Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحلیلگر مسائل هسته‌ای گفت: توان غنی سازی اورانیوم ۴۰درصد هم داریم اما مهم این است که توجه کنیم، آیا این سیاست در حال حاضر به نفع کشور است یا اینکه راه های بهتری وجود دارد برای اینکه بتوانیم به اهدافمان برسیم.

«حسن بهشتی پور»، تحلیلگر مسائل هسته ای، درباره تصویب طرح اخیر مجلس تحت عنوان «اقدام راهبردی برای رفع تحریم های آمریکا» و اینکه آیا ایران می تواند اقداماتی را که در حوزه فناوری های صلح آمیز هسته ای قبل از امضا برجام انجام می داد را مجددا انجام دهد؟ به خبرنگار سیاسی برنا گفت: ایران می تواند اقداماتی از قبیل غنی سازی۲۰درصد قبل از برجام را انجام دهد اما به هر حال مانند سال ۸۴ هزینه های برای کشور دارد که در آن زمان، طی دو سال اتحادیه اروپا به ایران وعده می داد اما انجام نمی داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: از این رو ایران به صورت داوطلبانه غنی سازی را متوقف کرد اما بعد، وقتی مشاهده کرد نتیجه ای ندارد پلمپ نطنز را شکست و به آژانس هم خبر رسید که ایران می خواهد غنی سازی را مجددا آغاز کند.

بهشتی پور ادامه داد: ایران شروع کرد و آنها هم به سمتی رفتند که پرونده ایران را به شورای امنیت بردند و ماجراهایی که بعد از آن رخ داد. روشن است که ایران می تواند همان سیاست قبلی را اتخاذ و همان مسیر قبلی را تجربه کند اما باید بررسی کرد که آیا ایران آمادگی آن را دارد که هزینه های آن را بپردازد یا خیر؟

این تحلیلگر با اشاره به نتیجه انتخابات در آمریکا گفت: در ماه آخر دوره خاتمی، بحث بر این بود که چون اروپایی ها، ایران را به نوعی سرکار گذاشتند و عملا تعهدات خودشان را انجام نمی دادند بعد از اجلاس تهران، بروکسل و پاریس؛ زمانی که ۱+۵ نبود، ایران با اتحادیه اروپا مذاکراتی را انجام داد وقتی این مذاکرات نتیجه نداد، ایران به این جمع بندی رسید که اروپایی ها بعد از دو سال نمی خواهند، تعهداتشان را انجام دهند در حالی که ایران دو سال از غنی سازی دست کشیده بود، در نتیجه ایران به سمت و سویی حرکت کرد که حاصل آن تصویب شش قطعنامه ضد ایرانی تحت فصل هفتم طی شش سال تا سال ۸۹، به صورت پی در پی بود. این قطعنامه ها ایران را تهدید کننده صلح و امنیت بین المللی جهان معرفی کرد که تهمتی ناروا بود به هر حال پرونده سازی علیه ایران ادامه پیدا کرد.

کارشناس مسائل هسته ای عنوان کرد: حال اینکه ایران بخواهد مسیر قبلی را تجربه و بسیاری از کارها را انجام دهد، می تواند چراکه از لحاظ علمی، توان غنی سازی اورانیوم ۴۰درصد هم داریم اما مهم این است که توجه کنیم، آیا این سیاست در حال حاضر به نفع کشور است یا اینکه راه های بهتری وجود دارد برای اینکه بتوانیم به اهدافمان برسیم.

او اضافه کرد: به هر حال مجلس درصدد شده که دولت را موظف کند به اتحادیه اروپا فشار آورد تا به تعهدات ۱۱گانه قید شده در طرح مجلس بپردازد.

او در پاسخ به این سوال که با پیروزی جو بایدن، بسیاری بر این باورند که دموکراتها توان ایجاد اجماع بین المللی علیه ایران را خواهند داشت؟ تصریح کرد: این نوع باورها به نوعی بازی با الفاظ است؛ مسئله سر این نیست که جمهوری‌خواهان بتوانند اجماع علیه ایران برقرار کنند یا دموکرات‌ها. حال اینکه چرا جمهوری‌خواهان نتوانستند علیه ایران اجماعی برقرار کنند به این دلیل نبود که چون جمهوریخواه بودند بلکه به این دلیل بود که ایران تعهدات خود را در چارچوب برجام اجرا کرده بود‌.

