Web Analytics Made Easy - Statcounter

سفیر سابق انگلیس در آمریکا در مطلبی تحلیلی برای دیلی‌میل که روز دوشنبه منتشر شد، به آینده رابطه به اصطلاح ویژه بین لندن و واشنگتن، به دنبال انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پرداخته است.

به گزارش ایسنا به نقل از اسپوتنیک، "کریستوفر مِیِر" به نوبه خود در این رابطه خاطرنشان کرده است: هر زمان که انتخابات در آمریکا باعث تغییر اساسی رئیس جمهور شود، اضطراب‌ها و حتی وحشت در خیابان داونینگ در مورد اینکه این موضوع برای روابط بین دو کشور به چه معنی خواهد بود، بالا می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی سپس به انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۰ آمریکا اشاره کرد، زمانی که دعوای حقوقی شدیدی بین جورج دبلیو. بوش جمهوری‌خواه و "ال گور" دموکرات در دیوان عالی آمریکا، باعث شد تا یک ماه پس از بسته شدن مراکز رأی‌گیری‌، نتایج انتخابات در بلاتکلیفی بماند.

این سفیر سابق یادآور شد که بر سر کار آمدن بوش، مانع اینکه "تونی بلر"، نخست‌وزیر وقت انگلیس رابطه نزدیک برابری با رئیس جمهور تازه آمریکا ایجاد کند، نشد؛ با وجود آنکه بلر قبل‌تر چنین روابطی را با "بیل کلینتون"، سلف بوش تقویت کرده بود.

میر درباره روابط کنونی آمریکا و انگلیس مدعی شد "این ایده که بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس و دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا از هم جداناشدنی هستند، ریشه در افسانه دارد- افسانه‌ای که اساس آن در حمایت ترامپ از بریگزیت و توافق تجارت آزاد با انگلیس است"؛ موضوعی که بنا بر استدلال میر، هیچ موقع به امری واقعی تبدیل نشده است.

به گفته میر، علاوه بر این‌ها، لندن و واشنگتن بر سر حمایت گرم ترامپ از ناتو و انتقادش از چین، همراه با خروج یک‌جانبه آمریکا از توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ ایران و تفاهم آب و هوایی پاریس از بین دیگر چیزها، در اختلاف باقی می‌مانند.

وی مدعی شد که از سوی دیگر، مواد خام یک رابطه کاری نزدیک با بایدن تماماً فراهم است، چرا که بنا بر ادعای میر، بایدن بعد از سابقه طولانی در سنای آمریکا از سمت سلسله سفیران انگلیسی کاملاً شناخته شده است.

میر مدعی شد که سابقه بایدن در سنا بیانگر این است که موضع او در مسائل بین‌المللی، دقیقاً با اولویت‌های سیاست خارجی انگلیس منطبق است.

سفیر سابق انگلیس در آمریکا از طرفین خواست به یاد داشته باشند که در بسیاری موارد، از دفاع گرفته تا همکاری اطلاعاتی تا سرمایه‌گذاری متقابل، روابط آمریکا و انگلیس دهه‌ها به طرز خارق‌العاده‌ای نزدیک بوده است.

میر نتیجه گرفت: مطلقاً هیچ دلیلی مبنی بر آن وجود ندارد که این رابطه نباید تحت ریاست جمهوری احتمالی بایدن به عنوان رئیس جمهور جدید، ادامه پیدا کند، بلکه ادامه این رابطه در منفعت ملی هر دو کشور می‌گنجد.

اظهارات میر یک روز پس از آن مطرح شد که نخست‌وزیر انگلیس روز یکشنبه در پی اینکه جو بایدن خودش را پیروز در رقابت ریاست جمهوری اعلام کرد، بار دیگر تأکید کرد که واشنگتن را نزدیک‌ترین متحد لندن می‌داند. با این حال، شمارش آرا هنوز در چندین ایالت آمریکا در حال انجام است و این ایالات هنوز نتایج نهایی را اعلام نکرده‌اند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آمريكا انگليس انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ریاست جمهوری رئیس جمهور سفیر سابق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۱۶۰۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قانون ضد مهاجرتی سوناک عامل تنش در روابط دوبلین-لندن

یک رسانه غربی در مطلبی با توجه به افزایش هجوم مهاجران از انگلیس به ایرلند در سایه اجرای طرح ضد مهاجرتی رواندای ریشی سوناک این را عامل خشم مقامات ایرلند و تیرگی روابط بین دوبلین-لندن دانست. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، هفته نامه اشپیگل در مطلبی به تیرگی روابط بین ایرلند و انگلیس در سایه طرح ضد مهاجرتی رواندای ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس پرداخته ونوشت: لحن بین ایرلند و انگلیس متشنج‌تر می‌شود. پس از آنکه دولت ایرلند توافق رواندا را مقصر افزایش تعداد پناهجویان در این کشور دانست، نخست‌وزیر بریتانیا، اکنون صحبت‌های مربوط به بازگرداندن آنها را رد کرده است.

ریشی سوناک روز دوشنبه به تلویزیون آی‌تی‌وی گفت: اگر اتحادیه اروپا بازگشت پناهجویان به فرانسه را که مهاجران غیرقانونی (به بریتانیا) از آنجا می‌آیند، نپذیرد، ما هم تمایلی به بازگرداندن پناهجویان از اتحادیه اروپا از طریق ایرلند نداریم.

دولت ایرلند پیش از این از افزایش پناهجویان خبر داده بود که بیشتر آنها وارد استان ایرلند شمالی بریتانیا شده بودند. سایمون هریس، نخست وزیر ایرلند روز یکشنبه گفت: ایرلند "محلی برای مشکلات مهاجرت دیگران ایجاد نخواهد کرد." به گفته مایکل مارتین، وزیر امور خارجه ایرلند، بیش از 80 درصد از پناهجویان در حال حاضر از مرز زمینی ایرلند شمالی که بخشی از بریتانیا است، عبور می کنند.

هریس اکنون در حال بررسی تغییراتی در قانون است تا پناهجویان را به عقب بازگرداند. نیروهای راست‌گرا در ایرلند ادعا می‌کنند که این افزایش وضعیت بازار مسکن را تشدید می‌کند.

با این حال، سوناک هیچ علاقه ای به توافقنامه بازگشت بین ایرلند و بریتانیا نشان نمی دهد. نخست وزیر بریتانیا گفت که افزایش مهاجرانی که از بریتانیا به ایرلند می آیند گواه این است که سیاست جنجالی رواندا کارآمد است. سوناک آخر هفته گذشته گفت: سیاست بازدارندگی دولت او در حال حاضر تأثیر دارد زیرا پناهجویان از آمدن به اینجا می ترسند.

حتی پس از برگزیت، هیچ کنترلی در مرز بین ایرلند و ایرلند شمالی وجود ندارد تا از دامن زدن به تنش‌های جدید پس از چندین دهه درگیری در ایرلند شمالی جلوگیری شود.

جلسه ای که برای دوشنبه بین جیمز کلورلی، وزیر کشور بریتانیا و هلن مک انتی، وزیر دادگستری ایرلند برای حل این مناقشات برنامه ریزی شده بود در یک اطلاعیه کوتاه لغو شد. در ایرلند این گمانه‌زنی وجود داشت که دولت بریتانیا نمی‌خواهد در آستانه انتخابات محلی انگلیس در روز پنج‌شنبه خیلی همکار ظاهر شود.

هنوز هیچ پناهنده ای طی قانون ضد مهاجرتی رواندا به آفریقا اخراج نشده است، اما بسیاری از پناهجویان در حال حاضر از بریتانیا به ایرلند سفر می کنند که این موجبات خشم مقامات ایرلند را برانگیخته است.

به این ترتیب حتی قبل از پرواز اولین هواپیمای حامل مهاجران به آفریقا، سیاست لندن در مورد رواندا باعث ناراحتی جدی نزدیکترین همسایه بریتانیا شده است. مقامات دوبلین اخیراً افزایش گسترده پناهجویانی را ثبت کرده اند که از بخش بریتانیایی جزیره زمرد از طریق مرز باز وارد جمهوری ایرلند شده اند. دولت سایمون هریس، نخست‌وزیر تازه روی کار آمده ایرلند از هم‌اکنون یک قانون اضطراری و بازگشت پناهجویان به خاک بریتانیا را در دستور کار قرار داده است.

روز دوشنبه، مقامات بریتانیا روند بازداشت پناهندگان "غیرقانونی" را که برای اخراج به رواندا برنامه ریزی شده بودند، آغاز کردند. به گفته ریشی سوناک، انتظار می رود اولین پروازهای پناهندگی تا ژوئیه و زودتر انجام شود. اما نخست وزیر که به شدت در درون حزب با چالش مواجه شده است نیاز فوری به کسب امتیاز از جناح راست حزب خود و رای دهندگان دارد. محافظه کاران در معرض تهدید از دست دادن گسترده کرسی ها در انتخابات محلی روز پنجشنبه قرار دارند.

در این میان میشل اونیل، نخست وزیر ایرلند شمالی، از حزب کاتولیک-جمهوری خواه شین فین، که در سال آینده نیز به دنبال قدرت در جمهوری است، نیز سوپ سیاسی خود را در این مناقشه می پزد. وی گزارش داد که هنوز هیچ یک از اعضای دولت ایرلند با او تماس نگرفته اند و نتیجه گیری خود را انجام داده است: "شما می بینید که دولت در این مورد چقدر بی نظم است." البته رسیدگی به مسائل پناهندگی به هیچ وجه بر عهده دولت منطقه ای بلفاست نیست و فقط لندن می تواند به ایرلندی ها کمک کند.

در شرایط فعلی مانند بسیاری از کشورهای اروپایی دیگر، مشکلات مربوط به مهاجران تحت تعقیب و ناخواسته در ایرلند برجسته تر شده است. پس از حمله روسیه به اوکراین در سال 2022، هزاران پناهنده اوکراینی بسیار سخاوتمندانه پذیرفته شدند و اکنون انتظار می رود دوباره کشور را ترک کنند. صدها پناهجو به دلیل نبود مکان مناسب مجبور به اسکان در چادرها هستند و بسیاری از آنها در مقابل دفتر مسئول آنها در پایتخت کمپ می زنند. سال‌هاست که کمبود مسکن به‌ویژه در کلان‌شهر دوبلین وجود دارد و بی‌خانمان‌ها دائماً در حال افزایش است.

هدف از قانون رواندا جلوگیری از عبور پناهندگان از کانال انگلیسی مانش با قایق های کوچک است. دولت بریتانیا برای این معامله میلیون ها دلار به رواندا می پردازد. دادگاه عالی انگلیس این پیمان پناهندگی را غیرقانونی اعلام کرد. منتقدان این کشور آفریقای شرقی را به نقض حقوق بشر متهم می کنند.

این قانون جدید قصد دارد با اعلام رواندا به عنوان کشور ثالث امن و جلوگیری از درخواست تجدیدنظر در دادگاه های بریتانیا علیه اخراج، حکم دادگاه عالی را لغو کند. سازمان شورای پناهندگان که برای پناهنجویان در این کشور کمپین می کند، از این طرح انتقاد کرد و نسبت به هزینه های بالا، هرج و مرج و رنج انسانی هشدار داده است.

بعد از تصویب قانون اخراج پناهندگان به رواندا در پارلمان انگلیس سازمان ملل و شورای اروپایی هم انتقاد شدیدی به آن وارد کرده واین کشور را به نقض حقوق بشر متهم کردند.

قانون ضد مهاجرتی سوناک عامل هجوم مهاجران به ایرلند

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نماینده پارلمان عراق: سفیر آمریکا از عراق اخراج شود
  • طرح آمریکا و مکزیک برای سخت‌گیری بیشتر نسبت به مهاجران
  • حمله با شمشیر در لندن یک کشته و چند زخمی بر جای گذاشت
  • طرح آمریکا و مکزیک برای سخت گیری بیشتر نسبت به مهاجران
  • در حمله با چاقو در لندن ۴ نفر زخمی شدند
  • قانون ضد مهاجرتی سوناک عامل تنش در روابط دوبلین-لندن
  • کشته شدن ۴ مامور پلیس در کارولینای شمالی
  • لندن و تجهیز اوکراین برای جنگ بهاره پیش از انتخابات انگلیس
  • پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف
  • رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند