Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ روزنامه اعتماد نوشت چند ماه پیش بود که عالی‌ترین مقام جمهوری اسلامی با درخواست رییس‌جمهوری برای برداشت یک میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی به‌ منظور مقابله با ویروس کرونا در ایران موافقت کردند؛ ویروسی که این روزها دوباره و در شرایطی در شهرشهر ایران اوج گرفته و روزانه حدود 10 هزار نفر را مبتلا کرده و بعضی روزها حتی تا بیش از 400 نفر را نیز به کام مرگ می‌کشاند که اقتصاد ایران سخت‌ترین روزهای خود را پشت سر می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گرانی روزافزون کالاهای اساسی و تعطیلی یا از رونق افتادن بسیاری از کسب‌وکارها در روزهای تلخ کرونا، همه و همه سبب شده تا علاوه بر مردم، بلندپایه‌ترین مقامات جمهوری اسلامی نیز زبان به انتقاد از عملکرد مسوولان و مشخصا دولت بگشایند.

حالا به همه این مصائب، قصه پُر غصه کادر درمان را نیز اضافه کنید تا این نمایش تراژدیک به پرده اصلی و اوج درام برسد. بیش از 8 ماه است که پرستاران و پزشکان و همه دست‌اندرکاران درمانی ایران همچون سایر کشورهای جهان روزانه دست به گریبان با کرونا و رکوردشکنی‌هایش هستند ولی شاید تفاوت پزشکان و پرستاران ایرانی با همکاران‌شان در بسیاری نقاط جهانی که امروز عملا سراسر درگیر کروناست، در شکل و شیوه حمایت دولت‌ها از کادر درمانی نهفته است.

وزیر بهداشت ایران در دلنوشته‌ها و مرثیه‌سرایی‌هایش بارها و بارها از مشکلات «همکاران» خود در بیمارستان‌ها نوشته و گفته ولی از قرار معلوم همچنان این مشکلات پابرجاست؛ چنان‌که حالا رییس مجلس شورای اسلامی را نیز بر آن داشته تا طی نامه‌ای به عالی‌ترین مقام انتخابی ایران، از چگونگی هزینه‌کرد یک میلیارد دلار برداشتی از صندوق توسعه ملی طرح پرسش کند.

دوم مهرماه بود که سعید نمکی در قامت وزیر بهداشت ایران در دلنوشته‌ای اینستاگرمی که خطاب به سردار قاسم سلیمانی، فرمانده سابق سپاه قدس نوشت، از نوع مواجهه مسوولان ایرانی با ویروس کرونا انتقاد کرد و در شرایطی درباره یک میلیارد یوروی برداشت شده از صندوق توسعه ملی نوشت و تاکید کرد که ظاهرا تنها «سهم کوچکی» نصیب وزارت بهداشت شده که روابط میان قوای مجریه و مقننه باتوجه به حضور جدی‌ترین رقبای انتخابات ریاست‌جمهوری 96 در راس آنها و تفاوت دیدگاه فاحش میان نمایندگان و مسوولان دولتی، رو به تشنج گذاشته بود؛ تشنجی که نوشته‌های وزیر بهداشت مثال هیزمی، آتش اختلافات را شعله‌ور ساخت و سبب شد که نمایندگان مجلس یکی پس از دیگری به نقد دولت برخیزند.

آن روزها رییس‌جمهوری و مجموعه دولت ترجیح داد به‌طور مستقیم به اظهارات وزیر بهداشت پاسخ ندهد اما عبدالناصر همتی، رییس‌کل بانک مرکزی در یادداشتی اینستاگرامی، غیرمستقیم به اظهارات سعید نمکی پاسخ داد و درباره چرایی تخصیص نیافتن تام و تمام مبلغ یک میلیارد دلار برداشتی از صندوق توسعه ملی به وزارت بهداشت، نوشت که «بانک مرکزی برای کنترل ترازنامه خود و مهار تورم چاره‌ای جز مقاومت برابر خواسته‌هایی که در جای خود شاید ضروری باشد، ندارد. اجتناب از تسعیر ریالی تخصیص‌های ارزی صندوق توسعه ملی نیز در این راستا است. بی‌تردید کنترل نقدینگی و مهار تورم مهم‌ترین قدم در بهبود و اصلاح کلان اقتصادی است.»

نگرانی‌های رییس‌کل بانک مرکزی از عواقب تزریق این حجم از نقدینگی به بازار ایران و آثار تورمی آن البته از دید کارشناسان اقتصادی بجا و پذیرفته بود اما سوی دیگر ماجرا، محدودیت‌های وزارت بهداشت در مسیر مقابله با ویروس کرونا سبب می‌شد تا بسیاری از ناظران، حق را به کادر درمان و سکان‌دار وزارت بهداشت بدهند.

جدال دولتی‌ها اما همین‌جا به پایان نرسید. چندی بعد و پس از انتقادات وزیر بهداشت، سازمان برنامه و بودجه «بخش اندکی» از یک میلیارد یورو اختصاص یافته به وزارت بهداشت برای مقابله با کرونا را تقدیم این وزارتخانه کرد. 

هرگز مبلغ اختصاص یافته اعلام نشد ولی از قرار معلوم آنقدر ناچیز بود که وزیر بهداشت صراحتا و در جریان یک سخنرانی از آن انتقاد کرد و گفت که آن را به دولت برگردانده تا مبادا موجبات برهم خوردن اوضاع اقتصادی ایران را فراهم آورد  اقتصادی که البته به‌زعم بسیاری از ناظران روز به روز در حال کوچک‌تر شدن است.

وزیر بهداشت آن زمان گفت که «اصلا عوضی وزیر شدم و اشتباه این راه را آمدم. این راه چیزهایی می‌خواست که من ندارم. این کسوت داشته‌های دیگری می‌خواست که من نداشتم. من اهل ویترین‌آرایی، تضرع و ننه من غریبم بازی نیستم و اهل این نیستم که وقتی کشورم در تنگنای اقتصادی و در روزهای سخت و اوج تحریم‌هاست، هر روز ضجه بزنم و خودم را به زمین بزنم و بگویم پول ندارم، ارز ندارم.»

گفته‌هایی که نقطه پایان جدال‌های لفظی دولتی‌ها بود ولی فشارهای رسانه‌های اصولگرا از یک‌سو و نمایندگان اصولگرای پارلمان پس از آن، تازه آغاز شد؛ فشارهایی که ناگهان با ماجرای اختصاص 120 میلیارد تومان به دانشگاه محل تحصیل دختر حسن روحانی چند برابر شد و شرایطی را رقم زد که دیگر توضیحات  دولتی‌ها  نیز  راه  به جایی نمی‌برد.

اقدام پارلمان

نمایندگان یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی وارد کارزار رقابت دولتی‌ها شده بودند و در این میان بهترین فرصت برای محمدباقر قالیباف ایجاد شد که در نقش یک منجی ظاهر شود.

او که کمیسیون بهداشت را مامور کرده بود تا هر هفته اوضاع ویروس کرونا در ایران و نیازهای وزارت بهداشت و کادر درمان را بررسی کند، به این میزان بسنده نکرد و در شرایطی نشست‌های اقتصادی با وزرا برگزار کرد که علاوه بر چند نفر از نمایندگان مجلس، کنشگران رسانه‌ای و سیاسی اصولگرا نیز یکی پس از دیگری از او حمایت می‌کردند.

بازی رسانه‌ای قالیباف جواب داده بود و او توانسته بود خود را به عنوان رییس قوه‌ای فعال و روحانی را رییس‌جمهوری منفعل معرفی کند تا اینکه ویروس کرونا اجازه فعالیت بیشتر را از قالیباف به عنوان یکی از کاندیداهای بالقوه انتخابات ریاست‌جمهوری 1400 گرفت.