بهشتی پور ادامه داد: اگر ایران در چارچوب برجام عمل نمی کرد حتی روسیه و چین نیز به قطعنامه های ضدایرانی رأی می دادند اما ایران تعهدات خود را انجام داد. چین و روسیه مانع صدور قطعنامه ها می شدند و آن را وتو می کردند از سوی دیگر اتحادیه اروپا متحد آمریکا بود، نه به این دلیل که جمهوری‌خواهان روی کار بودند بلکه به این دلیل بود که ایران به تعهداتش در برجام عمل کرده بود.

او بیان کرد: بنابراین این مغلطه است که چون جمهوری‌خواهان بودند نمی توانستند اجماع جهانی علیه ایران برقرار کنند اینگونه نیست. اگر ایران به برجام متعهد نباشد چه جمهوریخواه باشد و چه دموکراتها می توانند اجماع ایجاد کنند.

این کارشناس مسائل بین المللی افزود: بنابراین باید بررسی کرد اقدامی که مجلس پیش بینی کرده به مفهوم خروج از برجام است یا خیر؟ اگر هست نباید به دشمنان مان کمک کنیم که مجددا همان سیکلی که در گذشته بود را ادامه بدهند. لزومی ندارد که بایدن روی کار بیاید همین سه ماهی هم که ترامپ تا بهمن ماه روی کار است اگر ایران این اقدام را انجام دهد، ترامپ به راحتی می تواند اروپا، چین و روسیه را با خود همراه کند.

او اضافه کرد: اگر در حال حاضر ترامپ نتوانسته علیه ایران اجماع بین المللی برقرار کند به دلیل همان برجامی است که آقایان منتقد آن هستند. متاسفانه مخالفان برجام به این مسئله توجه نمی کنند که عدم همراهی اروپا، چین و روسیه با آمریکا تا چه اندازه مهم بود که نتوانست موفق شود.

این تحلیلگر ادامه داد: مهم این است که ایران در چارچوب توافقات، کاری انجام ندهد که بهانه به دست دشمنان بیفتد. یکی از دستاوردهای بزرگ برجام این بود که بهانه را از دست دشمنان بگیرد از این رو آمریکا هر کاری کرد که مکانیسم ماشه را به صورت قانونی علیه ایران فعال کند، اما موفق نشد؛ دلیل همراه نشدن کشورها با آمریکا نیز، اجرای تعهدات برجام از سوی ایران بود.4

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: برجام غنی سازی اتحادیه اروپا جمهوری خواهان بین المللی علیه ایران انجام دهد غنی سازی هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۹۵۲۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونگی مردمی‌سازی توسعه بالادست صنعت نفت و گاز با توان بخش خصوصی و سرمایه‌های خرد مردمی

فرشاد جامع با اشاره به تسهیل مشارکت صنایع و بخش خصوصی در توسعه میادین مشترک اظهار کرد:با تکیه بر ماده 15 برنامه هفتم توسعه، از این پس، فرصت توسعه میادین مشترک نفتی به صنایع بزرگ برای هدایت منابع و توانمندی خود در این حوزه امکان پذیر خواهد شد و مجوز توسعه میادین مشترک در بستری رقابتی و با شفافیت کامل و رابطه مالی جذاب بین دولت و بخش غیردولتی اقتصاد فراهم خواهد شد. همچنین توسعه میادین مشترک نفت و گاز نیز می تواند منجر به افزایش سرمایه گذاری مستقیم خارجی (FDI) در کشور شود. با جذب شرکت‌های بین‌المللی نفت و گاز برای مشارکت در این پروژه‌ها، کشور می‌تواند از تخصص، فناوری و سرمایه آنها بهره‌مند شود و رشد و توسعه این بخش را بیش از پیش افزایش دهد.

وی ادامه داد: یکی از فرصت‌های مهم برای سرمایه‌گذاری عمومی در صنعت نفت، شرکت در استخراج منابع نفتی و گازی مشترک است. بهره‌برداری بهینه از این منابع بسیار حیاتی است، چرا که در صورت عدم فعالیت کافی از سوی یک کشور، کشورهای همسایه قادر به استخراج این منابع خواهند بود، که این مسئله می‌تواند به ضرر منافع ملی باشد.

