Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر گروه کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی رودان با بیان اینکه کمبود متخصص آینده بخش کشاورزی را تهدید می‌کند، گفت: تولید بذرهای هیبریدی و فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان در این بخش زمینه مناسبی برای اشتغال متخصصان و فارغ‌التحصیلان فراهم می‌کند.

مجیب صالحی در ادامه بررسی جایگاه رشته کشاورزی، آسیب‌شناسی و ارائه راهکارها برای آموزش مناسب در این حوزه و پرورش نخبگان دانشگاهی در رشته‌های کشاورزی در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا درباره  شیوه‌های آموزشی دانشگاه‌ها در حوزه کشاورزی اظهار کرد: روش‌های آموزش موجود به دور از نیازهای روز بازار کار بوده و نمی‌تواند به نیاز بازار کار جوابگو باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آموزش در کشاورزی باید مهارت‌محور باشد تا فارغ‌التحصیل توانایی حل مشکل و به ثمررساندن فرآیند تولید را داشته باشد.

بیشتر بخوانید:

موانع پرورش نخبه در رشته‌های کشاورزی چیست؟

حمایت دولت لازمه سرمایه‌گذاری فارغ‌التحصیلان در بخش کشاورزی

ارتقای دانش کشاورزی با حضور دانشجویان در مزرعه و ارائه دروس عملی

وی درباره ارزیابی شیوه‌های آموزشی در حوزه کشاورزی دانشگاه‌ها اظهار کرد: دانشجوی رشته کشاورزی باید از همان سال نخست با فنون مزرعه‌داری و مدیریت گلخانه آشنا شود و به نظر من باید در سرفصل‌های این رشته یک بازنگری شود؛ چراکه فارغ‌التحصیل در رشته کشاورزی باید یک متخصص برای گیاهان زراعی و باغی منطقه خود باشد.

افزایش قدرت دانشجوی رشته کشاورزی با تنوع دروس اختیاری

این استاد دانشگاه با بیان اینکه یک فارغ‌التحصیل رشته کشاورزی باید بر دروس تخصصی خود تسلط کافی داشته باشد، افزود: تنوع دروس اختیاری نیز باید به اندازه‌ای باشد که فارغ‌التحصیل رشته کشاورزی با محصولات منطقه خود به‌صورت تخصصی آشنا باشد تا آفات و بیماری‌ها‌ و چالش‌های آن محصولات را خوب بشناسد.

 عضو هیئت علمی گروه کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودان با یادآوری این نکته که بزرگ‌ترین تهدید بخش کشاورزی کشور در آینده کمبود متخصص در این حوزه است، خاطرنشان کرد:  کشاورزی کشور در این زمان بیشتر از هر زمان دیگر نیازمند فناوری و تخصص است، دانشگاه آزاد اسلامی در سال‌های اخیر به مشکلات کشورزی به‌صورت علمی ورود کرده و همین موضوع می‌تواند در سال‌های آتی باعث رونق دانشکده‌های کشاورزی شود.

اشتغال در رشته کشاورزی با فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان

معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودان بیان کرد: توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان در بخش کشاورزی می‌تواند زمینه‌ای برای اشتغال متخصصان و بازگشت رونق به رشته‌های کشاورزی شود و اکنون نشانه‌هایی می‌بینیم که حاکی از رونق دوباره رشته‌های کشاورزی و زیر‌مجموعه آن است.

این استاد دانشگاه در پاسخ به این پرسش که چرا امروزه رشته کشاورزی با توجه به نیاز این حوزه به فناوری‌های روز با کاهش دانشجو مواجه است؟ اظهار کرد: اکنون شاهد توسعه کشاورزی و گلخانه‌ها در کشور هستیم؛ اما هنوز بخش فناوری به‌صورت جدی در کشاورزی وارد نشده است و فقط این بخش توانسته در توسعه اشتغال کارگری موفق عمل کند.

این کارشناس رشته کشاورزی افزود: به‌دلیل نبود فناوری‌های روز در کشاورزی به‌عنوان یک نقص در اشتغال متخصصان ضعیف عمل کرده‌ایم به همین دلیل علاقه‌‌مندان و دانش‌آموزان کمتر در رشته کشاورزی مشغول به تحصیل می‌شوند.