او چند هفته اخیر را بیشتر با سکوت سپری کرد تا اینکه پرستاران و کادر درمان حاضر در شبکه اجتماعی توییتر در یکی، دو روز گذشته با ایجاد کارزاری از وضعیت نابسامان‌شان گفتند و از مسوولان دولتی و مجلسی‌ها خواستند که حلال مشکلات‌شان باشند.

محمدباقر نوبخت، رییس سازمان برنامه و بودجه، سعید نمکی، وزیر بهداشت و محمدباقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی 3 مسوول بلندپایه‌ای بودند که کادر درمان مطالبات خود را در شبکه‌های اجتماعی مستقیما به آنان اعلام می‌کردند.

عدم پرداخت حقوق، خستگی، نبود تجهیزات و... تنها بخشی از مشکلاتی است که پزشکان و پرستاران در شبکه‌های اجتماعی به آن اشاره کردند و همین مساله دوباره به فرصتی برای قالیباف تبدیل شد تا در نقش مورد علاقه‌اش وارد شود؛ منجی! رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به توییت یکی از پرستاران که نوشته بود «لطفا با اولویت ویژه به فکر معیشت کادر درمان باشید؛ نفس کشیدن برای‌مان سخت شده است»، نوشت که «هفته‌ای نبوده که کمیسیون بهداشت پیگیر معیشت کادر درمان نباشد. چه درجلسات با وزیر بهداشت و معاونان ایشان، چه در نامه بنده به رییس‌جمهور این موضوع به خصوص تخصیص کامل یک میلیارد دلار صندوق توسعه ملی پیگیری شده است. امیدوارم با همدلی دولت، حل ‎معیشت کادر درمان به نتیجه ملموس  برسد.»

بهارستان و اقدامات ناکرده

نکته قابل‌توجه در این میان آنکه عملا هیچ ‌یک از نمایندگان مجلس، حداقل 14 نفری که با خبرنگار روزنامه «اعتماد» گفت‌وگو کردند، نه‌تنها از جزییات نامه رییس مجلس به رییس‌جمهوری درباره تخصص یک میلیارد دلار اطلاع نداشتند، بلکه برخی از آنان عملا در جریان نامه و توییت قالیباف هم نبودند.

خبرگزاری خانه ملت به عنوان خبرگزاری رسمی مجلس شورای اسلامی کنار سایر رسانه‌های اصولگرا نیز هیچ جزییاتی از این نامه منتشر نکرده و همه و همه به انتشار توییت قالیباف اکتفا کردند.

در این میان اعضای کمیسیون بهداشت به‌ویژه سیدمسعود خاتمی و علی‌اصغر باقرزاده در جریان گفت‌وگوی خود با خبرنگار «اعتماد» تاکید کردند که این کمیسیون در هفته‌های گذشته بارها و بارها موضوع اختصاص یک میلیارد دلار به وزارت بهداشت را پیگیری کردند.

خاتمی درباره جزییات یکی از این جلسات گفت: «در یکی از این جلسات که هم مسوولان بلندپایه وزارت بهداشت و هم مسوولان بانک مرکزی حضور داشتند، مشخص شد که تنها حدود 40 درصد از مبلغ یک میلیارد دلاری اختصاص یافته برای مقابله با کرونا به وزارت بهداشت پرداخت شده است. در یکی از این جلسات آقای بذرپاش، رییس دیوان محاسبات مجلس شورای اسلامی نیز حاضر بود و قرار شد مابقی مطالبات را پرداخت کنند.»

