Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، افزایش قیمت خودرو طی چند ‌ماه گذشته و کاهش قدرت خرید مشتریان خودرو در حالی زمینه تشدید رکود حاکم بر بازار را فراهم کرده که این روزها حتی کاهش نرخ ارز و افت ۱۵ تا ۲۰۰میلیون تومانی قیمت برخی خودروهای داخلی و وارداتی نیز قادر به آشتی مشتریان با بازار خودرو نبوده است. گرچه به صدا درآمدن زنگ کاهش قیمت خودرو موجب تکاپوی دلال‌ها برای فروش خودروهای صفرکیلومتر حتی با ارائه تخفیف‌های بیشتر شده اما به‌دلیل نزولی‌بودن روند قیمت‌ها، کمتر خریداری به‌دلیل احتمال کاهش بیشتر قیمت‌ها، برای خرید خودرو ریسک می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شرایط موجب شده تا حتی با کاهش نسبی قیمت‌ها نیز معاملات چندانی در بازار خودرو صورت نگیرد و خریداران واقعی در انتظار کاهش بیشتر قیمت باشند. از سوی دیگر، موج ارزانی خودرو موجب افزایش تعداد آگهی‌های فروش و تکاپوی فروشندگان خودروهای صفرکیلومتری در فضای مجازی شده که صاحبان آنها تا ۲هفته پیش به انتظار موج تورمی ناشی از گرانی دلار با انتخاب مجدد ترامپ در انتخابات آمریکا، این خودروها را دپو کرده‌اند. نرخ پراید۱۱۱ که در روزگار سیر صعودی قیمت‌ها به مرز ۱۶۰ میلیون تومان یا پژو۲۰۶ تیپ۲ به مرز ۲۵۰میلیون تومان نزدیک شده بود، این روزها به‌ترتیب به ۱۱۵ تا ۱۲۰ و ۲۱۹ تا ۲۲۰ میلیون تومان کاهش یافته و برخی فعالان بازار از احتمال کاهش قیمت پراید۱۱۱ تا کمتر از ۱۰۰میلیون تومان در صورت تداوم سیر نزولی نرخ ارز خبر می‌دهند.

تندتر شدن نبض کاهش قیمت خودرو

بررسی قیمت خودرو در روزهای پایانی هفته گذشته و ابتدای هفته جاری حاکی از نزولی‌شدن قیمت خودروهای پرتیراژی است که طی چند ‌ماه اخیر روند افزایش قیمت آن نقل محفل اغلب خانوارهای ایرانی بود. این کاهش قیمت در شرایطی که خودروسازان با دریافت مجوز افزایش قیمت از شورای رقابت نرخ‌های جدیدی را برای برخی محصولاتشان اعلام کرده‌اند که با وجود گرانی بیش از ۳۰درصدی برخی از این خودروها توسط خودروسازان، هنوز با قیمت‌های حاشیه بازار فاصله معناداری داشته و همین قیمت‌ها موجب اقبال خریداران به مرحله جدید پیش‌ثبت‌نام خودروهای داخلی با قیمت‌های افزایش‌یافته جدید شده است. بالاگرفتن تب ریزش قیمت‌های کاغذی خودرو شرایطی را رقم زده که همانند تغییر روزانه و ساعتی قیمت خودرو در ایام گرانی، این روزها نیز افت ۱۰ تا ۲۰۰میلیون تومانی قیمت برخی خودروهای داخلی و خارجی را شاهد هستیم.

