Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@17:21:15 GMT

جای خالی موزه‌ هنرهای معاصر در خراسان احساس می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۹۹۶۱۴

جای خالی موزه‌ هنرهای معاصر در خراسان احساس می‌شود

ایسنا/خراسان رضوی یک هنرمند مجسمه‌ساز گفت: در استان خراسان رضوی به عنوان یک استان غنی که مملو از فرهیختگان و هنرمندان رشته‌های هنری مختلف است، جای خالی موزه هنرهای معاصر به شدت حس می‌شود.

صالح موسویان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: در کشور ما رشته مجسمه‌سازی رشته جوانی است و در خراسان رضوی نیز کمی جوان‌تر اما پر انرژی‌تر از سایر نقاط کشور، به غیر از پایتخت، عمل کرده که تقریبا تمام هنرمندان فرهیخته را دور خود جمع کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته مشهد در دوره‌ای نیز توانست به خوبی در این حوزه بدرخشد.

وی افزود: سبقه ساخت برخی از مجسمه‌ها در فضای شهری و آستان نیز باعث شد آثار فاخری وارد این شهر شود. در حال حاضر نیز استان خراسان رضوی و شهر نیشابور میزبان دومین مجموعه آموزش عالی دانشگاه هنر با رده عالی است که در آن رشته‌های هنری و مجسمه‌سازی تدریس می‌شود.

این هنرمند مجسمه‌ساز ادامه داد: یکی از موضوعاتی که مایلم به مسئولان استان منتقل کنم این است که صحبت‌هایی در خصوص انتقال رشته مجسمه‌سازی از نیشابور به شهر و استان دیگری مطرح می‌شود. نگرانی‌هایی در این زمینه برای ما ایجاد شده و تعداد دانشجویان این رشته در دانشگاه نیشابور کاهش یافته و تدریس این رشته در این دانشگاه رو به تعطیلی است.

موسویان گفت: امیدوارم که مسئولان اجرایی استان به این موضوع توجه جدی کنند و پیگیر ماندگاری رشته مجسمه‌سازی در این دانشگاه باشند چرا که قرار است به صورت برنامه‌ریزی شده این رشته به استان دیگری منتقل شود. 

این هنرمند مجسمه‌ساز بیان کرد: موضوع دیگری که باید به عنوان یکی از دغدغه‌های شخصی‌ام به آن اشاره کنم، این است که قرار بود اکثر استان‌های کشور برنامه‌ای مدون داشته باشند تا موزه‌های هنرهای معاصر در هر کدام از استان‌ها به صورت مجزا ساخته و تاسیس شود اما متاسفانه در مشهد فعالیت زیادی در این خصوص انجام نگرفت.

موسویان اضافه کرد: برای مثال باید بگویم در شهر آبادان که تعداد هنرمندان کمتری نسبت به سایر شهرها در آن فعالیت می‌کنند، از موزه هنرهای معاصر برخوردار است اما استان خراسان رضوی از چنین ظرفیتی برخوردار نیست. 

وی یادآور شد: البته من اطلاع دارم که حدود هشت سال پیش ظاهرا موافقت‌های ابتدایی با این موضوع صورت گرفت و برخی از اقدامات مربوط به این پروژه انجام شده و گفته شده بود زمینی نیز برای ساخت این مجموعه خریداری شده است اما متاسفانه این کار به سرانجام نرسید و تنها در حد یک حرف باقی ماند. به هر حال هر مکان و نقطه‌ای که بخواهد رشد کند، باید در حوزه فرهنگ یک پتانسیل و پیش‌زمینه‌هایی داشته باشد.

این هنرمند مجسمه‌ساز گفت: هنرمندان در استان خراسان رضوی و مشهد تنها به موزه آستان قدس رضوی دسترسی دارند و موزه‌هایی تخصصی در حوزه‌های هنرهای تجسمی در استان خراسان و شهر مشهد وجود ندارد.

موسویان تصریح کرد: موزه‌ هنرهای معاصر این امکان را فراهم می‌کند که هنرمندان خارج از کشور آثارشان را در کشور و استان ما به نمایش درآورند. هنرمندان داخل کشور نیز در صورتی می‌توانند ارتباط بیشتری، مخصوصا در حوزه هنرهای تجسمی، با یکدیگر برقرار کنند که موزه‌های بیشتری در کشور و مخصوصا استان خراسان داشته باشیم. البته حرف من این نیست که موزه‌ها به شکل گنجینه جمع‌آوری آثار مانند موزه‌های خوشنویسی و نگارگری تاسیس شود. 

وی ابراز کرد: نبود موزه‌ هنرهای معاصر باعث شده ارتباط هنرمندان استان با هنرمندان سایر استان‌ها، مخصوصا تهران، به شکل منجمد درآید. به عقیده من وجود این گونه موزه‌ها می‌تواند تا حدودی این انجماد را از بین ببرد.