نکته قابل‌توجه آنکه نمایندگان مجلس همچنان معتقدند که کارهای ناکرده بسیاری باقی مانده و وعده پیگیری مشکلات کادر درمان را می‌دهند. حال آنکه به زعم ناظران، تعطیل نشدن کلانشهرهایی چون تهران که بر اساس گفته‌های مسوولان وزارت بهداشت به کانونی برای انتشار گسترده‌تر کرونا در سراسر ایران تبدیل شده، می‌تواند به طور روزانه بار روی دوش کادر درمان و پرستاران را افزایش دهد. آن‌هم در شرایطی که به نظر می‌رسد قالیباف مشغول شطرنج سیاسی خود با حسن روحانی است و به خوبی می‌داند نامه‌نگاری‌هایش، بعید است بتواند باری از دوش این قشر بردارد ولی در عوض می‌تواند برای او و نیم‌نگاهش به انتخابات 1400، مفید  باشد.

اخبار مرتبط توضیحات سازمان برنامه وبودجه در خصوص سرنوشت یک میلیارد یورو منابع صندوق توسعه اعلام گزارش هزینه‌کرد یک میلیارد یورو برای کرونا وزیر بهداشت: بخش اندکی از یک میلیارد یورو آزاد شد/ اهل ضجه‌زدن نیستم انتقاد وزیر بهداشت از دولت: یک میلیارد ‌دلار کجاست؟ گلایه وزیر بهداشت از تاخیر در پرداخت یک میلیارد دلار برای مبارزه با کرونا: روزه سکوت گرفته‌ام

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت نقل و انتقالات لیگ برتر ویروس کرونا بانک مرکزی صندوق توسعه ملی وزارت بهداشت سردار سلیمانی محمدباقر قاليباف سعید نمکی کادر درمان کادر درمان در ایران سهام عدالت نقل و انتقالات لیگ برتر ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی صندوق توسعه ملی مجلس شورای اسلامی وزارت بهداشت یک میلیارد دلار یک میلیارد یورو نمایندگان مجلس ویروس کرونا وزیر بهداشت رییس جمهوری کادر درمان بانک مرکزی رییس مجلس دولتی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۲۱۲۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرب‌الاجل به پاستور

به گزارش «تابناک» به نقل از روزنامه سازندگی، محمدباقر قالیباف که با وجود هجمه‌هایی که طی چهار سال ریاستش از طرف دولتی‌ها متحمل شد، حال در یک ماه باقی‌مانده ریاستش بر پارلمان میدان تازاندن دولتی‌ها را تنگ‌تر کرده است و آخرین اولتیماتوم‌ها را به دولت سیدابراهیم رئیسی و کابینه‌اش می‌دهد. این را می‌توان از آخرین نشست پارلمان و دولت متوجه شد.

ماجرا از این قرار است که در دومین نشستی که با حضور قالیباف و دولتمردان سیدابراهیم ردیسی درخصوص مسائل ارزی برگزار شد، رئیس مجلس که مشخص نیست آیا در مجلس جدید هم بر صندلی ریاست تکیه خواهد زد یا خیر، آخرین هشدار را به دولت سیزدهم داد و از دولت خواست تا به ‌طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز را ارائه کند. رئیس پارلمان همچنین تا روز یک‌شنبه به قوه مجریه مهلت داد تا آخرین برنامه‌اش را در این باره ارائه دهد و در صورت تاخیر، مجلس منتظر نخواهد ماند و طرح مورد نظر پارلمان را ارائه می‌دهد زیرا مجلس در دو جلسه‌ای که با دولتی‌ها گذاشته، رویکرد اقتصادی‌اش را در حوزه مدیریتی اعلام کرده است. او در این نشست به دولتی‌ها گفت که ما دنبال تکرار جلسات نیستیم بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارائه کنیم و در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق‌نظر با دولت نرسیم، مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد؛ قالیباف با تاکید بر اینکه باید روی اصل موضوع بحث و گفت‌وگو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکارها به جمع‌بندی برسیم، تصریح کرد: واقعیت این است که ناترازی‌ها در قیمت ارز تاثیرگذار است بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت و دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.