وی ادامه داد: بنابراین، فعالیت پویا در این حوزه نه تنها به حفظ سهم کشور از این منابع کمک می‌کند، بلکه فرصت‌هایی برای ایجاد ارزش افزوده و رشد اقتصادی را نیز فراهم می‌آورد. توجه و سرمایه‌گذاری در استفاده از این منابع، زمینه‌ساز کسب درآمدهای پایدار و تقویت جایگاه رقابتی کشور در سطح بین‌المللی خواهد بود.

این کارشناس انرژی در رابطه با زیرساخت و بستر اصلی مشارکت سرمایه های خرد مردمی در مدل جدید قراردادی بین دولت و بخش خصوصی گفت: راهبردهای توسعه‌یافته‌ای مانند «شرکت سهام پروژه» و استفاده از «سهام ممتاز» با دقت و نکته‌بینی طراحی شده‌اند تا فرصت‌های جدید و قابل توجهی را برای سرمایه‌گذاری مستقیم شهروندان در پروژه‌های عظیم نفتی فراهم آورند.

وی گفت: این استراتژی، نه تنها به افزایش مشارکت عمومی منجر می‌شود بلکه در راستای توزیع عادلانه‌تر ثروت نیز نقش مؤثری ایفا می‌کند. در این چارچوب، مدل «شرکت سهام پروژه با تضمین کف سود»، امنیت و اطمینان سرمایه‌گذاران را به طور قابل توجهی افزایش می‌دهد.

وی تاکید کرد: این مدل تضمین می‌کند که سرمایه‌گذاران، حداقل سود مورد انتظار خود را دریافت دارند، که این امر به کاهش ریسک و جذب سرمایه‌های بیشتر کمک می‌کند. از طرفی، استفاده از «سهام ممتاز» امکانات ویژه‌ای به سرمایه‌گذاران می‌دهد که فراتر از سود معمول است؛ به این صورت که سهامداران ممتاز، نقش مهمی در تصمیم‌گیری‌های کلیدی پروژه داشته و از مزایای اداری و مالی خاصی برخوردار می‌شوند، که این خود بستری را برای تعامل پویا و مؤثر بین مدیریت شرکت و سهامداران فراهم می‌آورد.

جامع ادامه داد: با تکیه بر مدل جدید عقد قراردادهای توسعه میادین مشترک با استفاده از توان بخش خصوصی در کنار مدل شرکت سهام عام پروژه که زیرساخت و بستر اصلی مشارکت سرمایه های خرد مردمی در مدل جدید قراردادی بین دولت و بخش خصوصی است؛ این امکان را خواهیم یافت که به طور مشخص در توسعه بالادست صنعت نفت و گاز از مشارکت مردم و حضور توان بخش خصوصی بهره ببریم و مردمی‌سازی توسعه صنعت نفت و گاز به وقوع بپیوندد.

وی در پایان گفت: توسعه میادین مشترک نفت و گاز پتانسیل بسیار زیادی برای تحقق رشد اقتصادی پایدار در کشور دارد. با استفاده از قدرت سرمایه های کوچک مردم و بخش خصوصی، کشور می تواند فرصت های جدیدی را برای رشد، ایجاد شغل، نوآوری و توسعه باز کند. کشور با رویکرد استراتژیک و فراگیر می تواند اطمینان حاصل کند که این پروژه ها نه تنها به نفع اقتصاد است بلکه به رفاه مردم و حفاظت از محیط زیست نیز کمک می کند. از طریق همکاری و تعهد، کشور می تواند راه را برای آینده ای روشن تر و مرفه تر برای همه شهروندانش هموار کند.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • خودکشی پزشکان بهانه بیماران! /تیترخوانی به جای نگاه علمی! /نوبت «وعده صادق» اقتصادی
  • 10 خبر خوشی که به مذاق دشمنان خوش نیامد | از آخرین دستاوردهای کشور بیشتر بدانید
  • انحطاط اخلاقی یا استثمار به بهانه تولید علم
  • آرزوی ستاره سیتی: آرسنال امتیاز بدهد، خوب می‌شود
  • آرزوی ستاره آرسنال: خدانکند سیتی امتیاز از دست بدهد!
  • مخبر: ایران به دنبال روابط برد برد با کشورهاست
  • صبحگاه مشترک نیرو‌های مسلح در بوکان
  • صبحگاه مشترک نیرو‌های مسلح در بوکان برگزار شد
  • چگونگی مردمی‌سازی توسعه بالادست صنعت نفت و گاز با توان بخش خصوصی و سرمایه‌های خرد مردمی
  • رژیم صهیونیستی توان دفاع از خود را هم ندارد