Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-03@22:53:53 GMT

درمان سرطان دوره کودکی با کمک داروی ضد افسردگی!

تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۹۵۱۰۴

درمان سرطان دوره کودکی با کمک داروی ضد افسردگی!

 به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال‌اکسپرس، پژوهش جدیدی نشان می‌دهد شاید یک داروی ضد افسردگی که به صورت متداول تجویز می‌شود، بتواند نوعی سرطان موسوم به "سارکوم دوره کودکی"(Childhood Sarcoma) را مهار کند. این دارو در حال حاضر، حداقل در آزمایش روی موش‌ها توانسته تاثیر خود را نشان دهد.

این پژوهش که در "موسسه کارولینسکا"(Karolinska Institutet) سوئد انجام شده است، امید ابداع راهبردهای درمانی جدید را برای این نوع سرطان پدید می‌آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"کاترین کرودن"(Caitrín Crudden)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: اگرچه این آزمایش روی موش‌ها انجام شده و ما نمی‌توانیم نتایج را در مورد انسان نیز در نظر بگیریم اما نتایج آن، امید به ارائه داروهایی را پدید می‌آورد که می‌توانند به درمان بهتر بیماران جوان مبتلا به سرطان کمک کنند.

بیشتر بخوانید؛ این نوشیدنی با سرطان کبد مبارزه می‌کند

پژوهشگران در این پروژه، اشتراکات میان دو گروه از گیرنده‌های سطح سلول را که(GPCRs) و (RTKs) نام دارند، بررسی کردند. گیرنده‌های GPCRs، مورد هدف بیش از نیمی از داروهایی قرار می‌گیرند که برای بیماری‌هایی مانند حساسیت، آسم، افسردگی، اضطراب و فشار خون بالا تجویز می‌شوند اما تاکنون از آنها به صورت گسترده برای درمان سرطان استفاده نشده است.

در مقابل، گیرنده‌های RTKs، مورد هدف داروهای مقابله با سرطان از جمله سرطان‌های پستان و روده قرار می‌گیرند زیرا می‌توانند پیامدهایی برای بسیاری از ناهنجاری‌های سلولی داشته باشند. یکی از گیرنده‌های خانواده RTK که نقش مهمی در بسیاری از سرطان‌ها از جمله سارکوم دوره کودکی دارد، گیرنده موسوم به(IGF1R) است اما تلاش‌های پیشین برای به کارگیری داروهای ضد سرطان در برابر این گیرنده شکست خورده‌اند. 

پژوهشگران در این پروژه دریافتند که IGF1R می‌تواند سیگنالی را به GPCRs بفرستد و عملکرد آن را به واسطه داروهایی که بر آن اثر می‌گذارند، تحت تاثیر قرار دهد. این راهبرد می‌تواند امکان استفاده از داروهایی را فراهم کند که‌ می‌توانند گیرنده تومور را مهار کنند و به توقف رشد سرطان بیانجامند.

پژوهشگران برای بررسی این فرضیه، از یک داروی ضد افسردگی موسوم به "پاروکستین"(Paroxetine) استفاده کردند تا سارکومای دوره کودکی را در موش‌ها درمان کنند. آنها دریافتند که این دارو می‌تواند تعداد گیرنده‌های IGF1R را به صورت قابل توجهی در سلول‌های بدخیم کاهش دهد و رشد تومور را سرکوب کند.

"لئونارد گیرنیتا"(Leonard Girnita)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: ما با کمک گیرنده‌های GPCRs، راهبرد جدیدی را برای کنترل فعالیت گیرنده‌های تومور ابداع کرده‌ایم. این کار می‌تواند به ارائه راهبردهای درمانی خاصی بیانجامد و به کشف داروهایی که می‌توانند GPCR را هدف قرار دهند، کمک کند.

پژوهشگران قصد دارند راهبرد خود را در آزمایش‌های بالینی مورد بررسی قرار دهند.

این پژوهش، در مجله "Cancer Research" به چاپ رسید.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۹۵۱۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک سوم افراد جامعه ابتلا به مشکلات بی‌اختیاری ادرار را تجربه می‌کنند

مدیر گروه اورولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه یک سوم افراد جامعه ابتلا به مشکلات بی اختیاری ادرار را تجربه می کنند، گفت: بیماری های کلیه و مجاری ادراری و سرطان پروستات از بیماریهای شایع اورولوژی هستند و یک‌سوم افراد جامعه در طول زندگی شواهدی از بی اختیاری ادرار را تجربه می کنند.