این هنرمند مجسمه‌ساز گفت: من به شخصه از مسئولان اجرایی استان می‌خواهم پیگیر این دو مورد باشند. به عقیده من احداث و تاسیس موزه هنرهای معاصر می‌تواند تمام مشکلات هنرمندان استان، مخصوصا هنرمندان رشته هنرهای تجسمی، را کمی تا قسمتی پوشش دهد و باعث پیشرفت دیگر هنرها در استان نیز شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری موزه مجسمه سازي هنرهاي تجسمي هنر هنرمند مجسمه ساز استان خراسان رضوی هنرهای معاصر مجسمه سازی موزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۹۹۶۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونق رشته مینی‌گلف در خراسان جنوبی

رئیس هیئت گلف خراسان جنوبی با اشاره به اینکه رشته مینی‌گلف در سال‌های اخیر در خراسان جنوبی رونق گرفته و شاهد رشد و پیشرفت چشمگیری در این رشته ورزشی بوده‌ایم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، رضا محمودی‌زاوه با اعلام این خبر در جمع خبرنگاران اظهار داشت: مسابقات مینی‌گلف قهرمانی کشور با حضور 170 مینی گلف‌باز زن و مرد از 24 استان کشور از تاریخ 4 تا 7 اردیبهشت 1403 در شهر اصفهان برگزار شد. 

وی با اشاره به اینکه این رقابت‌ها در رده سنی بالای 18 سال برگزار شده بود افزود: مینی گلفرهای سراسر کشور به مدت 4 روز در سایت مینی گلف هجده میدان ادونچر ملک شهر اصفهان و مطابق با قوانین فدراسیون جهانی مینی گلف با یکدیگر به رقابت پرداختند. 

رئیس هیئت‌گلف خراسان جنوبی تصریح کرد: کادر فنی و اجرایی برگزاری این مسابقات 30 نفر از متخصص‌ترین و باتجربه‌ترین اعضای انجمن مینی گلف جمهوری اسلامی ایران بودند و فدراسیون گلف نیز بر حسن اجرای فنی این رقابت‌ها نظارت داشت. 

ابوالحسنی رتبه اول رقابت‌های گلف در بخش انفرادی

محمودی‌ اظهار داشت: در پایان این رقابت‌ها، در بخش انفرادی آقایان محمدامین ابوالحسنی از خراسان جنوبی موفق به کسب رتبه اول و در بخش تیمی، تیم‌های آقایان و بانوان خراسان جنوبی به مقام سوم دست یافتند. 

وی یادآور شد: تیم خراسان جنوبی در این مسابقات متشکل از خانم‌ها حمیده محمدی، فاطمه کارگر، تکتم بهروش و سارا کیوانمهر و در بخش آقایان حامد برزگانی، جواد خیرآبادی، محمدامین ابوالحسنی و محسن تقوی در این رقابت‌ها حضور داشتند. 

 رونق رشته مینی گلف استان در سال‌های اخیر 

رئیس هیئت گلف خراسان جنوبی با اشاره به اینکه رشته مینی گلف در سال‌های اخیر در خراسان جنوبی رونق گرفته و شاهد رشد و پیشرفت چشمگیری در این رشته ورزشی بوده‌ایم، خاطرنشان کرد: برگزاری مسابقات مختلفی از جمله لیگ مینی گلف، جام رمضان و مسابقات مناسبتی، برگزاری دوره‌های آموزشی، اعزام تیم‌ها به مسابقات مختلف در موفقیت ورزشکاران استان نقش بسزایی داشته است. 

وی یادآور شد بدون شک، کسب این جایگاه در مسابقات کشوری، انگیزه‌ای مضاعف برای اهالی این استان خواهد بود تا با جدیت بیشتری به این رشته ورزشی جذاب بپردازند و شاهد افتخارآفرینی‌های بیشتر در آینده باشیم.

انتهای پیام/257/

دیگر خبرها

  • بازدید رایگان معلمان و استادان دانشگاه از موزه هنر‌های معاصر تهران در روز معلم
  • تسهیل واگذاری کودکان در شیرخوارگاه مشهد به خانواده‌های متقاضی
  • موفقیت هنرمندان سیرجانی در کسب ۲۱ مهر اصالت ملی صنایع‌دستی
  • بازدید رایگان از موزه هنرهای معاصر در روز معلم
  • خراسان رضوی بیشترین تعداد دفاتر انجمن سینمای جوانان کشور را دارد
  • نوای موسیقی مقامی خراسان در سواحل خلیج فارس
  • گرامیداشت سالروز تولد سیمین دانشور برگزار شد
  • رونق رشته مینی‌گلف در خراسان جنوبی
  • ماجرای داغ حمایت هنرمندانه از غزه در ونیز/غرفه ایران رسما فعال شد
  • تونس حوزه هنری را نماینده تئاتر ایران می‌داند/مفاهیم مشترک تئاتری