Web Analytics Made Easy - Statcounter

"حکمرانی شایسته و بودجه‌ریزی" که به تازگی روانه بازار نشر شده، با مقایسه نظام بودجه‌ریزی در ایران و آمریکا، به دنبال پاسخ به این سوال‌ است که بودجه‌ریزی عملیاتی با چه روش‌هایی می‌تواند موجب ارتقاء حکمرانی مطلوب شود. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، دستیابی به ساختار منظم و انسانی و معطوف به آسایش توأم با سعادت مهمترین مقصد و هدف جوامع انسانی در طول تاریخ بوده و مجموعه ساختارهای سیاسی و اجتماعی به این منظور شکل گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دو مفهوم "بودجه‌ریزی" و "حکمرانی" به موازات یکدیگر در این بستر تاریخی شکل گرفته‌اند و درک امروزین از این مفاهیم برای محققان این حوزه محصول گذار از یک روند تاریخی طولانی است.

"حکمرانی شایسته و بودجه‌ریزی" به قلم "بنیامین شکوه‌فر" در 3 فصل با 285 صفحه و با قیمت 570هزار ریال از سوی انتشارات دادستان روانه بازار طبع شده است.

شکوه‌فر که مدیر کلی دفتر دولت در مجلس شورای اسلامی را در سابقه کاری خود دارد، اکنون در مقام مدرس دانشگاه در این کتاب، با مقایسه نظام بودجه ریزی در ایران و آمریکا و بررسی هر یک از بخش‌های مرتبط با ساختار و فرایند‌ تدوین قوانین بودجه‌ای‌ در دو کشور، به نقش بودجه‌ریزی در تحقق یک حکمرانی کارآمد پرداخته است.

این کتاب به دنبال پاسخگویی به این سؤال است که بودجه‌ریزی عملیاتی با چه روش‌هایی می‌تواند موجب ارتقاء حکمرانی مطلوب شود؟ و در بخشی از مقدمه آن تصریح شده "بودجه‌ریزی یکی از وظایف اصلی و شاید مهمترین وظیفه و البته مؤثرترین و کارآمدترین ابزار دولت‌ها برای اجرای سیاست‌های مورد نظرشان است‌ که با تکیه بر راهبردهای نوین مدیریت، از طریق برقراری ارتباط مستقیم بین منابع تخصیصی‌ سالانه‌ و میزان تحقق اهداف از پیش تعیین شده در چارچوب اصول شفافیت، کارآیی و صرفه‌جویی موجب انتقال کارکرد سند بودجه از ابزار و کنترلی به سند راهبردی برای مدیریت و سیاستگذاری در بخش عمومی و حکمرانی مطلوب بر پایه حاکمیت قانون می‌شود و آنچه در واقع ماهیت بودجه و بودجه‌ریزی عمومی را تشکیل می‌دهد آمار و ارقام مالی صرف نیست، بلکه ابزار حکمرانی حکومت‌هاست".

نگارنده در ادامه خاطر نشان کرده "اتخاذ تصمیمات‌ مالی بر مبنای کارآمدی و اثربخشی موجب قضاوت بهتر مردم درباره عملکرد سیاست‌گذاران و تقویت پاسخگویی دولت‌مردان در برابر قانونگذاران‌ و افکار عمومی می‌شود".

بررسی موضوعاتی چون "حسابرسی و نظارت، گزارش‌های مالی دولت، کیفیت تنظیم قوانین بودجه‌ای‌، نحوه‌ی تعامل قوا و ارکان حاکمیت و سهم شاخص‌‌‌‌ ثبات سیاسی و عدم خشونت، شاخص کارآمدی‌ دولت‌ و شاخص مهار فساد در بودجه‌ریزی عملیاتی و حکمرانی خوب" از بخش‌های مهم و قابل توجه این کتاب است.

در این کتاب همچنین "موانع ساختاری تحقق حکمرانی و بودجه‌ریزی خوب در ایران" بررسی و در فصل پایانی آن پیشنهاداتی برای اصلاح فرایند بودجه‌‌ریزی ارائه شده که مطالعه‌ آن برای دانشجویان‌ و علاقمندان به مباحث اقتصادی و برنامه و بودجه و تصمیم‌سازان این حوزه خالی از لطف نیست.

