Web Analytics Made Easy - Statcounter

مردم کشور طی چند ماه اخیر با مشکلات متعددی در تامین معیشت و گذران زندگی مواجه شده‌اند و تقریبا هیچ نهاد دولتی اقدامی صحیح و البته موثر در جهت رفع این مشکلات انجام نداده است. به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرزانه فراهانی_مردم کشور طی چند ماه اخیر با مشکلات متعددی در تامین معیشت و گذران زندگی مواجه شده‌اند و تقریبا هیچ نهاد دولتی اقدامی صحیح و البته موثر در جهت رفع این مشکلات انجام نداده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


قسمت عجیب ماجرا کمبود بسیاری از مایحتاج ضروری مردم است که توسط تولید کنندگان داخلی در کارگاه‌های مختلف، تولید می‌شوند و قاعدتا باید با دردسر کمتر و قیمت مناسبتر روانه بازار شده و به دست مشتری برسد.
کاهش قدرت خرید مردم و بی‌توجهی به راهکار‌های رفع موانع تولید و ایجاد مشاغل کوچک که با سرمایه کم راه اندازی می‌شوند و همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است و همچنین متوقف شدن چرخ تولید تولید کنندگان داخلی جدای از تاثیر و نقش غیر قابل انکار تحریم‌ها به کم کاری و کوتاهی مسئولان در سمت‌های مختلف وابسته است.
رهبر معظم انقلاب بار‌ها در سخنرانی‌های مختلف خود مسئله اقتصاد و تلاش در جهت رفع و تامین معیشت مردم را مسئله نخست کشور در شرایط فعلی بر شمرده‌اند و عرصه اقتصاد را به ویژه به خاطر سیاست‌های خصمانه آمریکا عرصه کارزار و جنگ نامیده‌اند؛ جنگی که هوشیاری و اقدامات به موقع مسئولان را برای خنثی کردن توطئه‌های شوم دشمنان می‌طلبد.  
ایشان با صراحت ریشه‌های مشکلات معیشتی و اقتصادی زندگی مردم را در فعال نبودن تولید داخلی و نبود حمایت‌های اساسی از تولید کنندگان داخلی برشمرده است و یکی از نشانه‌های دولت خدمتگزار را به فکر معیشت مردم بودن عنوان کرده‌اند.
فرمایشات مقام معظم رهبری در مورد ضرورت اهمیت به ارتقاء اقتصاد کشور و توجه به بهبود زندگی و معیشت روزمره مردم خط پایانی است بر همه کم کاری‌ها و قصوری که از طرف مسئولان وجود دارد و به زعم آن‌ها متاسفانه با ماجرای تلخ تحریم‌های چند ساله اخیر پیوند داده شده و دست روی دست گذاشتن آن‌ها ظاهرا پایانی ندارد. تحریم‌ها بهانه کم‌کاری و مکانیسم دفاعی مسئولان امان الله قرائی مقدم جامعه شناس به تشریح فشار‌های اقتصادی وارده در طی چند ماه اخیر و پیامد روحی و روانی آن در زندگی مردم پرداخت و معتقد است: نباید منتظر دستی از خارج از کشور برای رفع مشکلات اقتصادی مردم باشیم و این مسئولان هستند که با نحوه اقدامات صحیح و توجه به منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی می‌توانند به مشقت و سختی زندگی مردم پایان بدهند.
او اضافه کرد: اینکه برخی از مسئولان در نهایت بی وجدانی، اخلاق را زیر پا گذاشته و معیشت روزمره مردم را به وقوع اتفاقات سیاسی دیگر کشور‌ها و ابرقدرت‌های پوشالی، چون آمریکا که در مدت هاست دچار انحلال و فروپاشی درونی شده، گره می‌زنند، موضوع خوشایندی نبوده و تنها چهره واقعی و دیگر خواه بودن خود را به مردم نشان می‌دهند.  
این جامعه شناس یادآور شد: کوچک‌تر شدن سفره مردم و کاهش شدید قدرت خرید در بین آن‌ها بار استرس و اضطراب سرپرست خانواده و سایر اعضا را افزایش می‌دهد و روح ناامیدی و افسردگی را در جامعه می‌دمد.
قرائی مقدم همچنین خاطرنشان کرد: مسئولان در حوزه‌های مختلف اقتصادی و اجتماعی در حال حاضر با مکانیسم دفاعی فرافکنی از مشکلات معیشتی مردم به سادگی عبور می‌کنند و شرایط فعلی را تنها به تحمیل تحریم‌ها از سوی کشور ابرقدرتی، چون آمریکا و همدستانش مربوط می‌دانند.
او برضرورت تغییر روند فعالیت مسئولان درباره رفع مشکلات معیشتی مردم تاکید کرد و گفت: بهتر است به جای آنکه مسئولان همیشه بگویند که فلان مشکل نتیجه تحریم‌ها است با تکیه به توان نیرو‌های متخصص و زبده داخلی و بها دادن به تولید کنندگان واقعی و ارائه دهندگان خدمات در صدد رفع مشکلات و نواقص فعلی جامعه قدم بردارند.
