Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست-کتابخوانی از طرح های بسیار مهمی است که پس از گذشت چندین سال هنوز به سرانجام نرسیده و افزایش سرانه مطالعه همچنان پایین است.

 انتخاب پایتخت کتاب یکی از طرح‌های وزارت ارشاد برای ترویج کتابخوانی است هرساله اداره‌های ارشاد سراسر کشور طرح‌های خود را برای وزارت ارشاد می‌فرستند، این طرح‌ها بررسی می‌شود و از میان طرح‌های ارسالی برای ترویج کتاب، پایتخت کتاب ایران انتخاب می‌شود امسال باتوجه به شیوع بیماری کرونا شیراز نتوانست تمام طرح‌های خود را در زمینه ترویج کتابخوانی اجراکند از این رو از وزارت ارشاد خواست تا مهلتی به آن‌ها برای اجرای طرح هایشان بدهند برای همین شیراز پایتخت کتاب ایران تا سال ۱۴۰۰ شد سوال مطرح شده اینجاست انتخاب پایتخت کتاب تاچه میزان توانسته است در افزایش سرانه مطالعه موثر باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سید محمود علوی نیا، شاعر گفت: پایتخت کتاب ایران در قالب طرح‌هایی بود که اجرایی شد و تاثیر چندانی روی افزایش سرانه مطالعه نداشت کتاب و کتابخوانی به پیش زمینه‌هایی نیاز دارد که اولین شرط آن این است افراد کتابخوان استطاعت مالی برای تهیه کتاب داشته باشند یا اینکه بتوانند به کتابخانه‌های بزرگ که از نظر منابع غنی هستند دسترسی داشته باشند که چنین امکانی برای افراد کتابخوان وجود ندارد

وی افزود:بیشتر طرح‌هایی که در قالب طرح پایتخت کتاب ایران اجرا شد طرح‌هایی بودند که در قالب گفت و گو اجرا شد و مسئله دیگری که تاثیری در افزایش سرانه مطالعه داشته باشد رخ نداد. باید برای افزایش سرانه مطالعه کتاب از اهالی قلم حمایت شود تا نویسنده برای ادامه کارش تشویق شود اما چنین اتفاقی نمی‌افتد و از اهل قلم حمایت نمی‌شود.

این شاعر ادامه داد:تمام هزینه‌های انتشار کتابم را خودم دادم و کسی از من برای انتشار کتابم حمایت نکرد وزارت ارشاد می‌گوید کاغذ را در اختیار ناشر قرار می‌دهد، اما وقتی ناشر برای دریافت کاغذ مراجعه می‌کند به او می‌گویند نوبت تو یک سال دیگر است و باید همین کتاب را یک سال دیگر منتشر کنی درحالی که صاحب اثر می‌خواهد کتابش امسال منتشر شود برای همین تهیه کاغذ سه میلیون تومان هزینه کردم شاید دولت به دلیل مسائل اقتصادی که با آن روبه روست در حال حاضر نمی‌تواند در این زمینه حمایت کند.

علوی نیا بیان کرد:اگر از اهل قلم و نویسنده‌ها در کشور حمایت شود و دولت امکاناتی را در اختیارشان قرار دهد کتاب با قیمت پایین تری به دست مخاطبان کتاب می‌رسد و او می‌تواند کتاب را با قیمت کمتری تهیه کند. در صورتی که همین وضعیت ادامه داشته باشد و از اهل قلم حمایتی نشود سرانه مطالعه افزایش نمی‌یابد آن هم باتوجه به اینکه مخاطبان کتاب می‌توانند هر کتابی را از سایت‌ها در فضای مجازی دانلود کنند و تنها هزینه اینترنت را پرداخت کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: افزایش سرانه مطالعه پایتخت کتاب ایران وزارت ارشاد طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۸۹۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرج نامزد انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد

به گزارش خبرگزاری مهر، سعید جابری انصاری اظهار کرد: بنا بر شاخص‌های تعریف شده و سوابق شهرهای فعال در حوزه کتاب و کتابخوانی و نتایج به دست آمده در ادوار گذشته پایتخت کتاب ایران، برخی از شهرهای ایران حائز شرایط شرکت در این رویداد بین المللی شده‌اند.

وی گفت: شهر کرج نیز بواسطه برنامه‌های متنوع و فعالیت‌های درخور و شایسته ای که در سال گذشته با همت حضرت آیت الله همدانی امام جمعه فرهیخته کرج و دکتر عبداللهی استاندار پرتلاش و همچنین مهندس کیانی شهردار کرج، حجت الاسلام سعیدی رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر کرج، آقای مهندس آل عوض مشاور استاندار، آقای دکتر کاظمینی مدیرکل امور اجتماعی استانداری و خانم اسفندیاری مدیر انجمن بخوان با ما و مجری طرح و سایر دستگاه‌های اجرایی استان و با دبیری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز به انجام رسید، فرصت رقابت در این عرصه فرهنگی بین المللی را به دست آورده است.

دبیر شورای فرهنگ عمومی استان البرز افزود: ضمن تبریک این اتفاق میمون و مبارک به اصحاب فرهنگ و هنر استان البرز، از همه دستگاه‌های اجرایی استان، شهرداری‌ها، مؤسسات و نهادهای فرهنگی تقاضای همکاری و مساعدت داریم تا ان شاء الله با همدلی و وحدت شکل گرفته و انرژی مضاعفی که از موفقیت کرج به عنوان شهر دوستدار کتاب و شهر خلاق در مهارت مطالعه در رقابت پایتختی کتاب ایران در سال گذشته شکل گرفت، شاهد انتخاب کرج به عنوان پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو باشیم و شهر کرج را به عنوان نماد کتاب و کتابخوانی به تمام دنیا معرفی نمائیم.

جابری انصاری در پایان از تدابیر دکتر اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و آقای دکتر جانعلی پور مدیرکل مجامع و تشکل‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ترویج و توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی قدردانی نمود و اظهار امیدواری کرد که در نتیجه تلاش جمعی همه عوامل فرهنگی و هنری و مسئولین اجرایی استان، علاوه بر کسب عنوان پایتختی کتاب در سطح ملی و بین المللی، شاهد ارتقای شاخص‌های فرهنگی بخصوص سرانه مطالعه کتاب باشیم.

کد خبر 6090321

دیگر خبرها

  • دبیرکل کتابخانه‌ها:عدد دقیقی از سرانه مطالعه در کشور نداریم!
  • ارتقای سرانه آموزشی هرمزگان با ساخت ۶۰۰ کلاس درس جدید در سال جاری
  • سرانه فضاهای آموزشی هرمزگان افزایش می‌یابد
  • سرانه فضاهای آموزشی هرمزگان افزایش می‌یابد+فیلم
  • پاسخ بامزه یک دانش‌آموز به تمرین کتاب درسی
  • ماجرای اظهار نظر سردار سلیمانی در سریال پایتخت ۵
  • پله نوردی باعث افزایش طول عمر می شود
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • کرج کاندیدای انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • کرج نامزد انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد