Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-29@01:56:34 GMT

ذوعلم: این کار از سر غفلت یا جهالت انجام شده است

تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۰۵۹۲۵

ذوعلم: این کار از سر غفلت یا جهالت انجام شده است

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی (ایسکانیوز)، این روزها تغییرات کتاب درسی هر چند وقت یکبار، بخشی از فضای مجازی را به خود اختصاص می‌دهد. یکی از موضوعات که اخیرا مورد توجه بوده است، تغییر در متن یک نویسنده و اضافه شدن دو کلمه به متن آن است.

در کتاب فارسی پایه هفتم، جمله ای از داستان مرحوم نادر ابراهیمی آمده است مبنی بر اینکه «قلبم را می‌بخشم به همه آنهایی که جنگیدند و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..»؛ این جمله در کتاب فارسی اما شده است: «قلبم را می بخشم به همه آنهایی که به خاطر اسلام جنگیدند و ...».

* دخل و تصرف در متن نویسنده، کار درستی نیست

حجت‌الاسلام والمسلمین علی ذوعلم رئیس سابق سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی در این خصوص در نامه ای خطاب به رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی نوشت: «لازم است درباره «اضافه شدن یک کلمه» در فارسی پایه هفتم به عبارتی از زنده یاد نادر ابراهیمی توضیح دهم که این دخل و تصرف کار درستی نبوده و بنده به عنوان رئیس وقت آن سازمان، در صورتی که اطلاع پیدا می‌کردم، قطعا با آن مخالفت می‌کردم.

شما می دانید که اینگونه تغییرات غالبا با نظر کارشناس یا مسؤول گروه مربوطه اعمال می‌شود و لزوماً رئیس سازمان ـ مگر تغییرات جزئی خاص و مهم ـ دخالت مستقیم ندارد.

به نظر بنده رزمندگان دفاع مقدس نیازی به این ندارند که با این شیوه نادرست، نیت و مقصد متعالی آنان بخواهد به دانش‌آموزان القا شود و قطعا این کار از سر غفلت یا جهالت صورت پذیرفته و متصدی مستقیم آن مستوجب توبیخ است».

* متن اضافه شده برای سال تحصیلی آتی و در قالب زیر نویس و کروشه یا قلاب [ ] اصلاح خواهد شد

سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی با صدور اطلاعیه‌ای موضوع اضافه شدن دو کلمه به اثر چاپ شده یک نویسنده در کتاب درسی فارسی پایه هفتم را تشریح نموده و تاکید کرد ضمن تذکر و برخورد جدی با ناظر این امر، این متن سال آینده اصلاح می‌شود.

 ۱-کتاب‌های درسی همواره توسط شورای تألیف با توجه به نیازهای اجتماعی، علمی، روانشناسی و گزارش نقدها و پیشنهادهای رسیده از طرف معلمان، دانش آموزان، والدین و مراکز علمی و اجتماعی و غیره مورد بررسی قرار می‌گیرند و در صورت لزوم، تغییرات در آنها اعمال می‌شود.

۲-الحاق کلمه یا جمله‌ای به متن یک نویسنده و در داخل کروشه یا قلاب [ ] قرار دادن آن در تألیف مرسوم و کاری علمی برای فهم بهتر مطلب محسوب می‌شود و این کار به ویژه در بازنویسی نسخ کهن ادبیات و تاریخ هم  فراوان دیده می‌شود.

۳-در خصوص کتاب فارسی پایه هفتم، با تصمیم شورای تألیف وقت با توجه به ایثار و فداکاری رزمندگان میهن اسلامی در ۸ سال دفاع مقدس و عشق و ایمان آنان به اسلام و ایران عزیز، دوکلمه «بخاطر اسلام» به متن داستان «قلب کوچکم را به چه کسی هدیه بدهم» اضافه شده است، اما متاسفانه در داخل کروشه یا قلاب [ ]  قرار نگرفته است که این سازمان ضمن تذکر شدید به ناظر مربوطه این موضوع را، برای سال تحصیلی آتی و در قالب زیر نویس و کروشه یا قلاب [ ] اصلاح خواهد کرد.

تغییرات ممکن است به مذاق یک عده سازگار بوده و به مذاق عده‌ای سازگار نباشد اما اگر تغییرات از اصل، درست نباشد، موضوع دیگری است. چرا باید در کتب درسی تغییراتی رخ دهد که اشتباه است. در همین راستا سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی باید برای تغییرات انجام شده نظارت بیشتری داشته باشد.

انتهای پیام/

حامد افروغ کد خبر: 1080298 برچسب‌ها کتب درسی نادر ابراهیمی وزارت آموزش و پرورش دفاع مقدس

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: کتب درسی نادر ابراهیمی وزارت آموزش و پرورش دفاع مقدس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی فارسی پایه هفتم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۰۵۹۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسانه ملی با تمام توان در خدمت سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران است

 پیمان جبلی رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران درباره برنامه رسانه ملی برای نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: در دو سال گذشته تمام توان رسانه ملی اعم از شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی و معاونت‌های استانی و سیاسی در اختیار نمایشگاه کتاب قرار گرفت.

وی نمایشگاه کتاب را بزرگترین رویداد فرهنگی کشور و یک فرصت بی‌نظیر دانست و گفت: برنامه‌های مفصل و متعددی از محل برگزاری نمایشگاه در مصلای امام خمینی (ره) تهران به روی آنتن رفت.

رئیس رسانه ملی اضافه کرد: در استودیو‌های سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران نیز برنامه‌هایی ضبط و یا به صورت زنده پخش شد. برنامه‌سازان و همکاران عزیز ما توانستند از نمایشگاه کتاب، سرمایه قابل توجهی برای طول سال فراهم کنند تا در خدمت کتاب، فرهنگ کتابخوانی و تقویت این فرهنگ باشیم.

رئیس سازمان صدا و سیما در پایان گفت: امسال نیز همچون سال‌های گذشته با عزم و جدیت در نمایشگاه حضور خواهیم یافت؛ هر شبکه متناسب با کارکرد خودش به پوشش رسانه‌ای این رویداد بزرگ فرهنگی خواهند پرداخت.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • رسانه ملی با تمام توان در خدمت سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران است
  • رئیس شورای شهر: سال آینده نمایشگاه کتاب به «شهر آفتاب» منتقل می‌شود
  • رشد اعتبارات هزینه‌ای عمومی دستگاه‌های فرهنگی متناسب با مأموریت‌های آنها بوده است
  • غفلت ایران از سریلانکا بازار نفت آن را از ایران گرفت و به عربستان سپرد / لزوم توجه ایران به خلیج فارس در جاده نوین ابریشم
  • کدام منطقه جهان بیشترین تاثیر تغییرات آب‌وهوایی را تجربه کرد؟
  • عاشق شعر عالمگیر ایران هستم/بهترین سوغاتی از نمایشگاه کتاب تهران
  • عاشق شعر عالمگیر ایران هستم/ بهترین سوغاتی از نمایشگاه کتاب تهران
  • حمله عجیب روزنامه جوان به مدافعان تعطیلی شنبه: پیـام پنهان دارد | از بعد نمادین روزها غفلت نکنید!
  • نظارت مدیریت بحران بر ایمنی نمایشگاه کتاب تهران
  • ۱۰ عنوان به مجموعه کتاب‌های کودکی نامداران اضافه می‌شود