Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون سیاسی وزیر خارجه ایران با اشاره به روابط نزدیک ایران و افغانستان بار دیگر حمایت کشورمان از روند صلح با مالکیت دولت افغانستان و مشارکت تمام گروه‌های سیاسی از جمله طالبان را مورد تصریح قرار داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، خانم «دبورا لاینز»، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در افغانستان و رئیس یوناما که در راس هیاتی جهت رایزنی در خصوص مسائل افغانستان وارد تهران شده است، صبح یکشنبه (۱۸ آبان) با سیدعباس عراقچی، معاون سیاسی وزارت امور خارجه کشورمان دیدار و گفت‌وگو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این ملاقات تحولات افغانستان و وضعیت سیاسی و امنیتی آن کشور و همچنین آخرین تحولات روند صلح و مشکلات پیش آمده در گفتگو‌های بین‌الافغانی که هم اکنون در دوحه در جریان است، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در این دیدار سیدعباس عراقچی با اشاره به روابط نزدیک ایران و افغانستان بار دیگر حمایت جمهوری اسلامی ایران از روند صلح با مالکیت دولت افغانستان و مشارکت تمام گروه‌های سیاسی از جمله طالبان را مورد تصریح قرار داد و بر لزوم حفاظت از دستاورد‌های مردم افغانستان در دو دهه گذشته به‌ویژه قانون اساسی و ساختار‌های دموکراتیک آن کشور و اهمیت توجه به حقوق اقلیت‌های قومی و مذهبی و حقوق زنان در جریان مذاکرات صلح تاکید کرد.

معاون سیاسی وزیر خارجه کشورمان افزود: مساله افغانستان راه‌حل نظامی ندارد و با اشاره به مشکلات ایجادشده برای مردم افغانستان در اثر رویکرد‌های اشتباه و سیاست یک‌جانبه‌گرایانه دولت آمریکا در ارتباط با روند صلح در آن کشور و جایگاه سازمان ملل به‌عنوان تسهیل‌کننده بی‌طرف گفتگو‌های صلح در گذشته، نقش یوناما برای کمک به پیشبرد گفتگو‌های بین‌الافغانی و میزبانی مشورت‌های بین‌المللی را مهم دانست و آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای همکاری با آن سازمان در این خصوص را اعلام کرد.

خانم لاینز نیز در این ملاقات با اشاره به نقش مثبت جمهوری اسلامی ایران در حمایت از دولت و مردم افغانستان، آمادگی سازمان ملل برای کمک به پیشبرد روند صلح در افغانستان را اعلام کرد.

در این خصوص طرفین با اظهار نگرانی از افزایش تلفات در جنگ افغانستان، کاهش خشونت‌ها را برای فراهم کردن فضای لازم جهت پیشرفت در گفتگو‌های بین‌الافغانی ضروری دانستند.

رئیس یوناما همچنین با اشاره به اهمیت اجرای طرح‌های اقتصادی برای توسعه زیرساخت‌های افغانستان و کمک به بهبود وضعیت معیشت مردم آن کشور، اقدامات گذشته جمهوری اسلامی ایران در این زمینه را مهم دانست و ضرورت استفاده از ظرفیت‌های موجود برای توسعه این‌گونه همکاری‌ها را مورد تاکید قرار داد.

عراقچی نیز با استقبال از ایده‌های مطرح‌شده از سوی خانم لاینز، با اشاره به همکاری‌های ترانزیتی و ساخت خط آهن خواف – هرات به مذاکرات جاری بین ایران و افغانستان برای همکاری‌های راهبردی در حوزه‌های موردعلاقه دوطرف از جمله توسعه زیرساخت‌ها، انرژی، برق و آب اشاره کرد و اهمیت نقش سازمان ملل و سازمان‌های تخصصی زیرمجموعه آن در جهت تسهیل این همکاری‌ها را مورد تاکید قرار داد.

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: دکتر عراقچی سید عباس عراقچی عراقچی جمهوری اسلامی ایران سازمان ملل همکاری ها روند صلح آن کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۰۸۵۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داعش مسئولیت حمله تروریستی به نمازگزاران شیعه در هرات را برعهده گرفت

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از کابل، داعش شب گذشته در پیامی گفته است افراد داعش به نمازگزاران شیعه در شهرستان " گذره " هرات حمله کرده اند. حمله تروریستی به نمازگزاران در هرات با واکنش‌های گسترده بین المللی و داخلی همراه شد.
سفارت جمهوری اسلامی ایران در افغانستان، دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد، سفارت ترکیه، کارداراتحادیه اروپا، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد، حامد کرزی رییس جمهوراسبق، عبدالله عبدالله ریس سابق شورای عالی مصالحه ملی، محمد محقق رییس حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان و شورای سراسری علمای شیعه افغانستان این حمله را محکوم کردند.
دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان و گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور این کشور بر حفاظت از شیعیان در برابر حملات تروریستی تاکید کرده اند.
شورای علمای سراسری افغانستان نیز از حکومت سرپرست این کشور خواسته است برای تامین امنیت مساجد و مراکز دینی شیعیان بیستر توجه کند.
اجساد هفت شهید حمله تروریستی داعش بر مسجد امام زمان روز گذشته با حضور گسترده شهروندان به خاک سپرده شد.
استانداری هرات نیز اطمینان داده است که عاملان این حمله به زودی دستگیر و به پنجه قانون سپرده می‌شوند.
مجازات عاملان این حمله تروریستی از مهمترین خواسته‌های چهره‌های سیاسی و مردم این کشور است.

 

دیگر خبرها

  • سوئیس: روسیه به مذاکرات صلح اوکراین دعوت نشده است
  • وزیر صنعت و تجارت طالبان به ایران سفر کرد
  • حمایت دانشجویان آمریکایی از مردم غزه از اثرات عملیات «وعده صادق» بود
  • ضرورت مبارزه ایران و افغانستان با داعش به عنوان تهدید مشترک
  • داعش مسئولیت حمله تروریستی به نمازگزاران شیعه در هرات را برعهده گرفت
  • روایت روزنامه جمهوری اسلامی از مدارا با طالبان بدون خط قرمز/ جازدن سیل به جای دادن حقابه!
  • نامه سازمان خصوصی سازی به فدراسیون فوتبال درباره مالکیت استقلال و پرسپولیس
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده اند
  • مخالفان سوریه: موضع ترکیه در قبال ما ثابت است
  • اسب‌های خراسان شمالی در کورس گنبد کاووس خوش درخشیدند