Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@01:29:38 GMT

باسیل: آمریکا ۴ شرط را بر من تحمیل کرده بود

تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۰۳۴۰۵

باسیل: آمریکا ۴ شرط را بر من تحمیل کرده بود

وزیر خارجه سابق لبنان و رئیس جریان آزاد ملی با اشاره به اینکه پیش از این نیز به او درباره ارتباط با حزب الله هشدار داده شده بود، گفت، آمریکا اعلام کرد باید چهار شرط را فورا بپذیرم که در راس آنها قطع فوری ارتباط با حزب الله بود.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت العهد، جبران باسیل، وزیر خارجه سابق لبنان و رئیس جریان آزاد ملی در واکنش به تحریم‌هایی که از سوی آمریکا علیه او اعمال شده، اظهار کرد: ما ظلم را تحمل می‌کنیم تا در وطن خود آزاد بمانیم و از لبنان در برابر فتنه و درگیری حفاظت کنیم و بر دوست ماندن با مردم آمریکا پافشاری داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باسیل گفت: انتخاب میان تحریم‌هایی که شامل حالم شد و حفظ صلح داخلی‌مان دشوار نبود.

وزیر خارجه سابق لبنان افزود: سفر پامپئو به لبنان را به یاد بیاورید که در ساختمان وزارت خارجه در مقابل من گفت، "حزب‌الله یک حزب تروریستی است" و پاسخ طبیعی من به او این بود که "حزب‌الله یک حزب لبنانی است".

او در ادامه گفت: زمانی که مایک پامپئو (وزیر خارجه آمریکا) از من خواست حزب‌الله را رها کنم و با آن مقابله کنم، به او توضیح دادم که این کار موجب منزوی شدن شیعه می‌شود و این امر به اختلاف داخلی منجر می‌شود.

باسیل تاکید کرد: بحث تحریم‌ها از تابستان ۲۰۱۸ با تشکیل کابینه دوم حریری به شکل جدی آغاز شد.

او در ادامه گفت: به من اطلاع دادند باید چهار شرط را فورا بپذیرم و در غیر این صورت پس از چهار روز تحریم‌هایی از سوی آمریکا علیه من اعمال خواهند شد. این خواسته‌ها شامل قطع فوری روابط با حزب‌الله و سه مورد دیگر بود که ارتباطی با موضوع فساد نداشتند.

وزیر خارجه سابق لبنان گفت: آنها را نپذیرفتم و اعلام کردم که خودداری از دستور گرفتن از هرگونه کشور بیگانه از اصول جریان ملی آزاد است، همچنین به آنها گفتم که ما مزدور آمریکا نیستیم و می‌خواهیم با آنها دوست باشیم.

وی افزود: دولت آمریکا در ادامه شروط دو، سه و چهار خود را پس گرفت و خواسته خود را تنها به اعلام قطع ارتباط با حزب‌الله محدود کرد.

باسیل ادامه داد: تصمیم خود را به جریان آزاد  ملی اطلاع دادم و آنها هم به اتفاق آرا با تصمیمم موافقت کردند، در ادامه مستقیما از طریق سید حسن نصرالله (دبیرکل حزب الله لبنان) تصمیم خود را به حزب‌الله اطلاع دادم، نصرالله نیز اعلام کرد، هر موضعگیری را که ما در پیش بگیریم، درک می‌کند، او همچنین آمادگی خود را برای ارائه هر کمکی که از او بخواهیم اعلام کرد.

رئیس جریان آزاد ملی لبنان تاکید کرد: باید درباره جرمی که دولت فعلی آمریکا در حق من مرتکب شده، دلایل آن و کسانی که هزینه آن را متحمل می‌شوند، تحقیق شود. باید تحقیق شود منفعت آمریکا از ضربه زدن و تلاش برای نابود کردن بزرگترین حزب و تشکل مسیحی در لبنان و شرق چیست؟

او درباره ارتباط خود با حزب‌الله نیز گفت: نباید به هیچ لبنانی به خاطر منافع خارجی ضربه زده شود، ما نه به حزب‌الله و نه به هم‌پیمانان خود به خاطر منافع خارجی و یا داخلی ضربه نمی‌زنیم. آمریکا می‌تواند من را تحریم کند اما نمی‌تواند میهن‌پرستی و شرافتم را از من بگیرد. این تحریم‌ها باید عامل سرعت بخشیدن به تشکیل دولت در لبنان شود.

وزارت خزانه‌داری آمریکا پیش از این با انتشار بیانیه‌ای در سایت خود از اعمال تحریم‌هایی علیه جبران باسیل، چهره سیاسی لبنان، داماد میشل عون، رئیس جمهوری این کشور و رئیس جریان ملی آزاد خبر داده بود.