فروکش‌کردن آثار روانی تحولات سیاسی

رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودرو پیش از این در گفت‌وگو با همشهری اعلام کرده بود که درصورت کاهش قیمت دلار به محدوده کمتر از ۲۰هزار تومان، قیمت‌های کاغذی در بازار خودرو شکسته می‌شود. سعید موتمنی تأکید کرده بود که با رسیدن نرخ ارز به این محدوده حتی احتمال کاهش قیمت هر دستگاه پراید تا کمتر از ۱۰۰میلیون تومان نیز وجود دارد؛ در واقع با تخلیه حباب نرخ دلار و با کاهش شکاف نرخ مصوب و حاشیه بازار خودرو، قیمت خودروهای پرتیراژ داخلی به نرخ‌های واقعی خود نزدیک می‌شود. اما با وجود سیر نزولی قیمت خودروها، برخی کارشناسان معتقدند که تأثیر روانی تحولات سیاسی آمریکا بر کاهش نرخ ارز و تداوم سیر نزولی قیمت خودرو نیز مقطعی خواهد بود؛ موضوعی که استاد دانشکده مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت با اشاره به آن، گفت: تغییرات اخیر در فضای سیاسی بین‌الملل، نمی‌تواند آنطور که عامه مردم فکر می‌کنند، بر اقتصاد کشورمان تأثیرگذار باشد؛ چراکه در خوش‌بینانه‌ترین حالت نرخ دلار در محدوده ۲۰هزار تومان تثبیت شده و با این نرخ نمی‌توان انتظار ریزش شدید قیمت‌ها در بازار خودرو و سایر کالاها را داشت. امیرحسن کاکایی از مقاومت فعالان بازار خودرو در مقابل سیر نزولی قیمت‌ها خبر داد و گفت: با این شرایط اگر قیمت خودرویی در بازار به ۶۰۰‌میلیون تومان رسیده و احتمال کاهش نرخ آن به نصف این مبلغ وجود داشته باشد، فعالان بازار در مقابل این کاهش قیمت مقاومت می‌کنند. به گفته او، در هفته‌های پیش‌رو گرچه حباب قیمتی خودرو به‌خصوص خودروهای خارجی تخلیه می‌شود، اما در مجموع قیمت همه خودروها متناسب با نرخ روز دلار کاهش نخواهد یافت. کاکایی از تأثیر این شرایط بر رکود شدید ‌بازار خودرو خبر داد و گفت: وقتی مردم انتظار دارند تا قیمت خودرو ریزش بیشتری داشته باشد، از خرید خودرو خودداری کرده و این امر موجب تشدید رکود حاکم بر بازار می‌شود. با این روند افت کند قیمت‌ها و تشدید رکود بازار خودرو در ماه‌های آینده قابل پیش‌بینی است. نعمت‌الله کاشانی، نایب‌رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودرو نیز با اشاره به سیر نزولی قیمت خودروهای داخلی از اواسط هفته گذشته، گفت: ریزش ۱۰‌تا ۱۵میلیونی قیمت خودروهای داخلی، افت تا ۵۰میلیون تومانی خودروهای مونتاژی و کاهش بیش از ۲۰۰میلیون تومانی قیمت خودروهای خارجی که از اواسط هفته گذشته آغاز شده بود، در نخستین روز هفته جاری نیز با شدت بیشتری ادامه یافت.

ریزش قیمت خودروهای داخلی تا پایان هفته

یک کارشناس بازار خودرو در گفت‌وگو با همشهری از ریزش حداکثری قیمت خودروهای داخلی تا پایان هفته جاری و تشدید رکود حاکم در بازار تا پایان امسال خبر داد و گفت: سیر نزولی قیمت خودرو از هفته گذشته آغاز شده و از پنجشنبه هفته گذشته تاکنون قیمت‌های پیشنهادی فروش خودرو حدود ۱۵درصد کاهش داشته است؛ به‌نحوی که قیمت پراید۱۱۱ به حدود ۱۱۵ تا ۱۲۰میلیون تومان رسیده و با تداوم این روند، قطعا قیمت این خودرو به کمتر از ۱۰۰میلیون می‌رسد. فربد زاوه افزود: نرخ دلار در بازار نیز نسبت به پنجشنبه هفته گذشته حدود ۲۵درصد کاهش یافته و روز شنبه به مرز ۲۴هزار تومان رسیده اما نکته مهم آن است که همه در بازار ارز فروشنده هستند و خریداری در بازار نیست. او با اشاره به اینکه امکان کاهش ۵۰درصدی قیمت خودروهای خارجی در کوتاه‌مدت نیز درصورت اتخاذ سیاست‌های مناسب دولت برای واردات وجود دارد، افزود: اکنون بیش از ۱۰۰میلیارد دلار ذخایر ارزی کشورمان در خارج از کشور وجود دارد که دولتمردان می‌توانند با استفاده از فرصت بلبشوی ناشی از انتخابات و انتقال قدرت در آمریکا از این منابع در قالب انتقال کالا با فراهم‌شدن بستر واردات با ارز متقاضی اقدام کرده و کمبودهایی که تاکنون در بازار خودرو و سایر کالاها داشته‌ایم را جبران کنند. زاوه تأکید کرد: این اقدامات دست دولت برای چانه‌زنی در مذاکرات سیاسی با دولت جدید آمریکا را بازتر می‌کند؛ چراکه گرچه بایدن به‌راحتی به برجام بازنمی‌گردد، اما به‌احتمال قوی به درخواست اروپایی‌ها و برای بازگشت ایران به برجام، با راه‌اندازی اینستکس موافقت می‌کند. این کارشناس بازار خودرو، عامل اصلی کاهش قیمت خودرو در بازار را حذف تقاضا و انتظار مشتریان برای کاهش بیشتر قیمت‌ها دانست و افزود: گرچه درصورتی که میزان عرضه خودرو افزایش نیابد، به‌دلیل افت تقاضا، شاهد کاهش قیمت‌ها خواهیم بود اما در میان‌مدت درصورتی که تیراژ عرضه خودرو افزایش یابد، به‌دلیل اقبال صاحبان خودروهای دپو شده به فروش خودرو و امکان آزادسازی واردات خودرو می‌توانیم انتظار کاهش ۳۰درصدی قیمت خودروهای داخلی و ۵۰درصدی خودروهای وارداتی را داشته باشیم. زاوه در مورد احتمال افزایش مجدد قیمت خودرو در سال‌جاری، افزود: در درازمدت این امکان که با رشد تورم شاهد گرانی خودرو باشیم، وجود دارد، اما این امر مرتبط با سیاست‌هایی است که در بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه و وزارت اقتصاد اتخاذ می‌شود.

