Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-02@03:33:32 GMT

در حاشیه فهرست تیم ملی فوتبال

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۲۲۰۹۸

در حاشیه فهرست تیم ملی فوتبال

ایران اکونومیست- سرمربی کروات تیم ملی فوتبال در دومین اردوی تیمش با اتهاماتی از قبیل ارتباط با دلال‌ها و ایجنت‌های فوتبالی مواجه شده که در صورت صحت می‌تواند دودمان هر مربی را به باد دهد.

 اگر چه حدودا ۹ ماه از آغاز مربیگری اسکوچیچ می‌گذرد و او انتقادات از نحوه انتخابش به عنوان سرمربی تیم ملی را پشت سر گذاشته اما مرد کروات به تازگی چالش‌های واقعی را تجربه می‌کند؛ چالشی که در گذشته به سراغ قدیمی‌تر و برخی بزرگ‌تر از او یعنی کی‌روش، برانکو، ویلموتس، بلاژویچ، ایویچ و حتی مربیان وطنی مانند مایلی‌کهن، قلعه‌نویی، پروین و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. هم رفته است.

انتخاب فهرست محدودی از بازیکنان یکی از چالش‌های همیشگی مربیان تیم ملی است که وظیفه تکمیل پازل فکری سرمربی را برعهده دارند. شاید این یک موهبت بزرگ باشد که شمار بازیکنان آماده و در دسترس برای تیم ملی زیاد از حد باشد اما چه کسی است که در این شرایط از چالش واقعی یعنی انتقاد به فهرست بازیکنان دعوت شده جان سالم به در ببرد.

* اسکوچیچ در اول راهی که برانکو و کی‌روش رفته‌اند

همزمان با آغاز دومین اردوی تیم ملی، دراگان اسکوچیچ فهرستی را اعلام کرده که در آن، بازیکنانی مانند سردار آزمون، مهدی طارمی، علیرضا بیرانوند، علیرضا جهانبخش، مهدی ترابی، سامان قدوس، محمد محبی غایب هستند و خودش به مشکلات پیرامون درباره عدم دعوت از آن‌ها اقرار کرده است اما وریا غفوری، اشکان دژاگه، رامین رضاییان، حامد لک، مسعود شجاعی، محمدرضا خانزاده و ... بازیکنانی هستند که تا قبل از حضور این سرمربی کروات، مهره‌های ثابت تیم ملی بودند و غیبت این همه بازیکن در اردوی اخیر، منتقدانی خواهد داشت.

نخستین اتهام به همه مربیان تیم ملی حداقل در دو دهه گذشته، همکاری با دلال‌ها یا ایجنت‌های فوتبال است. از برانکو ایوانکوویچ گرفته تا کارلوس کی‌روش این وضعیت را تجربه کرده‌اند. نمی‌توان انتظار داشت که اسکوچیچ با این شائبه مواجه نشود که او هم در دعوت از برخی بازیکنان از برخی مشاورانش که مدیر برنامه یا ایجنت فوتبالی هم هستند، خط گرفته و شاید ریالی یا دلاری هم عاید او شده است.

برای یادآوری باید گفت که در هر دوره‌ای بازیکنانی بودند که هدف انتقادات قرار گرفتند و شائبه دلالی با سرمربی تیم ملی درباره حضور آن ها وجود داشت. در دوره برانکو بیشترین انتقادات به حضور بازیکنان نظیر جلال کاملی‌مفرد، محمد علوی، علی بداوی، ستار زارع و ... بود.

این فهرست را باید با کارلوس کی‌روش هم تکمیل کرد که بعد از دستاوردهای گوناگون در تیم ملی از جمله دو بار حضور متوالی در جام جهانی و ارائه بازی‌های بسیار خوب مقابل تیم های آرژانتین، پرتغال و اسپانیا، همچنان با اتهام دلالی مواجه بود. آخرین مورد محمدحسین کنعانی‌زادگان بود که می‌گفتند از طریق دلال‌ها به تیم ملی راه یافته اما حالا نه تنها تبدیل به ستون اصلی خط دفاعی پرسپولیس شده که در تیم ملی جایگاه ثابتی دارد.

