Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از پایگاه خبری "نیکی آسیا"، شهروندان میانمار روز یکشنبه در انتخاباتی عمومی برای تعیین رهبران این کشور برای پنج سال آینده پای صندوق‌های رای رفتند. این دومین انتخابات عمومی برای حزب "اتحاد ملی دموکراسی" به رهبری "آنگ سان سوچی" رئیس جمهور (State Counselor ) میانمار تحت قانون اساسی کنونی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حزب اتحاد ملی برای دموکراسی ( NLD‌) در انتخابات گذشته در سال ۲۰۱۵ به یک پیروزی بزرگ دست یافت. این انتخابات در واقع اولین آزمون مهم برای سوچی و حزب حاکم او به شمار می‌رود. دولت میانمار به رهبری حزب سوچی در آستانه انتخابات تلاش کرد تا با اقداماتی برای تقویت اقتصاد چهره‌ای طرفدار بهبود اقتصاد از خود نشان دهد. حزب حاکم همزمان با ادامه نبرد با کرونا به تدریج اقدام به کاهش محدودیت‌ها کرده است.  

در حالی که رقابت بر سر ۵۰۰ کرسی مجلسین این کشور وجود دارد، اکنون این حزب امیدوار است که بتواند اکثریت دو سوم کرسی‌ها را حفظ کند. رسیدن به این تعداد کرسی حائز اهمیت حیاتی است زیرا قانون اساسی میانمار به ارتش این کشور اجازه می‌دهد ۲۵ درصد باقی مانده نمایندگان را منصوب کند. شمارش آراء ممکن است چند روز به طول انجامد و نمایندگان سپس در جلسه‌ای مشترک رئیس جمهوری را انتخاب خواهند کرد. انتظار می‌رود که کمیسیون انتخابات نتایج اولیه را امروز اعلام کند.

در همین حال اقلیت‌های قومی در میانمار امیدوارند که احزاب آنها بتوانند به پیروزی کافی برسند تا از این طریق بن‌بست مذاکرات صلح در پنج سال گذشته شکسته شود. این درحالی است که خشم و ناامیدی میان مسلمانان روهینگیا میانمار هم پیش از انتخابات افزایش یافته است، زیرا تابعیت بسیاری از آنان لغو شده و از رای دادن یا نامزد شدن برای پارلمان منع شده‌اند. بیش از ۱.۵ میلیون از جمعیت ۳۷ میلیون نفری رای دهندگان از حق رای محروم شدند. کمیسیون انتخابات ماه گذشته حق رای بسیاری از افراد ساکن در مناطق مناقشه را با استناد به نگرانی‌های امنیتی لغو کرد. اما برخی منتقدان می‌گویند این اقدامی عمدی از سوی حزب حاکم بوده است.

علاوه بر این، حدود یک میلیون مسلمان روهینگیا هم که بسیاری از آنها به علت هراس از کارزارهای پاکسازی قومی مجبور به فرار از میانمار شده‌اند قادر به شرکت در انتخابات نبوده‌اند. گروه‌های اقلیت قومی حدود یک سوم جمعیت میانمار را تشکیل می‌دهند و در گذشته هم تحت فشار و سرکوب ارتش قرار داشته‌اند.

انتخابات امسال میانمار در شرایطی برگزار شد که شیوع کرونا ضرباتی بر صنعت گردشگری و پوشاک که منابع اصلی درآمد ارزی این کشور هستند وارد کرده است. برگزاری تجمعات بزرگ انتخاباتی ممنوع بود و احزاب مخالف و همچنین ارتش از برگزاری انتخابات در شرایط کرونا انتقاد کردند.

به گزارش نیویورک تایمز، میزان مشارکت در انتخابات روز یکشنبه بالا ارزیابی شده است و انتظار می‌رود که حزب سوچی قوی‌ترین نیروی سیاسی در پارلمان باقی بماند. ارتش هم که طی ۵۰ سال گذشته قدرت را در دست داشته است همچنان کنترل بخش زیادی از دولت را در اختیار دارد.

حضور و مشارکت پررنگ مردم در انتخابات روز یکشنبه که دومین انتخابات رقابتی در این کشور طی چند دهه گذشته بود، نشان دهنده تعهد مردم به دموکراسی نوپا در این کشور ارزیابی می شود. این انتخابات عرصه ظهور نسل جدیدی از نامزدهای جوان و مستقل و سیاستمداران اقلیت‌های قومی در کشوری بود که برای مدتی طولانی تحت سلطه دو بازیگر سیاسی اصلی یعنی حزب اتحاد ملی برای دموکراسی و همچنین ارتش قرار داشته است.

در انتخابات روز یکشنبه ۸۷ حزب رقابت کردند که بسیاری از آنها احزاب قومیتی بودند و برخی دیگر هم احزابی هستند که توسط افرادی بنیان‌گذاری شده‌اند که در گذشته به سوچی نزدیک بودند اما از او جدا شده‌اند. این درحالی است که منتقدان می‌گویند حزب حاکم نیز با وجود اینکه در مخالفت سیاسی با ارتش بنیان‌گذاری شده است اما در حال حاضر برخی خلاف‌ها و اقدامات نادرست دشمن سابق خود را تکرار می‌کند. دولت سوچی که خود زمانی ۱۵ سال در حصر خانگی قرار داشت، دهها دانشجو و منتقد را به علت ابراز عقاید سیاسی بازداشت کرده است.

