Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها – مدیرعامل جامعه بازاریان کیش گفت: تولید به ویژه با نگاه صادراتی یکی از مهمترین دلایل ایجاد مناطق آزاد کشور به‌شمار می‌رود که خوشبختانه این مهم در منطقه آزاد کیش با ثبت حجم ۵ برابری تولید در برابر واردات کالا محقق شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قشم ، قانونگذار با تصویب مناطق آزاد در کشور به صراحت بر جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی با هدف از بین بردن آثار عقب ماندگی اقتصاد داخلی در این مناطق تأکید کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجم تولیدات کیش پنج برابر میزان واردات کالا است

مدیرعامل جامعه بازاریان کیش در آئین افتتاح یک فروشگاه که با حضور نماینده وزیر صنعت در اتاق اصناف ایران، مسئولانی از اتحادیه کشوری پوشاک و رئیس اتاق اصناف خراسان برگزار شد، با اشاره به حجم پنج‌ برابری صادرات واحدهای تولیدی و صنعتی در این منطقه آزاد نسبت به واردات کالا، گفت: مناطق آزاد به عنوان فرصتی برای تولید در تمامی حوزه‌های صنعتی، دارویی و زیربنایی فعالیت می‌کنند.

رحمان سادات نجفی، همگرایی بین بخش‌های خصوصی و اتاق اصناف را مایه رشد دانست و افزود: مناطق آزاد، ظرفیت ملی به شمار می‌روند و سهم صادرات واحدهای تولیدی کیش، پنج برابر میزان واردات کالا در این منطقه آزاد است.

وی با تأکید بر فعالیت هفت شهرک صنعتی در کیش، تولید را زیربنای صادرات دانست و گفت: تولیدی که به رشد صادرات منجر نشود، ارزش چندانی ندارد.

مدیرعامل جامعه بازاریان کیش تصریح کرد: مناطق آزاد تنها با اجرای 30 درصد قوانین و حقوق خود در حال فعالیت هستند و درصورت احقاق و اجرای کامل قوانین ویژه این مناطق، به موفقیت و توسعه‌های بیشتری دست می‌یابند.

بی‌ثباتی مدیریت در مناطق آزاد

وی بی‌ثباتی مدیریت در مناطق آزاد را یکی از معضلات مهم بر سر راه تولید و فعالیت‌های اقتصادی و دست نیافتن کامل به اهداف ایجاد این مناطق دانست و تصریح کرد: تمام هزینه‌های تأمین اجتماعی در این منطقه آزاد، از درآمد فعالیت‌های تولیدی تأمین می‌شود اما متأسفانه جزیره از یک درمانگاه تأمین اجتماعی هم محروم است.

سادات نجفی ادامه داد: رمز موفقیت در فعالیت‌های تولیدی به داشتن برنامه و ثبات مدیران مربوط می‌شود اما در کیش و بقیه مناطق آزاد توجه ویژه‌ای به این اصل مهم نمی‌شود و هر سال شاهد تغییرات در سطح مدیران این مناطق هستیم.

بنابر تعاریف بین‌المللی، منطقه آزاد محدوده حراست‌شده بندری و غیربندری است که از شمول برخی مقررات جاری کشور متبوع خارج بوده و با بهره‌گیری از مزایایی نظیر معافیت‌های مالیاتی، بخشودگی سود و تعرفه گمرکی، همچنین سهولت و تسریع در فرآیندهای صادرات و واردات با جذب سرمایه‌گذاری خارجی و انتقال فناوری، به توسعه سرزمین اصلی کمک می‌کند.

بر این اساس، تأمین کمبودهای توسعه اقتصاد ملی، بهره‌گیری از مزایا، پتانسیل‌ها و به‌طور کلی برتری‌های نسبی منطقه، برقراری ارتباط سیستماتیک بین اقتصاد ملی و جهانی، کسب و افزودن بر مهارت‌های نیروی کار و مدیریت، تولید و اشتغال، کسب درآمدهای‌ارزی، جذب سرمایه‌های خارجی و فناوری پیشرفته همچنین در مرتبه بعدی محرومیت‌زدایی و توجه به مناطق محروم ازجمله اهداف اصلی ایجاد مناطق آزاد است.

تولید در شرایط کنونی جسارت و شهامت می‌خواهد

عضو هیئت مدیره اتاق اصناف ایران، با اعلام اینکه تولید در شرایط سخت کنونی جسارت و شهامت می‌خواهد، افزود: معمولا تحریم‌های جهانی، تهدید به شمار می‌روند اما جوانان کارآفرین و تولیدکننده این تهدید را به فرصت تبدیل کرده‌اند.

