Web Analytics Made Easy - Statcounter

شورای هماهنگی سازمان های محیط زیستی استان اصفهان در نامه ای به استاندار، اجرای تعهدات دولت برای احیای رودخانه زاینده رود و توقف هر گونه بار گذاری بر این حوضه بحران زده را خواستار شد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، شورای هماهنگی سازمان‌های محیط‌زیستی استان اصفهان روز شنبه ۱۷ آبان ماه در نامه‌ای به استاندار اجرای تعهدات دولت نسبت به حوضه بحران زده زاینده رود، توقف هرگونه بارگذاری بر این رودخانه و احیای آن را خواستار شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن نامه به شرح زیر است:

" جناب آقای دکتر رضایی استاندار محترم اصفهان
با سلام و احترام

چنانکه استحضار دارید، مطالعات پروژه تونل بهشت آباد در سال ۱۳۸۱ شروع شد و در سال ۱۳۸۴ از مجلس شورای اسلامی کد اجرایی دریافت کرد و مهندسین مشاور زایندآب با همکاری شرکت بین المللی فرانسوی کوئینه بلیه، مسئولیت طراحی و مطالعات آن را به عهده گرفتند. همچنین از گروه‌های مختلف مشاورین ژئوتکنیک و ژئوفیزیک دانشگاه‌های امیرکبیر، تربیت مدرس، مؤسسه تحقیقات آب کشور و سازمان زمین‌شناسی کشور و… در انجام این مطالعات استفاده شده است.

حضرتعالی مستحضرید که طی این سال‌ها مکرر تغییراتی در جهت کاهش حجم آب انتقالی از ۱۱۰۰ میلیون مترمکعب به ۵۸۰ میلیون مترمکعب داده شد "۲۵۰ میلیون مترمکعب برای اصفهان، ۱۸۰ میلیون مترمکعب برای کرمان، ۱۵۰ میلیون مترمکعب برای یزد" و در سال ۱۳۹۲ نیز شورای عالی آب با درنظر گرفتن آب بهشت آباد و تونل سوم کوهرنگ میزان ۲۳۷ میلیون مترمکعب آب زاینده رود را به چهارمحال و بختیاری اختصاص داد.

اما متأسفانه استان چهارمحال و بختیاری و استان یزد که تخصیص خود را که باید از تونل سوم کوهرنگ تأمین می‌شد از زاینده رود بدون اجرای طرح‌های تونل سوم کوهرنگ و بهشت آباد سالهاست که برداشت می‌کنند.

در واقع آبی که وعده آن بنام اصفهان تمام شد در عمل سالهاست که به کام دیگران ریخته می‌شود و بدون اینکه آبی انتقال یافته باشد بیش از مقدار وعده داده شده از حوضه بحران زده زاینده رود برداشت می‌شود.

از آن تأسف بارتر اینکه وزارت نیرو در جدول منابع و مصارف آب استان اصفهان، میزان آورد آب انتقال نیافته از تونل سوم کوهرنگ و بهشت آباد را جز منابع آبی استان در نظر می‌گیرد و بر آن اساس تخصیص‌ها را تعیین می‌کند که نتیجه آن خشک شدن زاینده‌رود و تالاب بین المللی گاوخونی و فرونشست زمین، خشکیدن درختان، کمبود و کیفیت پایین آب شرب در استان اصفهان بوده است.

لازم به تاکید است در دی ماه ۱۳۹۲ با اعلام مصوبات ۹ ماده‌ای شورای عالی آب تا حدودی امیدواری ایجاد شد اما متأسفانه از آن زمان تاکنون نه تنها عزم جدی برای اجرایی شدن مصوبات مذکور دیده نشد بلکه به‌طور روز افزون بر برداشت‌های غیرقانونی و اجرای پروژه‌های غیرمنطقی چون بن-بروجن که آب را از حوضه ورشکسته زاینده رود به حوضه کارون منتقل می‌کند اضافه شده است.

مجموعه این اتفاقات موجب بدبینی و بی اعتمادی نسبت به اقدامات مسئولان شده است، بر این اساس شورای هماهنگی سازمان‌های مردم نهاد زیست محیطی استان اصفهان به نمایندگی از فعالان حوزه محیط زیست و آب قویاً از مسئولان ذی‌ربط درخواست دارد هرچه سریع‌تر با اعلام برنامه مشخص و جدول زمانبندی احیای زاینده رود در خصوص اجرای تعهدات دولت نسبت به این حوضه بحران زده اقدام نموده و هرگونه بارگذاری غیرقانونی انجام شده را متوقف کند."

کد خبر 454272

منبع: ایمنا

کلیدواژه: حوضه آبریز زاینده رود استاندار اصفهان تالاب گاوخوني زاینده رود اصفهان چهارمحال و بختیاری طرح انتقال آب بن بروجن طرح انتقال آب بهشت آباد سد تونل سوم کوهرنگ وزارت نیرو یزد محيط زيست شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق اجرای تعهدات دولت تونل سوم کوهرنگ میلیون مترمکعب استان اصفهان زاینده رود بهشت آباد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۰۸۸۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال آب رودخانه ماربر، تیشه‌ای بر ریشه رودخانه و سد کارون۳

گروه استان‌های ایسکانیوز؛ چهارمحال و بختیاری-تامین آب در مناطق خشک و در دوره‌های خشکسالی، برای موضوعات مختلفی از جمله شرب، کشاورزی و صنعت، همواره یکی از موضوعات پر مناقشه، از سالیان گذشته تا به امروز بوده است.

مناقشاتی که عمدتاً محوریت آن، غیرمجاز بودن انتقال‌های آب، خصوصا انتقال‌های آب بین حوضه‌ای است؛ مسئله‌ای که هم قوانین بین‌المللی و هم قوانین ملی به آن اذعان دارند و بارها مسئولان مختلف، گفته‌اند که انتقال آب بین حوضه‌ای غیرقانونی است.

در این بین اگرچه برخی انتقال‌های آب بین حوضه‌ای در دهه‌های اخیر برای تامین آب شرب مناطق مختلف کشور صورت گرفته است، اما نمی‌توان از تاثیرات مخرب انتقال‌های آب، چشم پوشی کرد.

خصوصاً اینکه در برخی موارد حقوق مبدأ، حقوق محیط زیست و سایر حقوق هم رعایت نشده است؛ برای همین اعطای مجوز در زمینه انتقال‌های آب بین حوضه‌ای، اخیراً، یکی از پرچالش‌ترین مباحث حوزه آبی است.

چند روزی است، اهالی بخش پادنا شهرستان سمیرم، نسبت به احداث سد و انتقال آب رودخانه ماربر، اعتراض خود را در محافل و در کوچه‌ها و خیابان‌ها بیان می‌کنند.

انتقال آبی که قرار است آب رودخانه ماربر را از بخش پادنای شهرستان سمیرم به مرکز استان اصفهان منتقل کند، یک انتقال آب بین حوضه‌ای که از حوضه آبریز کارون به حوضه زاینده‌رود و البته بین حوضه‌های اصلی، یعنی انتقال آب از حوضه اصلی آبریز خلیج فارس به فلات مرکزی است.

به گفته اهالی این منطقه، این انتقال آب مجوز وزارت نیرو و مجوزهای زیست‌محیطی را ندارد و بدون رعایت حقوق مبدأ، در حال انجام است؛ مسئله‌ای که کشاورزی و شرب منطقه را نیز تحت تأثیر خود، قرار می‌دهد.

البته که این نکته را هم باید گفت که رودخانه ماربر، یکی از سرشاخه‌های رودخانه خرسان و نهایتاً سرشاخه رودخانه کارون است؛ یعنی در صورتی که انتقال آب رودخانه ماربر، انجام شود، شاهد کم‌آب شدن رودخانه خرسان و نهایتاً کم‌آب شدن رودخانه کارون و سد کارون۳ هستیم.

مسئله‌ای که قطعاً طبیعت و محیط زیست استان‌های اصفهان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد و خوزستان را تحت تأثیر خود قرار داده و اثرات مخرب و زیان‌باری دارد.

کنشگر اجتماعی*

انتهای پیام/

کد خبر: 1228772 برچسب‌ها سد آبی چهارمحال استان خوزستان اصفهان

دیگر خبرها

  • رئیس اتحادیه طلای تهران: اعتصاب طلافروش ها در واکنش به مقررات مالیاتی دولت/ بازار طلا در تهران نیمه تعطیل است
  • انتقال آب رودخانه ماربر، تیشه‌ای بر ریشه رودخانه و سد کارون۳
  • فعالان حقوقی آمریکا خواستار قطع کمک‌های نظامی به اسرائیل شدند
  • دلشوره دریاچه ارومیه ادامه دارد/ وعده‌ها محقق می‌شود؟
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور
  • تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر عبور کرد
  • تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر بالاتر رفت
  • برای وضعیت زاینده‌رود و آلودگی هوای اصفهان غصه می‌خورم
  • دمیده شدن دوباره امید در کالبد دریاچه ارومیه/ حال خوش این روزهای نگین فیروزه‌ای آذربایجان
  • حال خوش این روزهای نگین فیروزه‌ای آذربایجان