Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا-خبرگزاری تاس روز دوشنبه اعلام کرد: رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه در گفت و گوی تلفنی اخیر با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه، به وی تشکیل گروه کاری قره باغ را پیشنهاد کرد.
 خبرگزاری تاس روز به نقل از منابع دیپلماتیک ترکیه نوشت: اردوغان در مذاکره تلفنی با پوتین، به رئیس جمهوری روسیه پیشنهاد کرد که گروه کاری مشترک برای حل و فصل اوضاع قره باغ تشکیل شود
گفت و گوی تلفنی پوتین و اردوغان، روز شنبه برگزار شد و دو طرف در خصوص اوضاع قره باغ مذاکره کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین، در گفت وگوی تلفنی پوتین و اردوغان به تفصیل درباره اوضاع منطقه مناقشه قره باغ گفت و گو و تبادل نظر شد و رئیس جمهوری روسیه، همتای ترکیه ای خود را از تماس های تلفنی اش با سران جمهوری آذربایجان و ارمنستان مطلع کرد.   
دو طرف بر آمادگی برای همکاری به منظور دستیابی به راه حل صلح آمیز برای حل مناقشه قره باغ تاکید کردند.
روسیه از سران گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا برای حل مناقشه قره باغ است که از سال 1994 به همراه آمریکا و فرانسه برای حل این مساله تلاش می کند که تاکنون نتیجه ای نداده است.
ترکیه که از سران گروه مینسک نیست سعی دارد در حل مناقشه قره باغ نقش فعال برعهده بگیرد و در مذاکرات در این مساله شرکت کند.
درگیری‌های نظامی میان نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان از 6 مهرماه گذشته آغاز شده است و برغم این که با دخالت میانجیگران بین‌المللی سه بار توافق آتش بس میان طرفین حاصل شده، این درگیری‌ها بیش از یک ماه است همچنان با شدت ادامه دارد.
جمهوری آذربایجان در این مناقشه با تکیه بر اصل حفظ تمامیت ارضی خواستار پایان اشغالگری ارمنستان شده و از سوی دیگر طرف ارمنی با استناد به اصل «حق تعیین سرنوشت» خواستار به رسمیت شناخته شدن حقوق ارامنه در منطقه قره باغ شده است.

آذربایجان: نیروهای ارمنستان در قره باغ عقب نشینی کردند
به گزارش اسپوتنیک، وزارت دفاع آذربایجان اعلام کرد که نیروهای مسلح ارمنستان با متحمل شدن خسارات های زیاد وادار به عقب نشینی در برخی از مناطق در قره باغ شدند.
در بیانیه وزارت دفاع جمهوری آذربایجان آمده است؛ نیروهای ارمنستان بعد از ظهر هشتم نوامبر و شب نهم نوامبر، تیراندازی های را به سمت مواضع و شهرک های آذربایجان انجام دادند.
براساس این گزارش، درگیری های نظامی در آقدره،  آقدام،  خوجاوند  و  قبادلی ادامه داشته و وزارت دفاع جمهوری آذربایجان اعلام کرده است که نیروهای ارمنستان در این محورها متحمل تلفات شده و در برابر حملات نیروهای جمهوری آذربایجان عقب نشینی کردند.
به گفته وزارت دفاع آذربایجان، نیروهای ارمنستان در این درگیری های تلفات زیاد انسانی را متحمل شده و مقدار زیاد سلاح و مهمات را از دست داده است.
شایان ذکر است، روز 27 سپتامبر 2020 درگیری بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان، پس از اتهاماتی که طرفین نسبت به یکدیگر مطرح کردند شدت گرفت. در سال 1991 میلادی قره‌باغ که اکثر ساکنان آن را ارامنه تشکیل می‌دهند از آذربایجان اعلام استقلال کرد. باکو سعی کرد قره‌باغ را به زور برگرداند که منجر به جنگ شد. در سال 1994 آذربایجان، ارمنستان و جمهوری برسمیت شناخته نشده قره‌باغ  با میانجی گیری روسیه پروتکل آشتی را به امضا رساندند. هر از گاهی، درگیری های نظامی موقت و کوچکی در آنجا رخ می دهد