به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، «محمدرضا نوروزی» در حاشیه برگزاری بیست و هفتمین کنگره سالیانه اورولوژی در دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه سرطان دستگاه ادراری و تناسلی جز کشنده ترین سرطان ها است و جمعیت زیادی را تحت پوشش قرار می دهد، افزود: علل مختلفی باعث بروز چنین عارضه‌ای می‌شود که علل فیزیولوژیک ناشی از سن یکی از عوامل مهم است، زیرا با افزایش سن، عضلات انسان ضعیف می‌شود

وی همچنین از زایمان‌های مکرر به عنوان یکی دیگر از عوامل ایجادکننده بی‌اختیاری ادرار در زنان نام برد و گفت: برای مدیریت بی‌اختیاری ادرار باید به افراد آموزش دهیم تا زندگی خوبی را سپری کنند.

نوروزی ادامه‌داد: زنان بعد از یائسگی بیشتر دچار بی اختیاری ادرار می شوند، زیرا با افزایش سن کنترل عضلات و توانایی در کنترل ادرار ضعیف تر می شود و اگر ورزش های لازم را در بعد از زایمان انجام ندهند بیشتر دچار بی‌اختیاری ادرار می شوند.

وی تصریح کرد: برای درمان این بیماری بر اساس تشخیص پزشک، گفتار درمانی، فیزیوتراپی و تقویت عضلات لگن، جراحی و ابزار های مختلف انجام می شود.

رئیس بیست و هفتمین کنگره سالیانه اورولوژی با اشاره به اهمیت آگاهی بخشی درباره اهمیت بی‌اختیاری ادرار از طریق همکاری با جامعه پزشکی برای استفاده از پوشینه تا درمان قطعی بیماری، گفت: اورولوژی رشته‌ای است که مردم در بیماری‌های آن گرفتار هستند و باید نسبت به اشتراک گذاری دانش میان متخصصان و آگاهی بخشی به بیماران به طرق مختلف اقدام شود.

وی از سرطان پروستات به عنوان یکی از شایع ترین بیماری‌های مردان یاد کرد و گفت: این بیماری دومین سرطان شایع در مردان است و بیماران هزینه زیادی را در طول درمان پرداخت می کنند.

نوروزی تاکید کرد: نگاه درمانی به‌منظور ایجاد امنیت خاطر برای کسانی که دچار بیماری شده اند بسیار ضروری است، زیرا بیماری های سرطان نیاز به درمان های پیچیده دارد و بیمار را از نظر جسمی و هزینه های درمانی ناتوان خواهد کرد.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: اکنون همه جوامع نگاه پیشگیرانه به سلامت را در برنامه های کلان بهداشتی خود لحاظ کرده اند و ما نیز در این کنگره در این زمینه برنامه های پیشگیرانه ای را ارائه خواهیم داد.

در این مراسم، «طلا سپهرنیا» از مدیران یک شرکت تولیدی نیز گفت: در حال حاضر سن بی اختیاری ادراری به ۴۹ سال رسیده و با توجه به رسیدن بیماران به درمان قطعی، استفاده از پوشینه می تواند مشکلات آنها را در جامعه برطرف کند.

وی اظهار داشت: پوشینه در واقع لباس زیر بهداشتی یک‌بار مصرف بوده و می تواند به شرم زدایی بیمار دچار بی اختیاری ادرار در جامعه کمک کند.

«محمد علی زرگر» رییس انجمن اورولوژی ایران نیز گفت: این کنگره با هدف ارتقای دانش پزشکان و ارائه تازه های علمی رشته اورولوژی ۱۲ تا ۱۵ اردیبهشت برگزار و محورهای مورد نظر شامل ناباروری و اختلالات جنسی، اورولوژی اطفال، زنان لاپاراسکوپی و غیره است.

وی بیان‌داشت: این کنگره برای اورولوژیست ها دارای ۲۰ امتیاز بازآموزی بوده و نمایشگاه تجهیزات پزشکی و دارویی نیز در حاشیه کنگره برگزار است.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: مثانه بیش فعال دارید ؟ روش‌های سریع برای درمان را بدانید چرا همیشه احساس می کنم نیاز به دفع ادرار دارم؟ سرطان سومین عامل مرگ ایرانی ها

دیگر خبرها

  • بزرگترین درمانگاه روستایی کشوری در کرمان افتتاح شد
  • یک سوم افراد جامعه ابتلا به مشکلات بی‌اختیاری ادرار را تجربه می‌کنند
  • ایران جزء ۱۰ کشور اول دنیا در درمان بیماری‌های اورولوژی
  • کشف داروی جدید برای درمان بیماری MS (فیلم)
  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید
  • نیاز ۱۹۴ بیمار هموفیلی استان همدان به داروی مستمر
  • کشف مهم محققان برای تشخیص سرطان | ویدئو
  • خدمات رایگان وزارت بهداشت برای درمان کودکان
  • بیماری که با افسردگی مرتبط است
  • وقتی که قولنج خبر از ابتلا به سرطان می‌دهد