* اسکوچیچ به وعده‌ات عمل کن

اسکوچیچ تافته جدا بافته نیست که از این قبیل مسائل جان سالم به در ببرد و انتظار داشته باشد برای همه انتخاب‌هایش دست بزنند و او را تحسین کنند. تنها راه باقی مانده برای اسکوچیچ همان راهی است که مربیان قبلی رفتند؛ او باید در گذر زمان ثابت کند که انتخاب‌هایش توانمندتر از چیزی بودند که طرفداران فوتبال تصور می‌کنند.

انتخاب‌های او با واکنش منفی بازیکنان سابق تیم ملی از جمله اشکان دژاگه و وریا غفوری هم مواجه شده است و قطعا با گذر زمان مخالفان بیشتری هم خواهد داشت که همه این مسائل باعث نگرانی است و ممکن است همانند گذشته نه چندان دور، باز هم به خاطر علاقه‌مندی‌های رنگی فوتبال‌دوستان، دو قطبی عجیبی در تیم ملی ایجاد شود.

اسکوچیچ در نخستین نشست خبری خود به عنوان سرمربی تیم ملی درباره انتقادات از سوی مربیان و بازیکنان و احتمال قرار گرفتن برخی در فهرست سیاه او، صراحتا اعلام کرد که نه فشار رسانه‌ها برای انتخاب بازیکن را می‌پذیرد و نه درهای تیم‌ملی را به روی انتقادات خواهد بست و هیچ گاه انتقاد بازیکنانش باعث ایجاد فهرست سیاه در مسیر انتخاب‌هایش نخواهد شد: «هیچ‌کس نمی‌تواند مرا بخرد. لیست سیاه هم ندارم. همه افرادی که در خانواده بزرگ فوتبال ایران فعالیت می‌کنند، می‌توانند درباره تیم ملی نظر بدهند و انتقاد کنند. با افراد منتقد با احترام برخورد می‌کنم.»

صحبت‌های او در نخستین روزهای مربیگری، قرار نیست فراموش شود و به نوعی سوگندنامه او به عنوان سرمربی تیم ملی است. او برای موفقیت در ایران، ابتدا باید خودش را از هر گونه مسائل حاشیه‌ای از جمله حضور مدیربرنامه‌ها و ایجنت‌ها در اطراف تیمش مصون نگه‌ دارد که اگر جز این شود، کلاهش پس معرکه خواهد بود. او بعد از این است که می‌تواند تیمش را برای هر رقابتی سختی آماده کند و با موفقیت در بازی‌های بزرگ، احترام فوتبال دوستان ایرانی را برای خود بخرد.

با تمام این مسائل، یک نکته بسیار مهم وجود دارد که شاید دلیل اصلی روانه شدن سیل انتقادات به فهرست تازه تیم ملی هم از همین ناشی شود؛ این که اگر قصد اسکوچیچ جوانگرایی، تغییر فضا، تزریق خون تازه به تیم ملی ایجاد انگیزه در سایر بازیکنانی که زیر سایه ملی‌پوشان قرار گرفته‌اند بود، چرا این زمان را برای این هدف انتخاب کرد؟

تیم ملی چند ماه دیگر باید در چند دیدار حساس و سخت برابر عراق، بحرین، هنگ‌کنگ و کامبوج قرار بگیرد که دو تای نخست بسیار دشوار خواهند بود. بنابراین عقل سلیم حکم می‌کند که در بازی دوستانه خوب و با کیفیتی مثل دیدار با بوسنی، از بازیکنانی استفاده شود که بیشترین توان و تجربه را برای دیدارهای انتخابی جام جهانی دارند. اکنون چه زمانی برای استراحت دادن به لژیونرهای با تجربه تیم ملی است؟ قرار است در کدام اردو یا بازی دوستانه - تا شروع دیدارهای انتخابی جام جهانی - از آنها استفاده شود تا تیم ملی به هماهنگی کامل و ایده‌آل برسد؟

با در نظر گرفتن این مورد خاص، باید گفت که بیشتر انتقادها از فهرست تیم ملی کاملا وارد است اما باید امیدوار بود که اتهام‌ها به سرمربی و سایر ارکان تیم ملی درست نباشد.

 

 ایسنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سرمربی تیم ملی کی روش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۲۲۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داوری: دلیل قطع همکاری با دمیر محرمانه است/زمان معرفی سرمربی جدید

جواد داوری رییس فدراسیون بسکتبال در گفت و گو با خبرنگار مهر در مورد خروجی دو نشست اخیر کمیته فنی که تا به امروز منجر به منتفی شدن ادامه همکاری با «هاکان دمیر» و همچنین انتخاب دو مربی ایرانی و دو مربی خارجی از ایتالیا و اسلوونی برای هدایت تیم ملی شده است، توضیح داد.

وی تاکید دارد که انتخاب هر یک از گزینه های داخلی یا خارجی برای تیم ملی بسکتبال همزمان معایب و مزایایی دارد که با در نظر گرفتن دو فاکتور کوتاه مدت و بلندمدت برنامه های فدراسیون در انتخاب سرمربی جدید، قابل بحث و بررسی و تعیین کننده هستند. او با تاکید بر اینکه در این مرحله از بررسی ها مسائل مالی بعد از مسائل فنی مهم و تعیین کننده است، گفت که احتمالا تا نیمه خرداد در مورد سرمربی جدید تیم ملی بسکتبال جمع بندی نهایی حاصل می شود.

خارجی یا داخلی بودن سرمربی همزمان معایب و مزایایی دارد

رییس فدراسیون بسکتبال با یاداوری اینکه برای انتخاب سرمربی جدید تیم ملی بسکتبال همزمان ۹ مربی داخلی و خارجی گزینه بودند، خاطرنشان کرد: هر دو گزینه یعنی داخلی یا خارجی بودن سرمربی جدید، معایب و مزایایی را توامان دارند. فعلا مساله مهم در جلسات کمیته فنی همین موضوع است و اینکه مزایای کدام گزینه برای تیم ملی در شرایط فعلی و با توجه به اولویت هایی که داریم، بیشتر است. مربی داخلی یا خارجی.

برای انتخاب سرمربی جدید تیم ملی بسکتبال ۴ مربی ازایران (دو مربی)، ایتالیا و اسلوونی کاندید شده اند

فاکتور تاثیرگذاری خیلی مهم است

وی ادامه داد: به طور کلی مربی داخلی نسبت به مربی خارجی شناخت بیشتری از بازیکنان و بسکتبال ایران دارد اما فاکتور تاثیرگذاری در انتخاب گزینه نهایی برای مان خیلی مهم است. همین هاست که باعث شده به قطعیتی در مورد داخلی یا خارجی بودن مربی نرسیم و فعلا ۴ گزینه را نهایی کنیم.

توجه به برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت

رییس فدراسیون بسکتبال با اشاره به برنامه های این فدراسیون که لحاظ کردن آنها درانتخاب سرمربی می تواند تعیین کننده باشد، خاطرنشان کرد: در انتخاب سرمربی دو فاکتور کوتاه مدت و بلند مدت برنامه ها را در نظر داریم. سال جاری دیدارهای باقی مانده در دو پنجره انتخابی کاپ آسیا را داریم و سال ۲۰۲۵ هم باید در خودِ کاپ آسیا شرکت کنیم ضمن اینکه از پنجره های انتخابی جام جهانی نباید غافل شویم. قطعا برد و دستیابی به آن در هر یک از این رقابت ها برای‌مان اهمیت دارد و به آن نیاز داریم.

نیازمند تیم «ب» برای ۵ سال آینده بسکتبال ملی

داوری تصریح کرد: درعین حال نباید از ۵ سال بعد و شرایط بسکتبال و تیم ملی در آن زمان غافل شد. این موضوع مستلزم آن است که یک تیم «ب» با بازیکنانی در حدود سنی و شرایط تیم ملی داشته باشیم. تیم ملی نباید محدود به یازده دوازده بازیکن باشد باید ۳۰ - ۲۵ بازیکن داشته باشیم که مدام در رقابت با هم برای تیم ملی باشند. این موضوع نیازمند داشتن تیم «ب» در کنار تیم ملی است. اینگونه می توان یک پشتوانه برای ۵ سال آینده تیم ملی داشت.