پیشتر روزنامه "وال استریت ژورنال" چاپ آمریکا در گزارشی اعلام کرده بود، دولت آمریکا در تلاش برای کاهش نفوذ حزب‌الله در حاکمیت لبنان، یک مسؤول برجسته لبنانی را تحریم خواهد کرد.

این روزنامه به نقل از یک منبع آگاه نوشت، از طریق وزارت خزانه داری آمریکا و مایک پامپئو، وزیر خارجه با این تحریم‌ها موافقت شده و انتظار می‌رود پامپئو در روزهای آتی خبر این تحریم‌ها را اعلام کند.

آمریکا سپتامبر گذشته دو وزیر سابق لبنانی را که از چهره‌های نزدیک به حزب‌الله بودند، در لیست سیاه خود قرار داده بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جبران باسیل لبنان تحریم های آمریکا وزیر خارجه سابق لبنان حزب الله رئیس جریان تحریم هایی تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۰۳۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش اصلی اسرائیل با حزب الله لبنان چیست؟

فرارو- قریب به هفت ماه از آغاز جنگ غزه می‌گذرد. جنگی که از همان نخستین ساعات آغاز آن تا به امروز، حزب‌الله لبنان به عنوان یک بازیگر مهم در محور مقاومت، با تمام توان به حمایت از ملت و مقاومت فلسطین پرداخته و با انجام عملیات‌های مختلف در مناطق شمالی فلسطین اشغالی، سعی کرده تا مانع از گسیل شدن سیلی از نظامیان و تسلیحات رژیم اشغالگر قدس به سمت باریکه غزه شود.

به گزارش فرارو؛ شواهده عینی نیز حاکی از این مساله هستند که شمار قابل توجهی از یگان‌های ارتش اسرائیل برای مقابله با حزب الله لبنان، در مناطق شمالی اراضی اشغالی موضع گرفته اند و همین عدم حضور آن‌ها در میدان‌های جنگ غزه و گشایش یک جبهه تازه علیه ارتش اسرائیل سبب شده تا غزه کمتر تحت فشار باشد. منابع صهیونیست اعلام کرده اند که حزب الله لبنان تاکنون قریب به ۴ هزار موشک و راکت به سمت مناطق شمالی اراضی اشغالی شلیک کرده است.

موضوعی که به آواره شدن بیش از ۲۰۰ هزار صهیونیست از مناطق شمالی فلسطین اشغالی ختم شده است. این مسائل، حامل چالش‌ها و خسارات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی قابل توجهی علیه رژیم صهیونیستی هستند. با این همه حزب الله لبنان علی رغم تمام تهدیدات رژیم اسرائیل، به حملات خود علیه سایت‌ها و مکان‌های نظامی و همچنین شهر و شهرک‌های مختلف در شمال فلسطین اشغالی ادامه می‌دهد. اسرائیل اعلام کرده که نیرو‌های حزب الله باید از مناطق مجاور با فلسطین اشغالی فاصله بگیرند در غیر اینصورت تل آویو به کلیت لبنان حمله خواهد کرد. این در حالی است که بعید به نظر می‌رسد حزب الله لبنان به آنچه مطلوب صهیونیست‌ها است تن بدهد.

در این رابطه، به تازگی برخی منابع مدعی شده اند "اسرائیل کاتس" وزیر امور خارجه صهیونیست‌ها در گفتگو با همتای فرانسوی خود تاکید کرده که اگر حزب الله از مرز‌های مشترک با اسرائیل فاصله نگیرد، این رژیم راهی جز حمله به لبنان و ایجاد یک منطقه حائل، پیش روی خودش نمی‌بیند. در روز‌های گذشته اسرائیل جدا از بمباران مناطق مختلف در جنوب لبنان، کارزاری هدفمند از ترور فرماندهان حزب‌الله لبنان را نیز در دستورکار قرار داده است. موضوعی که با واکنش حزب الله همراه شده و این جنبش نیز به تناسب، حملات مختلف را به عمق اراضی اشغالی انجام داده است.

با این همه، مساله اصلی در این میان این است که چالش اصلی رژیم اشغالگر قدس با حزب الله لبنان، بیش از همه ناظر به اراده و اقدام این جنبش در تغییر بسیاری از معادلات در مناطق مجاور با مرز‌های لبنان و فلسطین‌اشغالی است. موضوعی که به تایید بسیاری از تحلیلگران و مقام‌های ارشد سابق رژیم اسرائیل نیز رسیده است. به طور خاص، ایهود اولمرت نخست وزیر اسبق رژیم اشغالگر قدس تاکید کرده که اسرائیل ابتکار عمل را در مناطق شمالی خود از دست داده و این حزب الله است که دستورکار‌های مطلوبش را به تل آویو تحمیل می‌کند.

