Web Analytics Made Easy - Statcounter

قطع زنجیره مرگ روزانه بیش از ۴۰۰ نفر از مبتلایان به کرونا، به گفته صاحبنظران موضوعات اجتماعی، مستلزم رعایت الزامات بهداشتی به عنوان یگانه سپر محافظتی است. درباره چگونگی ترغیب جامعه به رعایت پروتکل‌های بهداشتی مقابله با کرونا با دکتر سهیلا میرشمس شهشهانی انسان‌شناس و استاد برجسته جامعه‌شناسی گفت وگو کرده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایرنا: اکنون باتوجه به بروز موج سوم کرونا در کشور چگونه می‌توان جامعه را به رعایت پروتکل‌های بهداشتی ترغیب کرد؟ 

شهشهانی: یکی از اقدامات موثر در این زمینه به اعتقاد من استفاده از اخبار محلی هر منطقه است. بررسی، انتشار و اشاعه اخبار مربوط به کرونا همچون شمار مبتلایان، جانباختگان، شرح دوران گذار از بیماری و نمایش درد و رنج اطرافیان و بازماندگان قربانیان کرونا در هر منطقه به صورت مجزا می‌تواند مردم را وادار به مواجهه جدی با این مساله کند.

در واقع آثار و تبعات این بیماری باید از مثال‌های نزدیک آغاز شود. شرح و توضیح مصادیق همجوار و بررسی نتایج روانی و اجتماعی این مساله در سطح خرد. جامعه همچنین باید به صورت روزمره اقدامات شهروندان را دنبال و بررسی کند. 

در حال حاضر برخی اقشار جامعه به مانند گذشته (دوران قبل از کرونا) به زندگی خود ادامه می‌دهد. حضور گسترده مردم و تردد وسائل نقلیه شخصی در برخی مراکز تجاری و تفریحی این موضع را اثبات می‌کند. برای اقدامات جزئی هم از منزل خارج می‌شوند و گاه حتی برای اعمال روزمره عجله‌ای برای ترک محیط‌های اجتماعی ندارند.

ایرنا: به اعتقاد شما علل تمسخر رعایت این ضوابط بهداشتی توسط برخی شهروندان باوجود شیوع گسترده این بیماری در حال حاضر، چیست؟

شهشهانی: گاه اصل برابری توسط بعضی از انسان‌ها پذیرفته نمی‌شود. خودبرتری، غره شدن بر خرد و تعقل، توان و قدرت بدنی در این شرایط می‌تواند آدمی را به سمت برخی باورهای غلط همچون «من بیمار نمی‌شوم» سوق ‌دهد. نمایش ابتلای برخی چهره‌های مشهور برای این اشخاص به ویژه ورزشکاران و قهرمانان (باتوجه به قدرت بدنی) به این بیماری، می‌تواند این باورهای غلط ذهنی را تغییر دهد.

شهروندان هر جامعه عمدتا از هنرمندان و... هم الگوبرداری می‌کنند. بنابراین با نمایش رعایت اصول بهداشتی توسط این الگوها نیز می‌توان مردم را به رعایت این ضوابط تشویق کرد.

ایرنا: چرا برخی بیماران مبتلا به کرونا، گاها این بیماری را حتی از نزدیکان نیز پنهان می‌کنند؟

شهشهانی: ابتلا به کرونا شاید نشان دهنده نوعی ضعف باشد؛ ناشی از عدم رعایت ضوابط بهداشتی، پزشکی و بی‌مسئولیتی اجتماعی که سبب تضییع حقوق دیگران نیز می‌شود.

به عبارت دیگر ابتلا به کرونا با انتقال و سرایت بیماری به دیگران همراه است و بر این اساس فقدان پذیرش رعایت پروتکل‌های بهداشتی در حقیقت عدم پذیرش مسئولیت و تعهدات اجتماعی است.

شهروندان باید اصل برابری را بپذیرند؛ خودبرتری را کنار گذارند و با قواعد زندگی در جامعه شهری آشنا شوند. در زیست شهری قوانین و مقررات، عرف و وظایف اجتماعی مسبب برابری انسان‌ها است و باید برای زندگی جمعی پذیرفته شود.