دو جلسه‌ای که قالیباف از آن یاد کرد، اولین بار دوم اردیبهشت‌ ماه و آخرین آن چهارشنبه هفته‌ای که گذشت با حضور شخص قالیباف، سیداحسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی، محمدرضا فرزین رئیس‌کل بانک مرکزی، سیدمحمد حسینی معاون پارلمانی رئیسی، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، سیدشمس‌الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید، عزت‌الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، حجت‌الاسلام محمدحسین حسین‌زاده‌بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددان مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش‌ها در مجلس برگزار شد. قالیباف در این نشست با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد، گفته بود که در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد و دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند.

هر روز فقیرتر شدن مردم و عدم تدبیری درست از سوی دولت سیزدهم در حوزه اقتصاد و سیاست‌های داخلی و خارجی که همواره تلاشش این بود تا مشکلات این قوه را بر گردن دولت‌های دیگر بیندازد، دیگر جایی برای حامیان خودش هم نگذاشته است. بسیاری از نمایندگان مجلس یازدهم که چشم‌شان را بر فسادهای این دولت و بی‌تخصصی اقتصاددان‌هایش می‌بستند، حال یا سکوت می‌کنند، یا زبان انتقاد گشوده‌اند.

در آخرین جلسه‌ای که مجلس درخصوص مسائل ارزی برگزار کرد، حجت‌الاسلام بحرینی، نماینده اصولگرای مجلس صدای فردی را پخش کرد که در تماس با دفتر ارتباطات مردمی خود، انتقادات صریحی را علیه سیاست‌های کنونی مطرح کرده و تاکید می‌کرد که این رویکرد به تولیدکننده و مصرف‌کننده آسیب زده است. در این جلسه محمدرضا فرزین، رئیس‌کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت بازار ارز و تحولات اقتصاد کلان کشور ارائه کرد. همچنین وزیر اقتصاد و رؤسای کمیسیون‌های اقتصادی، صنایع و معادن و جهش و رونق تولید مجلس هم به تشریح راهکارهای خود برای کنترل نرخ ارز پرداختند.

البته بهارستانی‌ها چنین جلسه‌ای را قابل قبول نمی‌دانند و درخواست‌شان این است که جلسات پشت درهای بسته درخصوص ارز و اقتصاد به صورت زنده و در صحن علنی مجلس برگزار شود. حسینعلی حاجی‌دلیگانی، نماینده مردم شاهین‌شهر که هم برای مجلس دهم و هم برای ورود به مجلس یازدهم با حضور در لیست اصولگرایی در شاهین‌شهر بیشترین رای را آورد، یکی از نمایندگانی است که خواستار جلسه علنی بود. او درخصوص خواست نمایندگان برای جلسه فوق‌العاده مساله ارز در صحن بود و نه در دفتر رئیس مجلس، به ایلنا گفت: بله، نظر ما همین است باید می‌آمدند در صحن و شفاف مطالب بیان می‌شد، ما گفتیم که در صحن، جلسه [فوق‌العاده ارزی] برگزار شود، نگفتیم که بروید و جداگانه جلسه بگذارید. با این جلسات چند نفره جداگانه نتیجه نمی‌گیریم و الان هم که مشکلات حل نشده است. به گفته حاجی‌دلیگانی اگر قانون را رعایت می‌کردند این مشکلات را نداشتیم، بانک مرکزی قانون را رعایت نمی‌کند چه قانونی که اخیراً تصویب کردیم و چه احکامی که در برنامه مصوب شده؛ اگر این قوانین و احکام از سوی بانک مرکزی رعایت شود این مشکلات را نخواهیم داشت.

او که به نمایندگی از نمایندگان دیگر مجلس یازدهم سخن می‌گفت، تاکید کرد که ما همچنان مطالبه برگزاری جلسه ارزی در صحن را داریم و معتقدیم که همه نمایندگان باید در جریان این موضوع قرار بگیرند نه دولت فعلی نه‌ تنها برخلاف وعده‌های انتخاباتی رئیسی، اوضاع را بهتر نکرد بلکه مشکلات معیشتی مردم بیشتر شده است. پس باید گفت، ندانم‌کاری و عدم تشخیص اولویت‌ها موجب شکل‌گیری فضا برای گسست بیشتر اجتماعی و شکاف بیشتر مردم و حاکمیت شده است. اینکه یک جلسه جدا باشد.

