Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-01@23:35:57 GMT

دلار توانی برای افزایش قیمت ندارد

تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۸۷۴۲۱

دلار توانی برای افزایش قیمت ندارد

خبرگزاری آریا - یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه در مجلس گفت: از یک طرف افزایش عرضه ارز و از طرف دیگر کاهش تقاضا را شاهد هستیم. در نتیجه این دو عامل می‌تواند روی نرخ ارز تاثیر کاهشی داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری آریا ، کاهش معنادار نرخ ارز در بازار روز پنج شنبه و امروز، باعث شد تا بسیاری از افراد که پیش از این در پی کسب سود، به دنبال دپو کردن دلار و یورو در خانه های خود بودند، حالا برای فروش آن، روانه بازار شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که پیش از این بارها توسط مسئولان و کارشناسان اقتصادی در خصوص ریسک بالای سرمایه گذاری در این بازار هشدار داده شده بود و حالا با توجه به خبرهای بین المللی از احتمال بالای پیروزی بایدن در انتخابات ریاست جمهوری، سیگنال کاهشی به بازار ارز ارسال شده و معامله گران خود را برای نرخ های پایین تر دلار آماده می کنند.
در این خصوص جعفر قادری عضو کمیسیون برنامه و بودجه در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار ایبِنا با اشاره به تاکید چندین باره کارشناسان اقتصادی و رییس کل بانک مرکزی مبنی بر ریسک بالای ورود به بازار ارز اظهار داشت: در این مدت سیاست های تند و خشن ترامپ، ذهنیت منفی برای مردم ایجاد کرده بود و حالا که زمزمه انتخاب بایدن به عنوان رییس جمهور جدید آمریکا مطرح است، آثار روانی خودش را در بازار مشاهده می کنیم و طبیعی است که این انتظارات هم روی عرضه ارز تاثیر گذار باشد و هم در بخش تقاضا. به عبارت دیگر افرادی که ارز در خانه نگه داشته اند، این ارزها را وارد بازار می کنند و آن تقاضا کنندگانی که ارز را برای حفظ قدرت خرید خودشان تقاضا می کردند، به این امید در آینده قیمت ارز کاهش پیدا می کند، فعلا برای تقاضا و ورود به بازار دست نگه داشته اند. زیرا روند پیش رو روند کاهشی است و با ریسک بالای سرمایه گذاری همراه است
بنابراین از یک طرف افزایش عرضه ارز و از طرف دیگر نیز کاهش تقاضا را شاهد هستیم و خواهیم بود. در نتیجه این دو عامل می تواند روی نرخ ارز تاثیر کاهشی داشته باشد و قیمت ارز را پایین بیاورد.
قادری با اشاره به فشار حداکثری دولت ترامپ بر اقتصاد ایران و اینکه دیگر فشاری بالاتر از فشارهای فعلی وجود ندارد، اظهار داشت: روند بازار ارز روند با ثبات و کاهشی خواهد داشت، زیرا با توجه به تصمیمات مهمی که اخیرا در خصوص واردات در برابر صادرات و همچنین واردات با ارز اشخاص گرفته شد، می تواند در مدیریت عرضه و تقاضای ارز اثرگذاری مثبت داشته باشد.
وی تاکید کرد: با توجه به ورود مقام معظم رهبری و همچنین ورود مجلس و اینکه وزارت صمت سروسامانی گرفته و موافقت رییس کل بانک مرکزی در خصوص واردات بدون انتقال ارز، چشم انداز مثبتی از روند کاهشی بازار ارز و ثبات نرخ را شاهد هستیم.
من فکر می کنم که این سیاست ها و تسهیلاتی که در مجموعه حاکمیت گرفته شده و بانک مرکزی هم با آن همراهی می کند، می تواند کمک کند که مواد اولیه به کشور وارد شود و تولید رونق بگیرد، امکان صادرات بیشتری فراهم شود.
وی افزود: در این شرایط و با توجه به تصمیمات خوبی که گرفته شد دیگر صادرکنندگانی که با امید به اینکه نرخ ارز اضافه بشود و بعد ارز خود را وارد بازار بکنند، رویه جدیدی در پیش خواهند گرفت. الان واردکننده وقتی می بیند که با روش جدید می تواند کالا را وارد کند و با نرخ روز، کالای وارداتی را در بازار بفروشند، دلیلی ندارد که منتظر بمانند تا قیمت بالا برود و بعد ارز خود را وارد سامانه نیما کنند. در نتیجه به نظر من، اقتصاد ایران از فشار حداکثری و خصمانه دولت ترامپ عبور کرده و با تصمیمات جدید و اتخاذ روش های منطقی و معقول برای تامین کسری بودجه، می توان به تعادل در عرضه و تقاضا در بازار ارز و ثبات نرخ ها، امیدوار بود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه در مجلس شورای اسلامی در پایان با اشاره به موارد بالا اظهار داشت: من معتدم که روند کاهشی نرخ دلار همچنان ادامه پیدا می کند.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: بازار ارز نرخ ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۸۷۴۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چشم بازار نفت به خاورمیانه/ ضعف کوتاه‌مدت نفت نشانه چیست؟

نگارعلی_ کاهش تنش‌ها در منطقه به کاهشی شدن روند قیمت نفت کمک کرده‌است؛ نفت خام برنت در معاملات اواسط صبح آسیا به زیر ۸۹ دلار در هر بشکه سقوط کرد و وست تگزاس اینترمدیت کمی بیش از ۸۳ دلار قیمت خورد. از ابتدای صبح تا با به امروز، نفت برنت توانسته‌است کمی خود را بازیابی کند و ۸۹ دلار و ۲۴ سنت در هر بشکه قیمت خورده‌است.

