Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحقیقات جدید نشان می‌دهند خفاش‌های خون‌آشام بیمار از بقیه فاصله می‌گیرند، زمان کمتری را با خفاش‌های دیگر می‌گذرانند و با تعداد کمتری از هم گروه‌های خود معاشرت می‌کنند.

این رفتار قبلا در شرایط آزمایشگاهی دیده شده بود ولی اکنون دانشمندان در خفاش‌های خون‌آشام وحشی در بلیز در آمریکای مرکزی هم رفتار مشابهی را مشاهده کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خفاش‌های خون‌اشام موجوداتی هستند اجتماعی که همدیگر را می‌جورند و غذایشان را با هم شریک می‌شوند.

 این تحقیق که در دانشگاه ایالت اُهایوی آمریکاصورت گرفته محققان ، با وصل کردن حسگر فاصله‌یاب به یک گروه خفاش‌ وحشی که داخل یک درخت توخالی زندگی می‌کردند، تعامل اجتماعی آنها را بررسی کردند.

در بخشی از این مطالعه، محققان به شانزده خفاش ماده‌ای به نام لیپوپلی‌ساکارید تزریق کردند تا تغییر رفتارشان را بررسی کنند. این ماده سیستم ایمنی خفاش‌ها را مثل وقتی که بیمار هستند، موقتا فعال می‌کند. در این درخت در جمع ۳۱ خفاش زندگی می‌کردند و به پانزده خفاش دیگر نرمال سالین (آب نمک ۰/۹ درصد) تزریق شد که بر سیستم ایمنی تاثیری ندارد.

به گفته این دانشمندان که تحقیق خود را در مجله بوم‌شناسی رفتاری منتشر کرده‌اند، در این کارآزمایی به هیچ‌یک از خفاش‌ها آسیبی نرسیده است.

جوریدن کمتر می‌شود


دانشمندان مشاهده کردند خفاش‌های "بیمار" که سیستم ایمنی‌شان برای مبارزه با عفونت تحریک شده بود، در مقایسه با خفاش‌های سالم، حدودا با چهار خفاش کمتر تماس برقرار می‌کردند. آنها تمایلی به جوریدن دیگران نداشتند، کمتر این ‌ور و آن ور می‌زفتند و خواب‌آلوده‌تر بودند.

این تغییر رفتار شش ساعت بعد از تزریق و زمانی که خفاش‌ها خواب بودند یا به جستجوی غذا رفته بودند، کاهش پیدا کرد. بعد از ۴۸ ساعت، تاثیر تزریق کاملا از بین رفت و خفاش‌ها رفتارهای اجتماعی خود را از سر گرفتند.

زمانی که خفاش‌ها احساس بیماری می‌کنند، احتمال اینکه باعث انتشار ویروس در طبیعت شوند کم‌تر می‌شود چون زمان کمتری را با خفاش‌های سالم می‌گذرانند.

سایمون ریپرگر نویسنده اصلی این تحقیق، این رفتار را "فاصله‌گذاری اجتماعی منفعل" نام گذاشته است و فکر می‌کند ممکن است بیش از آنچه تصور می‌کنیم در حیوانات دیگر هم عمومیت داشته باشد.

ماندن در رختخواب


سایمون ریپرگر می‌گوید: "این حسگرها دریچه‌ای جدید و شگفت‌انگیز بودند که تغییر رفتارهای اجتماعی خفاش‌ها را در طول روز و شب، ساعت به ساعت و دقیقه به دقیقه به ما نشان می‌دادند، حتی زمانی که خفاش‌ها در تاریکی در این درخت توخالی پنهان شده بودند".