پس از آنکه ارتش در سال ۱۹۶۲ میلادی قدرت را در دست گرفت، انتخابات در سال ۱۹۹۰ برگزار شد و حزب خانم سوچی به پیروزی دست یافت اما ارتش نتایج انتخابات را نادیده گرفت و از تشکیل دولت غیرنظامی جلوگیری کرد. انتخابات بار دیگر در سال ۲۰۱۰ برگزار شد اما مخالفان آن را تحریم کردند. اما سرانجام با برگزاری انتخاباتی عادلانه‌تر در سال ۲۰۱۵ حزب اتحاد ملی برای دموکراسی به پیروزی رسید و دوره تقسیم قدرت بین دولت غیرنظامی با ارتش آغاز شد.

در این حال انتظار نمی‌رود که حزب سوچی به پیروزی قاطعی مانند سال ۲۰۱۵ برسد. با وجود لغو تحریم‌های بین‌المللی که در ارتباط با نقض حقوق بشر وضع شده بود، میانمار هیچگاه از سرمایه‌گذاری خارجی مورد انتظار بهره‌مند نشد و اکنون شیوع کرونا هم فشار بیشتری بر اقتصاد این کشور وارد کرده است.

برچسب‌ها میانمار مشارکت انتخاباتی روهینگیا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: میانمار مشارکت انتخاباتی روهینگیا میانمار مشارکت انتخاباتی روهینگیا اخبار کنکور روز یکشنبه اتحاد ملی حزب حاکم شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۱۴۲۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام رضا (ع) محل وفاق تمام مسلمانان جهان است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه دبیران و مدیران جشنواره بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) در دوره بیست‌ویکم با تشکر از برگزار کنندگان این دوره از جشنواره گفت: برگزارکنندگان در این دوره مجموعه‌ای از عناصر هنری در بخش‌های مختلف را گردآوری کردند. حضور افراد تراز اول در این جلسه فرصت مغتنمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

 اسماعیلی با بیان این مطلب، ادامه داد: جشنواره فیلم رضوان اتفاق مبارکی است و هرآنچه در جلسه مطرح شد سرشار از امید و انگیزه برای آینده بود.

اسماعیلی گفت: جشنواره امام رضا (ع) باید به عنوان معتبرترین جشنواره فرهنگی هنری کشور قرار گیرد چراکه تمام داشته‌ها و افتخارات فرهنگی هنری ما به برکت وجود امام رضا (ع) است.

عضو شورای‌عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به کتاب دو قرن سکوت عبدالحسین زرین‌کوب گفت: آغاز قرن سوم همزمان با حضور علی‌بن موسی الرضا است و این درخشش تمدن اسلامی و ایرانی که از قرن سوم درخشش خود را آغاز کرده و در قرن پنجم به قله خودش رسیده، نشان دهنده‌ی این موضوع است که اساسا نام دیگر این تمدن تمدن رضوی است.

اسماعیلی در همین زمینه ادامه داد: مجالس در این دوره به صورت مجالس علمی و آزاداندیشی بوده و به‌طور کلی هر جامعه‌ای که می‌خواهد به حوزه تمدنی برسد با استفاده از ذات آزاداندیشی است که در فرهنگ اسلامی جاری است. دوره جمهوری اسلامی دوره‌ای نو از تمدن نوین اسلامی است. ما در حال بازخوانی تمدن رضوی هستیم.

اسماعیلی با اشاره به نگاه بین‌المللی در بنیاد امام رضا (ع) گفت: حضرت رضا (ع) محل وفاق تمام مسلمانان جهان است. در سفر اخیر خود به پاکستان مشتاقان از مردم تا مقامات برای زیارت امام رضا (ع) ابزار علاقه می‌کردند.

وزیر فرهنگ ادامه داد: بعد از امام حسین (ع) در میان ائمه‌اطهار (ع) این میزان از تشویق به زیارت را برای امام رضا (ع) داریم چرا که منبع فیض است.

اسماعیلی گفت: افتخار داریم در این جشنواره همگی خادم امام رضا (ع) باشیم.

وی در پایان با آرزوی بهره‌مندی از شفاعت و عنایت امام رضا (ع) و صلوات بر محمد و آل محمد به جلسه پایان داد.

جلسه دبیران و مدیران بیست‌ویکمین دوره جشنواره امام رضا (ع) پیش از ظهر امروز (۸ اردیبهشت) با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در محلل این وزارتخانه برگزار شد.

تبادل نظر درباره رویکرد‌های آتی جشنواره و ارائه گزارشی از فعالیت‌های انجام‌شده از محور‌های این جلسه بود.

سیدمحمد هاشمی جانشین وزیر فرهنگ، سیدمحمود اسلامی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ، فرهاد قائمیان دبیر بیست‌ویکمین دوره جشنواره بین‌المللی و فرهنگی امام رضا (ع)، سعید زمانی مدیرعامل بیست‌ویکمین جشنواره بین المللی امام رضا (ع)، محمدحسین لطیفی دبیر جشنواره فیلم رضوی و فیلم رضوان و جمعی از دبیران و مدیران این دوره از جشنواره از حاضران در جلسه بودند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • المپیک پاریس زیر سایه ناآرامی های امنیتی
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • امام رضا، محل وفاق تمام مسلمانان جهان است
  • امام رضا (ع) محل وفاق تمام مسلمانان جهان است
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • زمانیکه مسلمانان کاخ سفید را به مسجد تبدیل کردند! | فیلم
  • سقوط اندلس با یک تار مو
  • آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟
  • وطن من| سایه خوش