انتظارات تغییر کرد

روز جمعه، وزارت بازرگانی آمریکا نرخ تورم ماه مارس را ۲.۷ درصد در مخارج مصرف شخصی گزارش کرد که نسبت به نرخ سالانه ۲.۵ درصدی در فوریه افزایش داشت.

از آغاز سال، داده‌های تورم ایالات متحده همچنان بازارها را شگفت‌زده کرده است و منجر به کاهش انتظارات فدرال رزرو برای کاهش نرخ بهره شده است. همان‌طور که گفته شد انتظارات از روند نرخ بهره در حال تغییر است؛ با توجه به سطوح بالا از تورم، بازار باید بر امیدها برای کاهش نرخ بهره فدرال رزرو غلبه کند؛ دورنمای افزایش نرخ بهره از سوی فدرال رزرو سیگنل صعودی برای بازار نفت است، چراکه نرخ‌های بهره بالا دلار آمریکا را گران می‌کند و حجم عظیمی از نفت در بازارهای جهانی با دلار آمریکا معامله می‌شوند و در نتیجه هزینه خریداران در بازار نفت بیشتر می‌شود.

ضعف کوتاه‌مدت نفت نشانه چیست؟

در جبهه خاورمیانه، کاهش تنش‌ها امیدها برای پایان دادن به درگیری ها را دوباره زنده می‌کند. اگر این اتفاق بیفتد، نفت باید کاهش بیشتری پیدا کند زیرا خطر اختلال در عرضه با درگیری پایان می‌یابد. بلومبرگ، به نقل از وارن پترسون، رئیس استراتژی کالای ING، گفت که "خطرات ژئوپلیتیکی به میزان قابل توجهی کاهش یافته‌است."

گفتنی است که متغیرهای زیادی بر نزولی شدن روند قیمت نفت تاثیر گذشته‌اند؛ یکی از مولفه‌های تاثیرگذار، گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا از افزایش ۲.۷ میلیون بشکه‌ای موجودی انبارهای این کشور بود. از طرف دیگر محدود شدن انتظارات در خصوص به خطر افتادن عرضه در نتیجه تشدید تنش نظامی در خاورمیانه بر ادامه روند کاهش قیمت نفت تاثیر بیشتری گذاشته‌است. در واقع ضعف کوتاه مدت قیمت نفت منعکس‌کننده برخی انتظارات است که تنش‌ها ممکن است مهار شود. در واقع مشکل بازار نفت در حال حاضر مهار شدن تنش‌ها است؛ اجتناب از درگیری گسترده‌تر به معنای کاهش ریسک در بازارهای مالی و انرژی و توقف صعود قیمت نفت است.

بازار نفت در مشت اوپک پلاس

کارشناسان بر این باورند که اوپک پلاس کنترل بازار نفت را دوباره در دست خواهد گرفت؛ در صورتی که این اتفاق رخ دهد، بازار به شدت محدود خواهد شد. پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که بازار رشد فزاینده‌ای را در ماه‌های پیش رو تجربه خواهد کرد. با آمدن تابستان انتظار رشد قوی تقاضای جهانی و محدودیت‌های عرضه، از جمله کاهش تولید اوپک و روسیه، به افزایش قیمت‌ها در بازار نفت دامن خواهد زد. بنابر پیش‌بینی بانک‌های سرمایه‌گذاری، در صورتی که قیمت نفت برنت از بشکه‌ای ۹۰ دلار گذر کند، شرایط برای افزایش بیشتر قیمت‌ها مساعد است.

به گفته سباستین باراک، رئیس بخش کالا در غول صندوق تامینی سیتادل، مسیر قیمت نفت در سال آینده عمدتاً در دست ائتلاف اوپک پلاس از تولیدکنندگان بزرگ خاورمیانه و روسیه است.

داده‌های رسمی روز شنبه نشان داد که با افزایش چشم‌انداز تقاضای نفت، رشد سود صنعتی چین در ماه مارس کاهش یافت و این نشان‌دهنده ضعیف شدن تقاضای داخلی در دومین اقتصاد بزرگ جهان است. فشار کاهشی بر قیمت نفت نشان می‌دهد بهبود اقتصادی چین چندان امیدوارکننده نیست و چشم‌انداز تقاضا برای مصرف سوخت را مختل می‌کند.

۲۲۷۲۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901033

دیگر خبرها

  • افزایش پیش‌بینی قیمت نفت به دنبال احتمال کاهش عرضه
  • توقف در روند کاهشی دلار؛ خریداران دوباره برگشتند!
  • چرا روند کاهشی دلار متوقف شد؟
  • تثبیت قیمت نفت در پی مذاکرات آتش‌بس در خاورمیانه
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سیگنال پشت خطی به قیمت دلار/ خبر خوش ارزی چیست؟
  • روند نزولی قیمت دلار شروع شده است
  • بازار میوه‌های نوبرانه تا پایان اردیبهشت به ثبات می‌رسد
  • چشم بازار نفت به خاورمیانه/ ضعف کوتاه‌مدت نفت نشانه چیست؟
  • قیمت هر شاخه تیرآهن در سال جدید چقدر است؟