Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر_ گروه جامعه؛ با گسترش روز افزون ویروس کرونا، افراد در گیر با این ویروس به مکانی برای گذراندن دوران نقاهت و یا دوران قرنطینه دارند. اکنون که بسیاری از بیمارستانها افراد را پس از پایان دوران حاد بیماری مرخص می‌کنند، مردم به خانه‌های خود برای گذراندن دوران نقاهت می‌روند آن هم آپارتمان‌هایی که بسیار کوچک هستند و امکان وجود دو سرویس جداگانه برای اعضای سالم خانواده با اعضای درگیر با بیماری وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این امکان یعنی جداسازی افراد سالم از بیمار در یک خانواده در بسیاری از خانه‌های ایرانی نیز وجود ندارد. به همین دلیل است که با درگیر شدن یک فرد، احتمال انتقال ویروس به اعضای دیگر زیاد می‌شود.‌

اقدامات کشورهای دیگر برای جبران ضرر هتل‌ها

در شهر ووهان چین برای جلوگیری از انتقال ویروس کادر درمان به خانواده‌هایشان، آنها را به هتل‌ها به عنوان اقامتگاه فرستادند. در برخی دیگر از هتل‌های چین بخشی از هتل ها به اقامت بیماران کرونایی اختصاص یافت. همچنین هنگام ورود مسافران از کشورهای دیگر، افراد را به هتل‌ها برای قرنطینه دو هفته‌ای می‌فرستادند و مرتب اتاق آنها را ضدعفونی می‌کردند تا پس از گذشت ۱۴ روز اگر علائمی نداشتند اجازه حضور در شهر پکن را داشته باشند.

در مادرید نیز ۴۰ هتل با ۹ هزار تخت برای بیماران آماده شد در بریتانیا تعدادی هتل به عنوان نقاهتگاه در نظر گرفتند و فرانسه نیز با تعدادی از شرکت‌های هتلداری، قرارداد بست تا کارکنان بیمارستانها مدتی را در این اقامتگاه‌ها سر کنند. آمریکا نیز تعدادی از هتل‌ها را برای دوران نقاهت بیماران در نظر گرفت.

در ایران اما هتلداران چنین پیشنهادی را نپذیرفتند. سعید نمکی وزیر بهداشت گفته بود: «بیماران پس از ترخیص از بیمارستان در محلی دیگر غیر از خانه باید نگهداری شوند و یکی از این فضاهای بینابینی هتل و فضاهای گردشگری است که در اختیار بخش خصوصی قرار دارد که بر همین اساس اقدام به پیش خرید خدمت از بخش گردشگری به عنوان پشتوانه مراکز درمانی می‌کنیم»

ولی تیموری معاون گردشگری کشور نیز در ماه اسفند ۹۸ گفت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جلسه ستاد ملی کرونا از وزارت میراث فرهنگی درخواست کرد تا هتل‌ها اقدام به پذیرش بیماران کرونایی بکنند که دوره درمان آنها در بیمارستان به پایان رسیده و نیاز به طی دوره نقاهت دارند و امکان استراحت در منزل را ندارند و باید به هتل بروند. هم اکنون برخی از هتل‌ها نیز برای این امر اعلام آمادگی کرده‌اند.

وی با بیان اینکه اعلام پذیرش این بیماران در هتل بر اساس رضایت هتل‌داران بوده است، گفت: ما لیست هتل‌هایی که امکان‌پذیرش این گونه بیماران را دارند به وزارت بهداشت ارائه دادیم.

تیموری افزود: این هتل‌ها در تمام استان‌ها هستند و هم اکنون برخی از هتل‌ها در شهرستان‌ها پذیرش این بیماران را آغاز کرده‌اند. ولی در تهران هنوز پذیرش بیمار کرونایی را در هتل‌ها آغاز نکردیم. قرار است تمام نکات بهداشتی برای جلوگیری از شیوع این بیماری در هتل‌ها رعایت شود و در این راستا وزارت بهداشت مواد ضد عفونی‌کننده در اختیار هتل‌ها قرار می‌دهد.

از حرف تا عمل فاصله بسیار است

این صحبت‌ها در حد حرف بود نه عمل. هیچ وقت وزارت بهداشت برای اقامت افراد در دوران قرنطینه به هتل‌ها اعلام نیاز نکرد. از آن طرف هتلداران نیز مخالف اجرای این طرح بودند. هتلداران اعلام کردند که اگر افراد را حتی در دوران نقاهت بپذیریم برند این هتل به خطر می‌افتد و بعد از آن کمتر کسی می‌پذیرد که در آن هتل اقامت کند.

اول مرداد جمشید حمزه‌زاده رئیس جامعه هتلداران گفته بود: در صورتی که فرد علائم ابتلاء به کرونا را نداشته باشد، ولی شخصاً بداند که مبتلا به کرونا است در صورت مراجعه به هتل جهت قرنطینه اقدامی خلاف اخلاق و موازین بهداشتی انجام داده است. جامعه هتل‌داران به صورت کامل مخالف قرنطینه بیماران مبتلا به کرونا در هتل‌ها و مسافرخانه‌ها است چرا که این مسأله سلامت مسافران دیگر را به خطر می‌اندازد.

حالا اما ورق برگشته و حمزه زاده گفته که بیماران کرونایی را برای گذراندن دوران نقاهت در هتل‌ها می‌پذیریم اما اگر وزارت بهداشت شرایط را آماده کند.

گویا جامعه هتلداران به این فکر افتاده حالا که وزارت بهداشت درخواست و یا برنامه‌ای برای این اقدام ندارد، حداقل برای تبلیغات خودشان هم که شده آمادگی سوری خود را اعلام کنند.

حمزه زاده به تازگی در گفتگو با رادیو اعلام کرده: اگر وزارت بهداشت بخواهد قسمتی از برخی هتل‌ها را به این امر اختصاص می‌دهیم اما تا کنون وزارت بهداشت هیچ درخواستی نداده است. چون شاید امکانات نظامی و انتظامی در این زمینه وجود دارد.

حمزه زاده گفته که هتل‌ها آمادگی دارند تا این بیماران را بپذیرند. منتها تاکنون این اقدام در حد حرف بوده است. ولی اگر زمانی نیاز شد، باید وزارت بهداشت بودجه آن را مشخص کند. هتل نیز تخفیف می‌دهد و بخشی از آن هزینه نیز توسط بیمار تأمین می‌شود. در این صورت ضوابط پذیرش بیماران در هتل‌ها اعلام خواهد شد.

موافقان و مخالفان پذیرش مهمان کرونایی در دوران نقاهت

این گفته حمزه زاده در میان اعضای جامعه هتلداران موافقان و مخالفانی نیز دارد. مخالفان با حمزه زاده می‌گویند که این حرف بعد تبلیغاتی دارد. ما می‌دانیم که چنین درخواستی نیست و هتل‌ها راضی به چنین کاری نمی‌شوند چون از برند هتل خود می‌ترسند. از طرف دیگر موافقان با این موضوع می‌گویند که هتل‌ها می‌توانند بخشی از اتاق‌ها را تنها به افرادی که دوران نقاهت را گذرانده‌اند اختصاص دهند که شرط آن هم داشتن برگه تست منفی کروناست. در واقع این افراد فقط برای گذراندن دوره استراحت یک هفته‌ای به هتل می آیند.

اما مخالفان می‌گویند حتی اگر کسی در این دوران دچار مشکلی شود در هتل‌ها هیچ امکانات بهداشتی و یا درمانی وجود ندارد ما تنها یک اتاق را در اختیار افراد می‌دهیم از طرفی مردم ایران آنقدر پول دار نیستند که خانه خود را رها کنند و پول هتل یک هفته‌ای برای گذراندن دوران نقاهت بدهند. اما می‌توان هتل‌های دولتی را برای این کار اختصاص داد. یعنی می‌توان کل یک هتل دولتی را در اختیار این افراد گذاشت چون آنها به هر حال در طول سال مهمان دارند و از طرفی مسئولیت اجتماعی شأن را در حق مردم رعایت کرده‌اند.

در حال حاضر ورود هر بیمار کرونایی در هتل‌ها ممنوع است و هیچ هتلی بیمار کرونایی را نمی‌پذیرد برخی از هتل‌ها که ضوابط بهداشتی محکم‌تری را رعایت می‌کنند، از مسافران خود می‌پرسند که آیا به تازگی در بیمارستان بستری شده‌اند یا نه. در آن صورت مسافر را نمی‌پذیرند اما خیلی از هتل‌ها این موارد را رعایت نمی‌کنند چون اتاقشان خالی است.

کد خبر 5065249 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: هتل داری ویروس کرونا قرنطینه ویروس کرونا شهرداری تهران آلودگی هوا شهر تهران ترخیص موتورسیکلت مدیریت بحران کمیته امداد امام خمینی وضعیت راهها شورای شهر تهران پلیس راهور پیروز حناچی سازمان هواشناسی سازمان تامین اجتماعی شرکت کنترل کیفیت هوای تهران برای گذراندن دوران نقاهت وزارت بهداشت حمزه زاده جامعه هتل هتل ها هتل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۹۶۲۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خوب و بد قلیان‌ اکسیژن

اخیرا بحث عرضه نوعی خاصی از قلیان با عنوان «قلیان اکسیژن» در برخی کافی شاپ‌ها و قهوه‌خانه‌ها خبرساز شده؛ موضوعی که گویا در راستای اجرای طرح مطالعاتی وزارت بهداشت در ۱۰ استان کشور است؛ چراکه متخصصان و مسئولان سلامت همواره نسبت به شکستن قبح استعمال قلیان در میان خانواده‌ها و استعمال آن به صورت گروهی و سرگرمی و در نهایت هم افزایش چندین برابری مصرف آن در زنان و مردان و بروز عوارض قلبی و تنفسی ناشی از آن در سنین پایین‌تر، هشدار داده‌اند. 

قلیان  اکسیژن یا گازN۲O چیست؟

کیانوش جهانپور، سخنگوی پیشین وزارت بهداشت در مصاحبه با خبرنگار تحریریه جوان قدس در مورد ماهیت و آنچه قلیان اکسیژن خوانده می‌شود، گفت: سهم اکسیژن از ترکیب گازهای به کار گرفته شده قلیان اکسیژن حدود ۸۰ درصد است و نیتروژن می‌تواند به میزان ۵ درصد به ترکیب گازها اضافه شود. موضوع و نام قلیان اکسیژن غلط‌انداز و شبهه‌ناک است، نام اصلی آن N۲Oهست. عنوان قلیان اکسیژن باعث می‌شود افراد فکر کنند اکسیژن بیشتری دریافت می‌کنند، باید بگویم اینطور نیست. مدت هاست در کشورهای مختلف روی کاربردهای غذایی و دارویی این گاز مطالعه می‌شود.

جهانپور افزود: در کشورما هم بیش از ۱۵ سال است که روی گاز (N۲O) یا همان «قلیان اکسیژن» مطالعه می‌شود. این گاز مجوزهای اولیه را برای استفاده‌های پزشکی دریافت کرده بود ولی در کافی‌شاپ‌ها به صورت مجاز عرضه نمی‌شد. طبق شنیده‌ها در سال‌های اخیر وزارت بهداشت در قالب یک طرح آزمایشی، این محصول را جهت بررسی کاهش مصرف سایر محصولات دخانی عرضه کرده است اما تاکنون نتیجه قطعی آن مشخص نیست.

استفاده از گاز اکسیژن باعث عوارض عصبی می‌شود

وی در مورد ضررهای استفاده این گاز گفت: ممکن است این محصول موجب کاهش میل افراد به سایر محصولات دخانی شود، اما قطعا آسیب‌هایی هم دارد. یکی از بارزترین عوارض استنشاق این گاز تا امروز دفع و کاهش ویتامین‌ها ازجمله B۱۲، کم خونی، عوارض عصبی، لرزش دست، حالت خنده یا خلسه و کاهش فشار خون بوده است.

جهانپور با تاکید بر اینکه این قلیان به طور کلی عارضه مرگ را به دنبال ندارد، بیان کرد: عدم ترویج و تبلیغات این محصول از سمت وزارت بهداشت، عدم ارائه به سنین پایین و ارائه هشدارهایی چون عدم رانندگی بعد از استنشاق باید قبل از توزیع عمومی «قلیان اکسیژن» صورت بگیرد. افرادی که این محصول را استفاده می‌کننئ باید در نظر داشته باشند که تا چند ساعت پس از استنشاق این گاز از انجام فعالیت‌هایی چون رانندگی، استفاده از دوچرخه، اسکوتر، موتورسکلیت و یا کار با وسایلی که نیازمند دقت بالا و هوشیاری و خطر ساز است، خود داری کنند؛ زیرا ممکن است ضریب دقت و هوشیاری این افراد تا چند ساعت کاهش یابد.

وی افزود: استفاده از واژه «قلیان اکسیژن مجوزدار» ترویج تلقی شود. حتی اگر این محصول عوارض و پیامدهایش کمتر از سایر دخانیات و یا داروهای روانگردان باشد؛ قاعدتا سیاست ترویج، سیاست درستی نیست، یعنی نباید تبلیغ شود، زیرا مصرف تفننی آن هم آسیب‌هایی دارد و در کشور ما تبلیغات کالای آسیب‌رسان به سلامت ممنوع است.

سخنگوی پیشین وزارت بهداشت در پایان گفت: باید در ترویج یا تبلیغ «قلیان اکسیژن» احتیاط کرد ولی در عین حال ممنوعیت مطلق و عدم عرضه هم ممکن است این محصول را به زیر زمینی شدن ببرد که مشکلات، عواقب و پیامدهای بدی داشته باشد.

خدابخش حکیمی- خبرنگار تحریریه جوان قدس

 

دیگر خبرها

  • تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می‌کند
  • تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می کند
  • مدارک تحصیلی مورد پذیرش در آزمون دکتری علوم پزشکی ۱۴۰۳ اعلام شد
  • آیین‌نامه توزیع اینترنتی دارو بر بستر سکوها ابلاغ شد
  • آیین نامه توزیع اینترنتی دارو ابلاغ شد
  • آیین نامه توزیع دارو بر بستر سکو‌های اینترنتی ابلاغ شد
  • خوب و بد قلیان‌ اکسیژن
  • توضیح گلر جوان پرسپولیس درباره شوت عبدالکریم!
  • راه‌اندازی دستگاه توموتراپی بیماران سرطانی در گلستان
  • پرداخت بیش از ۱۸ میلیارد کمک هزینه درمانی به بیماران هرمزگانی