویروس کرونا نشوند که متاسفانه چنین اتفاقی نیفتاد. 
حالا هم که بالاخره رییس قوه مجریه مجاب شده از پیشنهاد اعمال قرنطینه جدی برای 25 مرکز استان بگوید، به نظر می‌رسد امضای نهایی پای این پیشنهاد هم مثل تمام زمان‌ها، متاثر از شرایط سیاسی - اقتصادی کشور باشد به خصوص که با شرایط فعلی و نامشخص بودن نتیجه نهایی انتخابات ریاست‌جمهوری امریکا، حتما این نتایج در وضعیت بازارهای حساس کشور و از جمله بازار ارز و سکه و نفت و مبادلات تجاری داخلی و فرامرزی کشور تاثیر خواهد داشت چنانکه تا امروز هم انتشار بخشی از نتایج این انتخابات، تاثیر قابل توجهی بر قیمت دلار و سکه داشته و حتی زمزمه‌هایی از ارزانی قیمت کالاهای اساسی و رکود احتکار و آزاد شدن واردات مواد اولیه و کالاهای حیاتی همچون دارو شنیده شده است. 
 حالا شرایط امروز که حتما شعاعش تا اتاق فکر قوای مجریه و مقننه هم می‌رسد، باید در موافقت با این پیشنهاد هم تاثیرگذار باشد چنان‌که شائبه‌هایی درباره تاثیرات داخلی نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری امریکا و ارتباط لغو مراسم سالروز 13 آبان با این انتخابات شنیده می‌شود. 

ضعف جدی نظارت‌ها مورد هشدار مسوولان وزارت بهداشت است 
واقعیتی که امروز مسوولان وزارت بهداشت را وادار به اعتراف و ابراز نگرانی کرده، ضعف شدید نظارت‌ها و ناکافی بودن تعداد ناظران و ضاطبان قضایی بر نحوه و میزان رعایت محدودیت‌های صنفی و ترددهای اجتماعی است. 
19 مهرماه، دولت با اعلام یک سری محدودیت‌های سختگیرانه برای تهران، از تصویب و اعمال جریمه‌های قانونی برای متخلفان خبر داد. بر اساس این محدودیت‌های متضمن جرایم نقدی، مقرر بود که در شهر تهران، صاحبان اصناف و رانندگان تاکسی و اتوبوس و مسافران و عابران پیاده شامل جریمه نقدی به دلیل رعایت نکردن استفاده از ماسک باشند و وزارت بهداشت هم شماره حسابی به دولت اعلام کرده بود که رقم این جرایم به این شماره حساب واریز شود. مهم‌ترین تدبیر این جرایم، این بود که آن تعداد از مبتلایان کرونا که بی‌توجه به بیماری خود، از قرنطینه خانگی خارج شده و در اجتماعات حاضر می‌شوند، ۲۰۰ هزار تومان جریمه شوند. بنا به اعلام سخنگوی دولت، رهگیری تخلف این متخلفان بر عهده وزارت ارتباطات بود که باید با رهگیری موبایل این افراد، محل حضور آنها در قرنطینه خانگی یا خارج از منزل را پیگیری و کنترل می‌کرد اما دیروز معاون کل وزیر بهداشت خبر داد که با بررسی حدود ۱۵ هزار تست مثبت، معلوم شد که ۲۰ درصد افراد دارای تست مثبت، به مسافرت رفتند و در اجتماعات شرکت داشتند با وجود آنکه از ابتلای خود باخبر بودند و شاخص‌ترین مورد از این جمع هم، فرد مبتلایی بوده که به ۹ استان کشور سفر کرده است. 
حریرچی دیروز با انتقاد از نادیده گرفتن پروتکل‌های بهداشتی در کل جامعه ایران و بی‌اهمیت شدن افزایش آمار مرگ مبتلایان کووید - 19 گفت: «روزی ۴۰۰ نفر بر اثر کووید - 19 فوت می‌کنند و امروز زمان آن است که تصمیمات سخت‌تری بگیریم. تجمعات خانوادگی باید به صفر برسد و هر گونه تجمعی ولو ضروری باید به حداقل برسد. ما با تجمع مخالف هستیم ولی حالا هم که جاده‌ها را بسته‌ایم، مسافرت‌های درون شهری افزایش پیدا کرده و شاهد شلوغی پارک‌ها و خیابان‌ها هستیم.»
این انتقاد به دنبال اعلام‌آخرین آمار از فوت و ابتلای کووید - 19 ابراز شد وقتی سیماسادات لاری، بعدازظهر پنجشنبه از فوت 406 مبتلای کووید - 19 در فاصله 14 تا 15 آبان ماه خبر داد و اعلام کرد که در این بازه 24 ساعته، ۸۷۷۲ مبتلای جدید هم شناسایی شده‌اند. اما اعداد ظهر دیروز از تعداد جدید بیماران و فوتی‌ها، از اعداد روز پنجشنبه هم بدتر بود و به گفته سخنگوی وزارت بهداشت، در فاصله 15 تا 16 آبان، ۴۲۴ نفر از مبتلایان کووید - 19 فوت کردند و ستاد ملی مقابله با کرونا امروز در حالی تشکیل جلسه می‌دهد که تعداد فوتی‌های کووید - 19 در کشور به 37 هزار و 409 نفر و تعداد کل مبتلایان این بیماری ویروسی در ایران، به ۶۶۳ هزار و ۸۰۰ نفر رسیده و به گفته مسوولان شهری و حوزه سلامت پایتخت، وضعیت نگران‌کننده تهران از بابت ابتلا و بستری و فوت روزانه و تاثیر این آمار بر ضریب اشغال تخت‌های بیمارستانی در بخش مراقبت‌های ویژه و سایر بخش‌های جنرال با وجود همه ملاحظات امنیتی و سیاسی دولت درباره عادی جلوه دادن شرایط تهران، مشهود است. 
دیروز مدیرعامل سازمان بهشت زهرا هشدار داد که آمار فوت کووید - 19 در تهران، در طول تاریخ ۵۰ ساله بهشت زهرا بی‌سابقه بوده و افزود: «آمار تهران غیرقابل تصور بود؛ ابتدا از یک فوتی و دو فوتی در روز شروع شد و به 20 و 40 و در نهایت، روز چهارم فروردین ماه به ۱۱۹ رسید در حالی که هر ساله نرخ رشد مرگ و میر تهران یک یا دو درصد بود. تمام بحران‌ها در طول تاریخ ۵۰ ساله بهشت زهرا نهایتا در مدت ۶ روز تمام شده اما بحران کرونا بیش از ۲۵۰ روز است که ادامه دارد در حالی که در این مدت، فوت کووید - 19 در تهران به ۹ نفر در روز اما در برخی روزهای آبان ماه به بیش از ۳۵۰ نفر رسید و بر اساس آماری که وزارت بهداشت اعلام می‌کند تاکنون ۵۰ درصد متوفیان کل ایران در سایت کامپیوتری بهشت زهرا پذیرش شده است.»

منبع: روزنامه اعتماد

منبع: ساعت24

کلیدواژه: ستاد ملی مقابله با کرونا مسوولان وزارت بهداشت اصناف غیرضروری محدودیت ها بهشت زهرا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۸۲۹۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وال استریت ژورنال: شمار کشته‌ها در غزه از دست مقامات در رفته است

همزمان با تداوم جنگ غزه و جنایات‌ بی‌امان رژیم صهیونیستی در این باریکه، مقامات وزارت بهداشت غزه می‌گویند دیگر نمی‌توانند تعداد شهیدان را محاسبه کنند. خدمات اضطراری، بیمارستان‌ها و ارتباطات در غزه به سختی می‌توانند به فعالیت خود ادامه دهند و خارج‌سازی اجساد از زیر ساختمان‌های ویران‌شده کار بسیار سنگینی است و البته در حالی که جنگ ادامه دارد، این اقدام اولویت محسوب نمی‌شود.

به گزارش ایسنا، تقریبا هفت ماه از جنگ بی‌امان رژیم صهیونیستی می‌گذرد و این جنایات تلفات وحشتناکی در این باریکه بر جای گذاشته است. مقامات وزارت بهداشت غزه تاکنون تعداد شهیدان را بیش از ۳۴ هزار نفر اعلام کرده و این رقم حدودا ۱.۵ درصد از جمعیت کل غزه پیش از جنگ است اما معلوم نیست چه تعداد از آنها نظامی بوده‌اند.

روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی می‌نویسد: «مقیاس و آمار کشته‌شده‌های فلسطینی که در ابتدای جنگ برخی نسبت به آن شک داشتند، اکنون به طور گسترده‌ای توسط کارشناسان سازمان ملل، مقامات آمریکایی و برخی مقامات ارتش اسرائیل پذیرفته می‌شود. اما مقامات فلسطینی می‌گویند این ارقام در ماه‌های اخیر به دلیل دشواری در جمع‌آوری داده‌ها، از دقت کمتری برخوردار است.»

«مدحت عباس» یکی از مسئولان وزارت بهداشت غزه گفت: «در ابتدا ما سیستم‌ها و بیمارستان‌هایی داشتیم. تیم‌های دفاع غیرنظامی ما می‌توانستند مردم را از زیر آوار بیرون بکشند اما تمام این سیستم فروپاشیده است.»

وی افزود: برای تخمین تعداد تلفات، وزارت بهداشت اکنون شدیدا به منابع اطلاعاتی دیگر مانند اطلاعیه بستگان شهیدان، ویدئو از پیامدهای حملات و گزارش‌های سازمان‌های رسانه‌ای متکی است.

مجاورت بیمارستان الشفا در نوار غزه - اوایل ماه آوریل

به گفته مقامات وزارت بهداشت، شاهدان عینی و سازمان ملل، تصویر واقعی تلفات انسانی جنگ زمان زیادی طول خواهد کشید تا خود را نشان دهد زیرا تخمین زده می‌شود که هزاران نفر زیر آوار و در گورهای بی نام‌ونشان مدفون باقی مانده‌اند.

وال استریت ژورنال هشدار می‌دهد: «یک عملیات قریب‌الوقوع در شهر جنوبی رفح – جایی که بیش از یک میلیون فلسطینی در آن پناه گرفته‌اند – خطر افزایش کشته‌شده‌ها را به همراه خواهد داشت.»

«ریک پیپرکورن» نماینده سازمان بهداشت جهانی در کرانه باختری و غزه درباره شمار شهیدان در نوار غزه می‌نویسد: «ما فکر می‌کنیم متاسفانه این ارقام ارائه‌شده قابل اعتماد باشند. البته تعجب نمی‌کنم اگر گفته شود این آمار کمتر از حد واقعی تخمین زده شده باشد.»

چنین مقام رسمی سازمان ملل این اظهارات را در حالی عنوان می‌کند که برخی اعضای کابینه «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی مدعی هستند آمار وزارت بهداشت غزه «نامعتبر» است.

بررسی‌هایی که در ماه ژانویه برای «موسسه سیاست خاور نزدیک» مستقر در واشنگتن دی‌سی انجام شده، نشان می‌دهد که آمار و ارقام ثبت شده درخصوص مردان شهید غزه کمتر است و احتمالا باید بیشتر از اینها باشد.

گورهای دسته‌جمعی - نوار غزه

وال استریت ژورنال به نقل از مقامات صهیونیستی و جنبش حماس می‌نویسد: «مقامات ارتش اسرائیل تعداد کشته‌های نیروهای حماس را بین ۱۱ هزار الی ۱۳ هزار نفر تخمین می‌زند درحالیکه خود حماس تعداد کشته‌های نیروهایش را بین ۶۰۰۰ الی ۸۰۰۰ اعلام کرده است. مقامات اطلاعاتی آمریکایی و مصری گمان می‌کنند که تعداد واقعی کشته شده‌ها میان آن چیزی باشد که حماس و اسرائیل می‌گویند.»

