Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-30@14:00:16 GMT

برگزاری لیگ بسکتبال بانوان به قیمت سلامتی بازیکنان

تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۱۲۰۴۷

برگزاری لیگ بسکتبال بانوان به قیمت سلامتی بازیکنان

پرو تکل های نصفه نیمه و تلکید بر خود مراقبتی بازیکنان باعث شد در دو روز اول لیگ برتر بسکتبال بانوان هشت بازیکن به کرونا مبتلا شوند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، لیگ برتر بسکتبال زنان از پنج شنبه _ ۱۵ آبان ماه _ شروع شد و از بدو شروع مسابقات به دلیل ابتلای ۴ بازیکن سینام مشهد و ۴ بازیکن پاز تهران دیدار این تیم‌ها لغو و تنها سه بازی از گروه اول برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بی‌توجهی به ابتلاء ۸ بازیکن به ویروس کرونا به منزل بی‌توجهی به سلامتی و جان بانوان بسکتبالیست است. این اتفاق زنگ خطری جدی را برای مسئولان در فدراسیون بسکتبال به صدا درآورده است.

با توجه به ابتلای تعداد زیادی از دختران هندبالیست در لیگ برتر هندبال بانوان به کرونا با توجه به سخت گیری های زیادی که وجود داشت، انتظار می‌رفت برای شروع لیگ بسکتبال بانوان تدابیر بهتری اندیشیده شده باشد و وضعیت بهتر باشد، اما سیستم برگزاری مسابقات بیشتر متکی بر خود مراقبتی بازیکنان است، روشی که در شرایط کنونی و با توجه به رفت و آمد و تمرینات بازیکنان غیرممکن است.

مثبت شدن تست ۸ بازیکن در ابتدای شروع لیگ بسکتبال نشان دهنده‌ی این موضوع است که خود مراقبتی نمی‌تواند راهکار مناسبی برای جلوگیری از ابتلاء به کرونا باشد و برگزاری مسابقه لیگ برتر بسکتبال بانوان به این شیوه غیر ممکن است.

با توجه به کم بود اسپانسرهای مالی و وضعیت نه چندان خوب ورزش بانوان در کشور، انتظار می‌رود مسئولان فدراسیون بسکتبال و پزشکی ورزشی حساسیت ویژه‌تری در مورد لیگ بسکتبال بانوان انجام دهد.
هرچند که بانوان ورزشکار در تمامی رشته‌ها سالیان سال است که به ورزش مشغول هستند و لیگ‌های ورزشی در اکثر رشته‌ها برای بانوان وجود دارند، اما ورزش بانوان همچون درختی تک افتاده در میان باغی ست که کسی به آن توجه ندارد.

لیگ برتر بسکتبال بانوان امسال یا حضور ۱۳ تیم در دو گروه الف و ب ۶ شروع شد. تیم‌های حاضر در لیگ باید ۲۴ ساعت قبل از شروع مسابقه خود در تهران قرنطینه شوند و در طول دو روز پنجشنبه و جمعه مسابقه بدهند و سپس برای ۱۲ روز استراحت به شهر خود برگردند. تیم‌ها بعد از ۱۲ روز استراحت برای انجام دو مسابقه بعدی باید به تهران بیایند.

شرایط برای تیم‌های شهرستانی ویژه‌تر است و می‌شود گفت خود مراقبتی برای بازیکنان این تیم‌ها معنی ندارد، زیرا در راه رفتن و برگشتن از تهران، در هتل، در رستوران‌ها و… همه و همه امکان ابتلاء به ویروس کرونا وجود دارد.

بر اساس سیستم لیگ امسال هرکدام از تیم‌های گروه اول در مرحله رفت و برگشت ۶ بار و هر کدام از تیم‌های گروه دوم ۵ بار به میدان می‌رود، اما فقط دو بار تست کرونا (تست PCR )می‌دهد و تیم‌هایی که تست کرونای آنان منفی بوده و بازیکن مبتلا نداشته‌اند تست مجددی تا شروع دیدارهای دور برگشت و شروع دیدارهای پلی‌آف، نمی‌دهند.

این در شرایطی است که در زمان استراحت تیم‌ها احتمال ابتلای بازیکنان به کرونا وجود دارد و نمی‌شود با خود مراقبتی جلوی ابتلای بازیکنان را گرفت، زیرا شرایط شیوع ویروس کرونا بحرانی بوده و تمام افراد در معرض خطر ابتلاء هستند.

در معقولانه‌ترین و ایمن‌ترین حالت بازیکنان هر تیم باید هر هفته تست بدهند و قرنطینه شوند و سپس مقابل حریفان خود به میدان روند، اما فدراسیون بسکتبال به دلیل گران بودن تست‌های پی سی آر و وضعیت نا مناسب مالی بعضی از تیم‌ها، انجام تست‌ها را به سه نوبت کاهش داده است.

در حالی که کشور با شرایط بحرانی شیوع کرونا قرار دارد و رکوردشکنی‌های هر روزه در تعداد مبتلایان و فوتی‌ها را شاهد هستیم، فدراسیون بسکتبال برای برگزاری لیگ بسکتبال بانوان باید سختگیرانه تر عمل می‌کرد. بهتر بود فدراسیون از ابتدا اجازه‌ی ورود تیم‌هایی که شرایط مالی مناسبی برای رعایت حداقل‌های سلامت بازیکنان تیم خود را ندارند به جدول مسابقات را نمی‌داد.

حال که هفته اول لیگ بسکتبال گذشته است، فدراسیون بسکتبال، فدراسیون پزشکی ورزشی و تیم‌ها باید هرچه سریع‌تر فکر چاره‌ای برای ادامه لیگ برتر بسکتبال بانوان بیندیشند در غیر این صورت شاهد ابتلای تعداد بالایی از بازیکنان به کرونا خواهیم بود.

نکته‌ی قابل توجه بی توجهی نسبی ستاد مقابله با کرونا در ورزش و فدراسیون پزشکی به وضعیت لیگ‌های ورزشی بانوان و عدم رعایت درست پروتکل‌های بهداشتی از سوی تیم‌ها و فدراسیون‌های مربوطه است. درست است که هیچ ورزشکار و فردی ۱۰۰ درصد مصون نخواهد بود و نمی‌شود ریسک ابتلاء را به صفر رساند اما صدور اجازه برگزاری لیگ برتر بسکتبال با توجه به نبود پروتکل‌های مناسب وکافی برای برگزاری لیگ بسکتبال بانوان جای بحث دارد.

کد خبر 454237

منبع: ایمنا

کلیدواژه: لیگ برتر بسکتبال لیگ برتر بسکتبال بانوان فدراسیون بسکتبال کرونا در ورزش ستاد کرونا در ورزش فدراسیون پزشکی ورزشی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق لیگ برتر بسکتبال بانوان لیگ برتر بسکتبال لیگ بسکتبال بانوان فدراسیون بسکتبال خود مراقبتی برگزاری لیگ تیم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۱۲۰۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روغن حیوانی و فواید آن برای سلامتی

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، روغن حیوانی یا گی (Ghee) در واقع شکلی از کره است که برای پخت‌وپز، طعم‌ دادن به غذا و همچنین به‌عنوان منبع چربی استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: کدام نوع کره ضد سرطان است؟

این روغن قرن‌ها است که وجود دارد و در کشورهای مختلف از جمله ایران استفاده می‌شود. در طب سنتی هند هم به نام آیورودا ریشه دارد. در این سیستم پزشکی سنتی، روغن حیوانی ماده‌ای ارزشمند برای تقویت و ایجاد تعادل میان اجزای مختلف بدن به شمار می‌رود. با این حال برای اثبات فواید این ماده غذایی برای قلب، روده یا کنترل وزن، چنانچه امروز ادعا می‌شود، تحقیقات بالینی محدودی انجام شده است.

روغن حیوانی چیست؟

روغن حیوانی یا گی، نوعی کره تصفیه‌شده است که برای تهیه آن، کره را مدت زمان طولانی‌ حرارت می‌دهند تا مواد جامد شیر (پروتئین‌ و لاکتوز) از آن جدا و ته‌نشین شود و عطروطعمی شبیه آجیل بوداده پیدا کند.

گرما پروتئین‌های شیر مانند کازئین و نیز لاکتوز آن را تجزیه می‌کند و بر این اساس روغن مشخصه تغذیه‌ای منحصربه‌فرد به دست می‌آورد: کسانی که با تحمل لاکتوز مشکل دارند و نمی‌توانند کره بخورند، می‌توانند روغن حیوانی را بدون مشکل مصرف کنند.

این روغن در هند نیز یک عنصر کلیدی در آشپزی به شمار می‌رود. هندی‌ها روغن حیوانی را خالص و ناب می‌دانند و هرچیزی که با این روغن پخته شود هم خالص و ناب محسوب می‌شود.

