Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@22:25:43 GMT

سرحال‌سازی کارکنان اداری با نورپردازی صحیح

تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۹۸۱۳۳

سرحال‌سازی کارکنان اداری با نورپردازی صحیح

نتایج تحقیقی که توسط محققان انجام شده، نشان می‌دهد که برای جلوگیری از خستگی کارکنان اداری، بایستی توجهی ویژه به نوع نور مورد استفاده در محل کار و آرایش آن داشت.

به گزارش ایسنا، روشنایی به‌طور مستقیم و غیرمستقیم بر سلامت ذهنی کارکنان و عملکرد آن‌ها تأثیرگذار است. روشنایی مناسب برای محیط کار و دید خوب ضروری است و باید برای کارهای بصری که در محیط کار انجام می‌شود مناسب باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روشنایی مطلوب یکی از مهم‌ترین مباحث تأمین شرایط فیزیکی اماکن مختلف به‌ویژه محیط کار است و می‌تواند شرایط راحتی کار بخصوص آسایش بصری را فراهم کند. نمی‌توان زندگی بر روی زمین را بدون وجود روشنایی تصور کرد. نقص در ویژگی‌های کمی و کیفی روشنایی در محیط کار می‌تواند سبب اختلال در آسایش بینایی و کاهش بهره‌وری و عملکرد فرد شود.

به گفته محققان، همه این موارد نشان از آن دارند که بررسی شدت روشنایی و دمای رنگ نور برای حفظ و ارتقاء سلامت کارکنان ضروری است. کمیت و کیفیت روشنایی می‌تواند بر سلامت روحی روانی افراد نیز تأثیر بگذارد. به‌طور مثال یکی از عوامل مرتبط با افسردگی، نقص در کمیت و کیفیت روشنایی محیط است. یکی از مهم‌ترین خصوصیات روشنایی دمای رنگ است. دمای رنگ روشنایی نقش مهمی در تأمین نیازهای روحی و روانی انسان در محیط کار ایفا می‌کند. دمای رنگ بر خصوصیات فیزیکی و فیزیولوژیکی انسان‌ها تأثیرگذار بوده و می‌تواند بر خستگی بینایی و خستگی ذهنی کارکنان مؤثر باشد.

این موضوع، توسط گروهی از محققان دانشگاه علوم پزشکی همدان مورد توجه قرار گرفته است تا در خصوص آن مطالعه‌ای را به انجام رسانند. در این مطالعه، رابطه بین شدت روشنایی و دمای رنگ نور با خستگی بینایی در کارکنان اداری بررسی شده است.

این مطالعه مقطعی در 50 اتاق اداری و با مشارکت 70 نفر از کارمندان ستادی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی همدان انجام شده است. محققان برای انجام این مطالعه، سنجش شدت روشنایی موضعی در سطح کار و در ارتفاع سطح چشم فرد، در محل دید کاربر را انجام دادند و زاویه‌ها و فاصله‌ها دقیقاً مراعات شد. همچنین آن‌ها برای ارزیابی وضعیت خستگی بینایی از یک پرسش‌نامه خاص استفاده کردند.

بر اساس نتایج این پژوهش، شدت روشنایی عمومی و موضعی در سطح کار و سطح عمود کمتر از حد الزام کشوری (وزارت بهداشت) بود.

به گفته رستم گلمحمدی، استاد و پژوهشگر گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای دانشگاه علوم پزشکی همدان و همکارانش، «شدت روشنایی عمومی و موضعی از حد مجاز کشوری کمتر و دارای وضعیت نامناسبی ازلحاظ کمی و کیفی بود. همچنین میزان توزیع شدت روشنایی در اتاق‌های اداری نامطلوب بود و دمای رنگ و شدت روشنایی با خستگی بینایی ارتباط معناداری نشان داد».

این محققان افزوده‌اند: «در اتاق‌های اداری که در طول روز بیشتر از نور مصنوعی استفاده می‌کردند خستگی بینایی افراد قابل‌توجه بوده است. اما در اتاق‌هایی که دمای رنگ نزدیک به دمای رنگ نور خورشید بود افراد از خستگی بینایی کمتری برخوردار بودند».

طبق یافته‌های این پژوهش، از عوامل ایجاد کیفیت نامطلوب نور، کافی نبودن تعداد منابع روشنایی و همچنین استفاده لامپ‌های فلورسنت نور سرد و نامناسب بودن دمای رنگ برخی از چراغ‌ها و حتی رنگ سطوح داخلی و زاویه قرارگیری میز کار فرد نسبت به پنجره و استفاده از پرده‌هایی با رنگ تیره که نور طبیعی را عبور نمی‌دهند، بود.

گلمحمدی و همکارانش می‌گویند: «نقص در شدت روشنایی مصنوعی و دمای رنگ منابع نوری برآسایش بینایی کارمندان اداری تأثیر گذاشته و باعث افزایش خستگی بینایی کارمندان می‌گردد. لذا با توجه به مطالعه صورت گرفته لازم است ضمن توجه به اصلاح سیستم روشنایی مصنوعی این اماکن، آموزش‌های کافی جهت پیشگیری از اختلالات بینایی مرتبط با آن در کارکنان اداری مدنظر قرار گیرد».

این یافته‌ها در قالب یک مقاله علمی پژوهشی در «مجله سلامت کار ایران» متعلق به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران منتشر شده‌اند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: كارمند نورپردازی دانشگاه علوم پزشکی کارکنان اداری خستگی بینایی دمای رنگ محیط کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۹۸۱۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا وضو یا تیمم با وجود آرایش و لاک ناخن صحیح است؟

امام خامنه‌ای به استفتاء درباره « وضو با وجود مانع» پاسخ گفتند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، متن پاسخ آیت الله العظمی خامنه‌ای به استفتاء درباره «وضو و غسل با وجود مانع» پاسخ گفتند.

متن پرسش و پاسخ عنوان‌شده به این شرح است:

پرسش: اگر خانمی از لاک ناخن استفاده کند که پاک کردن آن برای وضو و غسل مشکل است، آیا می‌تواند وضو و غسل جبیره‌ای انجام دهد یا تیمم کند؟

پاسخ: در اعضای وضو یا غسل نباید عمداً و بدون ضرورت مانعی ایجاد کرد و اگر چنین کند و مانع را برطرف نکند، گناه کرده است و باید علاوه بر وضو یا غسل جبیره‌، تیمّم نیز انجام دهد و بعد از برداشتن مانع بنا بر احتیاط واجب، قضای نمازها را نیز بخواند. در ضمن آنچه عرفاً زینت محسوب می‌شود باید از نامحرم پوشانده شود.

 

استفتاء از امام خامنه‌ای؛ حکم وضو با وجود درد چیست؟

 

تیمم به دلیل آرایش صورت

برخی فتوای دیگر از سوی آیت‌الله خامنه‌ای درباره وضو با وجود مانع به این شرح است:

پرسش: اگر از جهت تنگی وقت نماز، فرصت پاک کردن مواد آرایشی و غیره برای وضو و غسل نباشد، وظیفه چیست؟

پاسخ: اگر وقت نماز تنگ باشد و وضو و غسل موجب می‌شود، که همه نماز یا قسمتی از آن در خارج وقت واقع شود، باید به جای وضو و غسل، تیمم کند.

 

استفتاء از امام خامنه‌ای؛ آیا بر ولیّ لازم است کودک را از مشاهده تصاویر مبتذل حفظ کند؟

 

پرسش: خانم‌هایی که برای مجلس عروسی و مانند آن آرایش می‌کنند؛ آیا جایز است به جای وضو، تیمم کنند؟

پاسخ: خیر، باید موانع وضو را برطرف کنند و وضو بگیرند، مگر آنکه عمداً تأخیر بیندازد تا وقت نماز تنگ شود؛ در این صورت گرچه معصیت کرده، ولی می‌تواند با تیمّم نماز بخواند.

پرسش: اگر عروس در صورتش آرایش داشته باشد و نخواهد آرایش را موقع نماز پاک کند، و از طرفی با توجه به فرهنگ امروزه عروس خانم از صبح به آرایشگاه می‌رود و تا آخر شب نیز باید آرایش بر روی صورتش باشد، معمولاً نیز نگه داشتن وضو در این زمان طولانی بعید است آیا می‌تواند تیمم کند؟ یا اینکه نماز را آن قدر به تأخیر بیاندازد، که دیگر فرصت وضو نداشته باشد و تیمم کند؟

پاسخ: در فرض مذکور نمی‌تواند تیمم کند، مگر آنکه عمداً تأخیر بیندازد تا وقت نماز تنگ شود، در این صورت گرچه معصیت کرده، ولی می‌تواند با تیمّم نماز بخواند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رییس سازمان خصوصی سازی: ۵ میلیارد سهام ترجیحی به نام کارگران شد
  • کاربرد انواع ریسه ال ای دی در دکوراسیون داخلی
  • بازدید دادستان تهران از دادسرای ناحیه ۳۸
  • کوتاه شدن مدت زمان رسیدگی به پرونده‌ها
  • آیا وضو یا تیمم با وجود آرایش و لاک ناخن صحیح است؟
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • نکو ستاره‌ استقلال را سرحال می‌خواهد (عکس)
  • احکام افزایش حقوق سال ۱۴۰۳ کارمندان قوه قضائیه صادر شد
  • کمبود این ویتامین سبب کاهش وزن می‌شود
  • این علائم نشان دهنده کمبود ویتامین B۱ است