این فاصله‌گذاری اجتماعی منفعل مشابه رفتار انسان است که وقتی احساس بیماری می‌کند، به جای وقت گذراندن با دیگران، ترجیح می‌دهد در رختخواب بماند. این رفتار برای سلامت جمعی انسان و حیوانات مفید است چون باعث کاهش شیوع بیماری می‌شود./بی بی سی 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: خفاش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۱۵۸۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عادت‌های رایج که مغزتان را نابود می‌کند

به گزارش خبرآنلاین از همشهری آنلاین نوشت: موضوع سلامت روان همچنان در کانون توجه قرار دارد. همه ما باید در همه زمان‌های سال مراقب خودمان باشیم، در حالی که ماه‌های زمستان می‌تواند شرایط را برای کسانی که با شب‌های طولانی و دوره‌های کوتاه‌تر نور روز دست و پنجه نرم می‌کنند، پیچیده‌تر کند.

در حالی که صحبت در مورد اینکه برای سلامت مغز از چه چیزهایی باید اجتناب کرد، بسیار است، در این مطلب نگاهی می‌اندازیم به آنچه کارشناسان در مورد عادت‌هایی که به مغز ما آسیب می‌رسانند می‌گویند.

۱. نشستن

کسانی که در یک محیط اداری کار می‌کنند اجتناب از این موضوع را چالش‌برانگیز می‌دانند، اما نشستن طولانی‌مدت بر مغز تأثیر می‌گذارد. یک فرد بالغ به طور متوسط حدود شش ساعت و نیم در روز می‌نشیند. طبق گفته هاروارد هلث، این امر بخشی از مغز مرتبط با حافظه را مختل می‌کند و توصیه می‌شود بعد از ۱۵ تا ۳۰ دقیقه نشستن در خارج از خانه یا محل کار از جای خود بلند شوید.

۲. کم‌خوابی

هر کسی که الگوهای مضر را مطالعه کرده باشد احتمالاً می‌داند که کمبود خواب می‌تواند به سلامت روان آسیب برساند. طبق تنیجه یک پژوهش، حدود یک سوم از ما هفت تا هشت ساعت توصیه شده در شب را نمی‌خوابیم که می تواند به عملکردهای شناختی از جمله حافظه، حل مسئله و استدلال آسیب برساند. یک ساعت زودتر به رختخواب رفتن به شما کمک می کند تا زمان بیشتری برای خواب داشته باشید.

۳. استرس مزمن

گزارش هاروارد نشان می‌دهد که استرس مزمن می‌تواند سلول‌های مغز را از بین ببرد و بر حافظه و یادگیری تأثیر بگذارد. این یک هشدار نگران‌کننده است، اما بسیاری از ما زندگی پر استرسی داریم، پس چگونه از آن اجتناب کنیم؟ برای حل این مشکل در روز چند دقیقه‌ای را به مدیتیشن و تمرکز روی تنفس اختصاص دهید.

۴. نداشتن فعالیت اجتماعی

برای برخی از ما اینگونه است که هنگامی که احساس ضعف و بی‌حوصلگی می کنیم، دوست نداریم با دیگران در ارتباط باشیم که این برای عملکرد شناختی ما مفید نیست. با دور نگه داشتن خود از روابط اجتماعی، بخشی از لایه بیرونی مغز را که اطلاعات را پردازش می کند، از دست می‌دهیم. این چالش‌برانگیزترین عنصر برای کسانی است که با سلامت روانی دست و پنجه نرم می‌کنند، اما لازم نیست خود را در دنیایی پر از غریبه قرار دهید. فعالیت اجتماعی را در این مواقع به یک گروه مورد اعتماد از دوستان نزدیک محدود کنید.

۵. کمبود نور خورشید

طبق گزارش هاروارد، چهار مورد اول فهرست شده در اینجا بزرگترین تهدیدها برای سلامت مغز هستند. با این حال، عادات دیگری وجود دارد که باید از آنها اجتناب کرد. اختلال عاطفی فصلی وضعیتی است که به کمبود نور خورشید مربوط می‌شود. این می‌تواند منجر به مشکلات متعددی شود، از جمله کمبود سروتونین، که می‌تواند بر خلق و خو، اشتها و خواب تأثیر بگذارد. اغلب توصیه میشود یک لامپ SAD خریداری کنید، که می‌تواند به تقلید نور خورشید در داخل خانه کمک کند، در حالی که برای حفظ سطح ویتامین D نیز ضروری است.

۶. الکل و دود

هنگامی که در پایین‌ترین نقطه از وضعیت روحی قرار داریم، بسیاری از ما به الکل، سیگار یا مواد غیرقانونی روی می‌آوریم تا به ما کمک کنند. وسوسه‌ای برای جستجوی یک عامل بیرونی برای نشاط فوری وجود دارد که قابل درک است، اما این محصولات همه در درازمدت مضر هستند. همه اینها می توانند منجر به تجارب افسردگی در زمانی که از آنها استفاده نمی‌کنیم، شوند.

۷. رژیم غذایی ضعیف

اگر در تلاش هستیم که از خود مراقبت کنیم، پختن یک وعده غذایی سالم در بالای فهرست اولویت‌های ما قرار می‌گیرد. خوردن غذاهای راحت مانند شکلات برای میان‌وعده بسیار آسان‌تر است. سبک زندگی نامناسب رژیم غذایی تهدیدی برای سلامت مغز است، بنابراین سعی کنید به این موضوع رسیدگی کنید و اگر مجبور به خوردن میان وعده هستید، سعی کنید آب نبات را با میوه یا سبزیجات خام جایگزین کنید.

۸. پرخوری

حتی اگر سالم‌ترین غذاها را هم می‌خورید، به یاد داشته باشید که آن را متناسب نگه دارید. مهم نیست که چه چیزی به بدن خود وارد می‌کنیم، پرخوری یک نگرانی است و چاقی می‌تواند منجر به مشکلات قلبی، دیابت و فشار خون بالا شود که همگی با آلزایمر و مشکلات کلی مغز مرتبط هستند.

۹. پوشاندن سر در هنگام خواب

مراقب نحوه خوابیدن خود باشید. پوشاندن سر یک عامل کمتر شناخته شده در برخی اختلالات مغزی است. اگر زیر بالش می‌خوابید، این کار می‌تواند سطح اکسیژن خون را کاهش دهد و منجر به افزایش دی اکسید کربن شود. خستگی و خواب‌آلودگی می‌تواند با همان عوارض جانبی مانند کمبود خواب عمومی همراه باشد.

۱۰. کار در هنگام بیماری

زمانی که بیمار هستید مغز و بدن برای مبارزه با بیماری با هم کار می‌کنند و اگر سعی کنید با این بیماری مقابله کنید، بهبودی را به تاخیر می‌اندازید. نتایج این کار افزایش بیشتر استرس خواهد بود.

۱۱. نداشتن ورزش ذهنی

این فقط بدن نیست که به ورزش نیاز دارد؛ مغز شما نیز به تمرین نیاز دارد. ما می‌توانیم ماده خاکستری را با پازل و بازی‌های فکری هوشیار نگه داریم. یاد گرفتن مهارت‌های جدید نیز مفید است، بنابراین به سرگرمی‌هایی که همیشه می‌خواستید در آن شرکت کنید فکر کنید.

۱۲. قرار گرفتن در معرض نویز

اگر دوست دارید هدفون خود را در حالت کامل قرار دهید، باید خود را برای رویارویی با چندین مشکل سلامتی آماده کنید. از دست دادن شنوایی با از دست دادن بافت‌های مغز مرتبط است که به بیماری آلزایمر ارتباط دارد. توصیه می‌شود سطح نویز را حدود ۶۰ درصد صدای موجود نگه دارید و حداکثر دو ساعت در روز از هدفون استفاده کنید.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903110

دیگر خبرها

  • مسئولیت‌های اجتماعی نفت را به حوزه فرهنگ بوشهر تزریق می‌کنیم
  • تنها بازمانده دوران باستانی زمین/ عکس
  • ضرورت مقابله با بیماری زنگ زرد در مزارع گندم دیم کشور
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته
  • عادت‌های رایج که مغزتان را نابود می‌کند
  • چند ساعت در شبانه‌روز بشینیم، بایستیم و بخوابیم؟
  • روزانه چند ساعت بشینیم، بایستیم و بخوابیم؟
  • ۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند
  • طوطی دراکولا ؛ این خون آشام عاشق میوه است! (+تصاویر)
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد