Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@02:23:18 GMT

ببماران اوتیسم به اوت رفتند

تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۱۲۲۹۵

ببماران اوتیسم به اوت رفتند

ایسنا/خراسان شمالی رئیس انجمن حمایت از بیماران اوتیسم خراسان شمالی گفت: شیوع ویروس کرونا و تورم وضعیت بیماران اوتیسمی را در این استان به اوت فرستاده است.

مینا راه چمنی در گفت و گو با ایسنا، با تاکید بر اینکه سیستم ایمنی بدن بیماران اوتیسم بسیار ضعیف است، اظهارکرد: تعدادی از این افراد با شیوع فصل سرما دچار سرماخوردگی های شدید و طولانی مدت می شوند بنابراین یکی از نیازهای اساسی این بیماران برای جلوگیری از ابتلا به آنفلوآنزا واکسن بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

راه چمنی با اشاره به اینکه بیماران اوتیسم از لحاظ حسی دچار مشکل هستند، ادامه داد: همین امر موجب شده تا این افراد نتوانند ماسک را بر روی صورت تحمل کنند و نگه دارند و نتیجه آن این است که خانواده ها آن ها را بیشتر در خانه نگه می دارند.

وی ادامه داد: بیشتر در خانه ماندن این بیماران، نرفتن به پارک و فضاهای آزاد پیامدهایی همچون بی قرارتر شدن آن ها را به دنبال دارد و نتیجه آن افزایش فشار روانی در خانه است.

راه چمنی با تصریح بر اینکه در حال حاضر تورم ها نیز فشار خیلی زیادی را به این خانواده ها وارد کرده است، بیان کرد: تورم موجب شده تا درمان بسیاری از بیماران اوتیسمی در استان متوقف شود.

وی تاکیدکرد: زمان تشخیص بیماری اوتیسم در افراد در بازه زمانی 18 تا 24 ماهگی است و زمان طلایی برای افزایش سطح کیفیت زندگی این افراد از دو تا پنج سالگی است.

رئیس انجمن حمایت از بیماران اوتیسم خراسان شمالی تصریح کرد: یک بیمار اوتیسم به عنوان مثال از نظر حسی دچار مشکل است و نیازمند روش های درمانی کاردرمانی، گفتار درمانی، بازی درمانی است اما تورم و افزایش هزینه ها موجب شده تا خانواده ها دیگر نتوانند این درمان ها را ادامه دهند.

وی بیان کرد: اما اگر یک کودک مبتلا به اوتیسم این دوره های درمانی را بگذراند سطح کیفی زندگی وی افزایش می یابد چراکه در طول دوره درمان در ابتدا بر روی مهارت های خودیاری و سایر مهارت های بیمار تمرکز می شود و بیمار می تواند مسائل شخصی همچون رفتن به سرویس بهداشتی، قاشق در دست گرفتن، لباس پوشیدن را خود انجام دهد و یا از لحاظ حسی به این درک برسد که خیس شده و باید احساس ناراحتی کند و یا لباس هایش عوض شود.

راه چمنی گفت: در حال حاضر بیمارانی هستند که به علت عدم گذراندن دوره های درمانی هنوز در سن 12 سالگی پوشک می شوند این در حالی است که اگر دوره های درمانی را طی کنند به طور مستقل می توانند بسیاری از کارهای شخصی خود همچون توالت رفت را انجام دهند.

وی افزود: از سوی دیگر این بیماران تحت پوشش بیمه نیستند و در این شرایط اقتصادی فشار خیلی زیادی بر روی دوش این خانواده ها است بطوریکه تا سال گذشته هزینه درمان هر بیمار طی یک ماه 2.5 تا سه میلیون تومان بود اما هم اکنون این رقم به 6.5 تا هفت میلیون تومان در ماه رسیده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی اوتيسم خراسان شمالي همه باهم علیه کرونا تورم بیماران اوتیسم خانواده ها راه چمنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۱۲۲۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش برای دسترسی به داروی مورد نیاز بیماران تالاسمی

به گزارش خبرگزاری مهر، سیدحیدر محمدی، در پیام گرامیداشت روز ملی بیماری خاص و روز جهانی تالاسمی از اتخاذ راهکارهای علمی و افزایش منابع و اعتبارات برای حمایت بیشتر از این بیماران سخن گفت.

متن پیام رئیس سازمان غذا و دارو

۱۸ اردیبهشت، روز ملی بیماری خاص و روز جهانی تالاسمی است بیماران تالاسمی هم جزو بیماران خاص محسوب می‌شوند در گذشته دغدغه نظام سلامت افزایش طول عمر این عزیزان بیمار خاص بود اما امروز به فکر افزایش کیفیت زندگی و ارائه زندگی مطلوب با افزایش سطح بهداشت مانند همه هموطنان است.

تصویر امروزی بیماران تالاسمی، هموفیلی، دیالیز و ام اس حتی برای بدبین‌ترین افراد نیز تردیدی از توانمندی عزیزان مبتلا به این بیماری‌ها باقی نگذاشته است.

جامعه امروز ایران به خوبی بر این موضوع آگاه است که با درمان مطلوب می‌توان از بیمار خاص، فردی پویا، قابل اعتماد و با انگیزه‌ای ساخت که صرفاً صفت بیمار خاص را در کوی و برزن زندگی به دنبال خود می‌کشد و بیماری از زندگی اش رخت بربسته است.

تعداد بیماران تالاسمی ماژور، سیکل سل و اینترمدیا شناسایی شده در کشور ما که شیوعش هم در آن یکسان نیست به حدود ۲۳ هزار نفر می‌رسد که در نوار ساحلی و در استان‌های حاشیه خلیج فارس و دریای خزر میزان ابتلاء به این بیماری معمولاً بیشتر است.

سازمان غذا و دارو همواره در تلاش است تا داروی بیماران تالاسمی را به نحوه مطلوب‌تری تأمین کند به طوری که در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل به میزان قابل توجهی تأمین شد.

ما در تأمین داروهای تالاسمی تلاش می‌کنیم نقایص نسبت به گذشته کاهش یابد و به داروی مورد نیاز بیماران دسترسی بهتری باشد.

همچنین امیدواریم در سال جاری با اتخاذ راهکارهای علمی و افزایش منابع و اعتبارات لازم بتوانیم حمایت‌های بیشتری از بیماران خاص داشته باشیم.

کد خبر 6098032 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • کمیته امداد اردبیل از ۱۳۲۰ بیمار صعب‌العلاج و خاص حمایت می‌کند
  • ۱۰ هزار بیمار خاص ایلام تحت پوشش بیمه سلامت هستند
  • انتقاد شدید فاطمه هاشمی از وزارت بهداشت
  • ۱۳۰ هزار بیمار در بیمارستان امام کرج خدمات درمانی دریافت کردند
  • ۱۰ هزار بیمار خاص مشمول حمایت های بیمه سلامت ایلام هستند
  • ثبت ۱۲۰۳ بیمار تالاسمی با درجات مختلف در استان اصفهان
  • آمار هولناک از فوت بیماران تالاسمی در ایران
  • ۶ هزار بیمار خاص تحت پوشش کمیته امداد اصفهان هستند
  • سالانه ۳هزار بیمار به بیماران صعب العلاج گلستان اضافه می شود
  • تلاش برای دسترسی به داروی مورد نیاز بیماران تالاسمی