Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@08:20:05 GMT

سطوح بیابانی در ایران افزایش پیدا نکرده است

تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۹۰۲۴۴

سطوح بیابانی در ایران افزایش پیدا نکرده است

به گزارش خبرگزاری مهر، غلامرضا اباذری معاون دفتر امور بیبان‌های سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور در برنامه «زمین ۳۶۰ درجه» اظهار کرد: بیش از ۸۸ درصد مساحت ایران در معرض پدیده بیابان‌زایی قرار دارد و ۴۳. ۷ دهم میلیون هکتار هم در زمره اکوسیستم‌های بیابانی قرار گرفته است.

وی پدیده‌های بیابانی را شامل مجموعه‌ای از مناطق کویری، تپه‌ای، پهنه‌های ماسه‌ای، اراضی شور و نمک زار و اراضی بدون پوشش گیاهی برشمرد و گفت: ۲۹ میلیون هکتار از این مناطق تحت تأثیر فرسایش بادی در کشور قرار دارند و ۱۷.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۳ دهم میلیون هکتار از آن هم به کانون‌های بحرانی فرسایش بادی تبدیل شده است.

اباذری با ارائه تعریفی از دو واژه بیابان و بیابان‌زایی گفت: بیابان یک اکوسیستم زوال یافته‌ای است که پتانسیل تولید بیولوژیک اراضی را از دست داده و بیابان‌زایی (تخریب سرزمین) معمولاً در مناطق خشک و نیمه خشک و خشک نیمه مرطوب ناشی از عوامل محیطی و انسانی ایجاد می‌شود.

معاون دفتر امور بیبان‌های سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور همچنین بارندگی نامناسب، تخریب بالا، استمرار خشکسالی‌ها، گستردگی مناطق با اقلیم خشک، عوامل زمین شناسی، مناطق حساس به فرسایش و لغزش و رانش زمین را از عوامل محیطی بیابان زا برشمرد.

این مقام مسئول همچنین بهره برداری بی رویه از سفره‌های آب زیرزمینی، بیلان منفی آب دشت‌ها، افت سطح سفره‌های آب زیرزمینی و شوری و آلودگی این آب‌ها را هم از نتایج عوامل انسانی عنوان کرد.

اباذری به راهکارهای بیابان زدایی در ایران اشاره کرد و گفت: مدیریت مناطق بیابانی از طریق کاهش نقش عامل انسانی می‌تواند از توسعه این مناطق جلوگیری کند اما از آنجایی که این یک موضوع فرابخشی است کلیه دستگاه‌های اجرایی باید نقش آفرینی کنند؛ موضوعی که در «کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی» هم مورد اشاره قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه اقدامات انسانی در این مناطق روند بیابان‌زایی را تسریع کرده گفت: برخی از کانون‌های گرد و غبار داخلی طی سنوات اخیر در اثر همین عوامل و مدیریت نادرست آب در ایران شکل گرفته است.

اباذری اضافه کرد: عدم رعایت حقابه‌های زیست محیطی در مسیر رودخانه‌ها و عدم اختصاص آن به دشت‌ها و تالاب‌ها روند بیابان‌زایی را در کشور تشدید کرده است.

معاون دفتر امور بیبان‌های سازمان جنگل‌ها و مراتع با تأکید بر اینکه سطوح بیبان‌های کشورمان افزایش پیدا نکرده است، گفت: کانون‌های بحرانی فرسایشی کشور از ۷. ۵ میلیون هکتار در سال ۸۴ به ۱۳. ۶ دهم میلیون هکتار در سال گذشته رسیده که البته دولت بخشی از اعتبارات صندوق توسعه ملی را به کنترل این دو مورد اختصاص داد.

وی با اشاره به کاشت ۵۰ هزار نهال در مناطق بیابانی در سال گذشته با هدف کنترل کانون‌های فرسایش بادی و پیشگیری از خسارت به زیرساخت‌های انسانی گفت: امسال منابعِ اختصاص داده، صرف نگهداری و مراقبت از نهال کاری‌های انجام شده در سال گذشته خواهد شد.

اباذری کشورمان را از پیشگامان مقابله با بیابان‌زایی در دنیا و به ویژه منطقه خواند و گفت: نهال کاری در ۲ میلیون هکتار از سطوح مناطق بیابانی، بذرپاشی در ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار، احداث ۳۰ هزار هکتار بادشکن زنده و غیرزنده، ۱۸۰۰ هزار هکتار مدیریت روان آب و مالچ پاشی در ۲۷۰ هزار هکتار تپه‌های ماسه‌ای از مهمترین اقدامات سازمان جنگل‌ها می‌باشند.

وی تأکید کرد: فعالیت‌های بیابان زدایی زمانی مؤثر خواهند بود که با مشارکت مردم و به ویژه جوامع محلی انجام شوند.

کد خبر 5065710

منبع: مهر

کلیدواژه: بیابان زایی سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری کشور ویروس کرونا شهرداری تهران کمیته امداد امام خمینی آلودگی هوا مدیریت بحران ترخیص موتورسیکلت شهر تهران وضعیت راهها پلیس راهور سازمان تامین اجتماعی میدان میوه و تره بار مواد مخدر شورای شهر تهران شرکت کنترل کیفیت هوای تهران سازمان جنگل ها میلیون هکتار بیابان زایی هزار هکتار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۹۰۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۲ برابری سطح پوشش گیاهی در مراتع گنبدکاووس؛ مانعی برای ریزگرد‌ها و غذایی برای دام‌ها

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان؛ فرشید رحمانی گفت: شهرستان گنبدکاووس بیش از ۳۴۰ هزار هکتار مرتع دارد و امسال، سطح سبز در آن به ۳۰۰ کیلوگرم در هکتار رسید.

وی با بیان اینکه افزایش پوشش گیاهی در مراتع، مانعی برای پدیده ریزگرد‌ها است، افزود: حدود ۱۵٠٠ دامدار دارای پروانه نیز از این پوشش گیاهی برای چراندن دام‌های خود بهره برداری می‌کنند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • افزایش ۲ برابری سطح پوشش گیاهی در مراتع گنبدکاووس؛ مانعی برای ریزگرد‌ها و غذایی برای دام‌ها
  • پیش بینی مبارزه با ملخ در سطح ۵ هزار هکتار از مزارع کشاورزی قزوین
  • تقویت همکاری ایران و عراق برای مقابله با پدیده گرد و غبار
  • دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟
  • خطر ریزگرد های قم بیخ گوش تهران
  • کرسی جامعه اهل سنت در مجلس خبرگان رهبری افزایش پیدا کرد
  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید
  • سقوط ابر‌های بارور در بیابان‌های عربستان (فیلم)
  • خطر ریزگرد‌های قم بیخ گوش تهران
  • خطر ریزگردهای قم بیخ گوش تهران