تولید بذرهای هیبرید زمینه مناسب برای اشتغال متخصصان

به گفته معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودان، اگر شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه  بیوتکنولوژی در کنار توسعه کشاورزی و گلخانه توسعه پیدا می‌کردند، یک فارغ‌التحصیل بیکار در رشته کشاورزی نداشتیم.

این مسئول دانشگاهی در پاسخ به این پرسش که اکنون که دانشگاه آزاد اسلامی به‌دنبال حل مسائل مربوط به حوزه کشاورزی است، واحد رودان در این راستا چه برنامه‌‌‌هایی دارد؟، اظهار کرد: اکنون بزرگترین چالش در بخش اقتصاد کشاورزی، واردات بذر است و دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودان در دو سال گذشته با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان به تولید بذرهای هیبرید  ورود کرده و امیدواریم به‌زودی شاهد خودکفایی کشور در این زمینه باشیم.

صالحی ابراز کرد: تولید بذرهای هیبرید می‌تواند زمینه مناسبی برای اشتغال متخصصان ایجاد کند و در این راستا، پروژه تولید بذرهای هیبرید، توسعه تحقیقات بر روی لیموترش و گیاهان دارویی سه برنامه اصلی واحد رودان در حوزه کشاورزی است.

ورود به تحقیق درباره آفات و بیماری‌های لیمو‌ترش

وی در پاسخ به این پرسش که دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودان در حل مسائل کشاورزی چه اقداماتی انجام داده و یا در دست انجام دارد؟ به آنا گفت: اعضای هیئت علمی این واحد دانشگاهی تحقیقات زیادی درباره آفات و بیماری‌های لیموترش انجام داده‌اند و برای همین موضوع دو هکتار زمین در نظر گرفته‌ایم و در کنار آن راه‌اندازی آزمایشگاه آب و خاک و احداث یک گلخانه آموزشی از دیگر اقدامات این واحد دانشگاهی بوده است.

عضو هیئت علمی گروه کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودان اظهار کرد: به کمک متخصصان شرکت دانش‌بنیان نگین بذر‌ دانش در نیمه راه تولید بذرهای هیبرید از رقم‌های گوجه‌فرنگی، فلفل، بادمجان، هندوانه و ملون ویژه آب و هوای استان هرمزگان هستیم و امیدواریم در سال‌های آتی شاهد تجاری‌سازی این ارقام باشیم.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودان دارای گرایش‌های مختلف کشاورزی در مقاطع کاردانی و کارشناسی با حدود 100 دانشجو و سه عضو هیئت علمی تمام‌وقت  است و آزمایشگاه تحقیقات آب و خاک، گلخانه تحقیقاتی، مزرعه لیموترش و مزرعه تولید بذرهای هیبرید از دیگر داشته‌های این واحد دانشگاهی است و تاکنون بالغ بر 400 نفر در این رشته از این واحد دانشگاهی فارغ‌التحصیل شده‌اند.

انتهای پیام/4117/4062/

منبع: آنا

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودان رشته کشاورزی بذر هیبریدی کشاورزی آموزش امنیت غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودان برای اشتغال متخصصان تولید بذرهای هیبرید شرکت های دانش بنیان واحد دانشگاهی رشته های کشاورزی کشاورزی دانشگاه رشته کشاورزی رشته کشاورزی واحد رودان کشاورزی دانش حوزه کشاورزی فارغ التحصیل بخش کشاورزی هیئت علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۱۴۱۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از تولید توربین تا توسعه گلخانه‌های تولید بذر ودام اصلاح شده

