Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس معتقد است هر گونه اقدامی در زمینه احداث پتروپالایشگاه‌ها و پارک‌های شیمیایی و کارگاه‌ها و همچنین مواردی که بتواند ما را به سمت و سوی افزایش فراوری محصولات خام ببرد سبب افزایش صادرات و ارزآوری خواهد شد. خبرگزاری میزان- وابستگی اقتصاد به درآمد‌های نفتی، ضمن کاهش مقاومت اقتصادی، موجب فاصله گرفتن دولت‌ها از افزایش درآمد با بهبود محیط کسب‌وکار و افزایش تولید ملی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  آمار منابع تأمین مالی بودجه دولت در سال‌های گذشته نشان می‌دهد که به علت افزایش تحریم‌های خصمانه امریکا علیه ملت ایران و کاهش درآمد‌های نفتی، دولت برای جبران این درآمد‌ها به سراغ استقراض و همچنین صندوق توسعه ملی رفته است. مسیری که اگرچه وابستگی اقتصاد به نفت را کاهش داده است ولی به علت پایدار نبودن درآمد‌ها در آینده مشکلات مهمی را برای اقتصاد ایجاد خواهد کرد. بیشتر بخوانید: استمرار نوسان بازار نفت تا نشست آینده اوپک
در همین راستا مسلم صالحی در گفت‌وگو با میزان، ضمن انتقاد از تعلل در احداث پتروپالایشگاه‌ها و پارک‌های شیمیایی گفت: متاسفانه با توجه به اینکه درآمد نفتی کاهش پیدا کرده است ما کمبود بودجه‌ای پیدا کردیم و دولت آنطور که باید و شاید در در راستای تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی برنامه ریزی منظمی نداشته است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر نقش بسیار موثر پتروپالایشگاه‌ها در رونق صادرات و ارزآوری افزود: قطعا هر گونه اقدامی در زمینه احداث پتروپالایشگاه‌ها و پارک‌های شیمیایی و کارگاه‌ها و همچنین مواردی که بتواند ما را به سمت و سوی افزایش فراوری محصولات خام ببرد سبب افزایش صادرات و ارزآوری خواهد شد.   با این وجود و به گفته این نماینده مجلس، متاسفانه در این زمینه کار خاصی صورت نگرفته و قطعا مجلس هم موافق با این هست که این پالایشگاه‌ها و پتروپالایشگاه‌ها قادر به حل خیلی از مشکلات مملکت خواهد بود.

در نهایت باید گفت بیش از ۵۰ درصد منابع بودجه کشور از نفت حاصل می‌شود. از منظر بسیاری از کارشناسان این میزان وابستگی به نفت، اقتصاد ایران را در برابر تکانه‌های خارجی ضعیف کرده است. در کشور‌های پیشرفته، دولت‌ها با ایجاد نهاد‌های تسهیل‌گر، ضمن ایجاد زیرساخت‌های توسعه ظرفیت پالایشی، سیاست‌گذاری‌های مربوط به تکمیل زنجیره ارزش خوراک را انجام می‌دهند.
در ایران نیز از وزارت نفت انتظار می‌رود رویکردی مناسبی در خصوص ساخت پتروپالایشگاه‌ها، به‌عنوان راهکار مهم نجات صنعت نفت کشور اتخاذ کند. رویکرد کنونی وزارت نفت و دولت نتیجه‌ای جز معطل ماندن طرح پتروپالایشگاه‌ها در پی نخواهد داشت.   انتهای پیام/ برچسب ها: اخبار اقتصادی وزارت نفت

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی وزارت نفت احداث پتروپالایشگاه پتروپالایشگاه ها صادرات و ارزآوری درآمد ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۱۹۳۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پالایشگاه‌های فراسرزمینی، استراتژی مهم دولت سیزدهم در افزایش صادرات نفت

یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به افزایش صادرات نفت ایران در سال میلادی گذشته، گفت: سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی و همچنین فروش نفت به پالایشگاه‌های کوچک از جمله استراتژی‌های مهم دولت سیزدهم برای رشد صادرات نفت خام بود.

گروه نفت و انرژی بازارنیوز-سعید ترکاشوند؛ «جعفر قادری» عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفتگو با بازارنیوز پیرامون رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی ایران در سال میلادی گذشته اظهار کرد: دو حامل انرژی نفت و گاز سهم زیادی در تحقق این دستاورد مهم داشته‌اند. در حال حاضر علی‌رغم تحریم‌ها، دولت سیزدهم در زمینه تولید و صادرات نفت و گاز هیچ محدودیتی ندارد؛ در حقیقت این دولت توانسته تحریم‌ها را خنثی کند.


این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به اقتدار نظامی ایران در عملیات وعده صادق، گفت: این موضوع یک اتفاق بسیار مهم بود که توانست به ما در صادرات بیشتر و در عین حال آسان‌تر نفت کمک کند. بعد از آن عملیات، حرکت نفت‌کش‌های ایرانی در آب‌های آزاد و در نهایت فروش نفت ایران بهتر شد.


وی افزود:تحقق رشد اقتصادی در طول سه الی چهار سال آینده شرایطی را برای ما مهیا خواهد کرد که بتوانیم عقب‌ماندگی‌های دهه ۹۰ را به سرعت جبران کنیم.


قادری با اشاره به سیاست دولت سیزدهم مبنی بر سهامداری در فراسرزمینی گفت: این تصمیم از جمله سیاست‌های درستی بود که وزارت نفت به اجرا گذاشت. این استراتژی به ایران اجازه می‌دهد که با بازارسازی برای فروش نفت خام، بازار مطمئنی را در این زمینه برای خود مهیا سازد.


این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس خاطر نشان کرد: تبدیل نفت خام به فرآورده برای اقتصاد کشور مزیت‌های فراوانی دارد، زیرا این قبیل محصولات از ویژگی صادرات آسان و همچنین تحریم پذیری کمتری برخوردار هستند. در شرایط تحریمی سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی در ازای عرضه نفت و صدور خدمات فنی و مهندسی یک ایده بسیار خوبی است.


وی در پایان خاطرنشان کرد: فروش نفت به پالایشگاه‌های کوچک هم ایده مثبت دیگری است که توسط وزارت نفت پیگیری شد. این واحد‌های کوچک نسبت به پالایشگاه‌های بزرگ‌تر کمتر در معرض تحریم‌ها قرار دارند؛ لذا، استفاده از این فرصت می‌تواند نقش موثری در صادرات نفت ایران داشته باشد، سیاست که امروز باعث رکوردشکنی دولت سیزدهم در صادرات نفت خام شده است.


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: نفت ، گاز ، نفت خام ، پالایشگاه ، پالایشگاه فرا سرزمینی ، وزارت نفت ، افزایش صادرات نفت ، پالایشگاه های کوچک ، جعفر قادری لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000T9n

دیگر خبرها

  • سرانه درآمد مردم اردبیل افزایش یافته است
  • ایجاد ایست‌کار، گامی در راستای حفظ شان و منزلت کارگران
  • بخش خصوصی؛ ضد تحریم، ارزآور
  • کارگران ستون فقرات تولید ملی و اقتصاد ایران اسلامی هستند
  • صادرات ۸۰ میلیون دلاری محصولات تعاونی ها در مازندران
  • ارزآوری ۴۰۰ میلیون دلاری صنایع دستی ایران + فیلم
  • رونمایی از برات الکترونیک بانک صادرات ایران در وزارت اقتصاد؛
  • افزایش ۴ برابری مالیات پرداختی بانک های اروپایی به روسیه
  • ارزآوری ۶.۲ میلیارد دلاری بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۲
  • پالایشگاه‌های فراسرزمینی، استراتژی مهم دولت سیزدهم در افزایش صادرات نفت