رییس جمهوری آذربایجان: شهر راهبردی شوشا در قره باغ را آزاد کردیم 
الهام علی اف رییس جمهوری آذربایجان از آزادسازی شهر راهبردی شوشا واقع در قره باغ خبر داد. شوشا که به کنسرواتوار آذربایجان مشهور بوده موطن بسیاری از آهنگسازان، هنرمندان موسیقی، شاعران و نویسندگان ارمنی و آذربایجانی است.
 رییس جمهوری آذربایجان در پیامی به مردم کشورش که از طریق شبکه‌های تلویزیونی این کشور بطور زنده پخش شد ، گفت که جمهوری آذربایجان پس از فاصله 28 سال دو باره به شوشا بر می‌گردد.
وی با اشاره به نافرجام بودن تلاش های حل مسالمت آمیز مناقشه قره باغ گفت که جمهوری آذربایجان توانست سرزمینهای خود را از روش های نظامی آزاد کند.
شوشا شهری در منطقه مورد مناقشه ناگورنو - قره‌باغ در قفقاز جنوبی است. تا پیش از جنگ قره‌باغ، این شهر یکی از شهرهای جمهوری آذربایجان بوده‌است. این شهر که به کنسرواتوار آذربایجان مشهور بوده موطن بسیاری از آهنگسازان، هنرمندان موسیقی، شاعران و نویسندگان ارمنی و آذربایجانی است. این شهر همچنین پس از جنگ جهانی اول برای ارمنی‌ها به جهت اقتصادی و فرهنگی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار شده‌است. وجود «کلیسای جامع شوشی» این شهر را از نظر مذهبی نیز برای ارامنه دارای اهمیت ویژه‌ای ساخته‌است. در حال حاضر این شهر در بخش شوشا در جمهوری آرتساخ واقع شده‌است.
ارتفاع این شهر 1400 تا 1800 متر از سطح آب‌های آزاد است و دارای مناظر بسیار بدیع کوهستانی است که پوشیده از جنگل‌های انبوه است.
همچنین به گزارش خبرگزاری آناتولی، علی اف در اظهارات خود گفت: پس از 28 سال صدای اذان در شهر شوشا طنین انداز خواهد شد.
او ادامه داد: در مسیر پیروزی پیش می‌رویم. اگر ارمنستان به درخواست‌هایمان پاسخ ندهد تا آخر خواهیم رفت.
او افزود: خون قربانیان خوجالی بر زمین نماند. انتقام شهدایمان را گرفتیم. انتقاممان را در میدان نبرد گرفتیم.

