Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-04@21:30:22 GMT

تاب آوری شمال تهران بالا رفت

تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۱۳۳۶۱

تاب آوری شمال تهران بالا رفت

خبرگزاری آریا - شمال تهران با 48 کیلومتر مسیر آبی، با نصب سامانه های پیش بینی و هشدار بارش برف، سیل و یخبندان در راستای مدیریت حوادث غیر مترقبه شهر تهران بسیار موثر عمل خواهد کرد.
به گزارش شهر به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه یک سید حمید موسوی شهردار این منطقه در مراسم رونمایی از فاز دوم سامانه‌های هشدار سریع سازمان مدیریت بحران ( پیش بینی و هشدار سیل و یخبندان )گفت: نصب سامانه رصد، پایش، هشدار سیل و یخبندان در ارتفاعات شمال تهران، خدمات رسانی را در حوادث غیر مترقبه سرعت می بخشد و از آسیب ها و خسارات اجتماعی، اقتصادی ناشی از سیلاب، برف و یخبندان به شهر تهران می کاهد .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


موسوی افزود: منطقه یک به دلیل موقعیت جغرافیایی و شیب تند ارتفاعات، منطقه ای پر خطر است و میزان بارش آن از متوسط شهر تهران 2 برابر بیشتر است که با شهرستان های آبعلی و دماوند برابری می کند که در حال حاضر 5 ایستگاه سنجش باران در ارتفاعات درکه، دربند، دارآباد، شهرک قائم(عج) و گردنه قوچک فعال هستند و دو ایستگاه سنجش برف در محلات شهرک قائم(عج) و ولنجک راه اندازی شده که اقدام موثری در راستای تکمیل ساختار مدیریت علمی بحران و تقویت تاب آوری شهر تهران محسوب می شوند.
او افزود: حوضچه های آرامش و رسوبگیر شمال تهران نزدیک به 400 هزار متر مکعب ظرفیت دارند که سالانه نزدیک 11 هزار متر مکعب رسوبات از آنها جمع آوری می شود که با این اقدام گل و لای فراوان آب رودخانه ها در بالادست گرفته و آب زلال به پایین دست هدایت می شوند.
شهردار منطقه یک بیان کرد: بارش های متعدد و سنگین برف در سال های گذشته فعالیت های شهری را با اختلال مواجه کرد که امیدواریم با راه اندازی این سامانه و کسب اطلاعات سنجش باران و برف ، حجم، مدت و پیش بینی مکان سیلاب بتوانیم با شبیه سازی احتمالی بر روی حوادث طبیعی شهر تهران مدیریت صحیح داشته باشیم.
موسوی تعامل مناسب و بیشتر سازمان آب منطقه ای با مدیریت شهری را خواستار شد و گفت: نظارت پر رنگ تر سازمان آب منطقه ای بر بالادست رودخانه ها و هماهنگی و تعامل بیشتر با مدیریت شهری منطقه می تواند اقدامات موثری را در این حوزه رقم بزند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: شمال تهران شهر تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۱۳۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار؛ تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور از فردا تا دوشنبه!

سازمان هواشناسی کشور با صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی از رگبار باران، رعدو برق، وزش باد شدید موقت، گردوخاک، در نقاط مستعد بارش تگرگ طی روز‌های شنبه تا دوشنبه هفته آینده خبر داد.

به گزارش تابناک، براساس این هشدار طی روز شنبه (۱۵ اردیبهشت) استان‌های خراسان رضوی، خراسان شمالی، جنوب غرب فارس، نیمه شمالی خراسان جنوبی، شرق و شمال شرق سمنان، نیمه جنوبی بوشهر، شمال غرب کردستان، جنوب غرب آذربایجان غربی و در روز دوشنبه (۱۷ اردیبهشت) استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، زنجان، کردستان، کرمانشاه، شمال قزوین تحت تاثیر سامانه بارشی قرار می‌گیرند.

بر این شرایط اختلال در سفرها، کاهش دید، لغزندگی جاده‌ها، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلو‌های تبلیغاتی و اختلال در ناوگان حمل و نقل، در مناطق مستعد خیزش گرد و خاک محلی، در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ و خسارت به محصولات زراعی و باغی وجود دارد.

توصیه می‌شود در این شرایط پرهیز از سفر‌های غیر ضروری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی، از جمله حمل سریع محصولات قابل برداشت به نواحی امن، محافظت از دپو‌های گندم و غلات برداشت شده در برابر بارش انجام شود.

در هشدار نارنجی رنگ سازمان هواشناسی پیش‌بینی می‌شود که پدیده‌ای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارت‌های احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آماده‌باش دستگاه‌های مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارت‌زا صادر می‌شود.

همچنین سازمان هواشناسی کشور با صدور هشدار سطح زرد هواشناسی از رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، گردوخاک، با احتمال تگرگ در نقاط مستعد طی روز‌های شنبه تا سه شنبه خبر داد.

بر اساس این هشدار، طی روز شنبه (۱۵ اردیبهشت) نیمه غربی فارس، بوشهر، غرب هرمزگان، خراسان جنوبی، طی روز یکشنبه (۱۶ اردیبهشت) آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، غرب کردستان، کرمانشاه، خراسان شمالی، خراسان رضوی، گلستان، شمال سمنان، شمال ایلام، طی روز دوشنبه (۱۷ اردیبهشت) گیلان، مازندران، قزوین، تهران، البرز، همدان، مرکزی، لرستان، ایلام، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، بوشهر، شمال غرب فارس، ارتفاعات استان‌های سمنان و گلستان، غرب اصفهان و طی روز سه شنبه (۱۸ اردیبهشت) آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، زنجان، قزوین، تهران، البرز، سمنان، قم، کردستان، کرمانشاه، لرستان، ایلام، خوزستان، همدان، مرکزی، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، شمال غرب فارس، شرق اصفهان تحت تاثیر فعالیت سامانه بارشی قرار می‌گیرند.

در این شرایط احتمال آبگرفتگی معابر، احتمال جاری شدن روان آب، احتمال تگرگ، وزش باد نسبتا شدید، لغزندگی و کاهش دید بویژه در جاده‌های کوهستانی و گردنه‌ها، احتمال خسارت به سازه‌های موقت، احتمال خسارت به نهال، درختان آسیب پذیر و محصولات باغی و زراعی وجود دارد.

توصیه می‌شود در این شرایط احتیاط در سفر‌های بین شهری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی، محافظت از دپو‌های گندم و غلات برداشت شده در برابر بارش انجام شود.

هشدار زرد رنگ به معنای این است که پدیده‌ای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفر‌ها و انجام کار‌های روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر می‌شود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیده‌ای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدار‌ها قرار می‌گیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.

دیگر خبرها

  • هشدار نارنجی هواشناسی به کشاورزان و دامداران
  • هشدار به کشاورزان؛ گندم و غلات را به مناطق امن ببرید
  • هشدار؛ تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور از فردا تا دوشنبه!
  • هشدار نارنجی به کشاورزان؛ غلات را به مناطق امن حمل کنید
  • هشدار نارنجی به کشاورزان؛ گندم و غلات را به مناطق امن حمل کنید
  • هشدار هواشناسی نسبت به بارش رگبار و رعد و برق
  • ورود سامانه بارشی جدید به کشور ؛ این استان‌ها هشدار نارنجی دریافت کردند
  • هشدار مدیریت بحران کرمانشاه در پی تشدید سامانه بارشی
  • هشدار سیلابی شدن مسیل‌ها و رخداد صاعقه در برخی استان‌ها
  • هشدار فعالیت سامانه بارشی در ارتفاعات استان تهران