برچسب‌ها ویروس کرونا آسیب ها بهداشت و سلامت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا آسیب ها بهداشت و سلامت ویروس کرونا آسیب ها بهداشت و سلامت اخبار کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۰۴۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان مردم نهاد در حوزه HSE تشکیل شود/ تصمیم‌گیری‌های ما مسئولیتی بین‌نسلی است

رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر اصفهان گفت : جای خالی سمن‌ها در حوزه HSE در جامعه احساس می‌شود ، پیشنهاد می‌کنم مروج تشکیل یک سمن در این حوزه باشیم، روح مشارکت در این فرآیند دمیده شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا مصطفی نباتی نژاد امروز سیزدهم اردیبهشت در همایش اهمیت ، نقش و جایگاه HSE در مدیریت شهری با تقدیر از زحمات فعالان در حوزه ایمنی که در ارتقا کیفیت حکمرانی مدیریت شهر مؤثر است اظهار کرد: تمام ذی‌نفعان کیفیت حکمرانی را قضاوت می‌کنند، این در حالی است که همه ما هم سرنوشت هستیم.

رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه تصمیم‌گیری‌های ما مسئولیتی بین نسلی است، افزود : الزام شهرداری به بحث یکپارچه‌سازی HSE در قالب طرحی در شورای شهر اصفهان به تصویب رسید، ایده‌ای که خود فعالان و کسانی که دغدغه این موضوع را در شهرداری داشتند به مثابه شهراندیشان مطرح شد .

نباتی‌نژاد افزود: حدود ۱۰ ماه از تصویب این طرح می‌گذرد و اقدامات همه در مسیر تعریف شده پیش می‌رود، در صورت نیاز به اصلاحیه و بازبینی این مصوبه بازخوردها را نیز احصا می‌کنیم.

وی با اشاره به ابعاد مختلف سلامت و تاکید بر اینکه سلامت فقط بعد جسمی ندارد تصریح کرد : HSE باید از موضوع سلامت جسمی فراتر رود و مراقب روح و روان جامعه فعال در مدیریت شهر و مردم باشیم.

نباتی نژاد با اشاره به ارتقا نظام HSE در مدیریت شهری و ارتباط آن با حکمروایی مشارکت مبنا گفت : اگر هر کاری که می‌کنیم نگاه به ذی‌نفعان نداشته باشیم و مشارکت آن‌ها را همراه نکنیم ، اثر بخشی آن کار پایین خواهد بود .

رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به الگوی سنتی حکمروایی در دو بخش شهروند و شهرداری ادامه داد: شهروندان در سطح شهر هر روز انتظار کیفیت خدمات در عرصه‌های مختلف را دارد از سوی دیگر هم شهرداری نیز از شهروندان انتظاراتی را دارد، اگر شهرداری مثل اصفهان بدون عنصر مشارکت مردم، شهر را به متعال‌ترین شهر دنیا تبدیل کند، نسبت اعتماد عمومی در این شهر در مقایسه با شهری که تلاش نمی‌کنند اما عنصر مشارکت در آن تعریف می‌شود، قطعاً تعلق خاطر شهروندان و اعتماد عمومی در آن مسیر بالاتر است.

وی به ارتقا شهروندان در سه بخش شهربان، شهر اندیش و شهریار در نگاه حکمروایی مشارکت مبنا گفت: ارتقای کیفیت حکمرانی در عرصه مشارکت برای ما بسیار مهم است.

نباتی نژاد ادامه داد : جای خالی سمن‌ها در حوزه HSE در جامعه احساس می‌شود ، پیشنهاد می‌کنم مروج تشکیل سازمان‌های مردم نهاد در این حوزه باشیم تا روح مشارکت در این فرآیند دمیده شود.

کد خبر 750023

دیگر خبرها

  • حفظ جایگاه اجتماعی حق شایسته معلم است
  • دولت علاوه بر کنترل قیمت‌ها، اخلال گران اقتصادی را معرفی کند
  • دستورالعمل بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد/ ممنوعیت حج برای مبتلایان به این بیماری‌ها
  • وزارت حج عربستان دستورالعمل‌های بهداشتی حج ۱۴۰۳ را ابلاغ کرد
  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • وزارت حج عربستان دستورالعمل‌ های بهداشتی حج 1403 را ابلاغ کرد
  • سرمایه گذاری برای سواد سلامت خبرنگاران، دارایی عظیمی برای جامعه محسوب می‌شود
  • سازمان مردم نهاد در حوزه HSE تشکیل شود/ تصمیم‌گیری‌های ما مسئولیتی بین‌نسلی است
  • عادی‌سازی بی‌حجابی؛ شبیخون فرهنگی