Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیوع ویروس کرونا در سطح جهان بسیاری از صنایع از جمله صنعت نشر کتاب را تحت تأثیر قرار داد. در حالی که تأثیرات کلی انتشار این ویروس بر اقتصاد جهان منفی است، اما گویی صنعت نشر با تلاش برای یافتن راهی نو، می تواند در مسیر رشد اقتصادی قرار بگیرد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، هر پیش آمدی را از زوایای گوناگونی می‌توان دید، بحران‌های عمومی علاوه بر ایجاد وحشت و اضطراب، ممکن است نتایج مثبتی نیز در برداشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا رفع عوارض ناخوشایند ناشی از این بحران‌ها، صرفاً زوایای منفی دیده می‌شوند، اما به محض کنترل اوضاع و حاکم شدن آرامش، پیامدهای مثبت نیز شروع به خود نمایی می‌کنند. شیوع ویروس کرونا، بحرانی بود که ضربه سنگینی بر پیکر جهان وارد ساخت؛ کووید ۱۹ به سرعت منتشر می‌شود و در حال حاضر تنها راه درمان، پیشگیری از ابتلاء است. با وجود تلاش‌های کادر درمان سراسر جهان برای کنترل این ویروس و مراقبت از سلامت مردم، کرونا امور دیگری از جمله صنایع و مشاغل فرهنگی را نیز نشانه گرفت، که یکی از مهم‌ترین آنها صنعت نشر کتاب بود. صنعت نشر از جمله صنایعی است که به نظر می‌رسد همه‌گیری بیماری کووید ۱۹ نتایج و تأثیرات متفاوتی بر آن داشته است.

با آغاز قرنطینه خانگی کتابخانه‌ها، کتاب فروشی‌ها، انتشارات و چاپخانه‌ها تعطیل شدند. این تعطیلی چالش‌های بسیاری برای این صنعت ایجاد کرد، اما مهم‌ترین آنها قطع زنجیره تأمین کتاب بود. بر همین اساس بسیاری از انتشارات فعالیت‌های آنلاین خود را افزایش داده و انتشار نسخه‌ها الکترونیکی کتاب‌ها با رعایت حقوق مؤلفان را آغاز کردند. اما این اقدام یک راهکار موقتی برای حفظ ارتباط با مخاطبان بود، چراکه علاوه بر علاقه مخاطبان به در دست گرفتن نسخه‌های فیزیکی کتاب، چنین کاری به سرعت میان هزینه و درآمد انتشارات شکاف انداخت. در همین خصوص انجمن ناشران و کتاب فروشان آلمان اعلام کرد که در دوره چهار هفته‌ای قرنطینه خانگی، نیم میلیارد یورو خسارت مالی به صنعت نشر وارد شد و کتاب فروشی‌ها انگلیس نیز هشدار ورشکستگی می‌دادند. در ایران نیز که صنعت نشر از بیماری‌های زمینه‌ای چون گرانی کاغذ و کمبود لوازم چاپ رنج می‌برد، شیوع ویروس کرونا بسیاری از انتشارات و فروشگاه‌های کتاب را از پای درآورد.

از طرفی پس از اتمام موج اول شیوع ویروس کرونا، کتاب فروشی‌ها فعالیت خود را از سر گرفتند، اما مردم همچنان نگران سلامتی خود بودند و به همین دلیل خرید و فروش کتاب همچنان با معضل رو به رو بود. انتشارات و فروشگاه‌های کوچک تا مرز تعطیلی کامل پیش رفتند و این امر نگرانی بسیاری از فعالان فرهنگی را برانگیخت.

حمایت‌های دولتی از ناشران تا حدودی خسارات ناشی از بحران کرونا، بر صنعت نشر کشور ما را کاهش داد؛ اما نیاز به راهکاری مؤثر همچنان احساس می‌شد. فروش آنلاین کتاب‌های چاپی دیگر راهکار انتشارات جهان برای حفظ در آمد خود و جلوگیری از ورشکستگی بود. اینگونه فروش به سرعت مورد استقبال قرار گرفت.

