Web Analytics Made Easy - Statcounter

اهواز- مشهورترین و بزرگ‌ترین معبد به‌جامانده از دوران باستان، معبد چغازنبیل است، که تعداد آن‌ها به ۴۰ بنا در سراسر دنیا نمی‌رسد و چغازنبیل یکی از مشهورترین آن‌ها در جهان است که این روز ها احداث کارخانه قند در حریم آن حاشیه ساز شده است!

قدس آنلاین-گروه استان ها: معبد چغازنبیل در ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر باستانی شوش، و ۳۵ کیلومتری غرب شهر باستانی شوشتر واقع است که در سال ۱۳۴۸ هجری شمسی در فهرست میراث جهانی یونسکو جای گرفت و جامعه بین‌المللی برای آن ارزش فوق‌العاده و استثنایی قائل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرهای اخیر  اما در فضای مجازی و اعتراض برخی دوستداران میراث فرهنگی خوزستان حاکی از خطری جدی در بیخ گوش این بنای جهانی  است؛ به گفته علاقه‌مندان میراث فرهنگی ساخت یک کارخانه قند آن‌هم در حریم درجه‌یک چغازنبیل می‌تواند ضربه جبران‌ناپذیری به آبروی میراث فرهنگی در ایران در برابر یونسکو وارد کند.

گفتنی است در صورت تعرض به حریم چغازنبیل، یونسکو این اثر را در معرض خطر اعلام می‌کند و ممکن است  به‌صورت دائمی یا موقت آن را از فهرست آثار ثبت جهانی خارج کند.

احداث کارخانه قند

مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت‌تپه در این رابطه اظهار کرد: در سال ۹۷ بخش‌هایی از حریم درجه‌یک چغازنبیل به مساحت ۳۰۰ هکتار که جزو اراضی ملی بود، به شخص حقیقی واگذار و از اسفند همان سال کارهای تسطیح و خاک‌برداری آغاز شد.

عاطفه رشنویی بیان کرد: متأسفانه  باوجود اعلام ممنوعیت ساخت‌وساز در حریم درجه‌یک بنای جهانی سند به نام یک شخص صادر شد و موافقت اصولی برای ایجاد یک کارخانه قند از چغندرقند، یعنی کشت چغندر و احداث کارخانه به نام شرکت قند پانی گستر صادر شد.

وی  افزود: متأسفانه زمانی که در مرحله طرح دعاوی حقوقی بودیم، دیوارکشی و خاک‌برداری ۳۰۰ هکتار انجام شد درصورتی‌که بر اساس ضوابط قانونی احداث هرگونه کارخانه و انجام خاک‌برداری و تسطیح در حریم درجه‌یک ممنوع است و دوباره اداره کل میراث، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان به مراجع قضایی شکایت کرد.

 اواخر سال ۹۷ ماشین‌آلات سنگین به محدوده حریم بنا وارد شدند تا کار خود را شروع کنند؛ میراث فرهنگی همان زمان فعالیت آن‌ها را متوقف کرد و تنها راه توقف کار آنان نیز شکایت به مراجع قضایی بود که تاکنون ۲ بار نسبت به این مجوز شکایت شده  است.

در سال ۹۷ بخش‌هایی از حریم درجه‌یک چغازنبیل به مساحت ۳۰۰ هکتار که جزو اراضی ملی بود، به شخص حقیقی واگذار و از اسفند همان سال کارهای تسطیح و خاک‌برداری آغاز شد

مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت‌تپه گفت: به‌طورکلی در سال ۹۷ بخش‌هایی از حریم را تسطیح کردند و اوایل سال ۹۸ اقدام به ساخت یک دیوار بتنی به دور زمین کردند البته از اردیبهشت ۹۸ تابه‌حال این پروژه تعطیل است.

اقدامی نشده است

رئیس اداره جهاد کشاورزی شوش بیان کرد: تاکنون اقدامی برای ساخت کارخانه قند در این محل انجام‌نشده و میراث فرهنگی جلوی کار آن‌ها را گرفته است.

 علیرضا ملک‌زاده افزود: شروع به کار این کارخانه قند تنها زمانی ممکن خواهد بود که مجوزهای مختلفی که از دستگاه‌های مختلف ازجمله اداره کل میراث فرهنگی، اداره کل محیط‌زیست، اداره کل راه و ترابری و ... صادر می‌شود، دریافت شود.

وی بیان کرد: اگر تنها یکی از دستگاه‌های موردنظر  با احداث کارخانه موافقت نکند به‌طورقطع مجوز کارخانه ابطال و ساخت کارخانه منتفی اعلام خواهد شد.

رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان شوش تأکید کرد: تا زمان دریافت تمامی مجوزها از دستگاه‌های مختلف نیز، مسئولان این کارخانه حق هیچ‌گونه فعالیتی در منطقه مذکور در ساخت کارخانه نخواهند داشت.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: استان خوزستان چغازنبیل احداث کارخانه میراث فرهنگی حریم درجه یک کارخانه قند خاک برداری اداره کل سال ۹۷

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۸۳۲۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعداد فروشگاه‌های صنایع‌ دستی استان سمنان به ۱۹باب رسید

سلطانی‌پور گفت: مجوز فعالیت یک فروشگاه صنایع‌ دستی در بازار سرپوشیده شهر شاهرود صادر شد. 

وی  ادامه داد: براساس ابلاغ دستورالعمل صدور مجوز فروشگاه‌های صنایع‌ دستی، متقاضیان می‌توانند با ثبت درخواست در درگاه ملی مجوزها و پس از بررسی درخواست توسط اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی، مجوز خود را بگیرند.

وی افزود: اکنون شش فروشگاه صنایع‌ دستی در سمنان، ۹ فروشگاه صنایع‌ دستی در شاهرود، دو فروشگاه صنایع‌ دستی در دامغان و دو فروشگاه صنایع‌ دستی نیز در مهدیشهر تحت مجوز اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان سمنان فعالیت می‌کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان سمنان سمنان

دیگر خبرها

  • توقف عملیات عمرانی احداث شهرک جدید در حاشیه شهر تاریخی جیرفت
  • عملیات عمرانی در شهر جدید جیرفت موقتاً متوقف شد
  • ورود دادستانی و توقف عملیات عمرانی در شهر جدید جیرفت
  • اراضی محوطه ربع رشیدی بسیار مهم و حساس از نظر باستان شناسی است
  • دریافت تسهیلات درجاسازی واحد‌های فرسوده روستایی واقع در حریم ممنوعه میراث فرهنگی
  • تعداد فروشگاه‌های صنایع‌دستی استان سمنان به ۱۹ باب افزایش یافت
  • تعداد فروشگاه‌های صنایع‌ دستی استان سمنان به ۱۹باب رسید
  • اجرای ایمن سازی و اصلاح شیب شیروانی ۱۴۰ کیلومتر از حاشیه راه‌های مازندران
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • تامین زمین مورد نیاز برای احداث کتابخانه‌های عمومی در اردبیل