این جامعه شناس اقتصاد فعلی کشور را بیمار محدودیت‌ها و باید و نباید‌های سست عنصری برشمرد که در نتیجه ناآگاهی و بازی‌های سیاسی مسئولان در عرصه اقتصاد با یک سیاست و خط مشی غلط به آن گرفتار شده است و درمان آن تنها نیازمند اعتماد و تکیه به توانمندی‌های داخلی است.  
البته گفتنی است علاوه بر همه بازی‌های سیاسی داخلی گره زدن معیشت مردم به کیلومتر‌ها آنطرف‌تر که جای سوال دارد و باید مراجع قضایی پای کار بیایند که آیا این رویکرد از روی عمد و با برنامه اتفاق افتاده یا خیر؟ و از مسئولان بپرسند که چرا کالای‌های اساسی مردم ما‌ها در گمرک خاک خورده و بعد از اعلام نتیجه انتخابات آمریکا قصد ترخیص این اقلام را کرده اند؟ ضرورت حمایت از تولید کنندگان واقعی داخلی!   عبدالرضا عامریان کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با خبرنگار دانشجو، معضلات معیشتی کنونی را نتیجه بی‌توجهی مسئولان به مسئله تولید داخلی که همواره مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است برشمرد و گفت: آقایان گناه بی‌تدبیری و عدم تخصص خود را به گردن تحریم‌های خصمانه آمریکا می‌اندازند و این در حالی است که در حال حاضر توان و تکنولوژی تولید بسیاری از نیازمندی‌ها در داخل کشور را داریم.
او همچنین اضافه کرد: بیشتر مشکلات مردم در حال حاضر به تحریم‌ها ربطی ندارد و تنها با حمایت از تولید کنندگان داخلی و تلاش بی‌وقفه آن‌ها قابل حل است، اما متاسفانه برخی از آقایان بخاطر منافع شخصی خودشان ماجرا را طور دیگری برای مردم جلوه می‌دهند.
این کارشناس مسائل اقتصادی تاکید کرد: رفع مشکلات تولید کنندگان داخلی و اختصاص ارز دولتی به ورود مایحتاج مواد مورد نیازشان برای تولید و اشتغال، در شرایط فعلی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و مسئولان حوزه اقتصاد نباید اجازه بدهند که ارزش دولتی در اختیار عده‌ای سودجو و برای تامین اهداف مالی شخص قرار بگیرد.
عامریان پیوند زدن حل مشکلات داخلی با تحریم‌ها و تشدید وضعیت فعلی که معیشت روزمره مردم را نشانه رفته است را یکی از علت‌های در جا زدن تولید داخل و به ورشکستگی رسیدن تولید کنندگان واقعی و وطن دوست برشمرد.
او همچنین تصریح کرد: عبور از این شرایط بیش از آنکه به تصمیم سیساست مداران شرق و غرب در برخورد با ایران بستگی داشته باشد با متحد شدن مسئولان و یکپارچگی تلاش و هماهنگی آن‌ها با یکدیگر در رفع موانع تولید و یاری رساندن به اصلاح معیشت مردم وابسته خواهد بود.  
این کارشناس اقتصادی به نقش نظارت صحیح مردم بر توزیع ارز دولتی و امکانات و حمایت‌های دولتی از تولید کنندگان داخلی اشاره کرد و گفت: متاسفانه مشخص نیست که ارز با نرخ دولتی چرا از لیست سفارش و واردات کالا‌های غیر ضروری سر در می‌آورد و آنوقت تولید کننده واقعی به دلیل نداشتن سرمایه کافی و حمایت ناکافی یا باید دست از تولید بکشد و یا مجبور به دریافت وام‌های بانکی با سود‌های نجومی و کلان است.
راز حفظ استقلال کشور و بهبود شرایط معیشتی و اقتصادی کشور تنها در تلاش مسئولان در رده‌های مختلف مسئولیتی و نبستن امید واهی به یاری ابرقدرتهایی، چون آمریکا و هم پیمانان ناقض حقوق بشر او خلاصه می‌شود.
مردمی که طی این سال‌ها برای آبادنی و بهبود شرایط کشور و عبور از این بحران با جان و دل قدم برداشته‌اند، مستحق زندگی آرام در سرزمینی هستند که با قطره قطره خون شهدا پا گرفته است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: تحریم ایران کالای اساسی کالا گمرک معیشت تولید کنندگان داخلی تولید کنندگان مشکلات معیشتی رفع مشکلات معیشت مردم تحریم ها کم کاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۰۸۶۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت ایران کم‌ خرج‌ ترین دولتِ در حال‌ توسعه معرفی شد + جدول

صندوق بین المللی پول اعلام کرد دولت ایران در سال گذشته کم خرج ترین دولت در میان ۳۸ کشور در حال توسعه با درآمد متوسط بوده است . - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، جدیدترین آمار منتشر شده توسط صندوق بین المللی پول از میزان هزینه کرد دولت ها در 38 کشور در حال توسعه با درآمد متوسط نشان می دهد دولت ایران کمترین میزان هزینه کرد نسبت به تولید ناخالص داخلی در میان این دولت ها را طی سال 2023 داشته است.

این نهاد بین المللی در گزارش جدید خود موسوم به «دیده بانی مالی» نسبت هزینه کرد دولت ایران به تولید ناخالص داخلی در سال 2023 را تنها 13.5 درصد محاسبه کرده است که کمترین رقم در میان کشورهای در حال توسعه با درآمد متوسط است.

هزینه کرد دولت ایران طی دو سال متوالی کاهش داشته و از معادل 14.2 درصد جی دی پی در سال 2021 به 13.8 درصد در سال 2022 و 13.5 درصد در سال 2023 کاهش یافته است.

دولت کویت در میان این کشورها پرخرج ترین دولت شناخته شده به طوری که نسبت هزینه کرد دولت این کشور به تولید ناخالص داخلی در سال میلادی گذشته 50.8 درصد بوده است.

متوسط هزینه کرد دولت ها در این 38 کشور نیز 32.6 درصد اعلام شده که بیش از دو برابر ایران بوده است. متوسط هزینه کرد دولت ها درخاورمیانه و شمال آفریقا نیز معادل 29.7 درصد تولید ناخالص داخلی منطقه بوده که بیش از دو برابر ایران است.

نسبت هزینه کرد دولت ها در برخی کشورهای دیگر به تولید ناخالص داخلی آن ها در سال 2023 عبارت است از: برزیل 47.9 درصد، چین 33.9 درصد، مصر 22.7 درصد، اندونزی 16.6 درصد، مالزی 23.3 درصد، عربستان 32.3 درصد، ونزوئلا 14.4 درصد، پاکستان 19.2 درصد، عمان 26.2 درصد، قطر 24.4 درصد، روسیه 36.8 درصد، ترکیه 33.9 درصد، امارات 25.9 درصد، و ویتنام 19.9 درصد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • دولت سیزدهم کم خرج ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • دولت ایران کم‌ خرج‌ ترین دولتِ در حال‌ توسعه معرفی شد + جدول
  • بی‌توجهی به مشکلات معیشتی کادر درمان سلامت را به مخاطره می‌اندازد/ دولت توان افزایش حقوق پرستاران را ندارد
  • تقویت بنیه تولید داخلی کشور لازمه توسعه اقتصادی است
  • طعنه سنگین هاشمی‌طبا به دولت رئیسی
  • بهادری جهرمی: جهش تولید با مشارکت مردم از طریق چاره‌اندیشی محقق می‌شود
  • اولویت اول مجلس دوازدهم رفع مشکلات معیشتی مردم باشد
  • مجلس دوازدهم به وضعیت معیشتی و مشکلات اقتصادی رسیدگی کند
  • مشکلات اقتصادی و معیشتی مهمترین دغدغه مردم است