در حالی که ناشران داخلی معتقد بودند فروش آنلاین لطمه وارد شده بر صنعت نشر را جبران نمی‌کند. هفته گذشته مدیر اجرایی نشر بلومزبری از تأثیر اعجاز گونه ویروس کرونا بر فروش کتاب سخن گفت. گاردین در این خصوص نوشت: نشر بلومزبری به دلیل بحران ویروس کرونا مجبور به تعطیلی شد و کارمندان خود را تعدیل کرد، اما با ادامه حضور ویروس کرونا تغییر چشمگیری در ثروت خود مشاهده کرد.

مدیر اجرایی بلومزبری گفته است که با آغاز شیوع این ویروس، بلومزبری در ماه مارس مشتریان خود را در سراسر جهان از دست داد، اما به مرور زمان مطالعه قدرت خود را نشان داد و مردم متوجه شدند که می‌توانند از طریق مطالعه کتاب رهایی یابند و از آن زمان تا کنون فروش کتاب روند صعودی دارد.

طبق گزارش گاردین سود نیمه نخست سال این انتشارات ۶۰ درصد افزایش یافته و به چهار میلیون پوند رسیده است که بالاترین درآمد نیمه نخست سال این انتشارات از ۲۰۰۸ تاکنون است. بر همین اساس سهام این انتشارات ۱۵ درصد افزایش داشته است.

بوکسلر به نقل از مدیر اجرایی این انتشارات نوشت: بلومزبری پس از دست‌یابی به نتایج موفقیت‌آمیز، تقریباً ۷۰۰ هزار پوند به کارمندانی که در ماه‌های نخست شیوع ویروس کرونا کاهش حقوق داشتند، پرداخت خواهد کرد.

موفقیت این انتشارات نوید اتفاقات خوشایندی در صنعت نشر جهان خواهد بود. مردم به کتاب‌ها علاقمندند و تلاش خود را برای حمایت از ناشران انجام می‌دهند، اما در مقابل ناشران باید شیوه‌های مناسب ارائه خدمت مناسب به آنها را فراهم کنند. باوجود اینکه هنوز هم خوانندگان کتاب، مراجعه به کتاب فروشی‌ها و گشت و گذار میان قفسه‌ها را ترجیح می‌دهند، اما فروش آنلاین در حال حاضر بهترین راه حمایت از مخاطبان کتاب و آغاز راهی نو در عرصه صنعت نشر است.

با فروش آنلاین مخاطبان خرید خود را از سایت‌های نام آشنا انجام می‌دهند و کتاب فروشی‌های کوچک شهری کم کم از زنجیره نشر حذف خواهند شد و این امر را می‌توان از مهم‌ترین معایب این شیوه دانست، اما با توجه به کمک این راهکار به بازگشت تعداد بسیاری از کارکنان صنعت نشر و کمک به تأمین معاش آنها و پاسخ گویی سریع و به موقع به نیاز مخاطبان کتاب، می‌توان آن را بهترین راهکار تا این زمان دانست.

دیر یا زود با کنترل شیوع این ویروس محدودیت‌ها کاهش می‌یابد، اما آنچه باقی می‌ماند تغییر رفتار و نگرش مخاطبان در خصوص تهیه کتاب خواهد بود، بنابراین لازم است که کتاب فروشان و ناشران کوچک نیز خود را با شرایط وفق دهند تا این تغییر نگرش مخاطبان منجر ضرر دراز مدت آنها نشود.

کد خبر 453380

منبع: ایمنا

کلیدواژه: كتاب و كتاب خواني کتاب کتاب بخوانیم کتاب الکترونیک خواندن کتاب ویروس کرونا کرونا ویروس کرونا کرونا در جهان کویید ۱۹ انتشارات صنعت چاپ کرونا در ایران شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق شیوع ویروس کرونا کتاب فروشی ها فروش آنلاین صنعت نشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۸۴۱۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جشن تولد برای مجموعه کتاب‌های پیامبران اولوالعزم در نمایشگاه کتاب

حجت الاسلام علیرضا سبحانی نسب مدیر انتشارات جمال در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره برنامه‌های این نشر برای نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: برنامه انتشارات بین المللی جمال برای نمایشگاه بین المللی کتاب ۱۴۰۳، ان شاءالله برنامه متنوع و جذابی خواهد بود تا مخاطبان عزیزمان و دوستداران کتاب بتوانند بهره‌ی خوبی از غرفه جمال ببرند.

