Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/مرکزی عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت: افزایش قیمت در نظر گرفته شده برای خرید تضمینی محصولات کشاورزی تمامی هزینه های تولید را بویژه در حوزه نهاده ها پوشش می دهد.

علیرضا نظری در پاسخ به پرسش ایسنا در خصوص گرانی و افزایش چندین برابری قیمت کودهای فسفاته و ازته و همچنین ناتوانی کشاورزان در تامین این اقلام برای مزارع که می تواند موجب کاهش تولید محصولات کشاورزی شود، اظهار کرد: گران شدن نهاده‌های کشاورزی یکی از مشکلات پیش روی کشاورزان است، اما باید گفت که افزایش قیمت کودهای ازته به دلیل اینکه تولید داخلی بوده، نسبی بوده و تاثیرچندانی در افزایش هزینه های تولید محصول ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: گرانی کودهای فسفاته، نیترات و سوپرفسفات که عمدتا وارداتی هستند، قابل توجه بوده و قیمت هر گونی ۵۰ کیلوگرمی که قبلا بین ۹۰ الی ۱۱۰ هزار تومان بود به ۴۸۰ الی ۵۲۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده است.

وی در خصوص نگرانی های موجود برای کاهش سطح تولید محصولاتی نظیر گندم و جو متاثر از افزایش قیمت نهاده‌های کشاورزی گفت: اصلاحیه تبصره‌های ماده واحده خرید تضمینی محصولات اساسی کشاورزی چند هفته گذشته در کمیسیون کشاورزی مجلس طرح و پس از بررسی‌های لازم به صورت دوفوریتی در صحن علنی مجلس مطرح و کلیات آن در مرحله اول و سپس مواد و تبصره‌های آن با انجام اصلاحیه به تصویب رسید و فرآیند نهایی برای تایید نهایی به شورای نگهبان قانون اساسی ارسال شده است.

نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی گفت: در این طرح که با تایید شورای نگهبان به قانون تبدیل می‌شود به گونه‌ای پیش بینی شده است که تمامی هزینه‌های واقعی تولید محصولات اساسی کشاورزی نظیر گندم و جو شامل کودهای شیمیایی، ماشین آلات کشاورزی، سموم، بذر، هزینه های برداشت و جمع آوری به صورت دقیق بررسی و احصاء شود و با در نظر گرفتن سود متعارف، در قیمت گذاری لحاظ شود تا تولید کننده متضرر نشود.

وی افزود: خرید تضمینی گندم در سال جاری نیز بر همین منوال در نظر گرفته شد و دولت رقم چهار هزار تومان را برای هر کیلوگرم گندم پاییزه که در بهار سال آینده تحویل دولت خواهد شد، منظور کرده است. در اصلاحیه این مصوبه تصریح شده است که قیمت گذاری محصول مشمول تولیدات زراعی سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ هم خواهد شد. یعنی نرخ چهار هزار تومان اعلامی دولت ممکن است مورد بازنگری قرار گیرد و با تایید شورای نگهبان قیمت گذاری تا مرز ۴۸۰۰ تومان برای هر کیلوگرم گندم افزایش یابد تا نظر کشاورزان و بنیاد ملی خودکفایی گندم تامین شود.

نظری افزود: با افزایش قیمت خرید تضمینی گندم قطعا اگر کشاورز کود شیمیایی با افزایش چندبرابری را خریداری کرده باشد، این رقم در قیمت تمام شده تولید گندم لحاظ می شود تا کشاورز نگرانی بابت افزایش قیمت نهاده های وارداتی نداشته باشد.

وی بیان کرد: قیمت گندم در دو سال پیش ۱۷۰۰ تومان، در سال زراعی ۱۳۹۸ و بهار ۱۳۹۹ نیز هر کیلو ۲۵۰۰ تومان و امسال نیز چهار هزار تومان است که پیش بینی می شود تا ۴۸۰۰ هزار تومان نیز افزایش یابد.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: هر کیسه کود شیمیایی ۵۰ کیلوگرمی برای یک هکتار زمین کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد و بنابراین افزایش قیمت در نظر گرفته شده برای خرید تضمینی تمامی هزینه های تولید را بویژه در حوزه نهاده های کشاورزی پوشش می دهد.