انتقاد علی اف از مذاکرات بی‌نتیجه حل مناقشه قره باغ
رئیس جمهور آذربایجان در سخنانی گفت: در 30 سال گذشته گفت‌وگو‌های بی معنی ما را به هیچ نتیجه‌ای نرساند.
 الهام علی اف، رئیس جمهور آذربایجان که به شکل مستقیم از شبکه‌های تلویزیونی با مردم این کشور سخن می‌گفت، ضمن اعلام خبر آزادسازی شهر راهبردی "شوشا " از اشغال ارمنستان افزود: این پیروزی را ما در میدان جنگ به دست آوردیم نه در پشت میز مذاکره و من بار‌ها اعلام کرده بودم که برخلاف بیانات، حل مناقشه قره باغ راه حل نظامی هم دارد و امروز ما در میدان جنگ این را ثابت می‌کنیم.
او گفت: نزدیک به 30 سال است اراضی ما تحت اشغال است و در روند گفت‌وگو‌ها، ارمنستان فقط به دنبال تلف کردن وقت و طولانی کردن روند مذاکرت بوده و می‌خواست شرایط اشغال همچنان ادامه یابد و قدرت‌های مختلف هم در طول این سال‌ها ما را به صلح در این شرایط دعوت می‌کردند، اما قاطعیت، جسارت و اراده سیاسی مردم موجب شد ما به این دعوت‌ها رضایت ندهیم.
رئیس جمهور آذربایجان با اعلام اینکه در کرسی‌های بین المللی من بار‌ها گفته ام که آزاد سازی اراضی اشغالی وظیفه ماست، افزود: اکنون ما به این وظیفه عمل کردیم و مذاکرات هیچگاه نتیجه‌ای نداشت.
او با اشاره به اهمیت تاریخی و راهبردی "شوشا " افزود: بیش از 28 سال شوشا در اشغال بود. این شهر در تاریخ آذربایجان جایگاه خاصی دارد و این مکان ارزشمند نه تنها در آذربایجان بلکه قفقاز است و دشمن با اشغال این شهر مهم، آثار تاریخی و مساجد ما را تخریب و تحقیر کرد و حالا ما آن‌ها را احیا و آباد خواهیم کرد و صدای اذان در شوشا طنین انداز خواهد شد.
"علی اف" گفت ما هم اکنون با همه کشور‌های همسایه روابط صمیمی، دوستانه، احترام و اعتماد متقابل داریم و در منطقه، نقشه انرژی و حمل و نقل را احیا کرده ایم؛ طرح‌های دو جانبه و سه جانبه با همسایگان اجرا می‌کنیم که این طرح‌ها به نفع نه فقط جمهوری آذربایجان بلکه کل منطقه است.

اکو و ایروان به توافق آتش‌بس رسیدند
 وبگاه انگلیسی «میدل ایست آی» در خبری اختصاصی ادعا کرد، با نقش آفرینی روسیه و ترکیه جمهوری آذربایجان و ارمنستان به حصول یک توافق آتش‌بس بر سر منطقه قره‌باغ نزدیک شده‌اند.
منابع خبری ترکیه‌ای به این وبگاه خبر دادند که طبق پیش‌نویس توافق آتش‌بس، در ازای استقرار نیروهای حافظ صلح ترکیه و روسیه، ارمنستان از برخی مناطق قره باغ کوهستانی خارج می شود.
میدل ایست آی گزارش داد: «منابع ترکیه‌ای به میدل ایست آی خبر دادند که (جمهوری) آذربایجان و ارمنستان به انعقاد یک توافق آتش‌بس معنادار بر سر اراضی مورد مناقشه ناگورنو-قره باغ (قره‌باغ کوهستانی) و مناطق اطرافش که از سال 1992 توسط ایروان اشغال شده است، نزدیک شده‌اند».
بنا بر ادعای این رسانه، توافق آتش‌بس مذکور از ارمنستان خواهد خواست که بخش‌های بزرگی از اراضی تحت کنترلش در قره باغ کوهستانی را رها کند و بناست که در این مناطق نیروهای حافظ صلح ترکیه و روسیه مستقر شوند.
میدل ایست آی نوشت: «(جمهوری) آذربایجان روز یکشنبه اعلام کرد که شوشا دومین شهر بزرگ ناگورنو-قره باغ (قره باغ کوهستانی) را تحت تسلط خود در آورد ادعایی که ارمنستان تکذیب کرد».
این وبگاه انگلیسی افزود: «منابع مطلع که خواستار عدم افشای نام و هویتشان شدند، به میدل ایست آی گفتند که پیشروی سریع نیروهای آذربایجانی در تحولات میدانی ارمنستان را به بررسی طرح میانجیگرانه روسیه برای متوقف کردن درگیری‌ها سوق داده است؛ طرحی که مورد حمایت ترکیه هم قرار دارد».
به روایت این رسانه، رجب طیب اردوغان و ولادیمیر پوتین روسای جمهور ترکیه و روسیه در تماس تلفنی روز شنبه خود درباره مولفه‌های پیش نویس طرح آتش بس بین باکو و ایروان به یک درک مشترک رسیدند و مولود چاووش اوغلو و سرگئی لاوروف وزرای خارجه ترکیه و روسیه هم در تماسی تلفنی در این اره صحبتهای تکمیلی را انجام دادند.
میدل ایست آی در ادامه به جزئیاتی از توافق قریب الوقوع ادعایی آتش‌بس در قره‌باغ کوهستانی اشاره کرد.
طبق این گزارش، بنا بر توافق مذکور قرار است به محض آنکه باکو و ایروان بر سر شرایط آتش‌بس توافق کردند، ارمنستان فورا از پنج منطقه از هفت منطقه اشغالی خودش در مناطق اطراف قره باغ کوهستانی خارج شود. همچنین قرار است ارمنستان طی 15 روز از آن دو منطقه دیگر هم خارج شود
میدل ایست آی در توضیح محتویات توافق می‌نویسد: «طبق پیش نویس توافق، از باکو خواسته نمی شود که از اراضی که اخیرا در درگیری‌ها به دست آورده است، خارج شود اما حملات آذربایجان در ناگورنو-قره باغ (قره باغ کوهستانی) را متوقف خواهد کرد».

صلح با نخست وزیر فعلی ارمنستان امکانپذیر نیست
الهام علی‌اف، رئیس جمهوری آذربایجان در مصاحبه با بی‌بی‌سی گفت که صلح با نیکول پاشینیان، نخست وزیر فعلی ارمنستان را امکان‌پذیر نمی‌بیند.
 شش هفته پس از آغاز درگیری‌های دوباره بر سر قره‌باغ، الهام علی‌اف گفت اگر ارمنستان از مناطق اشغالی و مورد اختلاف عقب بنشیند، فورا جنگ را متوقف می‌کند.
طبق قوانین بین‌المللی، منطقه قره‌باغ بخشی از خاک جمهوری آذربایجان است، اما ارمنی‌ها بر آن تسلط دارند.
الهام علی‌اف مصرانه گفت که غیرنظامیان ارمنی می‌توانند در قره باغ باقی بمانند و گفت نگرانی‌ها در خصوص “پاکسازی قومی بی‌اساس است”.
تا کنون در درگیری‌های اخیر هر دو طرف به گلوله‌باران بی‌هدف و حمله به غیرنظامیان متهم شده‌اند.
تاکنون اعلام سه آتش‌بس هم نتوانسته درگیری‌ها در قره باغ را متوقف کند.
روز یکشنبه علی‌اف از تصرف شوشا، دومین شهر بزرگ این منطقه خبر داد. مقامات ارمنستان اما می‌گویند درگیری‌ها در این منطقه ادامه دارد.
گزارش شده در پی اعلام این خبر مردم باکو، پایتخت جمهوری آذربایجان به خیابان‌ها آمده و به جشن و شادی پرداختند.
شهر شوشا، که ارمنستان آن را “شوشی” می‌نامد برای هر دو کشور از نظر فرهنگی و استراتژیک حایز اهمیت است. این شهر در 15 کیلومتری استپاناکرت (خان‌کندی)، مرکز قره‌باغ واقع است.
از زمان بروز درگیری‌ها در قره‌باغ دست کم یک هزار نفر کشته و دهها هزار نفر هم بی خانمان شده‌اند.
از سال 1988 و زمانی که قره‌باغ کوهستانی، با جمعیت ارمنی و به عنوان بخشی خودمختار از جمهوری آذربایجان در اتحاد جماهیر شوروی اعلام کرد از جمهوری آذربایجان خارج می‌شود، میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر سر این منطقه تنش وجود دارد.
درگیری‌های سه دهه اخیر در این منطقه دهها هزار کشته بر جای گذاشت و تعداد زیادی را آواره کرد.
جمهوری آذربایجان و ارمنستان در سال 1994 توافقنامه آتش بس امضا کردند، اما این توافقنامه هر از چند گاهی نقض شده است.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: قره باغ ارمنستان آذربایجان جمهوری آذربایجان و ارمنستان جمهوری آذربایجان حل مناقشه قره باغ نیروهای ارمنستان قره باغ کوهستانی ترکیه و روسیه الهام علی اف توافق آتش بس میدل ایست آی رئیس جمهوری رئیس جمهور وزارت دفاع قره باغ قره باغ درگیری ها شده اند برای حل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۱۶۲۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رهبر دموکرات سنا از احتمال اعزام نظامیان آمریکایی به اوکراین خبر داد

حکیم جفریس، رهبر دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا در مصاحبه با شبکه «سی‌بی‌اس نیوز» تصریح کرد اگر اوکراین سقوط کند آمریکا به احتمال زیاد نه تنها با پول بلکه با اعزام نیروی نظامی وارد جنگ خواهد شد.

 جفریس تاکید کرد ایالات متحده باید به حمایت از اوکراین برای جلوگیری از یک جنگ گسترده‌تر ادامه دهد. وی حزب جمهوری‌خواه را "جناح طرفدار پوتین" توصیف کرده و اقدامات این گروه را دلیل اصلی تاخیر در کمک‌رسانی آمریکا به اوکراین برای مبارزه با روسیه دانست.

جفریس در برنامه "۶۰ دقیقه" شبکه سی‌بی‌اس نیوز گفت: ما نمی‌توانیم اجازه دهیم اوکراین سقوط کند، زیرا در این صورت به احتمال زیاد آمریکا مجبور خواهد شد نه تنها با پول بلکه با اعزام سربازان خود وارد درگیری شود.

رهبر دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا ادعا کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه به دنبال بازسازی اتحاد جماهیر شوروی (سابق) است و با انجام این کار متحدان ناتو را تهدید خواهد کرد.

جفریس گفت: یک جناح طرفدار پوتین در حزب جمهوری خواه وجود دارد که نمی‌خواهد از اوکراین حمایت کند و به دلایلی معتقد است که روسیه، دشمن ایالات متحده آمریکا نیست. 

گفتنی است ماه گذشته، کنگره آمریکا لایحه‌ای برای ارائه ۶۱ میلیارد دلار کمک نظامی و بشردوستانه به اوکراین تصویب کرد. این اولین بسته کمکی بزرگ از دسامبر ۲۰۲۲ است که پس از ماه‌ها جدال و مخالفت جمهوری‌خواهان سرانجام به اوکراین اختصاص یافت.

در سنا، ۱۵ جمهوری خواه به لایحه‌ای که شامل کمک بیشتر به اوکراین بود، رأی منفی دادند. یکی از مخالفان کمک به اوکراین سناتور جی دی ونس از اوهایو است که استدلال می‌کند اوکراین فاقد نیروی انسانی و قدرت نظامی لازم برای پیروزی در برابر روسیه است و حمایت آمریکا برای تغییر این شرایط کافی نیست.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • آغاز رسمی پنجمین دوره ریاست جمهوری پوتین پس از ادای سوگند
  • پوتین برای پنجمین بار رئیس‌جمهور روسیه شد+ فیلم
  • مراسم تحلیف «پوتین» فردا برگزار می‌شود
  • اردوغان: اسرائیل توافق آتش‌بس در غزه را بپذیرد
  • بارندگی شدید و سیل از دبی به سمت ارمنستان روان شد | فیلم
  • رهبر دموکرات‌های مجلس نمایندگان آمریکا از احتمال دخالت نظامی در اوکراین خبر داد
  • رهبر دموکرات سنا از احتمال اعزام نظامیان آمریکایی به اوکراین خبر داد
  • نفت باکو همچنان از ترکیه به اسرائیل می‌رسد
  • اعلام آمادگی ارمنستان برای برگزاری دومین نشست جهانی زنان تاثیر گذار
  • اعلام آمادگی ارمنستان برای برگزاری دومین نشست جهانی زنان تاثیرگذار