Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری افغانستان امروز (دوشنبه ۱۹ عقرب/ آبان) در نشستی در کابل از دولت جدید آمریکا خواست که روند گفتگو‌های صلح در دوحه را مورد ارزیابی مجدد قرار دهد.

 وی ابراز امیدواری کرد که با بازنگری مجدد روند گفتگو‌های صلح، مشکلات موجود رفع شده و همه جوانب به صورت مسئولانه‌تر و با دقت بیشتر و متکی بر واقعیت‌ها و حقایق از پروسه صلح حمایت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون دوم ریاست جمهوری افغانستان همچنین از دولت جدید آمریکا خواست که همچنان در کنار سایر کشور‌ها از پروسه صلح و حفظ ارزش‌ها و دستاورد‌های دولت و مردم افغانستان حمایت کند.

دانش با اشاره به چالش‌های موجود در گفتگو‌های صلح در قطر، مبنا بودن موافقتنامه دوحه برای مذاکرات صلح افغانستان را رد کرد و آن را مورد قبول دولت افغانستان ندانست.

وی تصریح کرد: ما این موافقتنامه را نه امضا کرده‌ایم و نه طرف آن بوده‌ایم و نه آن را تایید کرده‌ایم و از نگاه حقوقی و قانونی و تعهدات خود، در قبال جزئیات محتوای آن هیچگونه مسئولیتی هم نداریم.

وی افزود: تنها مسئولیت و تعهد ما اعلامیه مشترک کابل و لویه جرگه مشورتی افغانستان و قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد برای اصل موضوع صلح و تعقیب همه موضوعات مورد اختلاف در میز مذاکره است.

معاون رئیس جمهور افغانستان گروه طالبان را به خاطر عدم انعطاف ناپذیری‌ها و سماجت آن، عامل اصلی به بن بست کشیدن گفتگو‌های صلح و بی باوری مردم به گفتگو‌های صلح خواند و گفت: به همین جهت اکنون مردم افغانستان به پروسه صلح بی باور شده اند و حق هم دارند که بی اعتماد و ناامید شوند.

دانش همچنین گفت که حکومت افغانستان برای نشان دادن حسن نیت و آغاز گفتگو‌های صلح اقدامات بزرگی را انجام داده است و امروز مردم به خاطر امتیازدهی به طالبان در مورد رها سازی زندانیان طالب، حکومت افغانستان را مسئول می‌دانند، زیرا اکثریت رها شدگان بر خلاف تعهدشان دوباره به میدان‌های جنگ رفته اند.

به گفته معاون رئیس جمهور افغانستان، افزایش خشونت‌ها به هیچ صورت مورد قبول نیست و این نقض صریح موافقتنامه بین طالبان و آمریکا است.

وی گفت که طالبان به تعهد خود عمل نکرده اند و حتی ارتباط خود با گروه‌های تروریستی دیگر را هم قطع نکرده اند و این گروه هنوز هم بر موضع جنگ طلبانه خود اصرار می‌ورزد و به راه حل مسالمت آمیز باور ندارد.

وی گفت: اگر طالبان به این خیال خام باشد که از راه جنگ بر دولت و مردم افغانستان پیروز می‌شود، کور خوانده است. زیرا مردم و دولت افغانستان در صف‌های فشرده‌تر از گذشته در دفاع از جمهوریت در کنار هم ایستاده اند. وی تاکید کرد که هیچ گروه و دولتی نمی‌تواند دیدگاه‌های خاص خود را بر مردم و دولت افغانستان تحمیل کند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سرور دانش افغانستان آمریکا گفتگو های صلح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۱۶۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مذاکرات طالبان برای صادرات نفت روسیه

طالبان سرگرم همکاری با قزاقستان و ترکمنستان برای ایجاد یک مرکز منطقه ای تجارت انرژی است که فروش نفت از روسیه به جنوب آسیا را تسهیل می‌کند.

به گزارش ایسنا، نمایندگان افغانستان، قزاقستان و ترکمنستان اخیرا در کابل، درباره ایده ایجاد یک هاب انرژی و لجستیک در ولایت هرات در غرب افغانستان، گفتگو کرده اند.

نورالدین عزیزی، وزیر بازرگانی موقت طالبان به رویترز گفت: این سه کشور قصد دارند در این هاب سرمایه گذاری کنند که انتظار می‌رود هاب فروش نفت روسیه به کشورهای جنوب آسیا از جمله پاکستان باشد.

این مقام طالبان اظهار کرد: بر اساس گفتگوهای ما، قرار است یک مرکز لجستیکی در ولایت هرات ایجاد شود که می‌تواند شمال را به جنوب آسیا متصل کند.

عزیزی به رویترز گفت: پس از نشستهای سه جانبه هفته گذشته در افغانستان، تیمهای فنی از افغانستان، ترکمنستان و قزاقستان ظرف دو ماه آینده، پیش نویس توافق نامه ای را تهیه خواهند کرد که برنامه های رسمی برای هاب جدید انرژی را مشخص می‌کند.

به گفته عزیزی، این مرکز لجستیک در ابتدا قرار است ظرفیت یک میلیون تن نفت را داشته باشد، اما وی مشخص نکرد که این مرکز چه زمانی می‌تواند فعالیت خود را آغاز کند.

وزارت بازرگانی قزاقستان در بیانیه ای به رویترز گفت: قزاقستان به نوبه خود، به توسعه جاده ها و راه آهن از طریق افغانستان برای برقراری ارتباط با خلیج فارس و جنوب آسیا چشم دوخته است.

در حال حاضر، صادرات نفت خام قزاقستان به لجستیک در روسیه و بنادر این کشور در دریای سیاه، وابسته است.

طالبان در فروش نفت روسیه مشکلی نخواهند داشت.

بر اساس گزارش اویل پرایس، در پاییز سال ۲۰۲۲، وزیر بازرگانی طالبان اعلام کرده بود بر اساس قرارداد با روسیه، افغانستان سالانه یک میلیون تن بنزین، یک میلیون تن دیزل، ۵۰۰ هزار تن گاز نفتی مایع و ۲ میلیون تن گندم دریافت خواهد کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شرکت هیات افغانستان در نشست‌های بین‌المللی
  • یک ماجرا و هزار داستان؛ در بدخشان چه خبر است؟
  • انتقادات عجیب روحانی معروف از سبک زندگی مردم | همه‌تان باید کار کنید | حق ندارید همه چیز را گردن دولت بیاندازید!
  • بازگشت بیش از ۱.۵ میلیون مهاجر به افغانستان
  • استقبال طالبان از قهرمانان فوتسال افغانستان
  • دست رد امارات بر سینه پنتاگون/ چراغ سبز دوحه به استقرار جنگنده‌ها
  • مذاکرات طالبان برای صادرات نفت روسیه
  • عرضه دو تک نگاری خبرنگار ایرانی از افغانستان در نمایشگاه کتاب
  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • بازی آمریکا با کارت «صلح ابراهیم»