Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، جنوب خراسان رضوی موقعیت و فرصت مناسبی برای کشت پسته ایجاد کرده است و البته مشکلات خاص خود را نیز دارد.

دسترنج یک ساله پسته‌کاران در جنوب خراسان رضوی حالا به بار نشسته است و این طلای سبز به کشاورزان کویر لبخند می‌زند.

سالیان سال است که سازمان کشاورزی و موقوفات جنوب خراسان زیرمجموعه شرکت کشاورزی رضوی تولید پسته را در دل کویر آغاز کرده است و امسال نیز شاهد افزایش ۱۸۶ تنی برداشت پسته از باغات این واحد بوده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این مجموعه، کاشت باغات پسته را با رویکرد تولید محصولی با کیفیت و سالم و همچنین به منظور استفاده بهینه از منابع آب و خاک آغاز کرد و اکنون به مجموعه‌ای توانمند در این عرصه تبدیل شده است.   بیشتر بخوانید فلفل داورزن با برند هندی در بازار جهانی/ محصول آتشینی که بازیچه دست دلالان است   حامد حسن زاده سرپرست سازمان کشاورزی و موقوفات جنوب خراسان در این باره گفت: این واحد ۷۷۳ هکتار باغ پسته در قالب مجتمع کشاورزی و باغات پسته واقع در اراضی موقوفه بیمرغ و روشناوند و نیز ۴ هکتار واقع در موقوفه مرحوم لطفی دارد که شامل باغات بارده و غیربارده است.     او افزود: در سال ۱۳۹۹ حدود ۷۷۰ تن پسته‌تر از باغات پسته برداشت شده که خوشبختانه در مقایسه با سال گذشته با رشد ۳۰ درصدی همراه بوده است.   سرپرست سازمان کشاورزی و موقوفات جنوب خراسان ادامه داد: با توجه به کیفیت و درجه بندی پسته و همچنین تولید محصولی سالم و بدون سم، پسته تولیدی عمدتاً به بازار‌های خارجی صادر می‌شود.

حسن زاده بیان کرد: سازمان کشاورزی و موقوفات جنوب خراسان با رعایت تمام نکات در مراحل داشت و برداشت، توانسته است گواهینامه تولید محصول سالم، بدون سم، آفلاتوکسین و فلزات سنگین را از سال ۱۳۹۲ تاکنون به صورت هر ساله دریافت کند که این امر به نوبه خود موفقیتی مهم به شمار می‌رود.  

او تصریح کرد: با توجه به موقعیت جغرافیایی و مدیریت صحیح باغات، کنترل آفات با استفاده از شیوه‌های مبارزه بیولوژیک و تلفیقی از قبیل روش علف زنی زمستانه، تغذیه مناسب باغات و افزایش مقاومت درختان پسته و از طرفی سمپاشی نکردن باغات جز در موارد ضروری در دستور کار قرار داشته است، همین اقدامات نیز باعث شده تا این واحد بتواند محصول پسته سالم را تولید و به بازار عرضه کند.

سرپرست سازمان کشاورزی و موقوفات جنوب خراسان تاکید کرد: برای بهبود راندمان تولید این محصول، اقدامات متعددی انجام شده است که می‌توان به اجرای سیستم‌های آبیاری تحت فشار و لوله کشی برای تغذیه باغات، مدیریت و کنترل آفات، تغذیه مناسب، استفاده از کود‌های اسیدی، اصلاح خاک باغات، مشارکت در تولید پسته و... اشاره کرد.

حسن زاده اظهار کرد: آبیاری ۲۵۰ هکتار از باغات پسته با استفاده از سیستم‌های آبیاری تحت فشار، ۳۵۰ هکتار کم فشار و مابقی یعنی حدود ۲۰۰ هکتار به صورت سنتی انجام می‌شود؛ بهره گیری از سیستم‌های آبیاری نوین در راستای افزایش راندمان آبیاری، کاهش اتلاف آب و نیز افزایش بهره وری تولید پسته صورت گرفته است.

او افزود: پیگیر اجرای سیستم آبیاری در مساحت ۲۱۰ هکتار از باغات هستیم، بدین ترتیب که ۲۰۰ هکتار از مجتمع باغات پسته و ۱۰ هکتار باغ مربوط به موقوفه مرحوم لطفی به سامانه‌های جدید آبیاری مجهز شود.

سرپرست سازمان کشاورزی و موقوفات جنوب خراسان ادامه داد: در این راستا فعالیت‌هایی همچون جلوگیری از بروز تنش آبیاری، استفاده از کود‌های مختلف حیوانی و سولوپتاس، بهره گیری از شیوه‌های نوین آبیاری و... انجام شده است.

حسن زاده بیان کرد: با توجه به شور بودن منابع آب و خاک، نیاز به آبشویی در باغات و از طرف دیگر نصب کنتور هوشمند بر چاه‌های کشاورزی و کمبود منابع آب، در حال حاضر امکان توسعه باغات وجود ندارد، به همین دلیل این مجموعه تلاش خود را بر انجام اقداماتی مانند استفاده از شیرابه کود‌های حیوانی در فصل رشد باغات، بهره گیری از سیلاب‌های فصلی، استفاده از کود همراه با آب آبیاری، تغذیه سفره‌های زیرزمینی منطقه و کاهش شوری آب‌ها متمرکز کرده است.