محمود بنانژاد با تأکید بر منویات مقام معظم رهبری در زمینه اهمیت تولید ادامه داد: مناطق آزاد باید محلی برای رشد تولیدکننده باشند و امکان واردات مواد اولیه و تجهیزات لازم برای بخش تولید آسان و مهیا باشد.

وی با اعلام اینکه 600 هزار واحد تولیدی صنفی در کشور مشغول فعالیت هستند، گفت: حدود همین تعداد نیز بدون اسم و ثبت مشغول تولید که باید با روشی مدیریت شده با جذب این سرمایه‌ها به رونق تولید و توسعه اقتصادی کشور کمک کنیم.

پوشاک فرصتی برای توسعه صادرات غیرنفتی

نماینده وزیر صنعت در اتاق اصناف ایران نیز در این آئین، با اشاره به اهمیت تولید صادرات محور گفت: صنعت پوشاک ایران یکی از مهمترین صنایعی است که می‌توانیم از آن به عنوان فرصتی برای توسعه صادرات غیرنفتی یاد کنیم و هر فرصتی را باید در این بخش مدنظر داشته باشیم.

ابراهیم درستی در ادامه افزود: مناطق آزاد از همان ابتدای شکل‌گیری با نیت توسعه صادرات غیرنفتی ایجاد شدند به همین دلیل استفاده از پتانسیل‌های موجود به‌خصوص در صنایعی مثل پوشاک می‌تواند کارکرد اصلی مناطق آزاد را به نمایش گذاشته و امتیازات ویژه‌ای برای تولیدکنندگان ایران زمین شناخته شود.

درستی تأکید کرد: تسهیلات و تشریفات مناسب گمرکی در مناطق آزاد به تولیدکنندگان پوشاک این امتیاز را می‌دهد که بتوانند با کاهش هزینه‌های تولید نسبت به بازاریابی و صادرات محصولات با کیفیت در بازارهای خارجی اقدام کنند این درحالی است که دور از انتظار نیست اگر قراردادهای همکاری و تولید مشترک برای برندهای معتبر بین‌المللی هم شکل بگیرد.

صادرات مناطق آزاد هنوز متناسب با پتانسیل‌ها نیست

رئیس اتحادیه کشوری پوشاک، حضور مسئولین اصناف استانی و کشوری در این مراسم را نشانه حمایت از تولید دانست و گفت: توجه به واقعیت و کارکرد مناطق آزاد می‌تواند امتیازی برای تولیدکنندگان در سرزمین اصلی شناخته شود، این درحالی است که حضور مقامات و مسئولان برای حمایت از تولید در مناطق آزاد تأکیدی بر این است که پتانسیل بالایی در مناطق آزاد وجود دارد.

ابوالقاسم شیرازی تصریح کرد: صداقت در کار، همراه با همت و اراده، رمز موفقیت این بخش تولیدی است که با عشق شروع به کار کرده است بنابراین حداقل انتظار این است که مقامات همواره در حمایت از تولیدکنندگان همچون گذشته گام برداشته و تولید را تسهیل کنند.

هرچند امروز منطقه آزاد کیش در بخش محصولات تولیدی از شرایط پنج برابری در برابر واردات برخوردار شده است، اما با توجه به مزیت‌ها و پتانسیل‌هایی که برای هفت منطقه آزاد تجاری- صنعتی ایران منظور شده است، متأسفانه این هفت اقلیم آنطور که باید و شاید به اهداف اولیه خود دست نیافته‌اند و آمار محصولات صادراتی آنان در برابر حجم عظیم واردات بسیار ناچیز و غیر قابل مقایسه است.

عنوان تولیدی «نوع یک» به بیش از 600 شرکت دانش‌بنیان رسید رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی همدان: اعتبار 20 درصدی 37 پروژه تولیدی استان ابلاغ‌ شد استاندار قزوین: کارخانجات راکد در قالب مجموعه‌های کارگاهی به چرخه تولید باز می‌گردند

امید می‌رود در باقی مانده ماه‌های سال رونق تولید، سیاستگذاری‌های مثبت مسئولان به جذب بیشتر سرمایه‌گذاران با هدف تولید محصولات صادرات محور و ارتقا سطح درآمدی‌های صادراتی این مناطق آزاد، منجر شود.

انتهای پیام/7558/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: توسعه صادرات غیرنفتی مناطق آزاد واردات کالا اتاق اصناف پتانسیل ها منطقه آزاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۸۳۱۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری

 

افشین صدردادرس در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، به موضوع آخرین وضعیت واردات گوشت و صادرات دام پرداخت.

با توجه به جمعیت دام، نیازی به افزایش حجم واردات گوشت گرم دارید؟

صدردادرس: بنابر اعلام مرکز آمار، جمعیت دام کشور در پایان زمستان ۷۲.۱ میلیون راس است که نشان دهنده جمعیت مناسب دام است.