لزوم توجه به تیم های ایران نوین و پایه

وی در این رابطه خاطرنشان کرد: امسال نه اما حداقل از سال دیگر باید تیم «ب» اینچنینی را داشته باشیم. برای تشکیل این تیم و پشتوانه سازی برای آن باید تیم «ایران نوین» را آماده در اختیار داشته باشیم و برای این تیم هم باید به تیم های پایه بهای زیادی داد و در این رده فعالیت داشت. همین الان فدراسیون روی برنامه استعدادیابی و استعداد پروری تا رده ۲۰۱ - ۲۰ سال متمرکز شده است که با استقبال بالای خانواده و پای کار آمدن آنها همراه بوده است.

قهرمان نه اما می توانیم جزو ۴ تیم برتر آسیا شویم

رییس فدراسیون بسکتبال با تاکید بر اینکه تشکیل و رسیدگی به تیم های پایه، ایران نوین و «ب» در قالب برنامه بلند مدت میسر می شود، گفت: نمی گویم با اجرای این برنامه ها قهرمان آسیا می شویم اما می توانیم دوباره جزو چهار تیم برتر قاره آسیا شویم و در این سطح با حریفان رقابت داشته باشیم.

جواد داوری می گوید با اجرای درست و به موقع برنامه ها می توان جزو چهار تیم برتر آسیا شد اما باید قهرمانی در آسیا را فراموش کرد

قهرمانی بسکتبال در آسیا را فراموش کنیم

داوری در این زمینه به قهرمانی سال های تیم ملی بسکتبال در آسیا که با نسل طلایی به دست آمد، اشاره کرد وگفت: فراموش کنیم که بسکتبال ایران زمانی قهرمان آسیا بوده است. امروز نمایندگان استرالیا و اقیانوسیه هم به تیم های شرکت کننده در قاره آسیا اضافه شده اند و با حضور اینها قهرمانی واقعا سخت تر از قبل شده است. به خصوص که پیش از این تمرکز روی تیم های پایه کم بوده و همین مسئله دلیل عمده بخشی از مشکلات امروز در رده ملی شده است.

باید بیشتر از همیشه تلاش می شد

وی تاکید کرد: برای رقابت با سایر تیم ها غیر از نمایندگان استرالیا و اقیانوسیه باید بیشتر از همیشه و قبل تلاش می کردیم، باید در تیم های پایه بیشتر کار می شد و پشتوانه سازی لازم انجام می شد تا امروز برای این رقابت مشکلی نداشته باشیم. همه اینها در انتخاب سرمربی تعیین کننده است.

دلیل عدم ادامه همکاری با دمیر محرمانه است

رییس فدراسیون بسکتبال در ادامه در مورد «هاکان دمیر» و آنچه منجر به عدم تمدید قرارداد با این مربی ترکیه ای شد، گفت: اعضای کمیته فنی به این جمع بندی رسیدند، آنچه منجر به این تصمیم گیری شد محرمانه است و نمی توان در مورد آن صحبت کرد اما خیلی موارد منجر به این تصمیم شد. باید از اعضای کمیته فنی تشکر کرد که با صراحت همه موارد را مطرح کردند و کمک فکری برای تصمیم گیری شدند.

دمیر از بسکتبال ایران طلبکار است

داوری در عین حال تاکید کرد: قرارداد هاکان دمیر تا پایان ماه مِی ادامه دارد. بعد از آن قراردادش دیگر تمدید نمی شود. این مربی هم هنوز هم طلبی بابت قراردادش دارد که به موقع پرداخت می شود و تسویه حساب کامل را برای اتمام قراردادش خواهیم داشت.