او تصریح کرد: افزایش قیمت نهاده‌ها، شوری منابع آب و خاک، شرایط اقلیمی سخت، مشکلات ناشی از بیماری کرونا و کاهش تقاضای مصرف پسته در ایران و جهان، از جمله مشکلات پسته کاران به شمار می‌رود. منبع: نسنیم   انتهای پیام//ف.ش

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پسته خندان محصولات کشاورزی صادرات پسته باغات پسته منابع آب حسن زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۰۹۵۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کود‌های یارانه‌ای مورد نیاز کشاورزان قمی به‌موقع تامین می‌شود

حسین زند گفت: شرکت خدمات حمایتی کشاورزی با ارائه یارانه کود و سبد کودی کامل، نقش مهمی در حمایت از کشاورزان استان و تولید پایدار گندم ایفا می‌کند که در همین رابطه در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۸ هزار تُن انواع کود‌های شیمیایی یارانه‌ای بین کشاورزان قمی توزیع شد.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی قم افزود: تلاش ما این است که با تامین و توزیع به‌موقع کود‌های پایه کشاورزی و ترویج دانش فنی مصرف این نهاده‌ها در میان بهره‌برداران، به‌منظور تولید پایدار محصولات راهبردی همچون گندم و دیگر غلات، نقش موثری ایفا کنیم.

او  ادامه داد: در همین راستا در سالی که گذشت، به مدد همت و تلاش بی‌وقفه کشاورزان و حمایت‌های دولت، با تامین به‌موقع و توزیع گسترده و مصرف قابل توجه کود‌های پایه کشاورزی، شاهد رشد در تولید گندم بودیم که این دستاورد بزرگ، مرهون زحمات و تلاش‌های بی‌وقفه همه دست‌اندرکاران این زنجیره است.

زند گفت: یکی از مهمترین عواملی که می‌تواند منجر به افزایش کمی و کیفی انواع محصولات کشاورزی شود، بهبود تغذیه گیاهی است. هر چقدر تغذیه گیاهی بهتر و هدفمندتر انجام شود، نتیجه حاصل از آن در بهبود کمی و کیفی محصول آن بهتر خواهد بود. در همین رابطه مصرف کافی و متعادل انواع کود‌های شیمیایی به‌خصوص کود‌های فسفاته و پتاسه نقش بسیار موثری دارد.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی قم بیان کرد: با توجه به شرایط خاصی که استان قم به لحاظ تنش‌های آب و هوایی دارد، تغذیه گیاهی در آن اهمیت بیشتری پیدا می‌کند و باید به آن توجه ویژه‌ای شود، ما در سه سال گذشته با انجام کار‌های ترویجی که با همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان انجام گرفت و با تدارک و فراهم نمودن سبد کودی کامل، انواع کود‌های پتاسه و فسفاته از طریق شبکه رسمی توزیع شرکت خدمات حمایتی کشاورزی درسطح استان (کارگزاری‌های توزیع نهاده‌های کشاورزی) توزیع و دربخش کشاورزی استان مصرف شد.

او  افزود: در نتیجه توانستیم عدد بسیار خوبی از مصرف ترکیب مناسب کود‌ها را داشته باشیم. این اقدام‌ها باعث شد که استان قم در سال‌های اخیر رتبه برتر در مصرف بهینه و متعادل و ترکیب مناسب کودی در سطح کشور را به دست آورد.

به گفته متولیان بخش کشاورزی قم طی ۲ سال گذشته (از زمان آغاز به کار دولت سیزدهم) بالغ بر ۱۲۹ طرح کشاورزی با سرمایه‌گذاری ۴۵۰ میلیارد تومان و ایجاد اشتغال مستقیم برای یک‌هزار و ۲۹۱ نفر در قم به‌بهره‌برداری رسیده‌است.

این میزان سرمایه‌گذاری و افتتاح طرح‌های کشاورزی در استان قم نشان از اهتمام جدی دولت سیزدهم نسبت به موضوع امنیت غذایی و افزایش ظرفیت تولید و اشتغال در این بخش مهمی اقتصادی دارد.

گفتنی‌است ۱۰۴ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان قم وجود دارد، از این میزان به طور میانگین ۶۴ هزار هکتار به زیر کشت می‌رود که ۴۲ هزار هکتار آن مزرعه و ۲۲ هزار هکتار آن باغ است.

به طور کلی بیش از ۱۴ هزار بهره‌بردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان در سال ۸۰۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی را روستاییان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تن‌هایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف قم را به خود اختصاص داده‌است.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • خسارت ۳۹۰ میلیاردی سیل به باغات خراسان شمالی
  • ۲۰ هزار تن دسترنج گندم‌کاران فارس از دستبرد سیل مصون ماند
  • ۱۳ استان در معرض تهدید سن و زنگ زرد هستند
  • بررسی علل سیاه شدگی میوه پسته باغات مزرعه کلانتر
  • سالانه ۳۰ هزار تن کشمش در خنداب تولید می شود
  • علل سیاه شدگی میوه پسته باغات مزرعه کلانتر
  • اجرای هفت پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی
  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند
  • کود‌های یارانه‌ای مورد نیاز کشاورزان قمی به‌موقع تامین می‌شود
  • توسعه وکشت گیاهان دارویی کم آبخواه در میانکوه