Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تاب آوری کشور را در برابر دو چالش تحریم‌های ظالمانه و شیوع جهانی کووید-۱۹ را ناشی از زیر ساخت قوی و بنیاد محکم علمی دانست.

به گزارش ایسنا دکتر علی خاکی صدیق در همایش ملی مجازی نکوداشت یکصدمین سال تولید دکتر آلنوش طریان، افزود: روز جهانی علم در خدمت صلح وتوسعه توسط سازمان فرهنگی، علمی، آموزشی ملل متحد (یونسکو) و شورای بین المللی علوم در سال ۲۰۰۱ پایه گذاری شده و ۱۰ نوامبر به این مناسبت نامگذاری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه برای بزرگداشت این روز، سه هدف کلیدی تعیین شده است، اظهار کرد: "تاکید بر علوم در فرآیند توسعه کشورها و کاهش میان علم و جامعه و خدمت رسانی دانشگاهی برای حل مسایل جامعه"، "کوشش در جهت جلب توجه مردم نسبت به اهمیت علم در جهان و ایجاد فضای مناسب برای گفتمان پیرامون تاثیر نوآوری برای ارتقا صلح و توسعه میان مردم جهان" و "بهره مند شدن آحاد مردم از ثمرات علم و فناوری و نوآوری در جهان" از جمله اهداف نامگذاری این روز جهانی است.

خاکی صدیق با تاکید بر اینکه ایران با دو چالش بزرگ "تحریم‌های همه جانبه و بی سابقه" و "شیوع گسترده و همه گیری کووید-۱۹ در ۷ ماه گذشته" مواجه بوده است، خاطر نشان کرد: بیماری کووید-۱۹ شیوع جهانی دارد و همه کشورهای دنیا را متاثر کرده و یک چالش جدی اقتصادی-اجتماعی ایجاد کرده و همزمان با این چالش‎، تحریم‌ها را نیز داریم.

معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری یادآور شد: خوشبختانه تاکنون کشور تاب آوری در برابر این دو چالش جدی داشته که مدیون عوامل متعددی است که یکی از این عوامل زیر ساخت قوی و بنیاد محکم علمی در کشور است. دانشمندان و استادان بزرگی در نظام آموزش عالی کشور در طول چندین دهه تلاش‌ها و از خود گذشتگی‌هایی داشتند که ثمرات آن را امروز شاهدیم.

وی نتیجه این نظام قوی آموزش عالی را ایجاد محور استحکام در کشور و تاب آوری در برابر مشکلاتی که اکنون با آن مواجه هستیم، دانست و اضافه کرد: پیشکسوتان بزرگی در حوزه علم و دانش در دانشگاه‌های کشور بودند که هر کدام پرچمی را در یک زمینه علمی برافراشتند و در راه تنومند شدن آن نهال در کشور زحمت‌های طاقت فرسایی کشیدند.

خاکی صدیق دکتر آلنوش طریان را یکی از ستارگان دانش در دانشگاه کشور توصیف کرد و گفت: وی بعد از دریافت مدرک دکتری از دانشگاه سوربن فرانسه به کشور بازگشت و با مرتبه دانشیاری در گروه فیزیک دانشگاه تهران در جهت آموزش و پژوهش مشغول به فعالیت شد.

وی با بیان اینکه دکتر طریان پس از پایه گذاری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، ادامه داد: این بانوی ستاره شناس در سال ۱۳۳۸ سرپرست رصدخانه فیزیک خورشیدی شد و در خرداد ماه سال ۱۳۴۳ به جایگاه استادی در دانشگاه نائل شد و وی اولین بانویی بود که به این جایگاه رسید و برای اولین بار دروسی را در زمینه فیزیک تدریس کرد و به همین دلیل جز پیشگامان علوم پایه و به ویژه فیزیک کشور به شمار می‌رود.

معاون آموزشی وزیر علوم، یادآور شد: ایشان می‌توانستند مانند بسیار دیگر که ترجیح دادند در خارج از کشور فعالیت‌های علمی را ادامه دهند، در غرب بماند و قطعا مدارک علمی بالایی را نیز کسب می‌کرد ولی به جای زندگی راحت و مهیا در غرب ترجیح داد که به کشور برگردد و در دانشگاه تهران به خدمت فرزندان این مرز و بوم باشند.

خاکی صدیق با تاکید بر اینکه کشور از این نوع ستارگان زیاد دارد، افزود: سال ۱۳۶۷ که به ایران برگشتم با اساتید داخل ایران زیاد آشنا نبودم و به من گفتند یکی از اساتید برجسته رشته کنترل، پروفسور کارو لوکس (استاد فقید دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر پردیس دانشکده‌های فنی دانشگاه تهران) در دانشگاه تهران است و من در جلسه مشترک برگزاری دوره‌های تحصیلات تکمیلی و امتحان ورود دوره مهندسی برق و کنترل با وی آشنا شدم و شیفته اخلاق و علم و دانش عمیق این استاد و برجسته کشور شدم.

وی اضافه کرد: بیش از ۲۰ که در خدمت ایشان بودم مانند این استاد کم است و دانشجویان وی در جای جای نظام آموزشی کشور خدمت می‌کنند.

معاون وزیر علوم ابراز امیدواری کرد که همه محققان در نظام آموزش عالی موفق باشند.

   انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تاب آوری بیماری کووید ۱۹ دانشگاه تهران خاکی صدیق تاب آوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۰۸۶۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی زمینه‌های پژوهشی حوزه بازی میان ایران و دانشگاه سینرجی

به گزارش خبرگزاری مهر، سجاد میرزاخانی مسؤول امور بین‌الملل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای به‌عنوان مهمان ویژه در کنفرانس علمی «توسعه ورزش‌های الکترونیک دانشگاه سینرجی روسیه»، به معرفی ظرفیت‌های صنعت بازی ایران پرداخت.

میرزاخانی مقدم که به‌صورت آنلاین در این کنفرانس شرکت می‌کرد در سخنانی به معرفی بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای به‌عنوان تنها متولی صنعت بازی در ایران پرداخت و برگزاری دوره‌های بازی‌سازی و برگزاری جشنواره بازی‌های جدی را از زمینه‌های شکل‌گیری همکاری‌های مشترک میان بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای و دانشگاه سینرجی روسیه دانست.

وی نظام رده‌بندی سنی بازی‌های رایانه‌ای ایران (اسرا) را یکی از ۷ نظام رده‌بندی سنی دنیا و تنهاترین آنها در میان کشورهای اسلامی دانست و در ادامه گزارشی از روند شکل‌گیری و توسعه همکاری میان بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای و سازمان توسعه بازی‌های رایانه‌ای روسیه در حوزه‌های پژوهشی، آموزشی، سرمایه‌گذاری، نشر بازی‌های ایرانی در روسیه و نشر بازی‌های روسی در ایران ارائه داد.

نماینده بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای با اشاره به برگزار شدن جلسات حضوری و وبیناری میان دو مجموعه در سال گذشته و شکل‌گیری روابط علمی، پژوهشی و تجاری بین شرکت‌های ایرانی و روسی، از طراحی پروژه‌ها و رویدادهای علمی و تجاری مشترک در سال جاری خبر داد.

وی با اشاره به لزوم حمایت دستگاه‌های حاکمیتی مختلف از بازی سازان و ناشران گفت: ایران با وجود ۳۴ میلیون بازیکن، جمعیت جوان و میزان بسیار بالای کاربران اینترنت کشوری دارای ویژگی‌های جذاب برای سرمایه‌گذاران بین‌المللی حوزه بازی‌های رایانه‌ای است.

مقدم، در جریان برگزاری این کنفرانس نیز به پرسش‌های مطرح شده در خصوص آمارهای مربوط به بازار بازی‌های رایانه‌ای ایران و فعالیت‌های بین‌المللی شرکت‌های ایرانی و حمایت حاکمیت از آنها پاسخ دادند.

در پایان مقدم با قدردانی از میخائیل پیمنوف مدیر بین‌الملل دانشگاه سینرجی روسیه، نسبت به تحکیم روابط علمی و پژوهشی میان اساتید و دانشجویان این صنعت در دو کشور ابراز امیدواری کرد.

کد خبر 6092094 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • حل بحران سالمندی جمعیت، عزم ملی را می‌طلبد
  • وزیر علوم: دانش آموختگان ما وعده صادق را رقم زدند
  • راه‌اندازی پارک علم و فناوری در عراق با استفاده از ظرفیت‌های پارک فناوری تهران
  • وعده صادق نتیجه همکاری جریان‌های علمی و دفاعی کشور بود
  • وعده صادق نتیجه دانشگاه‌های ما است
  • تحریم ورود واکسن توسط مدعیان آزادی و حقوق بشر/ مرجعیت علمی الویت وزارت علوم
  • ۶۵ عضو هیئت علمی نمونه کشوری معرفی شدند/ حضور پررنگ معاونان وزیر علوم در بین استادان برتر!
  • هشدار رئیس دانشگاه آزاد به ناهنجاری در انتخاب رشته دانشگاهی
  • بررسی زمینه‌های پژوهشی حوزه بازی میان ایران و دانشگاه سینرجی
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور