Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-09@13:17:02 GMT

اخبار مهم امروز گروه فرهنگ و هنر برنا

تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۱۹۳۲۵

اخبار مهم امروز گروه فرهنگ و هنر برنا

اخبار مهم امروز دوشنبه 19 آبانماه گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، به این شرح است .

احمد نجفی به «اُپاتان» پیوست

فیلم تلویزیونی «اُپاتان» که به سفارش معاونت امور استان‌های سازمان صداوسیما ساخته می‌شود، در آبادان کلید خورد.

 

«فیلی در اتاق» اثری ماندگار و دور از کلیشه

معصومه باقری در یادداشتی به معرفی و نقد رمان «فیلی در اتاق» نوشته مریم نفیسی‌راد پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

«شرم» به مرحله تدوین رسید

همزمان با پایان تصویربرداری سریال شرم، تدوین و سایر مراحل فنی این سریال برای پخش از شبکه سه سیما ادامه دارد.

 

«حریم سبز» یا موضوع سردار دلها

فیلمبرداری مستند کوتاه «حریم سبز» به کارگردانی بهنام بهادری، با موضوع زندگی شهید حاج قاسم سلیمانی به پایان رسید.

 

به بهانه پخش «پس از باران» با مهوش صبرکن؛ مخاطبان باور نمی کردند من همسر واقعی اربابم

مهوش صبرکن درباره بازخوردهای بازی اش در نقش مادر خانم بس سریال «پس از باران» گفت: در آن زمان که فضای مجازی هم نبود، خیلی‌ها باورشان نمی‌شد که من همسر واقعی ارباب باشم.

 

 

ابوالفضل صفری: در هیچ شرایطی نمی‌توان فرهنگ‌سازی را تعطیل کرد / در چنین بحران‌هایی که مردم به سرگرمی نیاز دارند ارزش فیلمسازی و سریال‌سازی مشخص می‌شود

ابوالفضل صفری معتقد است در کنار مبارزه با ویروس کرونا باید به جنگ فرهنگی نیز توجه داشت؛ او تأکید دارد در چنین بحران‌هایی که مردم به سرگرمی نیاز دارند ارزش فیلمسازی و سریال‌سازی مشخص می‌شود.

 

مجریان سیما در مسیری متفاوت؛ محبوب شدن یا معروف شدن! مساله این است؟/ مجریان مراقبت نکنند از مسیر خارج می شوند!/ خطر دغدغه وایرال بیخ گوش مجریان جوان!

دیده شدن، محبوبیت و معروف شدن اگر چه محصول حرفه اجرا در رسانه ملی است اما بی تردید این عرصه ی هنری نیازمند کسب تجربه، تخصص و رسیدن به استانداردهای لازم است. مجری یک برنامه تلویزیونی راس هرم رسانه و برنامه است و نباید ساز خودش را بزند!

 

کمال مقدم: کار در دوران کرونا سخت و خطرناک است اما چاره‌ای نداریم

کمال مقدم معتقد است در دوران کرونا تولید فیلم‌ها و سریال‌ها سختی‌های بسیاری دارد اما با این حال نمی‌توان امرار معاش را نادیده گرفت و امکان تعطیلی طولانی مدت تولید امکانپذیر نیست.

 

«قطار آن شب» راهی چین شد

فیلم سینمایی «قطار آن شب» به کارگردانی حمیدرضا قطبی در جشنواره «کودکان گوانگجو» چین به نمایش درمی‌آید.

 

"سکوت خبری"به شبکه نمایش خانگی آمد

فیلم سینمایی «سکوت خبری» به نویسندگی،کارگردانی و تهیه کنندگی وحید نعمتی از امروز به شبکه نمایش خانگی آمد.

 

پیام آگنیشکا هولاند به مناسبت «روز سینماهای خانه هنر اروپا»؛ حمایت از سینمای هنری و مستقل مهم است

آگنیشکا هولاند یکی از فیلم‌سازان برجسته سینمای لهستان در یک پیام تصویری، هشتم نوامبر(یکشنبه ۱۸ آبان) روز سینماهای خانه هنر اروپا را تبریک می‌گوید. او که سفیر امسال این برنامه است در پیام خود بهترین‌ها را برای تماشاگران ایرانی آرزو می‌کند.

 

زندگینامه ستارخان به قلم حجت فلاح توتکار منتشر شد

کتاب زندگینامه ستارخان سردار ملی نوشته حجت فلاح توتکار توسط انتشارات سوره مهر منتشر و راهی بازار نشر شد.

 

کاریکاتوریست خوزستانی به کوید 19 لبخند زد

سجاد رافعی از هنرمندان جایزه دوم اولین مسابقه بین‌المللی کاریکاتور کووید ۱۹ شهرداری استانبول را کسب کرد.