وی افزود: بخشی از این برنامه، رونمایی از اولین خروجی دپارتمان رمان نشر جمال که به تازگی کار خودش را آغاز کرده خواهد بود؛ رمانی از جناب سید میثم موسویان با نام «روزهایی که از آن سر در نمی‌آوریم» که درباره اهالی یک روستاست که دچار خشکسالی می‌شوند و یک جادوگر به آنها توصیه‌هایی می‌کند و... این رونمایی با کمک غرفه مجمع ناشران انقلاب اسلامی انجام خواهد شد.

مدیر انتشارات جمال گفت: همچنین رونمایی از رمان عطر گل محمدی نوشته استاد داود امیریان از دیگر برنامه‌های نشر جمال در این نمایشگاه خواهد بود. این رمان درباره زندگی رسول اکرم با محوریت صحابه ایشان است.

سبحانی نسب اظهار داشت: با همکاری غرفه مجمع ناشران انقلاب اسلامی، جشن تولدی برای مجموعه کتاب‌های پیامبران اولوالعزم که در پویش مثل ما، مثل ماه محور بودند برگزار خواهیم کرد و  نیز نویسندگان توانمند و پرسابقه جمال مثل آقایان سید محمد مهاجرانی، دکتر مسلم ناصری، علی شعیبی، داوود امیریان و غلامرضا حیدری ابهری در غرفه برای گفتگو با مخاطب حضور خواهند داشت. عوامل تولید محتوای انتشارات هم در غرفه جمال حضور پیدا خواهند کرد و با مخاطبان عزیز، گفتگوی صمیمانه خواهند داشت و همه این‌ها بخشی از برنامه نشر جمال در غرفه کتاب کودک و نوجوان است.

وی افزود: یکی از مهمترین چالش‌هایی که نشر جمال در سال ۱۴۰۲ در نمایشگاه بین المللی کتاب با آن مواجه بود، مکان کوچک غرفه بود که با توجه به سابقه و تعداد بالای عناوین نیازمند غرفه‌ای شایسته حضور نشر جمال در نمایشگاه هستیم.

مدیر انتشارات جمال گفت: انتشارات جمال  با بالای ۵۰۰ عنوان کتاب در غرفه نمایشگاه بین المللی کتاب برای اهالی کتاب حضور خواهد داشت. کتب چاپ اولی به زبان فارسی، عربی و انگلیسی بالغ بر ۱۰۰ عنوان است و حدود ۱۳۰ جلد از عناوین ما هم تجدید چاپ شده است.

حجت الاسلام علیرضا سبحانی نسب بیان کرد: ما در نمایشگاه امسال، سه غرفه خواهیم داشت؛ غرفه کودک و نوجوان، غرفه بزرگسال و غرفه بین‌الملل. برنامه جدید امسال ما، پک‌هایی است که تدارک دیده‌ایم. حدود هشت پک که شامل پک کودک خداشناس، خانواده کتاب‌خوان، این قند پارسی، رسم عاشقی، قهرمانان وطن و چند بسته دیگر است که به ترتیب شامل کتاب‌های خداشناسی کودکان، ضرب‌المثل‌های فارسی، خانواده موفق و دفاع مقدس است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • «اخلاق و درام» راهی بازار نشر شد
  • انتشار کتاب ماهی جان در قزوین
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • انتشارات شهید کاظمی با ۶۰ عنوان جدید به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • انتشار کتاب «ماهی جان» در قزوین
  • انتشارات شهید کاظمی با دست پر به نمایشگاه می‌­آید
  • برگزاری جشن تولد برای مجموعه کتاب‌های پیامبران اولوالعزم در نمایشگاه کتاب
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود