Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «نماینده»
2024-05-03@00:29:10 GMT

ابراز همدری حدادعادل با سفیر جمهوری افغانستان

تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۹۰۵۲۳

ابراز همدری حدادعادل با سفیر جمهوری افغانستان

به گزارش «نماینده»، غلامعلی حدادعادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی صبح امروز (شنبه 17 آبان‌ماه) به‌منظور ابراز همدردی با مردم و دولت افغانستان در سفارت این کشور حضور یافت و با «عبدالغفور لیوال» سفیر جمهوری اسلامی افغانستان در ایران دیدار و گفت‌وگو کرد.

حدادعادل با اشاره به اینکه «دو ملت ایران و افغانستان کشورهایی با یک فرهنگ هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» افزود: «ما هیچ دوگانگی از نظر فرهنگی با ملت افغانستان احساس نمی‌کنیم.»

وی حادثۀ حمله به دانشگاه کابل را حادثه‌ای بسیار تلخ توصیف کرد و ادامه داد: «حملۀ تروریست‌ها به دانشگاه و به شهادت رساندن جوانان دانشجو در کلاس درس نشان‌دهندۀ دشمنی تروریست‌های جنایتکار با علم و فرهنگ و انسانیت است؛ زیرا دانشجویان مشغول تحصیل علم بودند و کاری به جایی نداشتند.»

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی خاطرنشان کرد: «طی چند روز گذشته عبارت «جان پدر کجاستی؟» در سراسر ایران بر سر زبان‌ها افتاده و هر کس آن را تکرار می‌کند، در دلش با آن پدر و همۀ پدر و مادرهای دانشجویان و همه ملت افغانستان همدردی می‌کند.»

حدادعادل با تأکید بر اینکه «اگر عبارت «جان پدر کجاستی؟» به هر زبانی غیر از زبان فارسی بیان می‌شد این تأثیر را نداشت» اظهار داشت: «با نگاه مختصری به فضای مجازی با اطمینان می‌گویم که طی این چند روز شاید صدها شعر توسط شعرای ایران به‌عنوان همدردی با ملت افغانستان سروده شده و ترجیع‌بند همه آن‌ها عبارت «جان پدر کجاستی؟» است.»

وی افزود: «اگر کشور درگیر شرایط کرونایی نبود، ملت ایران احساسات خود را بیشتر نشان می‌دادند.»

حدادعادل با اشاره به اینکه زبان فارسی میراث مشترک ایران و افغانستان است، یادآور شد: «ما به‌عنوان فرهنگستان زبان و ادب فارسی خدمت شما رسیدیم که خواهش کنیم مراتب تسلیت همه ملت ایران را به ملت و دولت افغانستان و خانواده‌های داغدار و دانشگاه کابل اعلام فرمایید و به آن‌ها اطمینان دهید که در این غم تنها نیستند و ملت مبارز و انقلابی و مقاوم ایران، ان‌شاءالله با مقاومت خود انتقام این خون‌های مظلوم را از جنایتکاران خواهند گرفت.»

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با اشاره به اینکه «طالبان، داعش و دیگر تروریست‌ها ده‌ها سال است مردم مظلوم افغانستان را از آسایش محروم کرده‌اند و در عراق، لبنان و سوریه و یمن و فلسطین نیز جولان می‌دهند» توضیح داد: «همۀ این گروه‌های تروریستی به اعتراف خود آمریکایی‌ها توسط غرب ساخته‌شده و این‌گونه طراحی کرده‌اند تا مسلمانان توسط مسلمانان کشته شوند.»

حدادعادل با تأکید بر اینکه «تروریست‌ها به نام اسلام و دین، وحشی‌گری می‌کنند و چهره این دین رحمانی را خشونت‌آمیز جلوه می‌دهند» خاطرنشان کرد: «چارۀ حل این مشکل ایستادگی در برابر آمریکا و تمسک به فرهنگ مشترک اسلامی است که الحمدالله ملت افغانستان نیز همین عقیده را دارند.»

حدادعادل از سفیر افغانستان خواست به مردم و دولت افغانستان اطمینان دهد که ایران همانند چهل‌وچند سال اخیر، افغانستان را تنها نگذاشته و بعد از این هم از نظر سیاسی، اقتصادی، امنیتی و فرهنگی همراه و پشتیبان و مددکار برادران و خواهران افغانستانی خود خواهد بود.

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در پایان، توفیقات ملت افغانستان را از خداوند خواستار شد و با تأکید بر اینکه «آسایش و پیشرفت افغانستان مایۀ آسایش و پیشرفت ایران نیز هست» ابراز امیدواری کرد روزهایی خوش در انتظار مردم افغانستان است.

در ادامۀ این دیدار نیز «عبدالغفور لیوال» سفیر جمهوری اسلامی افغانستان از حضور رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در سفارت افغانستان تشکر کرد و با اشاره به اینکه «عملیات تروریستی دانشگاه کابل حادثه تلخی بود»، اظهار داشت: «همدردی، همدلی مردم و حکومت ایران به‌عنوان یک کشور دوست و همسایه با فرهنگی مشترک، در سطوح مختلف بیشتر از دیگر کشورها بود؛ ان‌شاءالله غم آخر ما و شما باشد.»

گفتنی است، حدادعادل پس از پایان این دیدار دفتر یادبود شهدای حمله تروریستی دانشگاه کابل را امضا کرده و شهادت دانشجویان را به سفیر، دولت، ملت، استادان و دانشجویان این دانشگاه تسلیت گفت.

منبع: نماینده

کلیدواژه: افغانستان غلامعلی حداد عادل نماینده رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی ملت افغانستان دانشگاه کابل تروریست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۹۰۵۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزادی ۵ صیاد ایرانی از جمهوری سیشل

سفیر ایران از آزادی پنج صیاد ایرانی بازداشت شده در کشور «سیشل» و بازگشت آنها به کشور خبر داد.

به گزارش ایرنا، بنا بر اعلام حسن علی بخشی سفیر اکردیته جمهوری اسلامی ایران در سیشل، پنج صیاد بلوچ بازداشتی در این کشور آفریقایی آزاد شدند.

سفیر ایران افزود: با پیگیری همه جانبه سفارت، این پنج نفر که سرنشین یک لنچ ماهیگیری بوده‌اند و در دی‌ماه سال گذشته به جرم ورود غیرقانونی به آبهای سیشل دستگیر شدند، آزاد شده و فردا از طریق خطوط شرکت هواپیمایی قطر به میهن اسلامی باز می‌گردند.

سیشل با نام رسمی جمهوری سیشل، کشور جزیره‌ای در خاور قارهٔ آفریقاست که در درون آب‌های اقیانوس هند جای گرفته‌است. سیشل، کوچک‌ترین کشور قاره آفریقا است که پایتخت آن ویکتوریا است.

این کشور، تنها کشور آفریقایی دارای شاخص توسعه انسانی با درجهٔ بسیار بالا می‌باشد. سیشل از مجمع‌الجزایری شامل ۱۱۵ جزیره تشکیل شده‌است که در حدود ۱۵۰۰ کیلومتری قاره آفریقا واقع شده‌اند.

این جزایر در شمال ماداگاسکار قرار گرفته‌اند. سیشل با ۱۰۰٬۰۹۲ نفر جمعیت، یکی از کمترین جمعیت‌ها را در میان کشورهای آفریقا دارد./ ویکیپدیا

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • اعلام آمادگی دانشگاه مطرح ایرانی برای آموزش زبان فارسی به دانشجویان اخراجی آمریکا
  • آموزش زبان فارسی در ارمنستان موجب تقویت تعاملات دو کشور می‌شود
  • توسعه ظرفیتهای آموزش زبان فارسی در جمهوری خودمختارنخجوان
  • ادعای اسرائیل درباره ترور نیروی وابسته به سپاه؛ رامین یکتاپرست کیست؟
  • دیدار و گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با سفیر ایران در لبنان
  • گزارش BBC در باره نیکا شاه کرمی تناقض های متعدد دارد
  • سرگذشت فارسی‌زبانان آسیای میانه /نگاهی به کتاب «تاریخ تاجیکان ورارود»
  • آزادی ۵ صیاد ایرانی از جمهوری سیشل
  • دستاوردسازی خیالی اسرائیل و رسانه‌هایش درباره رامین یکتاپرست
  • تبلیغات منفی رسانه‌های غرب درباره فتح فاو توسط ایران