با توجه به سطح بارش ها در نقاط مختلف، کماکان نسبت به متوسط دوره بلندمدت کمتر است‌ که انتظار می رود تا پایان اردیبهشت، کمبود بارش جبران شود.

با وجود شرایط مساعد تولید، مسئولان باید برنامه ریزی مناسبی در راستای حمایت از دامداران داشته باشند و حال اتخاذ سیاست افزایش واردات گوشت گرم نه تنها کمکی به بخش تولید نمی کند، بلکه تولیدکننده را از ادامه تولید دلسرد می کند.

آیا افزایش حجم واردات به تنظیم بازار گوشت قرمز کمک می کند؟

صدردادرس: اگر حمایت از افزایش جمعیت دامی صورت نگیرد، اتفاقات سال گذشته تکرار می شود. در بهار ۱۴۰۲ شاهد افزایش جمعیت دامی بودیم که متاسفانه سیاست های نادرست مسئولان منجر به کاهش جمعیت دام در پاییز و زمستان شد. براین اساس مسئولان باید به فکر حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده باشند، نه مدام بر طبل واردات بکوبند.

بنابر آمار در سال ۱۴۰۱، ۴۸ هزار و ۵۰۰ تن و سال گذشته ۱۲۹ هزار و ۲۰۰ تن گوشت گرم و منجمد و ۲۸ هزار و ۵۰۰ تن دام زنده وارد شد که به رغم افزایش واردات در سال ۱۴۰۲، اما قیمت گوشت افزایش و در مقابل سرانه مصرف کاهش یافته است که براین اساس می توان نتیجه گرفت که واردات هیچ تاثیری در تنظیم بازار نداشته است.

حال اینکه مسئولان واردات گوشت گرم را از ۱۲۹ هزارتن به ۱۴۸ هزارتن برسانند، تمام مسئولیت آن را باید برعهده بگیرند.

وضعیت بازار دام زنده چگونه است؟

صدردادرس: بنابر آمار متوسط قیمت دام زنده۲۴۰ تا ۲۶۰ هزارتومان است که امیدواریم قیمت گوشت و دام در بازار به سمتی برود که تولیدکننده و مصرف کننده رضایت داشته باشند. حال اینکه از وسط زنجیره تولید حرکتی در جهت اصلاح قیمت انجام دهیم، مشکلات مرتفع نمی شود.

آیا نیازی به صادرات دام داریم؟

صدردادرس: در شرایطی که تولید دام تقاضا ندارد، صادرات می تواند منجر به تحرک و رونق بخش تولید شود که این امر انگیزه در بین دامداران ایجاد می کند، لذا پیشنهاد بنده این است که شرایطی فراهم شود که صادرات مقطعی نباشد که به تولید آسیب بزند.

در شرایط فعلی که تولید در داخل تقاضا ندارد، صادرات راهگشاست و می تواند تا حدودی مشکلات تولید را حل کند.

راهکار ایجاد رونق و افزایش سرانه مصرف گوشت در بازار چیست؟

صدردادرس: دولت برای ایجاد تقاضا باید گوشت تولید داخل را در قالب کالابرگ عرضه کند که در نهایت این امر به افزایش جمعیت دامی، پایداری تولید و کنترل قیمت در سطح بازار موثر است.

آیا صادرات دام راهکار ایجاد رونق و پایداری تولید در بازار است؟

صدردادرس: با توجه به پایین بودن تقاضا در بازار، صادرات می تواند محرکی برای تولید باشد به شرطی که جو روانی حاصل از صادرات را کنترل کنند تا قیمت ها در بازار افزایش نیابد‌.

خرید توافقی دام می تواند منجر به تنظیم بازار و رونق تولید شود. لذا بنابر قانون نظام جامع دامپروری به صراحت اعلام شده که دولت موظف به خرید حمایتی است، اما به شرطی که خرید به قیمت دستوری همانند سال ۱۴۰۰ نباشد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • عملیات دیسپاچینگ جزیره قشم را حذف کنید
  • ضرر ۴۰ میلیاردی صنایع قشم به دلیل قطعی برق
  • تولید بیش از ۲۶۰ هزار تن آسفالت در مجتمع تولیدی صفه اصفهان
  • مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان بر نقش کلیدی طبقه کارگر در رونق اقتصادی تاکید کرد
  • افزایش ۴۶ درصدی ارزش دلاری صادارت غیرنفتی از گمرکات استان گلستان
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • قیمت مرغ زنده چقدر شد؟
  • قشم به عنوان منطقه آزاد برتر در حوزه اقتصادی و سرمایه گذاری انتخاب شد
  • در همایش ملی مناطق آزاد چه گذشت؟/ قشم و کیش برترین در حوزه اقتصاد
  • کاهش واردات و توسعه صادرات؛ راهبرد مهم فعالیت مناطق آزاد