Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@23:24:03 GMT

۶۰۶ هکتار از جنگل ها و مراتع گچساران دچار خسارت شد

تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۹۸۴۱۲

۶۰۶ هکتار از جنگل ها و مراتع گچساران دچار خسارت شد

علی خوان پایه روز یکشنبه در گفت و گوی  اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: این میزان جنگل و  مراتع در۲۹ فقره آتش سوزی طعمه حریق شد.

وی بیان کرد: آتش سوزی های امسال در مناطق پلاک انبار شاهی، پشه کان اولیا، نارک، خنگ بنار و کوه گهر، ماهور باشت، آبریگون و کوه پهن رخ داد.

خوان پایه اظهار داشت: در سال گذشته  ۳۰۰ هکتار از جنگل و مراتع این شهرستان در قالب ۱۸ فقره آتش سوزی دچار خسارت شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: میزان آتش سوزی در مراتع و جنگل های این شهرستان نسبت به مدت مشابه ۵۱ درصد افزایش داشته است.

خوان پایه ابراز کرد: آتش سوزی های پارسال در مناطق بابا کلان، سرآب ننیز، تلخاب شیرین، آبگرمو، خنگ بنار، ریگو، مارین، گناوه، بن پیر، اسپر، کوه وزک، نارک، دیل این شهرستان رخ داد.

وی تصریح کرد: همچنین حریق در مناطق حفاظت شده این شهرستان امسال نسبت به زمان مشابه سال گذشته ۹۹ درصد کاهش داشته است.

خوان پایه گفت: امسال پنج فقره آتش سوزی در مناطق حفاظت شده کوه دیل و سرخ این شهرستان رخ داد که بر اثر این آتش سوزی ها بیش از  یک هکتار از مناطق حفاظت شده این شهرستان دچار خسارت شد.

وی ادامه داد:  در حالی که در مدت مشابه سال قبل  هشت فقره آتش سوزی در مناطق حفاظت شده این شهرستان رخ داد که بر اثر این آتش سوزی ها ۵۰  هکتار از عرصه های حفاظت شده این شهرستان طعمه حریق شد.

درختان بلوط، ارزن،بنه،کیکم و بادام کوهی از مهمترین گونه های گیاهی منطقه گچساران است.

وی اظهار داشت:  بیش از ۴۳۵ هزار هکتار عرصه منابع طبیعی در گچساران وجود دارد که از این میزان ۳۲۰ هزار هکتار مرتع و بیش از ۱۱۵ هزار هکتار جنگل است.

۱۳ نفر محیط بان کار حفاظت از مناطق حفاظت شده این شهرستان را بر عهده دارند.

کوه خامی با مساحت بیش از ۲۶ هزار هکتار، کوه سرخ با ۳۲ هزار هکتار و کوه دیل با ۱۰ هزار هکتار مساحت از جمله مناطق حفاظت شده شهرستان‌های گچساران و باشت محسوب می‌شوند.

شهرستان ۱۵۶ هزار نفری گچساران در جنوب غربی کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.

برچسب‌ها آتش سوزی مراتع جنگل گچساران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آتش سوزی مراتع جنگل گچساران آتش سوزی مراتع جنگل گچساران اخبار کنکور مناطق حفاظت شده این شهرستان فقره آتش سوزی آتش سوزی ها هزار هکتار خوان پایه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۹۸۴۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک میلیون هکتار از مراتع آذربایجان‌غربی ییلاقی است

مسعود شفیعی معاون فنی اداره کل منابع‌طبیعی و آبخیزداری آذربایجان‌غربی گفت: مراتع استان یا روستایی و یا ییلاقی هستند در مراتع روستایی شروع فصل بهره‌برداری از ۱۵ اردیبهشت و مراتع ییلاقی از ابتدای تیرماه است که قبل از فرا رسیدن فصل بهره‌برداری مجوز‌ها تمدید و دام‌ها در عرصه‌ها مستقر می‌شوند.

وی اظهار کرد: مراتع روستایی استان از وضعیت بهتری برخوردار هستند چرا که دور از دسترس دامداران و روستاییان هستند و شرایط آب‌و‌هوایی اجازه چرای‌دام زودتر از زمان مقرر را نمی‌دهد.

شفیعی افزود: اغلب مراتع ییلاقی استان در نوار مرزی واقع شده اند و کنترل براین مراتع توسط نیرو‌های‌انتظامی و مرزبانی نیز انجام می‌شود و این موجب شده تا ییلاقات فرصت برای بازسازی داشته باشند.

وی اضافه کرد: سعی می‌شود تا ظرفیت مراتع به روزرسانی شود و مجوز‌های صادر شده به نسبت تولید علوفه مدیریت می‌شود.

معاون فنی اداره‌کل منابع‌طبیعی آذربایجان‌غربی گفت: از بهره‌برداران درخواست می‌شود از چرای زود‌هنگام در مراتع خودداری کنند چرا که در چرای دام قبل از زمان مقرر مراتع خیس است و باعث می‌شود تا پوشش‌گیاهی از ریشه خارج شده و آسیب جدی هم به خاک و هم به پوشش‌گیاهی وارد شود.

وی اضافه کرد: تعیین حدود مراتع برای دامداران نیز انجام می‌شود چرا که جمعیت بهره‌بردار نسبت به سطح مراتع بیشتر است و ۱۲۰ هزار نفر بهره‌بردار دارای مجوز در این زمینه وجود دارد.

آذربایجان‌غربی در تولید علوفه در کشور رتبه اول را دارا است و در تنوع پوشش‌گیاهی نیز گونه‌های مختلف در مراتع مستقر هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • ضرورت برخورد جدی دستگاه قضا با عاملان آتش‌سوزی عمدی جنگل‌ها
  • شکارچی غیرمجاز در سبزوار قبل از شکار دستگیر شد
  • یک میلیون هکتار از مراتع آذربایجان‌غربی ییلاقی است
  • خسارت باران سیل آسا به بخش کشاورزی و راه‌های کهگیلویه و بویراحمد
  • بیشترین خسارت سیل بهاری به راه‌های شهرستان خوسف
  • خسارت حدود ۴۰۰ میلیارد ریالی به ایستگاه انتقال آب گچساران
  • خسارت باران و طوفان به زیرساخت‌های آب، برق و کشاورزی گچساران
  • قطعی آب گچساران در پی بارشها/جاده های عشایری دچار خسارت شدند
  • ادامه تلاش ها برای رفع مشکل آب و برق مناطق سیل زده گچساران
  • خسارت بارش اخیر به ۹۰ درصد راه های عشایری گچساران