Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

تشکیلاتی جدید با محوریت جامعه روحانیت مبارز؛ این خبری است که محمدحسین موسی‌پور، معاون امور تشکیلات جامعه روحانیت مبارز از آن گفته است. او به ایسنا گفته جامعه روحانیت مبارز، روز پنجشنبه هفته‌ای که گذشت، با احزاب و تشکل‌های سیاسی جریان اصولگرا نشستی مشترک برگزار کرده است. در همین راستا غلامرضا مصباحی‌مقدم، سخنگوی جامعه روحانیت مبارز از جزییات این نشست گفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن‌ طور که گفته می‌شود جامعه روحانیت مبارز کار انتخاباتی را از نیمه خردادماه آغاز کرده و بر اساس مصوبه این تشکیلات قرار است در آخرین انتخابات سده حاضر، حضور و مشارکتی فعال داشته‌ باشد. آن‌طور که موسی‌پور و مصباحی‌مقدم، دو عضو جامعه روحانیت مبارز مطرح کرده‌اند قرار است تمامی تشکیلات جبهه‌ای و اجماع‌سازِ اصولگرا که پیش از هر انتخابات سر برمی‌آورند و پس از آن، به نقطه پایان می‌رسند، منحل و تشکیلاتی جدید به محوریت و میزبانی جامعه روحانیت مبارز و البته با حضور اعضای احزاب و تشکل‌های وابسته به جناح راست آغاز به کار کند. اگر چه همواره پراکندگی طیف‌های اصولگرا و تفاوت نگاه و رویکرد آنها به‌خصوص نسبت به مسائل اساسی، بسیار زیاد است و تشتت به ‌وضوح احساس می‌شود اما آن‌گونه که حالا سخنگوی این نهاد سیاسی - مذهبی اصولگرا می‌گوید، آنها امید دارند برای انتخابات به گزینه واحد دست یابند.

خبری در رسانه‌ها منتشر شده مبنی بر اینکه جامعه روحانیت مبارز اخیرا با احزاب و تشکل‌های اصولگرا نشستی انتخاباتی برگزار کرده است؛ ابتدا بفرمایید که کدام احزاب و تشکیلات در این نشست حضور داشته‌اند؟

روز پنجشنبه ساعت ۹ صبح به دعوت جامعه روحانیت مبارز جلسه‌ای با حضور اکثریت قریب به اتفاق احزاب اصولگرا تشکیل شد. ۴۳ حزب و جریان انقلابی و ارزشی که از سوی وزارت کشور به رسمیت شناخته می‌شوند، دعوت شده و تقریبا ۴۰ حزب حضور داشتند. آقای پورمحمدی، دبیر عالی‌ جامعه روحانیت مبارز گزارشی از فعالیت‌های جامعه ارایه داد. این فعالیت‌ها از نیمه خردادماه امسال آغاز شده است. جامعه روحانیت مبارز مصوبه‌ای داشت مبنی بر اینکه ما باید در انتخابات ۱۴۰۰ فعال مشارکتی باشیم. فعال هستیم یعنی صبر نمی‌کنیم و انتظار نمی‌کشیم که دیگران حرکت را آغاز کنند و بعد جامعه روحانیت به‌دنبال آنها راه بیفتد. مشارکتی هستیم؛ یعنی به همه احزاب جریان انقلابی و همه شخصیت‌های این جریان در این حرکت نقش خواهیم داد.

آیا قرار است همه احزاب حول محور جامعه روحانیت کنشگری انتخاباتی داشته ‌باشند یا جریان اصولگرا این ‌نوبت نیز چون چند انتخابات قبل، در فکر راه‌اندازی و تشکیل ساختاری جدید است؟

جامعه روحانیت مبارز هم‌اکنون در حال شکل دادن ساختاری است که ماندگار باشد و برای هر انتخابات تغییر نکند. البته این ساختار را با موافقت و مشارکت جریان‌های سیاسی هم‌سو شکل می‌دهیم. در این راستا، یک هیات‌ عالی خواهیم داشت؛ یعنی نهادی شکل خواهد گرفت که تمام جریانات سیاسی مرتبط را پوشش بدهد. البته هنوز عنوان آن مشخص نیست اما بنابر پیشنهاد احزاب، قرار است ۵ نفر به نمایندگی از هر حزب برای عضویت در این تشکل معرفی شوند.