 

جشنواره عکس «خیام» به تعویق افتاد

برگزاری جلسات داوری هشتمین جشنواره بین‌المللی عکس «خیام» تا دی ماه به تعویق افتاد و بر این اساس مهلت ثبت نام و امکان ویرایش آثار در این جشنواره نیز تمدید شد.

 

به همت انتشارات سوره مهر؛ قیصر امین‌پور هم به مجموعه شخصیت‌های مانا پیوست

زندگینامه زنده‌یاد قیصر امین‌پور به قلم علی تقوی در پنج فصل در قالب مجموعه شخصیت‌های مانا منتشر شد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: حمیدرضا قطبی شبکه نمایش خانگی سوره مهر شبکه سه سیما کمال مقدم قیصر امین پور ابوالفضل صفری قطار آن شب احمد نجفی پس از باران مهوش صبرکن وحید نعمتی حاج قاسم سلیمانی کرونا شرم هرمز شجاعی مهر فیلی در اتاق جشنواره عکس خیام روز سینماهای خانه هنر اروپا سکوت خبری سردار ملی ا پاتان حریم سبز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۱۹۳۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدف جشنواره سرود ارتقای کیفی آن است

مسئولان نخستین جشنواره ملی سرود فجر به تشریح اهداف و مراحل مختلف جشنواره پرداختند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری نخستین جشنواره ملی سرود فجر، ظهر امروز سه‌شنبه 18 اردیبهشت 1403 در سالن جلسات ساختمان دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

در این نشست امیرحسین سمیعی مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حامد جلیلی مدیر دفتر سرود و حسین صیامی مدیر اجرایی جشنواره ملی سرود، در جمع اصحاب رسانه حاضر شدند تا توضیحاتی درباره مرحله پایانی جشنواره و آنچه تا کنون انجام شده، ارائه کنند.گروه‌های سرود در مرحله تنظیم آثار هستند.

در ابتدای این نشست حامد جلیلی در تشریح مراحل انجام شده در جشنواره ملی سرود فجر گفت: جشنواره ملی سرود فجر از مهرماه سال 1402 آغاز و فراخوان منتشر شد. حدود 800 گروه ثبت نام کردند که از این میان 81 گروه وارد مرحله داوری و در نهایت سی گروه به مرحله پایانی رسیدند.

جلیلی ادامه داد: مناطقی که در آنها داوری انجام شد؛ خراسان رضوی، اصفهان، فارس و تهران بودند. پس از پایان مرحله دومِ جشنواره مرحله منتورینگ یا راهبری‌ آغاز شد. قرار است گروه‌های راه یافته به مرحله نهایی با ارکستر زنده به اجرا و رقابت بپردازند. هم اکنون گروه‌ها در مرحله تنظیم آثار برای حضور در مرحله نهایی هستند.

جلیلی تأکید کرد: مرحله پایانیِ جشنواره 10، 11 و 12 تیر و مراسم اختتامیه 14 تیر سال جاری(1403) برگزار می‌شود.

حمایت از گروه‌های کُر و آکاپلا برای تقویت سرود

در ادامه این نشست خبری، امیرحسین سمیعی رئیس جشنواره سرود فجر گفت: تقویت سرود هدف اصلی ماست. برای تقویتِ فنیِ گروه‌های سرود به شیوه آکادمیک به سمت حمایت از گروه‌های کر و آکاپلا می‌رویم. تلاش ما این است که در حوزه آموزش و اجرا شاهد بالا رفتن کیفیت اجراها باشیم.

سمیعی درباره استعدادهای شهرستان‌های مختلف در حوزه سرود تاکید کرد: ما سفرهای استانی را از هفته گذشته آغاز کرده‌ایم و مدیر دفتر سرود هم در این سفرها همراه ما بود که یکی از اهداف‌مان کشف استعدادهای سرودی است. می‌خواهیم شرایط را برای ارائه آثار گروه‌های سرودِ سراسر کشور در قاب رسانه و اجراها فراهم کنیم.

او ادامه داد: در سفر شیراز و بوشهر با بزگوارانی از این گروه‌های حرفه‌ای نشست داشتیم. در برخی استان‌ها مربیان تکنیکی و ورزیده‌ای داریم. مثل شیراز که گروه‌های کُر حرفه‌ای تشکیل داده‌اند. مسیری جاری در شناسایی گروه‌های سرود داریم. در حال حاضر ممکن است به یک دوران زودبازدهی برسیم اما ارتقاع سطح کیفی شاید بارقه‌هایش را یک سال بعد ببینیم.

مدیرکل دفتر موسیقی گفت: مقوله سرود، مقوله هم‌افزایی این ظرفیت‌های مردمی لست. سرودها معمولا از جوشش‌های مردمی سرچشمه گرفته‌اند.

هدف جشنواره ارتقای کیفی سرود است

سمیعی در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره فعالیت‌های موازیِ ارگان‌های مختلف در حوزه سرود گفت: مبنای سرود تحت نظر نهادهایی انجام می‌شود که اشتراک‌های نظارتی دارند. محورهای سرود معمولاً مشخص است. بحث ما در کیفیت ارتقای موسیقی و شعریِ سرود است. برخی از سرودها خودجوش است که بحث دیگری دارد. سنجش این سرودها در جشنواره‌های ما انجام می‌شود. اگر کمیت بیشتر شود، وزارت ارشاد ورود می‌کند.

او تاکید کرد: وقتی صحبت از آکادمیک‌تر شدن گروه‌های سرود می‌کنیم بخش مهمی از آن در همکاری با دانشگاه است. برای مربیان سرود و استعدادهای سرود کلاس‌های آموزش در مراحل و سطوح مختلف برگزار کنیم. دانشگاه می‌تواند استعدادها را به ما معرفی کند تا در ترتیب و آموزش گروه‌ها چه کلاس‌های درسی می‌تواند در نظر گرفته شود. مربیان پرورشی را برای ارتقای سرود آموزش می‌دهیم.

در بخش دیگری از این نشست حامد جلیلی درباره تفاهم با آموزش و پرورش برای ارتقای سرود در مدارس گفت: تفاهمی با وزارت آموزش و پرورش داشته‌ایم که براساس آن آموزش مربیان پرورشی برعهده دفتر سرود باشد و این اتفاق امسال رخ می‌دهد.

رویکرد جدید آموزش‌وپرورش در حوزه سرود و تئاتر دانش‌آموزان

جلیلی افزود: سرود بحثی جهادی است. گروه‌های سرود هزینه‌هایشان آنقدر زیاد نیست. بیشتر اجراها شکل جهادی دارند. هدف اصلی ما حمایت از گروه‌هایی است که ظرفیت دارند ولی امکانات لازم را ندارند.

مدیر دفتر سرود گفت: کانون‌های فرهنگی هنری مساجد 6 هزار گروه سرود در ظرفیت‌شان دارند. ما برای فراخوان از این ظرفیت‌ها استفاده کردیم و بسیاری از گروه‌های شرکت کننده در جشنواره از طریق همین کانون مساجد بودند. جشنواره سرود مَرکب حرکت است نه مقصد حرکت.

در بخش دیگری از این نشست امیرحسین سمیعی گفت: باور دارم که سرود اتفاقی مؤثر است. می‌تواند در قالب‌های محتوایی مختلف ایفای نقش کند.

او ادامه داد: جشنواره مَرکب حرکت است نه مقصد حرکت. ما صحبت از مبنای آکادمیک می‌کنیم چرا که خلاء آن را احساس می‌کنیم. در دوره‌ای بهترین گروه‌های سرود را در آموزش و پرورش می‌دیدیم. اما اکنون اینگونه نیست. ما دنبال علت این ماجرا هستیم. به همین علت است که به سمت آکادمیک کردن سرود می‌رویم. توجه و تاکید ما به گروه‌های کر است. این اتفاق در سال‌های گذشته نیافتاده است. بسیاری از آثار ارزشمند سرود را گروه‌های کر خوانده‌اند.

سمیعی تأکید کرد: ما به راهبری مجهز برای اجماع ظرفیت‌های سرود در سراسر کشور نیاز داریم. ما تلاش می‌کنیم تا با مرجع قرار دادن جشنواره تلاش کنیم تا همه این گروه‌ها و مراجع را حمایت کنیم و آنها را از نظر کیفی بالا ببریم.

انتهای‌پیام/

دیگر خبرها

  • برگزیدگان جشنواره سرود فجر بسیج معرفی شدند
  • روز شلوغ اخبار فرهنگی؛ از نمایشگاه کتاب تا کیانوش عیاری و حامد بهداد
  • برگزاری جشنواره شعر و داستان دانشگاه آزاد اسلامی در سمنان
  • ماجرای دیدار وزیر ارشاد و رضا رویگری
  • شیراز میزبان ۲۰۰ هنرمند گروه‌های کُر سراسر ایران می‌شود
  • تالار حافظ شیراز میزبان۲۰۰ هنرمند گروه‌های کُر سراسر ایران می‌شود
  • هدف جشنواره سرود ارتقای کیفی آن است
  • برگزاری سومین دوره جشنواره گروه های کر ایران به میزبانی شیراز
  • برنامه دولت برای تقویت سرود/ انتقاد از مجموعه‌هایی که نیامدند
  • ماجرای مخفیانه زنان یک روستا که سوژه شد