وی تصریح کرد: براین اساس هیچگونه نگرانی در تولید محصولات کشاورزی بویژه محصولات استراتژیک وجود ندارد و پیش بینی می شود که کشت محصولات به اندازه کافی در سطح کشور انجام شود و قطعا با بارندگی مطلوب و اجرایی شدن مصوبه مجلس، به خودکفایی گندم دست می یابیم و حتی توان صادرات گندم و جو نیز خواهیم داشت.

وی بیان کرد: حمایت صورت گرفته در خرید تضمینی محصولات کشاورزی صرفا مختص گندم نیست بلکه محصولاتی نظیر جو، پنبه، دانه های روغنی، سویا، سیب زمینی، پیاز و ... مشمول قیمت گذاری براساس هزینه تمام شده و سود متعارف براساس اصلاحیه قانون در نظر گرفته شده هستند.

نظری تاکید کرد: مجلس با اتخاذ سیاست های حمایتی نگرانی که سال ها کشاورزان در خصوص هزینه تمام شده و قیمت ناعادلانه خرید تضمینی محصولات داشتند را برطرف می کند و قطعا از فصل زراعی جاری قیمت گذاری ها براساس نظریات کارشناسی و دقیق اعلام خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کشاورزی نهاده های کشاورزی خريد تضميني نماينده مجلس خمين خرید تضمینی محصولات محصولات کشاورزی نظر گرفته شد تولید محصولات افزایش قیمت هزار تومان قیمت گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۹۵۷۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۹۰۰۰هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت گندم اختصاص یافته است

به گزارش خبرنگار مهر، علی معتمدی پور ظهر پنجشنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: در راستای خرید گندم مازاد بر نیاز کشاورزان، تمهیدات لازم با اختصاص هشت مرکز ویژه خرید تضمینی در استان در نظر گرفته و تجهیز شده است.

وی بیان داشت: در سال جاری، ۶۹ هزار هکتار از اراضی استان دیم و بقیه آبی است و سطح زیر کشت جو نیز ۲۸ هزار هکتار است.

معتمدی پور با بیان اینکه خرید تضمینی کلزا نیز طبق دستور مقام عالی وزرات به بخش خصوصی واگذار شد، گفت: ۷۰ درصد نیاز گندم مصرفی از داخل استان تأمین شد و کار برداشت گندم و جو در این استان با ۳۲۱ دستگاه کمباین انجام می‌شود.

وی افزود: در سال زراعی جاری که با نام «جهش تولید با مشارکت مردم» توسط مقام معظم رهبری نامگذاری شده است، برنامه ریزی هدفمند برای به کارگیری امکانات مورد نیاز برای برداشت به موقع و در کمترین زمان ممکن گندم به عنوان یک محصول راهبردی و شاخص‌ترین محصول در امنیت غذایی انجام گرفته و با هم افزایی و تلاش مضاعف در کنار هم در برداشت گندم و انجام مسئولانه رسالت تأمین امنیت غذایی گام برمی داریم.

کد خبر 6088523

دیگر خبرها

  • ۸۹۰۰۰هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت گندم اختصاص یافته است
  • خرید تضمینی محصول گندم کشاورزان استان از اوایل خرداد ماه
  • آمادگی ۳۵ مرکز خرید تضمینی گندم و کلزا در لرستان
  • خرید بیش از ۳۷۰ هزار تن گندم در خوزستان
  • خرید تضمینی گندم به ۵۵۶ هزار تن رسید
  • خرید تضمینی گندم و کُلزا در کهگیلویه و بویراحمد
  • خرید تضمینی بیش از ۳۰۸ هزار تن گندم از کشاورزان خوزستانی
  • خرید بیش از ۳۰۸ هزار تن گندم در خوزستان
  • جزئیات خرید تضمینی گندم در کهگیلویه و بویراحمد اعلام شد
  • تجلیل از نانوایان و کشاورزان نمونه در مرند