 سیر نزولی حداقل ۲ماهه قیمت خودرو

کارشناس بازار خودرو با بیان اینکه حداقل طی ۲‌ماه آینده شاهد سیر نزولی قیمت خودرو در بازار خواهیم بود، گفت: حداقل طی دوره زمانی ۲ تا ۳‌ماه و انتقال قدرت در آمریکا قیمت ارز و خودرو نزولی خواهد بود، اما بیشترین کاهش قیمت طی هفته جاری اتفاق می‌افتد و در بقیه ایام امسال شاهد تشدید رکود در بازار خودرو خواهیم بود. به گفته فربد زاوه، عامل اصلی تأثیرگذار در قیمت ارز، خودرو و سایر کالاها، سیاست‌های پولی دولت خواهد بود؛ چراکه اکنون تامین بخشی از کسری بودجه دولت در حوزه دارو و غذا در چارچوب سیاست‌های احتمالی که توسط دولت جدید آمریکا اتخاذ می‌شود، قابل جبران است و این کاهش کسری بودجه منجر به کاهش شیب تورم می‌شود. او با اشاره به تحولات بازار خودرو تا پایان امسال، افزود: بر مبنای اقتصاد رفتاری مردم ایران، به‌دلیل سیر نزولی قیمت‌ها، مشتریان خودرو چندماهی را برای خرید صبر می‌کنند و حداقل تا شب عید امسال شاهد تشدید رکود در بازار خودرو خواهیم بود.

منبع : همشهری کد خبر 563352 برچسب‌ها خودرو - ایرانی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: خودرو ایرانی سیر نزولی قیمت خودرو قیمت خودروهای داخلی بازار خودرو قیمت خودرو قیمت خودروها احتمال کاهش تشدید رکود هفته گذشته هفته جاری کاهش قیمت تا پایان قیمت ها نرخ ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۹۵۶۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش قیمت‌ها در بازار طلا طی هفته اخیر

امتداد-  کارشناس و فعال بازار طلا با اشاره به افت قابل توجه قیمت طلا و انواع سکه به دلیل کاهش قیمت طلای جهانی و کاهش نرخ ارز در هفته اخیر گفت: تداوم حراج‌ها و همچنین عرضه سکه‌های حراج شده به بازار باعث کاهش حباب سکه خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، محمد کشتی آرای در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: قیمت طلا سکه و ارز در هفته که گذشت سیر نزولی پیدا کرد.

وی گفت: برخلاف هفته قبل که به بهای هر اونس طلا در بازارهای جهانی بالاترین سطح خود رسیده بود، از روز شنبه سیر نزولی قیمت‌ها با توجه به ثباتی که هم در مسائل سیاسی و اقتصادی جهانی پیش آمد و هم در بازار داخلی باعث شد قیمت‌ها سیر نزولی پیدا کند.