نقدها تنها مربوط به صندلی‌های پایین مجلس نیست و هیات‌رئیسه نیز منتقد رویکردهای دولت و رویکردهای اقتصادی است. آنچنان که قالیباف در جلسه مشترک با دولتی‌ها در اظهارنظری انتقادی که کم‌سابقه نیز به نظر می‌رسد، نه‌تنها دولت را به نقدکشید بلکه ضرب‌الاجل هم برای دولت تعیین کرده است. قالیباف اما در نقد دولت تنها نیست و در همین چند جلسه برگزار شده مجلس در سال جاری بارها و بارها تریبون نمایندگان به نقد دولت باز شده است. آشفتگی بازار ارز و سکه محور اصلی انتقادات بوده که گرانی بیشتری را به زندگی و معیشت مردم وارد کرده است. به گزارش خبرآنلاین، قالیباف به‌جز صراحتی کم‌سابقه در اظهاراتش، کنایه‌هایش را نیز روانه دولت کرده است. او در این نشست با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد، گفت: «در نشست قبلی به اندازه کافی، گزارش ارائه شد و دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند. ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارائه کنیم و در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم، مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد». اشاره قالیباف به تذکرها و انتقاداتی است که طی روزهای اخیر به هیات‌رئیسه مجلس می‌شود و نمایندگان خواستار برگزار کردن جلسه‌ای با محوریت آشفتگی‌ها در بازار ارز و اثرات سوء آن بر گرانی کالاهای اساسی شده‌اند. قیمت خودرو، بازار داغ فیلترشکن‌ها، قیمت مسکن، حقوق بازنشستگان و… از دیگر محورهایی است که زمینه‌ساز انتقاد از دولت رئیسی شده است. انتقاداتی که به نظر می‌رسد دیرتر از آنچه باید، کلید خورده است و بعید نیز به نظر می‌رسد دولت رئیسی تن به اجرایی کردن خواسته‌های پارلمان‌نشینان بدهد.

او در دومین نشست بررسی مسائل ارزی که وزیر اقتصاد، رئیس‌کل بانک مرکزی و معاون پارلمانی دولت از یک‌سو و محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، سیدشمس‌الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید، عزت‌الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، محمدحسین حسین‌زاده‌بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددی مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش‌ها در سوی دیگر آن حضور داشتند، صریح و بدون تعارف به انتقاد از دولتی‌ها پرداخت و گفت که «همه اختیارهای موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند، قبول کردیم اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است». وی با اشاره به تورم کالاهای اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکردهای اقتصادی در این زمینه، گفت: «به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد. ما رویکرد اقتصادی‌مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یک‌شنبه برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند».

دیگر خبرها

  • کدام نمایندگان جلسه مجلس را تعطیل کردند؟
  • این ۳۵ نماینده مجلس باعث تعطیلی مجلس شدند
  • قالیباف: جداول بودجه برای نخستین بار به رای گذاشته می‌شود
  • قالیباف: نباید به مجلس ظلم شود، نخستین بار است که مجلس یازدهم جداول را به رأی نمایندگان می گذارد
  • ضرب‌الاجل به پاستور
  • نامه اعتراضی نمایندگان مجلس به وزیر کشور+جزئیات
  • اضافه شدن ۲۹ نفر به کادر دادگستری فلاورجان
  • دو قانون مصوب مجلس از سوی قالیباف به دولت ابلاغ شد
  • نشست خبری معاون علمی رییس‌جمهور
  • اعتراض نمایندگان به وحیدی درباره تغییرات شهرستان ری