Web Analytics Made Easy - Statcounter

محدثه رشید فعال دانشجویی و عضو سابق شورای مرکزی جنبش عدالت‌خواه دانشجویی در گفت‌وگو با خبرنگار تشکل‌های دانشگاهی خبرگزاری فارس، با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب درباره جمعیت گفت: مهم ترین شاخص جمعتی هر کشوری، نرخ باروری زنان آن کشور است. شاید در گذشته کمتر خانواده‌ای که از نعمت فرزند محروم بود؛ می‌توانست پیشرفت‌های پزشکی را متصور شود اما با این وجود، ناباروران برای بهره‌مندی از مزایای تکنولوژی باید از استطاعت مالی خوبی برخوردار باشند؛ چرا که هزینه‌های درمان ناباروری در مراکز درمانی سر به فلک کشیده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رشید با بیان اینکه هزینه ‌های درمان ناباروری به حدی سنگین است که زوجین نابارور توان پرداخت آن را ندارند، تاکید کرد: در حال حاضر ایران ۳ میلیون زوج نابارور دارد که تسهیل درمان آن ها باید در اولویت عملکردی دولت و مجلس قرار گیرد. 

وی گفت: بیشتر مراجعه کنندگان به مراکز درمان ناباروی از مسافت های دور برای درمان از  روستا به شهرهایی مثل تهران می‌آیند و علاوه بر هزینه رفت و آمد و اسکان با هزینه های سرسام آور درمان نیز روبه رو هستند.

این فعال دانشجویی تصریح کرد: در حال حاضر اگر خانوارهای دهک پنجم جامعه به مدت یکسال هیچ هزینه ای برای خوراک و پوشاک خود نکنند باز هم نمی‌تواند از پس این هزینه ها بربیاید. هزینه هایی که موجب استرس زوجین می‌گردند و نتیجه فعالیت درمانی را تحت الشعاع قرار می‌دهند و علاوه بر آن سن زوجین از سن باروری خارج می‌شود و این خود نیز مشکلی بر مشکلات دیگر است. در این راستا نقش حمایتی بیمه های درمانی برای تأمین هزینه های درمانی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. 

رشید با بیان اینکه خطر پیری جمعیت را باید جدی گرفت، تاکید کرد: به دنبال ابلاغ سیاست‌های کلی جمعیت در سال ۱۳۹۳ در قوانین بودجه سنواتی برنامه‌ای تحت عنوان کمک به اجرای سیاست های جمعیتی کشور ذیل ردیف های هزینه‌ای ستادی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قررار گرفت.

وی ادامه داد: انجام اقدامات و بسته های اجرایی جمعیتی کشور، ترویج زایمان طبیعی و درمان ناباروری از جمله فعالیت های تعریف شده ذیل این برنامه بوده است، در سال های ۱۳۹۴و ۱۳۹۷، اعتبار این فعالیت ۱۵۰۰ میلیارد ریال و در نیمه سال ها ۲۰۰۰ میلیارد ریال بوده است. از سال ۱۳۹۸ که اعتبارات تحول سلامت از محل منابع حاصل از موضوع مالی ماده (۴۶) تنظیم مقررات تعیین شده فعالیت حمایت از درمان ناباروری در ذیل برنامه ارائه خدمات درمانی طرح تحول سلامت قرار گرفت.

این فعال دانشجویی اضافه کرد: لذا هزینه خدمت کل این ظرفیت برای سال مالی ۱۳۹۹ با احتساب ۹۰ درصد تعرفه دولتی خدمات درمان ناباروری ۱۸۹ میلیارد تومان است که از محل انتقال ردیف « درمان ناباروری» وزارت بهداشت به صندوق های درمانی بیمه‌های پایه قابل تأمین است، بنابراین قرار دادن خدمات IVF و  ICSI تحت پوشش بیمه های پایه از محل اعتبارات منابع عمومی در سال ۱۳۹۹ نیازمند اعتباری بیش از آنچه در لایحه درج شده، نیست.

وی گفت: با بررسی درآمدهای خانوارها با وجود ویروس کرونا، این نتیجه حاصل می شود که زوجین نابارور در مراکز دولتی 50 درصد و در مراکز خصوصی 130 درصد درآمد خود را باید بابت درمان ناباروری بپردازند. به عبارت دیگر درمان این موضوع در مراکز دولتی 20 میلیون تومان و در مراکز خصوصی 50 میلیون تومان هزینه دارد.

رشید افزود: کلا 20 درصد زوجین کشور معادل 3.5 میلیون زوج نابارور هستند ولی کل ظرفیت خدمات دهی به علت کمبود پزشک 30 هزار سیکل درمان است. بر اساس برآوردها، خرید خدمت این میزان سیکل درمان کمتر از 200 میلیارد تومان می شود که این رقم در بودجه کشور، عددی ناچیز است. این پول در حال حاضر در بودجه کشور وجود دارد و تنها باید ردیف برای آن اختصاص داد. چرا که آنها هزینه درمان 3.5 میلیون زوج را برآورد می کنند، در عین حال که خدمت دهی به همه زوج‌ها امکان پذیر نیست. ادعایی وجود دارد؛ که در حال حاضر بخشی از خدمات ناباروری تحت پوشش صندوق‌های بیمه‌ قرار دارد.