«مصطفی حمدان» شهروند ۳۸ ساله در نوار غزه که پنج تن از اعضای خانواده‌اش را در جنگ از دست داده و هیچکدام از آنها رسما به عنوان افراد کشته‌شده ثبت نشده‌اند، می‌گوید: «‌من از برگه معرفی شده توسط وزارت بهداشت آگاهم، اما سرعت اینترنت مناسبی برای اضافه کردن اعضای خانواده‌ام ندارم.»

او با اشاره به سختی‌ها و دشواری‌هایی که به فلسطینیان تحمیل شده است، می‌افزاید: «ماشین‌آلات سنگین کافی برای پاک‌سازی آوارها و سوخت کافی برای راه‌اندازی این ماشین‌آلات وجود ندارد. امدادگران اغلب مجبورند با دست خود یا ابزارهای اولیه مانند تبر و بیل برای بیرون آوردن افراد استفاده کنند. وقتی هیچ شانسی برای نجات کسی وجود نداشته باشد، اجساد معمولا دست‌نخورده زیر آوار باقی می‌مانند.»

بر اساس تجزیه و تحلیل داده‌های ماهواره‌ای که توسط کارشناسانی در دانشگاه شهری نیویورک و دانشگاه ایالتی اورگن بررسی شده‌اند، حدود ۵۷ درصد از ساختمان‌های غزه از آغاز جنگ آسیب دیده یا ویران شده‌اند.

وال استریت ژورنال به نقل از سازمان ملل می‌نویسد: «سطح ویرانی به خصوص در شمال غزه بسیار بالا است. هم‌چنین سالهای زیادی طول خواهد کشید و به صدها میلیون دلار بودجه نیاز است تا آوارهایی که تاکنون روی هم انباشته‌شده را جابه‌جا کنند.»

حدود ۱۰ هزار نفر از افرادی که در آمار رسمی شهیدان وزارت بهداشت غزه ثبت شده‌اند هنوز شناسایی نشده‌اند. مقامات وزارت بهداشت غزه غزه چند روز پیش اعلام کردند از میان افرادی که شناسایی شده‌اند، حدود ۴۰ درصد مردان بزرگسال، ۲۰ درصد زنان بزرگسال و ۳۲ درصد کودکان هستند. بقیه آمار به مردان و زنان مسن تعلق دارد.

مرد جوان فلسطینی هفته گذشته بر پیکر برادرش در بیمارستان شهدای الاقصی عزاداری کرد

«ظاهر سهلول» پزشک مراقبت‌های ویژه در شیکاگو، طی ماه ژانویه دو هفته را در بیمارستان ناصر در شهر جنوبی خان یونس گذراند؛ جایی که رژیم صهیونیستی اوج حمله و جنایت خود را نشان داد.

این پزشک از تجربیات خود چنین می‌گوید: «زمانی که در خان یونس درگیری شدید بود، مردم تقلا می‌کردند خود را از لابه‌لای آوار بیرون بکشند. هیچ ماشینی نبود و مکان برای آنان که قصد داشتند آوار را کنار بزنند، امن نبود. اولویت با درمان و مداوای افراد زخمی بود؛ اینکه اطمینان حاصل شود آنها فرصتی برای زنده‌ماندن دارند و خارج‌سازی افراد کشته‌شده اولویت آخر بود.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی هوشمند معرفی شد
  • اختصاص ۱۰ همت برای پرداخت فوق‌العاده شغل پرستاران
  • ۱۰ همت برای پرداخت فوق‌العاده شغل پرستاران تخصیص یافت
  • اختصاص ۱۰ همت برای پرداخت فوق‌العاده پرستاران
  • جزئیات اولین آزمون دکتری حرفه‌ای فیزیوتراپی ۱۴۰۳
  • قلیان اکسیژن چیست و چه خطراتی می‌تواند داشته باشد؟
  • قلیان اکسیژن؛ یک پک عمیق به سمت ناکجا؟!
  • وال استریت ژورنال: شمار کشته‌ ها در غزه از دست مقامات در رفته
  • وال استریت ژورنال: شمار کشته‌ها در غزه از دست مقامات در رفته است
  • دبیر کارگروه سلامت مدارس منصوب شد