ماجرایی عجیب از حضور مُرده‌ها در زندگی زنده‌ها در کتاب «خواب‌های سفید»خاطرات ناگفته‌ "بازجوی مهربان" سوژه پویش "کتاب قهرمان" شد

انتهای پیام/ 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آمریکا کتاب و ادبیات کتاب آمریکا کتاب و ادبیات کتاب بودجه ریزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۰۴۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تراز منابع و مصارف مشمول بودجه استان زنجان مثبت شد

خلیل قاسملو معاون هماهنگی برنامه ریزی و بودجه سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان زنجان گفت: بودجه استان شامل بودجه اعتبارات تملک دارایی سرمایه ای (عمرانی) و بودجه هزینه ای بوده و تعداد دستگاههای مشمول بودجه عمرانی استان بالای ۷۰ دستگاه اجرایی و شمار دستگاههای اجرایی مشمول بودجه جاری نیز ۲۴ دستگاه استانی است.

وی ادامه داد: ۲۴ دستگاه مشمول بودجه استانی سه هزار و ۲۵۰ کارمند دارند در حالی که شمار کل کارمندان بخش دولتی در زنجان ۳۵ هزار و ۶۰۰ نفر است یعنی پرداخت حقوق کمتر از ۱۰ درصد کارمندان استان به صورت استانی است و مابقی مثل معلمان و کارکنان دانشگاهها و مراکز درمانی و شرکتهای دولتی به صورت ملی انجام می شود.

قاسملو به وضعیت درآمدهای استان در سال گذشته اشاره کرد و ادامه داد: سال گذشته سهم مصوب استان از درآمدهای مالیاتی و سایر درآمدها ۹۶ هزار میلیارد ریال تعیین شده بود ولی ۱۰۰ هزار میلیارد ریال تحقق یافت که ۴.۵ درصد آن یعنی معادل چهار هزار و ۳۸۰ میلیارد ریال مازاد درآمد استان بود.

وی همچنین به وضعیت مصارف استان در سال گذشته اشاره کرد و گفت: مجموعه اعتبارات عمرانی و هزینه ای مصوب استان در سال گذشته ۳۹ هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال بود که ۲۱ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال آن تخصیص یافت؛ ‌از این مبلغ ۱۱ هزار و ۷۵۰ میلیارد ریال بودجه عمرانی و ۹ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال هم اعتبارات هزینه ای عمومی و حدود ۸۰۰ میلیارد ریال درآمدهای اختصاصی آموزش و پرورش و بهزیستی بود.

معاون هماهنگی برنامه ریزی و بودجه سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان زنجان گفت: علاوه بر این موارد ذکر شده در خصوص منابع و مصارف استان، سال گذشته ۱۵هزار و ۵۰ میلیارد ریال نیز از محل حقوق دولتی معادن در استان وصول شد و در سمت دیگر هم بیش از ۱۷هزار میلیارد ریال از محل اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده ‌به شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان پرداخت شد.

وی تصریح کرد: اخیرا در مطالبی عددهایی پیرامون ضریب برگشت درآمد استان ذکر شده بود که بر تحلیل دقیقی استوار نیست چرا که در این نوع تحلیل ها باید همه منابع استانی و ملی و همین طور همه مصارف استانی و ملی مدنظر نظر قرار داده شود که با نظر گرفتن این مهم، ضریب برگشت درآمدهای استان بالای ۱۰۰ درصد می شود یعنی میزان برداشت استان زنجان از بودجه کشور بیشتر از میزان درآمدهای آن است.

باشگاه خبرنگاران جوان زنجان زنجان

دیگر خبرها

  • وضعیت چاپ و نشر علوم دریایی مطلوب است
  • بررسی آخرین وضعیت بودجه واعتبارات وطرح‌های نیمه تمام گیلان
  • معرفی یمن به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
  • تراز منابع و مصارف مشمول بودجه استان زنجان مثبت شد
  • کتاب نشانه‌شناسی شکلک‌ها منتشر شد
  • رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد
  • اماکن مرتبط با مقاومت در کتاب‌های درسی معرفی شوند
  • ایران گام‌های مهمی برای کاهش موثر خطر بلایا برداشته است
  • منظور: ایران گام‌های مهمی برای کاهش موثر خطر بلایا برداشته است
  • گام بلند شهرداری اصفهان در بودجه‌ریزی حوزه فناوری اطلاعات