Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، الجزیره در تحلیلی در رابطه با آمریکا و ترکیه می نویسد: چند هفته پیش از انتخاب جو بایدن به عنوان رئیس جمهور آمریکا، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه در جنوب شرقی این کشور در اقدامی که به نوعی سرکشی در برابر آمریکا به حساب می آمد، نشست حزبی برگزار کرد.

اردوغان در این نشست در مورد تهدیدات آمریکا در مورد خرید سامانه اس۴۰۰  خطاب به واشنگتن گفت: همین الان تحریم هایتان را، هرچه که باشد، وضع کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شما  نمی‌دانید با چه کسی طرف هستید.

اما این اتفاق و یا اتفاقات معدود دیگر را نمی توان حاکی از تخاصم بین اردوغان و دونالد ترامپ، رئیس جمهور فعلی آمریکا، دانست. به طور کلی می توان گفت درحالیکه ترامپ برخی را در عرصه جهانی نادیده گرفته بود، روابطش با ترکیه در مجموع خوب بود.

ترامپ نیز در مصاحبه‌ای تلویزیونی در تابستان سال جاری در این زمینه گفته بود که: من رابطه دوستانه ای با اردوغان دارم. حتی خرید سیستم موشکی روسی اس-۴۰۰ از سوی ترکیه در سال گذشته نیز روابط اردوغان و ترامپ را دچار خلل نکرد.

این درحالیست که بر اساس قانون موسوم به کاتسا (CAATSA)، دولت آمریکا موظف به وضع تحریم علیه کشورهایی است که از روسیه تجهیزات دفاعی خریداری می‌ کنند.

با وجود این، ترامپ به رغم درخواست های متعدد از سوی کنگره و تهدیدهای مقامات وزارت امور خارجه علیه ترکیه، از این کار خودداری کرد.

اما رابطه آمریکا و ترکیه در زمان ریاست جمهوری بایدن احتمالاً مسیر دیگری را تجربه خواهد کرد.

دموکرات ها به ویژه در کنگره آمریکا، تمایل دارند تا با اعمال تحریم های کاتسا بتوانند اردوغان را بابت خرید سامانه اس-۴۰۰ از روسیه تنبیه کنند و با توجه به اینکه رئیس جمهور تازه منتخب نیز با آنها هم حزبی است، امکان دارد این اقدامات تنبیهی بخشی از سیاست دولت بایدن باشد.

علاوه بر این مشارکت در تولید جت های جنگنده اف-۳۵ از سوی ترکیه به واسطه خرید سامانه یادشده از روسیه، احتمالا لغو خواهد شد. ترکیه همچنین برای خرید ۱۰۰ فروند از این جنگنده ها ابراز تمایل کرده بود که احتمالا این امر نیز کان لم یکن تلقی شود.

اما روابط اردوغان و بایدن در جبهه سیاسی نیز دچار مناقشات بزرگی است. در ماه آگوست ویدئویی از بایدن منتشر شد که او در آن درباره حمایت از گروه مخالف در ترکیه برای شکست اردوغان سخن می گفت، این موضوع واکنش شدیدی را در ترکیه برانگیخت.

کمی قبل تر و در زمان دولت اوباما نیز که جو بایدن در مقام معاون رئیس جمهور فعالیت می کرد، آمریکا اختلافات بسیاری با اردوغان داشت که از جمله آنها حمایت این کشور از شبه نظامیان و کُرد (YPG) بود که ترکیه آن را شاخه ای از حزب کارگران کردستان (پ. ک.ک) می داند.

در مجموع اقدامات دولت دموکرات اوباما چندان موردپسند اردوغان نبود و ترکیه اکنون با تغییر رئیس جمهور جمهوریخواه آمریکا که حساب زیادی روی آن باز کرده بود با مشکلات عدیده ای مواجه می شود.

ترکیه حالا نه تنها باید با دولتی بجنگد که میراث دار سیاست های دولت اوباما است که خلاف مصالح متصور اردوغان است، بلکه باید منتظر اقدامات کنگره آمریکا نیز باشد که دموکرات های مخالف اردوغان در آن نقش قدرتمندتری را ایفا خواهند کرد.

کد خبر 5067002

منبع: مهر

کلیدواژه: رجب طیب اردوغان جو بایدن ایالات متحده امریکا ترکیه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 2020 دونالد ترامپ جو بایدن ایالات متحده امریکا انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا عراق رژیم صهیونیستی فلسطین ویروس کرونا عربستان سعودی لبنان ایالت پنسیلوانیا فرانسه ایالت جورجیا رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۱۱۰۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعلیق تبادل تجاری ۹.۵ میلیارد دلاری ترکیه با رژیم صهیونیستی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آناتولی، «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه گفت که کشورش درها را به روی تجارت با اسرائیل بسته و حجم تجارت دوجانبه ۹.۵ میلیارد دلاری دو جانبه دیگر وجود خارجی ندارد.

اردوغان این خبر را طی اظهاراتی پس از نماز جمعه در آنکارا اعلام کرد و تأکید کرد که هیچ چیز قابل قبولی در خصوص تحولات بین اسرائیل و فلسطین وجود ندارد.

وی افزود: اسرائیل تاکنون ۴۰ تا ۴۵ هزار فلسطینی را با وحشیگری تمام به قتل رسانده است و منطقی نیست که ما به‌عنوان مسلمان در برابر اتفاقاتی که می‌افتد، دست بسته بمانیم.

اردوغان خاطرنشان کرد که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل بی‌رحم است و این بی‌رحمی را علیه کودکان، زنان و سالمندان در غزه نشان داد.

رئیس جمهور ترکیه با بیان اینکه تمام غرب به رهبری آمریکا به نفع اسرائیل کار می کند، تصریح کرد: همه این ظرفیت ها را بسیج کردند و مردم ضعیف فلسطین را رها کردند تا در برابر بمب های اسرائیل جان خود را از دست بدهند، بنابراین ما دیگر تحمل این وضعیت را نداشتیم و ۹.۵ میلیارد دلار حجم تجارت دوجانبه را نادیده گرفتیم و درهای تجارت با اسرائیل را بستیم.

کد خبر 6095958

دیگر خبرها

  • تعلیق مبادلات تجاری ۹.۵ میلیارد دلاری ترکیه با رژیم صهیونیستی
  • تعلیق تبادل تجاری ۹.۵ میلیارد دلاری ترکیه با رژیم صهیونیستی
  • اردوغان : دادوستد با اسرائیل را خاتمه دادیم
  • اردوغان: تعلیق مبادلات تجاری با اسرائیل ضروری بود
  • اردوغان: تجارت با اسرائیل را ندیده گرفتیم و این در را بستیم
  • اردوغان: مرزهای دموکراسی غرب را منافع اسرائیل تعیین می‌کند
  • رابرت کندی به بایدن: کنار بکش تا ترامپ را شکست بدهم
  • انتقاد اردوغان از بی‌تفاوتی غرب نسبت به نسل‌کشی در غزه توسط صهیونیست‌ها
  • انتقاد اردوغان از بی‌تفاوتی غرب نسبت به نسل‌کشی در غزه توسط صهیونیستها
  • درخواست عجیب نامزد مستقل انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از جو بایدن