Web Analytics Made Easy - Statcounter

قهرمان سنگ‌نوردی و صخره‌نوردی اعتقاد دارد باید کسانی در این رشته مدیریت کنند که دغدغه‌اش را دارند.

امین پیلارام درخصوص شرایط فعلی صخره‌نوردی به خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری برنا گفت: در مجموع حرکت رو به جلو و در حال گسترش و پیشرفت است‌. هرچند اگر وارد جزییات بشویم در خیلی از جاها نقاط ضعف و کاستی هست ولی بازهم می‌گویم در مجموع صخره‌نوردی پیشرفت زیادی کرده و به همین دلیل تعداد کسانی که به این ورزش آمدند هم زیاد شده و هم تعداد کلاس‌ها و دوره‌هایی که فدراسیون برگزار کرده حالا فارغ از کیفیت کلاس‌ها که باید راجع به آن صحبت کرد ولی از لحاظ کمیت تعداد کلاس زیاد است و افراد زیادی در این کلاس‌ها شرکت کردند و دوره دیدند و سنگ‌نوردانی که در درجه بالای سختی دارند صعود می کنند تعدادشان در سه، چهار سال اخیر زیاد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او درمورد اوضاع و احوال سنگ‌نوردی ادامه داد: از نظر من در واقع مستند نیست ولی با توجه به اینکه سال‌های زیادی در این حرفه بودم در راس کار و تشکیلات مربوط به‌ سنگ‌نوردی عده‌ زیادی حضور دارند که اصلا نه سنگ‌نورد بودند نه دغدغه خاصی در این رابطه دارند اما دارند مدیریت می‌کنند. اگر از آدم‌های کار کشته و زبده در این کار استفاده شود چون  این کار دغدغه‌‌اش است خیلی بهتر است و طبیعتا نظر سنگ‌نوردها بیشتر جلب می‌شود. واقعیت این است  که در دوره‌ها و کلاس‌هایی که برگزار توسط فدراسیون برگزار می‌شود، خصوصا برای سنگ‌نوردی طبیعت کیفیت مدنظر نیست و بیشتر کمیت مدنظر است، ‌این مسئله در یکسری جاها  آسیب‌زا است کماکان که چند وقت پیش در یکی از کلاس‌ها یکی از دوستان خوب ما متاسفانه بر اثر یکی از اشتباهات انجام شده سقوط ‌و فوت کرد. این طور مسائل در واقع از یک نقطه اتفاق نمی‌افتد و به خاطر انجام مداوم اشتباهات است.

پیلارام درخصوص مسیر جدیدی که ایجاد کردند، افزود: آخرین مسیر که در واقع پراهمیت باشد مربوط به سال 97 بوده، آخرین مسیری که گشایش کردیم با عده‌ای از دوستان یعنی حسن گرامی، فاطمه حاجی کریملو و قاسم بلبلی بوده است. مسیر کژدون در دیواره بیستون، این مسیر 300 متر ارتفاع دارد و درجه سختی خیلی بالایی دارد و عمده مسیر هم در شیب منفی قرار دارد، طول 5 و 6 مسیر هم در یک کلاهک بسیار بزرگ است. مسیر کاملا برای صعود طبیعی طراحی شده و در طول این دو سال دوبار روی این مسیر تلاش شده، یکبار تیم خود ما بوده و یکبار هم تیم دیگری بوده که البته آن‌ها تلاش خیلی کمی داشتند. مسیر کژدون سنگین‌ترین مسیر مولتی‌پیچ یا همان چند طول طناب در ایران است. در آخرین فعالیتی که داشتم روی مسیرهای اسپرت کوتاه زیاد کار کردم ولی مسیری که قابل عرض باشد همین‌هایی است که گفتم. 3

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: صخره نوردی گوگل نیوز صخره نوردی سنگ نوردی کلاس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۲۰۹۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا می‌دانید قدیمی‌ترین مقابر صخره‌ای ایران کجاست؟

جام جم آنلاین؛ گوردخمه‌های ایران، از ارزشمندترین مکان‌های باستانی و بناهای صخره‌ای کشور است. بسیاری از این گوردخمه ها را می توان در استان کرمانشاه پیدا کرد. کرمانشاه یکی از تاریخی ترین مناطق کشور است که چند مورد از معتبر ترین سایت های باستانی دنیا همچون محوطه تاریخی بیستون را در دل خود جای داده است. یکی دیگر از این سایت های معتبر باستانی، گوردخمه اسحاق وند یا سکاوند است.

گوردخمه ها از قدیمی ترین انواع معماری صخره ای در ایران است که در دل کوه ها و صخره های مرتفع تراشیده می شدند. این بناهای صخره ای در حقیقت مقبره هایی هستند که متوفیان (افراد دارای اهمیت) را در آن ها به خاک می سپردند. نحوه خاکسپاری این متوفیان در ایران باستان به طرزی متفاوت بود. ایرانیان خاک را مقدس می دانستند، بنابراین، از دفن کردن اجساد درون آن خودداری کرده و آن ها در محفظه های صخره ای مخصوصی که تراشیده بودند، قرار می‌دادند.

از ایران باستان گوردخمه های بسیاری باقی مانده است که باستان‌شناسان در مورد قدمت آن ها اتفاق نظر ندارند. بسیاری از گوردخمه های کشور مادی هستند، بسیاری هخامنشی اند و برخی نیز به دوره های بعدی مربوط اند. در واقع گوردخمه های ایران را می توان به گوردخمه های مادی، گوردخمه های هخامنشی و گوردخمه های پس از هخامنشیان تقسیم کرد.

اسحاق وند، بنایی مادی یا هخامنشی

گوردخمه های اسحاق وند در حقیقت سه گوردخمه تاریخی هستند که ابعاد متفاوتی دارند. این گوردخمه ها در استان کرمانشاه، در حدود ۲۵ کیلومتری جنوب غربی شهرستان هرسین و در دل صخره های مرتفعی مشرف به روستای «ده‌نو» واقع شده اند. این گوردخمه ها به سکاوند نیز شهرت دارند و مردم محلی این منطقه به آن ها «فرهاد تاش» می گویند. به دلیل وجود روستایی به نام اسحاق وند در حوالی این گوردخمه ها، نام آن ها را اسحاق وند گذاشته اند.

پیرامون قدمت این گوردخمه‌ها، اختلاف نظرهای زیادی وجود دارد. بسیاری از باستان شناسان خارجی و داخلی، قدمت گوردخمه اسحاق وند را به دوره مادها نسبت می دهند. ولی برخی نیز همچون هرتسفلد، آن ها را مربوط به دوره هخامنشیان می دانند. طبق نظر ارنست امیل هرتسفلد باستان شناس آلمانی تبار، گوردخمه میانی، مقبره گئومات مغ است. داریوش اول در کتیبه بیستون خودش، داستان سرکوبی گئومات مغ یا همان بردیای دروغین را به تفصیل تعریف کرده است. عده کمی نیز این مقابر صخره ای را مربوط به دوره سلوکیان می دانند. به هرحال طبق نظر بسیاری از باستان شناسان، احتمال اینکه این گوردخمه ها مادی باشند بیشتر از هخامنشی بودن آن هاست.

مجموعه اسحاق وند یا سکاوند، متشکل از سه گوردخمه است که هر کدام ابعاد متفاوتی دارند. گوردخمه سمت راستی نسبت به دو گوردخمه دیگر، در ارتفاع بالاتری قرار گرفته است و حدود ۲.۱۰ متر عرض دارد. عرض دریچه گوردخمه میانی ۱.۶۳ متر است و عمق آن نیز ۱.۷۵ متر می باشد. گوردخمه سمت چپ نیز ۸۵ سانتی متر عمق دارد و عرض آن ۲.۱۰ متر است.

در اطراف تمام این گوردخمه ها تزئینات ساده ای تراشیده شده اند. علاوه بر قاب بندی های ساده ای که دور تا دور این سه گوردخمه ایجاد شده اند، در قسمت بالای گوردخمه میانی، تصویر تمام قد مردی با ارتفاع ۱.۸۷ متر به صورت نیم‌رخ و به زیبایی هر چه تمام تراشیده شده است. این فرد که هویتش مشخص نیست، لباسی بلند و چین‌دار به تن کرده است و دست های خود را به حالت دعا و نیاش پروردگار به سمت آسمان و جلوی صورتش بلند کرده است. همچنین در مقابل این فرد، یک آتش دان با ارتفاع حدود ۹۴ سانتی متر و یک مشعل سوزان با ارتفاع ۸۳ سانتی متر قرار گرفته است. پشت سر این مشعل و آتش دان، فردی با قامت حدود ۸۰ سانتی متر حجاری شده است که به نظر می رسد در حالی که دستهایش رو به سمت آسمان است، از پشت سرش چیزی را بر دست دارد.

شهرستان هرسین در ۴۴ کیلومتری جنوب شرق کرمانشاه قرار دارد.

دیگر خبرها

  • کرمانشاه هاب منطقه‌ای مدیریت بحران غرب کشور
  • صخره‌نوردی بی‌نظیر بز‌های کوهی در طالقان (فیلم)
  • آیا می‌دانید قدیمی‌ترین مقابر صخره‌ای ایران کجاست؟
  • برداشته شدن سدهای صخره‌ای هتل صخره‌ای
  • برای اوسمار، کلاس مدیریت را تعطیل کن!
  • ضرب‌الاجل استاندار لرستان برای از سرگیری ساخت هتل صخره‌ای
  • ضرب‌الاجل استاندار لرستان برای قدیمی‌ترین پروژه خرم‌آباد
  • فرهنگستان ظرفیتی برای دغدغه انقلاب فرهنگی در مسیر تمدن نوین است
  • تداوم بارش‌های رگباری در این استان‌ها/ کوه‌نوردی ممنوع!
  • ۱۷ گروه ارزیاب خسارت سیل اصفهان را برآورد می‌کنند