Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-29@20:34:36 GMT

سامانه کدال چیست و چه اطلاعاتی به ما می دهد ؟

تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۸۸۸۵۸

سامانه کدال چیست و چه اطلاعاتی به ما می دهد ؟

به گزارش جام جم آنلاین به نقل بورسینس ، کدال یا سامانه جامع اطلاع‌رسانی ناشران بورس و فرابورس ایران، یکی از سایت‌های مهم و کاربردی برای معامله‌گران و سرمایه‌گذاران در بورس است.

آدرس سایت کدال codal.ir و دسترسی به آن برای عموم آزاد است.

منظور از ناشران در سایت کدال چیست؟

همان‌طور که گفته شد کدال سامانه جامع اطلاع‌رسانی ناشران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سوال مهم این است که ناشران یعنی چه کسانی؟

کلیه شرکت‌هایی که نماد آن‌ها در هر یک از بازارهای بورس تهران و فرابورس ایران وجود دارد، به عنوان یک شخصیت حقوقی هستند که به آنها ناشر گفته می‌شود. پس کدال در واقع یک سایت برای انتشار اطلاعات مربوط به شرکت‌های بورسی و فرابورسی است.

کدال چه اطلاعاتی به ما می‌دهد؟ صورت‌های مالی حسابرسی شده و حسابرسی نشده میان دوره‌ای تلفیقی و سالانه شرکت‌های بورسی و فرابورسی گزارش فعالیت ماهانه شرکت‌های بورسی و فرابورسی آگهی دعوت به مجمع عمومی عادی سالیانه، مجمع عمومی فوق‌العاده و کلیه مجامع شرکت‌های بورسی و فرابورسی اعلام تغییرات مربوط به ترکیب اعضای هیئت مدیره شرکت‌ها آگهی افزایش سرمایه شرکت‌ها تصمیم‌گیری در خصوص تصمیم تقسیم سود سالانه شرکت‌ها افشای اطلاعات با اهمیت زمان‌بندی تقسیم سود نقدی سهام چه کسانی به کدال نیاز دارند؟

کدال یک سایت کاربردی برای گروه‌های مختلف است.

سرمایه‌گذاران بورسی و فرابورسی تحلیلگران بورسی

که در ادامه توضیح داده خواهد شد.

کدال برای سرمایه‌گذاران بورسی و فرابورسی

اغلب سرمایه گذاران بورسی، سوال های متنوعی درباره سهام شرکتی که آن را در پرتفوی خود دارند می پرسند؛ مثلاً:

چه زمانی می توانم سود سالانه سهام خود را دریافت کنم؟ برای دریافت سود سهام کجا باید بروم؟ چه زمانی می‌توانم حق تقدم سهام خود را بفروشم؟ از کجا بدانم مجمع شرکت چه زمانی است؟ شرکت در سال گذشته به ازای هر سهم چقدر سود ساخته؟ وضعیت صورت‌های مالی شرکت (نقدینگی، بدهی‌ها، فروش و…) چگونه است؟

و سوالاتی از این قبیل

پس کلیه کسانی که به عنوان سرمایه‌گذار در بورس و فرابورس ایران فعالیت می‌کنند، برای دریافت اطلاعات درباره شرکتی که سهام آن را دارند به کدال مراجعه می‌کنند.

آنها برای اطلاع از موارد زیر وارد کدال می شوند:

زمان برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت تصمیمات اتخاذ شده در مجمع عمومی سالیانه زمان برگزاری مجامع عمومی فوق‌العاده و مجمع عمومی عادی به طور فوق‌العاده تصمیمات اتخاذ شده در مجامع فوق‌العاده نحوه افزایش سرمایه شرکت و اقدامات پس از آن مهلت استفاده از حق‌تقدم‌ها کدال برای تحلیل‌گران بورسی

سرمایه‌گذاران حرفه‌ای و همچنین تحلیلگران بورسی برای بررسی شرکت‌ها و دریافت اطلاعات مورد نیاز برای تحلیل بنیادی هر شرکت، از کدال استفاده می‌کنند.

این افراد از اطلاعات تخصصی‌تری بهره می‌برند؛ مانند:

صورت‌های مالی میان دوره‌ای (سه ماهه، شش ماهه، ۹ ماهه) صورت‌های مالی تلفیقی گزارش فعالیت‌های ماهانه شرکت‌ها اطلاعات با اهمیت شرکت‌ها طرح‌های توسعه‌ای و اطلاعات دیگر

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: بورس تحلیل بنیادی سامانه کدال شرکت های بورسی و فرابورسی سرمایه گذاران صورت های مالی فوق العاده مجمع عمومی شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۸۸۸۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسب‌وکارهای دانش‌بنیان را نباید تعطیل کرد، باید به جریان‌های انقلابی، بسیج دانشجویی و مانند آن‌ها فرصت رقابت داد

به گزارش خبرآنلاین و به نقل از زومیت، در چند ماه اخیر موضوع واگذاری سهام بعضی کسب‌وکارهای مطرح حوزه اقتصاد دیجیتال، موجی از نگرانی را بین فعالان اقتصاد دانش‌بنیان به راه انداخت؛ گلرنگ سهام تپسی را خرید و در هفته‌های اخیر هم خبرهایی از احتمال واگذاری عمده سهام دیجی‌کالا به همراه اول مطرح شد. این مسئله در کنار صحبت‌های چندماه پیش مدیرمسؤول روزنامه کیهان، تصوری ایجاد کرد مبنی بر این‌که فشارهایی برای واگذاری سهام استارتاپ‌های بزرگ وجود دارد.

معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری با تکذیت این مسئله توضیح داد: «چون پیش‌ازاین، یک عده صحبت‌های نادرستی را بدون دلیل و مدرک درباره واگذاری بعضی کسب‌وکارهای حوزه اقتصاد دیجیتال به نیروهای انقلابی مطرح می‌کردند، این حساسیت به وجود آمد؛ اما در اصل چنین هدفی وجود ندارد».

او در همین خصوص به فروش سهام تپسی اشاره کرد و گفت: «آقای منشی‌پور از ما خواست کمک کنیم که انتقال سهام تپسی حتماً انجام شود. این درخواست ابتدا با مخالفت معاونت علمی روبه‌رو شد اما با اصرار تپسی درنهایت با این موضوع موافقت کردیم».

او چنین واگذاری‌هایی را نه به معنی واگذاری کسب‌وکارها به حاکمیت، بلکه نشان‌دهندهٔ بلوغ این حوزه دانست: «واگذاری سهام این کسب‌وکارها بلوغ آن‌ها را نشان می‌دهد. این یعنی کسب‌وکارهای اقتصاد دیجیتال سرمایه‌های بزرگ از سایر شرکت‌ها جذب می‌کنند که درنهایت به بزرگ شدن جدی این کسب‌وکارها منجر می‌شود. یکی از این کسب‌وکارها با سرمایه یک واحدی وارد شده و الان سرمایهٔ ۳۰۰ واحدی دارد. این یعنی هم فرصت رشد در این حوزه وجود داشت و هم سرمایه کلانی به این حوزه بازگشته است».

دهقانی فیروزآبادی در موضع‌گیری نسبت به مسئلهٔ فروش سهام کسب‌وکارهای اقتصاد دیجیتال، حمایت خود از این موضوع را اعلام کرد و تنها شرط معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور برای موافقت با فروش و واگذاری این سهام را بازگشت سرمایه به حوزه اقتصاد دیجیتال دانست.

بااین‌حال، سال گذشته با بعضی چالش‌ها و مشکلاتی که برای کسب‌وکارهای فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال به وجود آمد، چنین تصور می‌شود که اراده‌ای وجود دارد که مایل است در مدل مدیریتی کسب‌وکارهای این حوزه تغییراتی ایجاد کند.

دهقانی فیروزآبادی وجود چنین موضوعی را کذب دانست و توضیح داد: «هم من هم آقای زارع‌پور دفاع و حمایت همه‌جانبه از کسب‌وکارها داشتیم. وقتی وارد حوزهٔ اقتصاد دیجیتال می‌شویم محیط این فضاها با سایر صنایع متفاوت است و دلیلش این است که بخش عمده‌ای از این اقتصاد از محیط خارجی آمده است؛ اما ما به‌هیچ‌عنوان موافق تعطیلی کسب‌وکارها نیستیم. حرف من این بود که اگر می‌خواهیم کاری در این زمینه انجام بدهیم، باید این باشد که به جریان‌های اصیل و انقلابی فرصت رقابت بدهیم؛ اما اینکه این کسب‌وکارها به نیروهای انقلابی و حاکمیت واگذار شود کاملاً غلط است. حرف ما این است که کسب‌وکارها را نبندیم و به‌جای آن از جریان‌های انقلابی، بسیج دانشجویی و مانند آن‌ها استفاده کنیم».

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900257 ذوالفقار دانشی

دیگر خبرها

  • جزئیات مهم از افزایش سرمایه سنگین نماد‌های بورسی
  • قرارگاه تولید مسکن ارزان‌قیمت در برنامه صندوق ذخیره فرهنگیان است
  • کسب‌وکارهای دانش‌بنیان را نباید تعطیل کرد، باید به جریان‌های انقلابی، بسیج دانشجویی و مانند آن‌ها فرصت رقابت داد
  • واکنش معاون علمی به واگذاری سهام برخی کسب و کارهای دیجیتال
  • سود مرحله سوم سهام عدالت کی واریز می‌شود؟
  • بودجه گروگان بورسی‌ها
  • بودجه گروگان بورسی‌ها/زنگنه:کاهش معافیت‌های مالیاتی بدعت است
  • آغاز به کار سامانه جامع برای خرید تضمینی گندم
  • آغاز عملیات خرید تضمینی گندم در ۵ استان کشور
  • مبلغ دقیق مرحله سوم سود سهام عدالت / مرحله سوم سود سهام عدالت کی واریز می‌شود؟