جایگاه جامعه روحانیت مبارز در این تشکیلات و ساختار جدید چه خواهد بود؟

این هیات عالی که مسوولیت اصلی را برعهده خواهد داشت، قرار است انتخابات را ساماندهی و مدیریت کند و جامعه روحانیت مبارز نیز به عنوان میزبان امین این مجموعه وارد کار شده است.

از انتخابات مجلس دهم در اسفندماه ۹۴ به این‌سو، تشکیلات و ساختارهایی جدید با عناوینی چون «جمنا»، «شورای ائتلاف اصولگرایان»، «شورای هماهنگی نیروهای انقلاب» و مواردی از این دست، برای اجماع‌سازی در انتخابات - مجلس، ریاست‌جمهوری و شورای شهر - شکل گرفت. در حال حاضر و در آستانه انتخابات ۱۴۰۰، با شکل‌گیری ساختار جدیدی که اشاره کردید، تکلیف تشکیلات پیشین چه خواهد شد؟

قرار است که همه این تشکیلات با محوریت جامعه روحانیت مبارز تجمیع شود. اقداماتی که آقایان در انتخابات ریاست‌جمهوری دوره پیش یا انتخابات مجلس شورای اسلامی و... داشتند، مورد توجه قرار خواهد گرفت و همه این ساختارها، اشخاص و افراد در قالب جدید وارد شده و در آن فعالیت می‌کنند.

یکی از نقدها یا نقاط ضعف جریان اصولگرا همواره این بوده که نمی‌توان تمام طیف‌های این جریان سیاسی را زیر یک خیمه گرد هم آورد. به نظر برخی ناظران اصولگرایان جوان‌تر که فاصله معناداری با سنتی‌ها دارند یا حتی جریانی که خود را «نواصولگرا» می‌خوانند، در عمل نمی‌توانند با جریان‌های قدیمی‌تری همچون جامعه روحانیت مبارز به توافق برسند؛ نظر شما چیست؟ آیا تمهیداتی برای این نقطه ضعف اندیشیده شده است؟

همان گروه‌های جوان‌تری که این‌گونه مواضع را اتخاذ می‌کردند نیز به این هیات عالی دعوت خواهند شد تا حضور پیدا کنند. ما نمایندگانی را از اقشار جوان، زنان، دانشگاهیان، فرهنگیان و... در این جمع خواهیم داشت. ضمن اینکه قرار است هم نمایندگان احزاب حضور داشته ‌باشند و هم شخصیت‌های تاثیرگذار.

مثلا کسانی از جبهه پایداری یا کسانی که خود را با عنوان «نواصولگرایان» معرفی می‌کنند در این ساختار حضور خواهند داشت؟ آیا آنها هم در این گام اول برای حضور در این جلسه حاضر بودند؟

همه و همه دعوت شده‌اند!

گفته می‌شود که جامعه روحانیت از آنجا که تشکیلاتی سن و سال‌دار و سابقه‌دار است، همواره خواهان ایفای نقش «پدرسالار» بوده است. مساله‌ای که جوان‌ترها با آن مشکل دارند و معتقدند که زیر بار چنین «رهبری» و هدایت یک‌جانبه‌ای نمی‌روند. با این حساب آیا امکان موفقیت در مسیر تشکیل جمعی که شرح دادید، وجود دارد؟

چنین ادعایی در جامعه روحانیت مبارز وجود ندارد که بگوید ما تصمیم می‌گیریم و شما عمل کنید. جامعه روحانیت مبارز میزبانی این حرکت را پذیرفته و بنای کار بر این است که همه به‌صورت مشارکتی و مبتنی بر خرد جمعی اقدام کنند، نه اینکه یک نهاد تعیین تکلیف کرده و دیگران مجری باشند و عمل کنند؛ بنابراین جامعه روحانیت مبارز ادعای پدرسالاری ندارد، بلکه ادعای ما کمک برای رسیدن به وحدت حداکثری است.