در طب آیورودا، بر فواید درمانی روغن حیوانی یا گی، چه به صورت مجزا و چه همراه با سایر ترکیب‌های دارویی تاکید و حتی گفته می‌شود که مصرف روزانه و همیشگی این روغن ضرری ندارد.

ارزش غذایی روغن حیوان یا گی

مشخصات تغذیه‌ای این روغن شبیه کره است و هر یک قاشق چای‌خوری از آن ۱۲۳ کالری، ۱۴ گرم چربی، ۱۱۸ میکروگرم ویتامین آ و ۰.۴ میلی‌گرم ویتامین ئی دارد. روغن حیوانی تقریبا تماما چربی است (۹۵ درصد) و رطوبت آن به کمتر از ۰.۵ درصد می‌رسد.

این روغن منبع مهم اسید لینولئیک مزدوج یا سی‌ال‌ای (conjugated linoleic acid)، نوعی اسید چرب غیراشباع امگا ۶، است. سی‌ال‌ای به طور طبیعی در محصولات لبنی یافت می‌شود و برای سلامتی مزیت‌هایی دارد، از جمله در زمینه‌هایی مانند چاقی، سرطان، فشار خون (کاهنده فشار خون)، دیابت (تعدیل‌کننده قند خون) و تقویت‌کننده سیستم ایمنی.

در روغن حیوانی یا گی ویتامین‌های محلول در چربی مانند ویتامین آ وهمچنین بسته به نشان تجاری این روغن، ویتامین‌های دی، ئی و کا وجود دارند. مصرف ویتامین‌های محلول در چربی همراه با منبع چربی مانند روغن حیوانی در جذب مواد مغذی موثر است.

تاثیر روغن گی بر سلامتی؛ مزایا و مضرات

تحقیقات اولیه روی موش‌ها نشان می‌دهد که روغن حیوانی یا گی با کاهش کلسترول و تری‌گلیسیرید و افزایش سطح کلسترول خوب (اچ‌دی‌ال) خطر ابتلا به بیمارهای قلبی‌عروقی را کاهش می‌دهد. با این حال به منظور اثبات فواید این روغن‌ برای سلامتی انسان‌ها به تحقیقات بیشتری نیاز است.

یک مطالعه در پاکستان‌ نشان داد که این نوع روغن برخلاف تصور عمومی، بیماری عروق کرونر را در مصرف‌کنندگان کاهش داد نه افزایش. با این حال توصیه انجمن قلب آمریکا این است که پنج تا شش درصد کالری‌ مصرفی روزانه از چربی‌های اشباع‌شده باشد. زیرا ارتباط میان مصرف چربی اشباع‌شده با کلسترول بد (ال‌دی‌ال) و افزایش خطر بیماری قلبی پیش‌تر اثبات شده است.

از آنجا که روغن حیوانی یا گی، کره تصفیه‌ شده و فاقد کازئین یا لاکتوز است، افرادی که به بیماری عدم تحمل لاکتوز دچارند، می‌توانند این روغن را بدون مشکل مصرف کنند.

این روغن حاوی نوعی تری گلیسیرید با زنجیره متوسط ام‌سی‌تی (MCT) است؛ نوعی چربی که با سرعت بیشتری در بدن تجزیه و جذب می‌شود. طبق برخی پژوهش‌ها، ام‌تی‌سی‌ها مصرف انرژی را افزایش می‌دهند و بر احساس سیری تاثیر می‌گذارند و می‌تواند در کاهش وزن موثر باشد.

به رغم فواید فراوان روغن حیوانی یا گی، افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی به دلیل اینکه روغن یک چربی‌اشباع‌شده‌ محسوب می‌شود، باید در مصرف آن احتیاط کنند اما می‌توان از این روغن حیوانی به عنوان یکی از عناصر رژیم غذایی سالم بهره‌مند شد.

منبع: سلامت نیوز

انتهای پیام/

کد خبر: 1228665 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • برای سلامتی خودتان، ته‌دیگ را کنار بگذارید (فیلم)
  • بهترین مدل خوابیدن برای حفظ سلامتی بدن
  • بسکتبال بالا و پایین دارد، اما برد خوبی داشتیم
  • روغن حیوانی و فواید آن برای سلامتی
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • برگزاری ماراتن کنکور در کرمانشاه با پیشتازی بانوان
  • صعود مدعیان به مرحله نیمه نهایی رقابت‌های تنیس ساحلی
  • برگزاری همزمان مرحله دوم و سوم لیگ آب‌های آرام و مرحله پایانی لیگ کانوپولو