Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارکنان بخش نگهداری صحن مطهر، در آستان قدس عباسی، کار غبارروبی و شستشوی گنبد و گلدسته‌های حرم مطهر حضرت ابالفضل العباس (علیه السلام) را به پایان رساندند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از الکفیل، کارکنان بخش نگهداری صحن مطهر، در آستان قدس عباسی، کار غبارروبی و شستشوی گنبد و گلدسته‌های حرم مطهر حضرت ابالفضل العباس (علیه السلام) را به پایان رساندند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اقدام در راستای برنامه‌ای است که بخش مذکور با توجه به شرایط و تغییرات آب و هوایی تهیه کرده است. این برنامه علاوه بر درخشش کاشی‌های طلایی گنبد، موجب طول عمر و حفاظت از آن‌ها می‌شود، از فرسایش این کاشی‌ها جلوگیری نموده و زیبایی و شکوهی، شایسته مقام شریف صاحب این حرم مطهر را فراهم می‌آورد.

اقدامات شستشو با استفاده از مواد تمیزکننده و تجهیزات خاصی انجام می‌شود که تاثیر مخربی بر کاشی‌های طلایی گنبد و گلدسته‌ها ندارد. تمام این اقدامات با رعایت دو عامل زمان و دقت در کار انجام می‌شود. مرحله اول از شستشوی گنبد مطهر، از جهت شرقی آن، یعنی مقابل باب (العلقمی) آغاز شده و خلاف جهت عقربه‌های ساعت، از بالا به پایین، یعنی از قاعده پرچم گنبد مطهر، به سمت پایین گنبد انجام می‌شود و پس از آن کار شستشوی گلدسته‌ها انجام می‌گیرد.

پایان پیام/42

منبع: شبستان

کلیدواژه: حرم حضرت عباس ع کربلای معلی کربلا شستشوی گنبد گلدسته ها حرم مطهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۹۹۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو بنای همشکل در ایران و ترکمنستان را بشناسید

به گزارش خبرنگار مهر، دو بنای تاریخی در دو شهر و دو کشور هستند که شباهت زیادی دارند معماری دو بنا یکی در ترکمنستان و دیگری در شهر زنجان کشور ایران یکی از دهها ویژگی مشترک معماری، هنر و فرهنگی بین این دو کشور است.

آرامگاه سلطان احمد سنجر در شهر مرو کشور ترکمنستان واقع شده است این آرامگاه ۲۷ متر بلندی دارد و طول و عرض آن ۱۷ متر است. دیوارهای آن هم ۱۴ متر بلندی دارد ولی درون آن هیچ تزئیناتی ندارد. این آرامگاه یکی از بزرگترین مقبره‌های سلجوقی بوده و یک گنبد آبی با آجر لعاب هم داشته است. در کنارش مسجد و قصر و حیاط هم وجود داشته است.

در شهر زنجان نیز بزرگ‌ترین، قدیمی‌ترین، باشکوه‌ترین گنبد یا آرامگاه سلطان محمد خدابنده (اولجایتو) هشتمین سلطان مغول وجود دارد. این بنا اولین گنبد بزرگ آجری جهان است و ۴۸ متر ارتفاع دارد. گنبد از کاشی‌های فیروزه‌ای رنگ پوشیده و سقف داخل آن بالا با گچ‌بری‌ها و آجرهای رنگارنگ تزئین شده است.

هر دو بنا آرامگاه هستند. یکی مقبره هشتمین سلطان مغول در زنجان و دیگری نهمین سلطان امپراتوری سلجوقی در مرو. هر دو در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده‌اند.

بنای گنبد سلطانیه با الهام از معماری مقبره سلطان سنجر سلجوقی در دوره ایلخانی ساخته شده است. با این تفاوت که مقبره سلطان سنجر دارای پلان مربع است در حالی که سلطانیه هشت ضلعی ساخته شده است.

مقبره سلطان سنجر سلجوقی فارغ از تزئینات است اما گنبد سلطانیه با کتیبه‌ها و نقوش هندسی مختلف آراسته شده است.

همچنین هر دو بنا گنبد دو پوسته آجری دارند، در نمای بیرونی دو بنا نیز شباهت‌هایی دیده می‌شود.

کد خبر 6089699 فاطمه کریمی

دیگر خبرها

  • خسارت۵۷میلیاردتومانی به راهداری گلستان
  • پایان انتظار ۴۲ساله خانواده شهید در اصفهان
  • اسب‌های خراسان شمالی در کورس گنبد کاووس خوش درخشیدند
  • فعالیت ۶۲ شعبه سیار در دومین مرحله انتخابات گنبد
  • خدمتی سخت اما دوست‌داشتنی
  • شستشوی برج‌های دبی به وسیله پهپاد‌ها پس از سیل وحشتناک (فیلم)
  • پایان همایش «حکمت مطهر» با موضوع استان مطهری و مسائل جوانان
  • بازسازی ۷۵ درصدی گنبد یخدان میرفتاح ملایر
  • رفع خستگی چشم با شستشوی یک دقیقه چشم
  • دو بنای همشکل در ایران و ترکمنستان را بشناسید