Web Analytics Made Easy - Statcounter

به‌گزارش  گروه فرهنگی ایرنا از  میراث‌آریا، پرونده شهر عنبران به‌عنوان شهر ملی گلیم و شهر اصلاندوز به‌عنوان شهر ملی گلیم ورنی دشت مغان از استان اردبیل با حضور پویا محمودیان معاون صنایع‌دستی کشور، مدیران کل این معاونت و مسئولان استانی طی نشستی بررسی شد.

در ابتدای این نشست پرونده ثبت شهر عنبران به‌عنوان شهر ملی گلیم مورد بررسی قرار گرفت که نادر فلاحی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اردبیل در این نشست گفت: در حوزه صنایع‌دستی کارهای خوبی در استان اردبیل انجام شده که ایجاد مجموعه نگارخانه صنایع‌دستی در پایگاه جهانی شیخ صفی‌الدین، برگزاری دو نمایشگاه و بازارچه صنایع‌دستی دائمی در نمین و عنبران و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. از مهمترین اقدامات ما است.

او در ادامه گفت: از طریق صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر موضوع بیمه هنرمندان را پیگیری می‌کنیم و تاکنون بیشتر فعالان صنایع‌دستی را در استان معرفی کردیم که از این صندوق استفاده می‌کنند.

تامین معیشت مردم عنبران از طریق صنایع‌دستی

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اردبیل اضافه کرد: در عنبران معیشت مردم با صنایع‌دستی گره خورده است که در حوزه تولید گلیم کار می‌کنند. در آنجا ما بازارچه دائمی صنایع‌دستی داریم. ۱۵ کارگاه بزرگ صنایع‌دستی در عنبران فعال است. یکهزار و ۲۰۰ خانوار به صورت کارگاه کوچک فعال هستند و ۴۰ هنرمند پیشکسوت دارای شناسنامه در حوزه گلیم بافی فعالیت می‌کنند.

در ادامه این نشست پویا محمودیان معاون صنایع‌دستی کشور با اشاره به ظرفیت‌های استان اردبیل و شهر عنبران گفت: استان اردبیل باید در حوزه صنایع‌دستی نمود بیشتری داشته باشد. با توجه به اینکه هر کدام از استان‌های ما ابتکار عملی داشته‌اند استان اردبیل نیز با تمام ظرفیت‌های خوبی که دارد باید در حوزه صنایع‌دستی بیش از پیش شناخته شود.

او اضافه کرد: اقدامات خوبی در عنبران در حوزه صنایع‌دستی انجام شده است. از ظرفیت صدا و سیما در حوزه تبلیغ و ترویج صنایع‌دستی استفاده شود. صدا و سیما روی ظرفیت‌های اشتغال و توان اشتغال صنایع‌دستی، معرفی رشته‌های صنایع‌دستی، جاذبه‌های صنایع‌دستی بیش از پیش کار کند.

او اضافه کرد: اگر عنبران بعد از ثبت ملی، جهانی نیز شود از منظر گردشگرپذیری، توجه تجار و بازرگانان می‌تواند خیلی تاثیرگذار باشد.

محمودیان ادامه داد: نشانه هایی از صنایع‌دستی در ورودی شهر حتما وجود داشته باشد. بروشور و کاتالوگ دو زبانه تهیه شود. ضمن این که هر آنچه که بتوانید از منابع استانداری کمک بگیرید و بحث بازارچه‌ها، کیوسک‌ها و...را با جدیت دنبال کنید.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: یکی از موضوعات مهمی که باید به آن توجه شود. ایجاد خانه ایرانی در اردبیل است. یعنی خانه‌ای که از صفر تا صد آن از صنایع‌دستی باشد.

او افزود: همچنین از خانه‌های تاریخی که در آنجا وجود دارد برای ایجاد خانه خلاق استفاده شود. خانه خلاق محل استقرار استارت‌آپ‌ها و جوانان خوش‌فکر و خوش‌ایده است.

ایجاد مرکز آموزش صنایع‌دستی در اصلاندوز

در ادامه این جلسه پرونده شهر اصلاندوز به‌عنوان شهر ملی گلیم ورنی دشت مغان مورد بررسی قرار گرفت که نادر فلاحی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به تشریح ظرفیت‌های این منطقه در تولید گلیم ورنی اشاره کرد و گفت: در اصلاندوز تپه تاریخی نادر قرار دارد که این تپه تاریخی گردشگر و بازدیدکننده زیادی دارد. با هدف رونق صنایع‌دستی در این منطقه ۳۰۰ مترمربع را به مرکز آموزش صنایع‌دستی اختصاص داده‌ایم.

او گفت: بیش از ۱۲۰۰ صنعت‌گر فعال در حوزه مناطق روستایی و قشلاق‌های اصلاندوز داریم. ۴ کارگاه بزرگ ورنی،۸۰۰  کارگاه خانگی،۲۰  بافنده پیشکسوت و یک بازارچه موقت و دائمی صنایع‌دستی نیز در این شهر وجود دارد.

فلاحی ادامه داد: بهترین موضوعی که می‌تواند در کنار دامپروری و کشاورزی تقویت شود بحث ورنی‌بافی است توسعه ورنی و ایجاد فضای کسب و کار قطعا می‌تواند ظرفیت‌های خوبی برای این شهر باشد.

برچسب‌ها گردشگری ریاست سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری پویا محمودیان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گردشگری ریاست سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری گردشگری ریاست سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری اخبار کنکور عنوان شهر ملی گلیم گردشگری و صنایع دستی حوزه صنایع دستی صنایع دستی میراث فرهنگی استان اردبیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۱۸۵۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات بیش از ۲ میلیون دلار صنایع دستی فارس به خارج از کشور

استاندار فارس گفت: در سال گذشته از استان فارس بالغ بر دو میلیون و ۲۰۰ هزار دلار صنایع‌دستی به خارج از کشور صادر شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، محمدهادی ایمانیه، امروز_ سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت_ در نشست خبری خود با خبرنگاران در تشریح اقدامات صورت گرفته در حوزه گردشگری استان در سال ۱۴۰۲ اظهار کرد: طی نشست برگزار شده با ۱۸ نماینده منتخب مجلس شورای اسلامی استان فارس با حضور نماینده ولی‌فقیه در استان فارس مقرر شد تا ۶۴ پروژه کلان استان پیگیری و تا تحقق کامل آنها اجرایی شود.

وی افزود: در تدوین این ۶۴ پروژه کلان، نگاه به تمام پروژه های استانی معطوف و همه استان دیده شده است.

استاندار فارس همچنین با اشاره به برگزاری نشست خود با سرمایه‌گذاران استان فارسی مقیم تهران تصریح کرد: در این جلسه موضوع تامین منابع مالی برای پیشبرد پروژه‌های اجرایی استان بحث و گفت‌وگو شد.

ایمانیه همچنین در ادامه سخنان خود به حوزه گردشگری استان پرداخت و گفت: رتبه نخست ستاد اجرایی خدمات سفر کشور به استان فارس تعلق گرفت.

وی با اشاره به رتبه های برتر کسب شده استان فارس در حوزه گردشگری ادامه داد: فارس در ایام نوروز ۱۴۰۳ رتبه نخست اسکان را کسب کرد، همچنین رتبه نخست ثبت آثار جهانی و تاریخی و ملی، رتبه نخست اربعین به فارس، رتبه نخست بهره‌گیری از فرصت‌های جام جهانی وزارت ورزش و جوانان به فارس، رتبه نخست شهرها و روستاهای جهانی ثبت شده در حوزه صنایع دستی، رتبه نخست پرداخت تسهیلات کم‌بهره به حوزه صنایع دستی، رتبه نخست برپایی چادرهای عشایری، رتبه سوم کشوری در تعداد مراکز درمانی و پذیرش بیماران بین‌المللی و رتبه دوم کشوری شیراز از نظر تعداد پذیرش بیماران بین المللی تعلق گرفت.

ایمانیه با بیان اینکه استان فارس ظرفیت‌های زیادی در حوزه گردشگری دارد، اظهار داشت: در استان فارس ۷۷ کارونسرا، ۱۴۶۵ اثر ثبت ملی ،۱۲ اثر جهانی ،۳۱۰۰ بنای گردشگری و ابنیه تاریخی اعم از ثبت ملی، جهانی و تاریخی دارد و ۶۹ هتل در سطح استان فعال است که ۲۰ هتل دیگر نیز در حال ساخت است،همچنین ۹۱ هتل آپارتمان فعال، ۱۸۵ بوم‌گردی دارای مجوز و ۱۳۴ مهمان‌پذیر آماده استقبال از گردشگران است.

استاندار فارس اضافه کرد: در سال گذشته ارائه ۷۰۰ کارت به راهنمایان صلاحیت‌دار و ۸۵ مجوز کار به آژانس‌های خدمات مسافرت هواپیمایی در عرصه ارائه خدمات سلامت به گردشگران صورت گرفت، همچنین ۲۸ واحد بیمارستانی فعال پذیرش بیماران بین‌الملل را بر عهده دارند که بیشترین مراجعه بیماران از کشورهای عمان، عراق و افغانستان بوده است.

وی همچنین به انعقاد شش تفاهم‌نامه با تمرکز بر کشورهای حوزه خلیج فارس، آسیای میانه، عراق و چین اشاره کرد.

استاندار فارس تاکید کرد: در سال گذشته از استان فارس بالغ بر ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار دلار صنایع دستی به خارج از کشور صادر شده است اما معتقدیم افق صنایع دستی باید بالاتر از این میزان باشد.

ایمانیه همچنین از افتتاح دفتر حمایت از سرمایه‌گذاران در شهر شیراز خبر داد و تصریح کرد: سومین دفتر به صورت رسمی در کشور در شهر شیراز افتتاح می‌شود و دو دفتر دیگر در تهران و مشهد فعال هستند.

کد خبر 749305

دیگر خبرها

  • تدوین برنامه جامع ‌مدیریت‌ گردشگری برای‌ «دزپارت» خوزستان
  • شورای راهبردی توسعه گردشگری در ساری شکل گرفت
  • هنرنمایی زنان عشایر در ۳۰ رشته صنایع دستی
  • هدف دولت سیزدهم تقویت گردشگری در استان‌های غربی است
  • سقوط فرش دستباف؛ صادرات به ۴۰ میلیون دلار رسید
  • صادرات بیش از ۲ میلیون دلار صنایع دستی فارس به خارج از کشور
  • مرزهای جغرافیایی صادرات فرش باید توسعه پیدا کند
  • فرش دستباف هنر مادر است
  • تولید بیش از ۸۵ نوع صنایع دستی در فارس
  • دریافت نشان ملی مرغوبیت ۲۸ کالای صنایع دستی مازندران