عضو سابق شورای مرکزی جنبش عدالت‌خواه دانشجویی در پایان گفت: برای انجام خدمات ناباروری در کشور اعتباری بالغ بر ۵ هزار میلیارد تومان لازم است و به طور کلی شرایط کشور در این خصوص خوب ارزیابی شده، اما باید زمینه بهتر شدن این شرایط در کشور انجام شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: درمان ناباروری مجلس باروری درمان ناباروری حال حاضر هزینه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۹۹۲۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتمام پروژه‌های عمرانی حوزه درمان، اولویت‌ مهم سازمان تأمین‌اجتماعی در سال جدید

امتداد - میرهاشم موسوی مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی در دور جدید بازدید میدانی از وضعیت پروژه‌های عمرانی سازمان تأمین‌اجتماعی در سال 1403، به همراه جمعی از معاونین و مدیران این سازمان ضمن بازدید از پروژه احداث بیمارستان جدید شهید فیاض‌بخش تهران، در جلسه‌ای مشترک با عوامل اجرایی این پروژه، بر ضرورت اتمام آن در کوتاه‌ترین زمان ممکن و بهره‌برداری از این مرکز درمانی جهت ارائه خدمت به بیمه‌شدگان تأکید کرد و گفت: امانت‌داری شقوق مختلف دارد که یکی از آن‌ها همین مسئولیت‌پذیری نسبت به اموالی است که در اختیار ما قرار داده شده و از این باب وظیفه داریم پروژه‌های عمرانی خصوصاً در حوزه درمان را که برخی از آن‌ها مثل همین پروژه بیمارستان شهید فیاض‌بخش از دوره‌های قبل نیمه‌تمام باقی مانده؛ در سریع‌ترین زمان ممکن به اتمام برسانیم.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، موسوی در جریان این بازدید در نشستی با حضور مدیرکل درمان تأمین‌اجتماعی استان تهران، رئیس بیمارستان شهید فیاض‌بخش تهران و عوامل اجرایی پروژه احداث ساختمان جدید این بیمارستان، ضمن تقدیر از زحمات دست‌اندرکاران این پروژه، خواستار تکمیل و بهره‌برداری از آن در کوتاه‌ترین زمان ممکن شد و اظهار داشت: سال ۱۴۰۳ در هدف‌گذاری سازمان تأمین‌اجتماعی، سالی است که همه پروژه‌های عمرانی حوزه درمانی ما باید به اتمام برسد و این از اولویت‌های قطعی سازمان تأمین‌اجتماعی در سال جدید است.

وی در مورد وضعیت احداث پروژه بیمارستان فیاض‌بخش افزود: این پروژه به مراحل پایانی رسیده و به‌زودی آماده ارائه خدمت به ملت شریف ایران خصوصاً بیمه‌شدگان سازمان تأمین‌اجتماعی خواهد بود؛ هرچند انتظار می‌رفت برخی از پروژه‌ها در زمان کوتاه‌تری به اتمام برسند. اما به هر حال طی ماه‌های آینده پروژه بیمارستان جدید فیاض‌بخش با همت شما عزیزان به اتمام رسیده و تجهیز خواهد شد تا بیمه‌شدگان عزیز بتوانند از خدمات گسترده و به‌روز این مرکز بزرگ درمانی استفاده کنند.
مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی گفت: ان‌شاءالله ظرف کوتاه‌ترین زمان ممکن فرآیند تکمیل و بهره‌برداری شامل آخرین اقدامات ساختمانی، تجهیز بیمارستان و استقرار نیروی انسانی بخش‌های مختلف انجام خواهد شد و ظرفیت خدمت‌رسانی یکی از بزرگترین مراکز درمانی سازمان تأمین‌اجتماعی در اختیار بیمه‌شدگان عزیز قرار خواهد گرفت. این وظیفه ما است که در فرآیند انجام پروژه‌های عمرانی حق مردم را رعایت کنیم و امانت‌دار خوبی برای آن‌ها باشیم؛ چه این اموال، امانت مردم در دست ما است و در دنیا و آخرت باید نسبت به این امانت پاسخگو باشیم.
بر اساس این گزارش در جریان این بازدید، عوامل اجرایی پروژه احداث بیمارستان ۵۵۰ تخت‌خوابی شهید فیاض‌بخش تهران، ضمن ارائه گزارش‌هایی درباره بخش‌های مختلف این پروژه از جمله روند تأمین زیرساخت‌ها و تجهیزات پزشکی و تامین نیروی انسانی مورد نیاز این مرکز درمانی، از پیشرفت این پروژه خبر داده و نسبت به تکمیل آن ظرف ماه‌های آینده ابراز امیدواری کردند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • افزایش ۵۰ درصدی مراکز آموزشی جوار کارگاهی در کشور
  • صدور الکترونیکی مجوز‌ها پیش‌نیاز توسعه اقتصادی و تسهیل مشارکت مردم در کسب‌وکار‌های خرد
  • کاهش هزینه‌های ازدواج جوانان اولویت طرح وصال شیرین
  • رحمانی فضلی: دولت ضعیف و قوی، هر کدام ۲۰ درصد کشور را عقب یا جلو می برند /بدون فضای باثبات نمی شود کاری کرد
  • اتمام پروژه‌های عمرانی حوزه درمان، اولویت‌ مهم سازمان تأمین‌اجتماعی در سال جدید
  • تعرفه معاینه فنی تنها یک سوم از هزینه این خدمات را پوشش می‌دهد
  • درخواست افزایش تعرفه معاینه فنی خودرو در سال ۱۴۰۳
  • «هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است»
  • کشف و جمع آوری ۱۸ قلم دارو و واکسن تاریخ گذشته در شهرستان بیرجند
  • مشارکت بیشتر در انتخابات، هزینه‌های امنیتی را کاهش می‌دهد