کارشناس بازار طلا گفت: قیمت اونس جهانی به بالاترین رقم خود یعنی بالای ۲۴۰۰ دلار رسیده بود اما این هفته با ۷۰ دلار کاهش در آخرین معاملات به ۲۳۲۴ دلار رسید.

کشتی آرای اظهار داشت: قیمت طلا و سکه هم با توجه به کاهش ۷۰ دلاری اونس جهانی و کاهش ۲۵۰۰ تومانی نرخ ارز، با کاهش همراه شد به طوری که در این هفته سکه طرح قدیم با یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان کاهش هفتگی دیروز در آخرین معاملات ۳۹ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان معامله شد.

وی افزود: قیمت سکه طرح جدید با یک میلیون و ۱۳۵۰ هزار تومان کاهش دیروز در آخرین معاملات ۴۲ میلیون تومان معامله شد.

فعال بازار طلا ادامه داد: نیم سکه این هفته با یک میلیون تومان کاهش ۲۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان ربع سکه با ۹۰۰ هزار تومان کاهش هفتگی دیروز به ۱۴ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان رسید. سکه یک گرمی هم با ۳۰۰ هزار تومان کاهش هفتگی دیروز در آخرین معاملات ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان داد و ستد شد.

کشتی آرای گفت: طبیعتاً با کاهش ۷۰ دلاری انس جهانی و کاهش قیمت ارز قیمت طلای آب شده هم کاهش یافت. قیمت هر مثقال طلای آب شده طی هفته اخیر با ۸۷۰ هزار تومان کاهش به ۱۵ میلیون و ۲۸۵ هزار تومان رسید. هر گرم طلای ۱۸ عیار هم با ۲۰۰ هزار تومان کاهش به ۳ میلیون و ۵۲۸ هزار تومان رسید.

فعال بازار طلا تصریح کرد: البته حباب سکه برخلاف روند نزولی قیمت طلا و سکه با کمی افزایش همراه شد علت آن هم ین بود که سکه‌هایی که بانک مرکزی حراج کرد و تا پیش از این باعث کاهش حباب شده بود، تحویل داده نشد. تحویل نشدن سکه‌های حراج شده باعث افزایش ۶۰۰ هزار تومانی حباب سکه شد و به ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسید.

وی همچنین گفت: در مجموع در هفته گذشته با توجه به کاهش هیجانات و التهابات کاذب بازار قیمت‌ها کاهش پیدا کرد و باعث شد معاملات واقعی باشد و می‌توان گفت که داد و ستدها روال عادی خود را پیش گرفت و دیگر شاهد قیمت‌های کاذب و هیجانی نبودیم.

کارشناس بازار طلا اظهار داشت: پیش بینی می‌شود در دو روز آینده با توجه به اینکه امروز جمعه آخرین روز کاری بازارهای جهانی است قیمت‌ها در بازار داخلی در همین محدوده باقی بماند.

کشتی آرای درباره تاثیر حراج‌های سکه بانک مرکزی و عرضه این سکه‌ها در کاهش حباب سکه گفت: از روزی که حراج سکه‌های بانک مرکزی شروع شد حباب سکه کاهش یافت. اما بعد از نوروز با توجه به بودن تقاضا برای خرید سکه و وارد نشدن این سکه‌ها به بازار، باعث رشد حباب سکه شد. اما تداوم حراج‌ها و همچنین عرضه سکه‌های حراج شده به بازار باعث کاهش حباب سکه خواهد شد.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • کاهش قیمت‌ها در بازار طلا طی هفته اخیر
  • نمایشگاه خودروی پکن ۲۰۲۴ آغاز شد+ عکس
  • بازاری‌ها فروشنده شدند؛ بازگشت دلار به کانال ۶۲ هزار تومان
  • سود شرکت ایلان ماسک نصف شد
  • قیمت خودرو‌های ایرانی در بازار، چهارشنبه ۵ اردیبهشت+اینفوگرافیک
  • جدیدترین خودروی تسلا هم قیمت چینی‌های بازار ایران عرضه شد/ عکس
  • ریزش نرخ دلار چه تاثیری بر قیمت خودروهای داخلی گذاشت؟
  • افت قیمت در اغلب خودروهای داخلی و مونتاژی + جدول
  • ادامه روند نزولی قیمت خودرو در بازار؛کدام خودرو ۴۰ میلیون تومان ارزان شد؟ | جدول قیمت ها
  • قیمت خودرو امروز ۵ اردیبهشت +جدول