البته که یکی از اصلی‌ترین برونداد‌های این موضوع این بوده که حملات مداوم حزب الله لبنان به مناطق شمالی فلسطین اشغالی سبب شده تا جو ناامنی در این مناطق، ته نشین شود و نوعی حس ناکارآمدی در رابطه با نهاد‌های نظامی اسرائیلی در ذهن صهیونیست‌های ساکن در فلسطین اشغالی شکل بگیرد. اسرائیل تقریبا هر آنچه می‌توانسته برای پایان دادن به حملات حزب الله لبنان به مناطق شمالی فلسطین اشغالی انجام داده است. با این حال برونداد تمامی تلاش‌ها و اقدامات آن، هیچ بوده است.

با تشدید تنش‌ها نیز حزب الله لبنان از حیث تسلیحات و تاکتیک‌های نظامی شگفتانه‌های جدیدی را رو می‌کند. این مساله خود چالش‌های جدی تری را برای رژیم اشغالگر قدس ایجاد کرده است.

مثلا در جریان یک حمله پهپادی اخیر از سوی حزب الله لبنان به مناطق شمالی فلسطین اشغالی و به طور خاص یک سایت نظامی صهیونیست ها، بیش از ۲۰ فرمانده نظامی اسرائیل کشته و مجروح شدند. موضوعی که سبب شد تا برخی کارشناسان نظامی در اراضی اشغالی از اشراف اطلاعاتی حزب الله به محل حضور نظامیان اسرائیلی و تشکیل جلسه از سوی آن‌ها ابراز شگفتی کنند.

با این همه، چالش اصلی رژیم اسرائیل در رابطه با حزب الله لبنان این است که پس از گذشت قریب به هفت ماه از جنگ غزه، این رژیم نه تنها نتوانسته به اهداف خود در باریکه غزه دست یابد، بلکه حتی در مواجهه و برخورد با حزب الله لبنان نیز ناتوان بوده و نتوانسته آرامش و امنیت روانی را به شهرک نشینان صهیونیست که ساکن شمال فلسطین اشغالی بوده اند و اکنون از خانه‌های خود فرار کرده اند، بازگرداند.

این معادله از حیث نظامی و اطلاعاتی نوعی سرشکستگی بزرگ برای رژیم اسرائیل به حساب می‌آید. اساسا همین رویکرد حزب الله لبنان نیز بوده که سبب شده تا بسیاری از معادلات بازدارندگی در شمال فلسطین‌ اشغالی تغییر کند. به نحوی که می‌بینیم بسیاری از چهره‌های نظامی و اطلاعاتی اسرائیلی و البته تحلیلگران نظامی این رژیم هشدار می‌دهند که آغاز یک جنگ فراگیر با حزب الله لبنان، می‌تواند جنگ غزه را به یک خاطره خوش برای صهیونیست‌ها تبدیل کند.

دلیل اصلی این موضوع نیز این است که زرادخانه موشکی و تسلیحاتی حزب الله لبنان، میزبان بیش از ۱۵۰ هزار موشک و انواع کلاس‌های پهپادی است. این جنبش به نیرو‌های ویژه و تکاوری نظیر گروه رضوان نیز مجهز است. حزب الله در سال‌های گذشته توانسته یگان‌های زرهی و پدافند هوایی را نیز تشکیل دهد. تمام این معادلات در صورت ماجراجویی بزرگ اسرائیل علیه لبنان می‌توانند سناریو‌های ناامید کننده‌ای را برای این رژیم نوید دهند.

دیگر خبرها

  • حمله پهپادی حزب الله لبنان به پایگاه «المطله»
  • فیلم/ راکت باران کریات سوراخه توسط حزب‌الله لبنان
  • لاوروف: نتایج انتخابات آمریکا بر تمایل برای تحمیل «شکست استراتژیک» به ما اثری ندارد
  • رسانه اسرائیل : حزب الله یک هزار و ۵۰۰ موشک به اسرائیل شلیک کرده است
  • حمله موشکی حزب‌الله لبنان به «مرگلیوت»
  • چالش اصلی اسرائیل با حزب الله لبنان چیست؟
  • روایتی از سرگذشت عماد مغنیه + فیلم
  • قدردانی طالبان از تحریم تجاری رژیم صهیونیستی توسط ترکیه
  • روایتی از سرگذشت سید عباس موسوی + فیلم
  • معاون دبیرکل حزب‌الله: مقاومت لبنان آماده جنگ است اما آن را نمی‌خواهد/ بر اساس داده‌ها، صهیونیست‌ها ناتوان هستند و علاقه‌ای به جنگ ندارند/ مقاومت نیز منفعتی در جنگ گسترده نمی‌بیند