چنانچه اشاره شد در انتخابات گذشته، ساختارها و نهادهای بالادستی متعددی در جریان اصولگرا درنظر گرفته شد. برای نمونه در جریان تصمیم‌گیری برای انتخابات ریاست‌جمهوری ۹۶ گفته می‌شد رای‌گیری‌های درون‌جریانی انجام شده و بر اساس نتایج آن رای‌گیری‌ها، فهرستی از افراد ذی‌صلاح منتشر و به ‌صورت تدریجی و بر اساس آرا، گزینه‌ها یک‌ به ‌یک حذف شدند تا درنهایت جمعی در مورد چند گزینه نهایی تصمیم‌گیری کنند. آیا چنین ساختاری برای معرفی گزینه نهایی انتخابات ریاست‌جمهوری پیش‌رو تعبیه شده است؟

بنا بر این است که برای انتخاب گزینه نهایی کاندیداتوری ریاست‌جمهوری از مجموعه کسانی که کف جامعه فعالند، استفاده شود و روند تصمیم‌گیری از همان ‌جا آغاز شده و بالا بیاید تا به نقطه نهایی برسد. به عبارت دیگر این گونه نیست که تصمیمات از بالا به پایین دیکته شود.

منظورتان این است که بدنه اجتماعی اصولگرایان ابتدا رای دهند تا گزینه نهایی برای کاندیداتوری مشخص شود؟

بله .

برای اجرای فرآیند چنین رای‌گیری گسترده‌ای چه ساز و کاری مشخص شده است؟

این ساز و کار را بعدا اعلام می‌کنیم.

آیا طیف‌هایی از اصولگرایی همچون علی لاریجانی که به عنوان اصولگرایان معتدل شناخته می‌شوند، در مجموعه شما جایی دارند؟

ما اشخاصی را که تاثیرگذار هستند، دعوت خواهیم کرد ولی جناب آقای لاریجانی رهبری هیچ تشکیلاتی را برعهده ندارد. از طرف دیگر ما نمایندگان احزاب را در مجموعه‌مان خواهیم داشت؛ بنابراین هم اشخاص تاثیرگذار و هم احزاب رسمی را که در جریان انقلابی حضور دارند، دعوت خواهیم کرد و به آنها میدان می‌دهیم.

پیش‌بینی دارید که چقدر ممکن است اصولگرایان با این ساز و کار به یک کاندیدای واحد برسند؟

البته از الان نمی‌شود پیش‌بینی کرد. آنچه مهم است این که مجموعه ما تلاش دارد شایسته‌ترین‌ها را انتخاب کند.

و در نهایت اینکه از چه زمانی وارد تعیین مصادیق خواهید شد؟

هنوز تاریخی مشخص نشده است!

منبع: اعتمادآنلاین

منبع: آفتاب

کلیدواژه: مصباحی مقدم انتخابات ریاست جمهوری اصولگرایان جامعه روحانیت مبارز جریان اصولگرا ریاست جمهوری گزینه نهایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۸۴۵۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آحاد جامعه برای عمل به تکلیف اجتماعی و شرعی خود در انتخابات مشارکت کنند

رئیس جمهور انتخابات را جلوه روشن مردم‌سالاری دینی دانست که آحاد جامعه در راستای عمل به تکلیف اجتماعی و شرعی در آن مشارکت کرده و معتمدین خود را برای قانونگذاری و بهبود روند امور انتخاب می‌کنند.

به گزارش مشرق،آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی صبح امروز چهارشنبه در جلسه هیات دولت با اشاره به نزدیک شدن زمان برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در برخی حوزه‌های انتخاباتی، بر ضرورت فراهم کردن زمینه حضور گسترده مردم در این مرحله از انتخابات و تمهید تمامی امکانات برای تکمیل حماسه‌آفرینی آنان در انتخابات ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ تاکید کرد.

رئیس جمهور انتخابات را جلوه روشن مردم‌سالاری دینی دانست که آحاد جامعه در راستای عمل به تکلیف اجتماعی و شرعی در آن مشارکت کرده و معتمدین خود را برای قانونگذاری و بهبود روند امور انتخاب می‌کنند.