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکزاصفهان؛ رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان گفت: راه‌اندازی خط تولید توربین‌های کوچک مقیاس، خط تولید شناور‌های کوچک وتولید دیوار‌های سبک بتنی و بلوک‌های ژِئوپلیمری، توسعه گلخانه‌های تولید بذر و تولید دام‌های اصلاح نژاد شده را در دستور کار امسال دارد.
پیمان داوری، دستیابی به تولید بذر هیبرید خیار به رقم ۱۰ میلیون در سال را از افتخارات این واحد دانشگاهی دانست و به تشریح برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان در حوزه مهارت و کارآفرینی در سال جاری پرداخت.
وی گفت: مجوز‌های تأسیس مدرسه عالی مهارتی پرورش دام و صنایع تبدیلی از اصفهان و تهران اخذ شده که امسال راه‌اندازی می‌شود و هنرستان مکاترونیک و تربیت‌بدنی نیز با دریافت موافقت استان در انتظار صدور مجوز از تهران بوده که با دریافت مجوز، این مدارس راه‌اندازی خواهند شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان افزود: با توجه به کیفیت بالای حبوبات تولیدشده در منطقه در حوزه بسته‌بندی حبوبات و دریافت سیب سلامت اقدامات خوبی صورت گرفته و در مرحله دریافت مجوز هستیم.
پیمان داوری گفت: در زمینه تولید چیپس میوه و پاپریکا دو واحد تولیدی در دانشگاه مستقر شده‌است که تولیدات آنها در سال جاری با برند دانشگاه استانداردسازی، بسته‌بندی و به بازار عرضه خواهند شد.
وی افزود: در بخش دام، برای تولید زالو برنامه ریزی شده و امسال ۲۰۰ هزار قطعه زالو تولید می‌شود.
داوری، ۱۲ هسته و چهار واحد فناور را در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان مشغول به کار دانست وگفت: از واحد‌های مستقر، یک شرکت در حوزه تولید بذر هیبرید، یک شرکت در حوزه کشت بافت گیاهی و تولید گیاهان خوراکی شناسنامه‌دار، یک شرکت در حوزه توسعه نرم افزار و یک شرکت در حوزه بتن فعال بوده؛ هسته‌های فناور مستقر، عمدتا در حوزه آموزشی فعال هستند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان افزود: به‌تازگی یک هسته در حوزه هوش مصنوعی و یک هسته در حوزه تولید توربین‌های کوچک مقیاس و یک هسته در حوزه غربالگری زالو‌های ایرانی و یک هسته در زمینه ساخت شناور‌های کوچک در واحد مستقر شده‌است.
پیمان داوری گفت: در کشت‌بافت گیاهی سیب زمینی به ارقام تولید ۱۵۰ هزار نشا و تولید ۵۰۰ هزار غده سیب زمینی شناسنامه‌دار رسیدیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان با اشاره به دستاورد‌های این واحد دانشگاهی در سال گذشته افزود: تولیدات دانش‌بنیان واحد دهاقان در سال گذشته در حوزه مهندسی کشاورزی و در زمینه تولید بذر هیبرید و کشت بافت بوده در زمینه تولید بذر هیبرید خیار به رقم ۱۰ میلیون بذر در سال نزدیک شده‌ایم و درباره کشت بافت گیاهی سیب زمینی به ارقام تولید ۱۵۰ هزار نشا، تولید ۵۰۰ هزار غده سیب زمینی شناسنامه‌دار در انواع بانبا، جلی، آگریا، اسپریت، کولومبا و سانته رسیده‌ایم.

دیگر خبرها

  • پیشنهاد افزایش ۳۰ تا ۳۵ درصدی حقوق کارکنان و اساتید دانشگاه آزاد
  • پیشنهاد افزایش ۳۰ تا ۳۵ درصدی حقوق کارکنان دانشگاه آزاد
  • حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه
  • افزایش ۳۰ تا ۳۵ درصدی افزایش حقوق در دانشگاه آزاد اسلامی
  • لزوم هدایت درست انتخاب رشته دانش آموزان در دانشگاه‌
  • جذب و تربیت سالانه دو هزار نیروی متخصص در حوزه فناوری کوانتوم
  • دانشگاه بنگاه اقتصادی نیست/ لزوم تولید دانش کاربردی برای تبدیل به سرمایه
  • تحول بی‌واسطه با مردم
  • جهش تولید با ورود شرکت‌های دانش‌بنیان ‌محقق می‌شود
  • از تولید توربین تا توسعه گلخانه‌های تولید بذر ودام اصلاح شده