رییس فدراسیون بسکتبال اعتقاد دارد دلایل کنار گذاشتن «دمیر» از راس تیم ملی محرمانه است اما او هنوز قراردادی دارد که تمدید نمی شود

آنچه منجر به کاندیدا شدن مربیان ایتالیایی و اسلوونیایی شد

وی همچنین در مورد انتخابی دو مربی ایتالیایی و اسلوونیایی از میان ۵ گزینه خارجی مطرح برای هدایت تیم ملی و آنچه منجر به این انتخاب شد، گفت: هاکان دمیر یکی از گزینه های خارجی بود که کنار گذاشته شد. از میان چهار گزینه دیگر هم، این دو مربی رزومه متفاوتی داشتند. «رادوان تریفانوویچ» مربی اهل اسلوونی سابقه خیلی خوبی در زمینه مربیگری دارد. «مارکو راموندینو» هم مربی تاثیرگذاری در بسکتبال ایتالیا بوده که مربی تیم زیر ۲۳ سال کشورش هم بوده و است.

مربیانِ کاندیدا متناسب با برنامه های کوتاه و بلندمدت فدراسیون هستند

رییس فدراسیون بسکتبال در بخشی از این گفت و گو خاطرنشان کرد: فدارسیون بر اساس برنامه های کوتاه مدت و بلند مدتی که دارد باید انتخابی نهایی را داشته باشد. دو مربی ایرانی و دو مربی خارجی که کاندیدای نهایی هدایت تیم ملی شده اند نیز هر یک ویژگی و خصوصیاتی متناسب با این برنامه دارند. یعنی یک مربی ایرانی و یک مربی خارجیِ کاندید برای برنامه کوتاه مدت و دو ایرانی و خارجی دیگر برای برنامه بلند مدت مناسب هستند.

معرفی سرمربی جدید تا نیمه خرداد

داوری در مورد زمان نهاییِ انتخاب سرمربی جدید تیم ملی بسکتبال گفت: فعلا که درگیر رقابت های لیگ برتر هستیم و به دلیل لزوم پایان مسابقات برای مذاکره با مربیان داخلی، باید فعلا در این زمینه صبر کنیم. مذاکره با مربیان خارجی اما در دستورکار بوده و استارت آن زده شده است. تا نیمه خرداد انتخاب نهایی صورت می گیرد.

مسایل مالی فعلا مهم نیست

رییس فدراسیون بسکتبال در پایان در مورد مسائل مالی و اینکه چقدر در انتخاب نهایی تعیین کننده است، گفت: فعلا ملاک ما برنامه ها و مسائل فنی است و اینکه اول در مورد خارجی یا داخلی بودن مربی به نتیجه برسیم و همزمان موضوع اولویت قراردادن برنامه کوتاه مدت یا بلند مدت و تطابق هر یک از انها با گزینه های موردنظر را مدنظر داشته باشیم. الان بحث مالی مهم نیست.این موضوع بعد از مسائل فنی اهمیت دارد.

کد خبر 6093809 زینب حاجی حسینی

دیگر خبرها

  • معرفی سرمربی جدید بایرن مونیخ پس از بازی برگشت مقابل رئال مادرید
  • ویسی:فدراسیون و سازمان لیگ عرضه ندارند شورای امنیت وسط بیاید
  • هاینر: رانگنیک انتخاب خوبی برای بایرن مونیخ است
  • داوری: دلیل قطع همکاری با دمیر محرمانه است/زمان معرفی سرمربی جدید
  • دلهره‌های سرمربی پرسپولیس در آستانه نبرد با سپاهان
  • توضیحات اصولی درباره انتخاب سرمربیان، VAR و جانشین مطهری
  • سرمربی پرتغالی سپاهان پس از مسلمان شدن چه نامی را انتخاب کرد
  • جلالی: ۳ گزینه سرمربیگری را برای هر رده ملی در نظر داریم
  • تابش‌نیا: صرفاً شاهین‌طبع گزینه سرمربیگری تیم ملی بسکتبال نیست
  • شایعه داغ در اصفهان؛ «محمد» نام جدید ژوزه مورایس؟