آیت‌الله رئیسی در ادامه به موضوع ضرورت مشارکت مردم برای تحقق هدف جهش تولید اشاره کرد و افزود: تمهید مقدمات تحقق مشارکت مردم نیازمند اهتمام جدی همه بخش‌های دولت است؛ هر دستگاهی باید زمینه‌ها و راهکارهای جذب مشارکت مردم در بخش خود را به شکل دقیق و با زمان‌بندی مشخص تدوین و اعلام کرده و اجرای آن را به شکل مستمر و گام به گام پایش کند.

رئیس جمهور در جلسه امروز هیات دولت همچنین ضمن تبریک فرارسیدن روز کارگر و روز معلم، نقش کارگران و معلمان در پیشرفت و آبادانی کشور را اساسی و مهم توصیف و تصریح کرد: مبنای خلقت عالم بر تعلیم و تربیت استوار است و لذا همه ما در هر زمان و با لحاظ برخورداری از هر سطحی از دانش، همچنان نیازمند دانش‌افزایی و علم‌آموزی بیشتر هستیم.

در جلسه امروز هیات دولت وزیر ورزش و جوانان با بیان اینکه هفته گذشته، هفته درخشش ورزشکاران کشورمان در میادین بین‌المللی بود، قهرمانی تیم ملی فوتسال در رقابت‌های جام ملت‌های آسیا، قهرمانی تیم ملی وشوو در رقابت‌های انتخابی جام جهانی، قهرمانی تیم ملی دختران کمتر از ۱۸ سال در تورنمنت کافا در تاجیکستان، قهرمانی تیم والیبال دانش‌آموزی ایران در رقابت‌های مدارس جهان، قهرمانی، شکستن رکورد و کسب مدال طلای خانم عیدیان در ماده ۴۰۰ متر دو با مانع قهرمانی آسیا، نائب قهرمانی تیم ملی تپانچه بادی کشورمان در مسابقات جام جهانی کره جنوبی و نائب قهرمانی تیم شطرنج امید کشورمان در مسابقات شهرهای آسیا را از جمله این موفقیت‌ها برشمرد که باعث شادی و شعف عمومی در کشور شد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری نیز با اعلام خبر دستیابی به فرمولاسیون، فرآیند و فناوری استحصال کود «تریپل سوپر فسفات» به عنوان یکی از کودهای مهم و بسیار پرکاربرد در کشاورزی گفت: سالانه نیاز به واردات ۲۵۰ هزار تن از این نوع کود داشتیم که خوشبختانه تولید آن در کشور بومی‌سازی و خط تولیدی با ظرفیت ۱۰۰ هزار تن راه‌اندازی شده که تا ۲۰۰ هزار تن قابل افزایش است و می‌تواند سالانه تا ۳۷ میلیون دلار صرفه‌جویی ایجاد کند.

وی ابراز امیدواری کرد با حمایت از تولیدات داخل، زمینه رونق تولید داخلی این محصول فراهم شود.

دیگر خبرها

  • طعنه سنگین حسن روحانی به ابراهیم رئیسی و کاندیدای پوششی او در انتخابات ۱۴۰۰ /مگر نگفتید این‌ها بلد نیستند بورس را اداره کنند، ما می‌آییم اداره می‌کنیم
  • اصولگرایان در مجلس آینده یک فراکسیون تشکیل می‌دهند
  • رقابت جدی ۷ نفر برای کرسی ریاست مجلس به روایت نوری قزلجه /اصولگرایان مجلس دوازدهم «یک فراکسیون سیاسی» نخواهند داشت
  • آحاد جامعه برای عمل به تکلیف اجتماعی و شرعی خود در انتخابات مشارکت کنند
  • فهرست کاندیدا‌های مورد حمایت جامعه اسلامی مهندسین اعلام شد
  • نیروی انسانی زمانی موفق است که رویکرد الهی، دینی و تفکر توحیدی داشته باشد
  • رایزنی با ده‌ها سرمایه‌گذار برای فعالیت در لرستان
  • فهرست انتخاباتی جامعه اسلامی مهندسین در دور دوم منتشر شد
  • صابری فومنی طنز را با رعایت مرزهای اخلاقی وارد جریان رسانه‌ای کرد
  • استانداران در صف مقدم مبارزه با آسیب‌های اجتماعی باشند