Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-27@21:07:18 GMT

مسیر دشواری که عربستان در پیش دارد

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۲۲۵۶۲

برخی کشور‌های عربی مثل عربستان و مصر در روش‌های خود به دموکراسی پایبند نیستند. در دوران ترامپ این کشور‌ها می‌دانستند که هر قدر دست به سرکوب مردم خود بزنند، مورد حمایت واشنگتن هستند، اما با آمدن  بایدن انتظار می‌رود، شرایط دچار تغییرات زیادی شود. خبرگزاری میزان _ روزنامه ایران نوشت: برای کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس گرفته تا کشور‌های عربی شمال آفریقا، پا گذاشتن «جو بایدن» به کاخ سفید، پر معنا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  به گزارش «فارن پالیسی»، زمانی که «جو بایدن» در نخستین شب پس از انتخابات ریاست جمهوری امریکا گفت: «دموکراسی کار خود را می‌کند»، این جملات نه فقط برای امریکایی‌ها که برای بسیاری از کشور‌های جهان معنادار بود. درست همان طور که کسانی که در امریکا قایل به دموکراسی هستند، از این سخن به وجد آمدند و آن‌های دیگر به خشم، در عرصه جهانی نیز نظام‌هایی که در روند دموکراسی در کشور خود دچار، اما و اگر‌هایی هستند، از این سخنان در اندیشه فرو رفتند.   مصر و عربستان نمونه‌ای از این موارد بودند که بر اساس آن می‌توان درک کرد، چرا در واکنش به اعلام پیروزی بایدن، با تأمل رفتار کردند. در مصر «عبدالفتاح السیسی»، و در عربستان «محمد بن سلمان» که در روش‌های خود به اصول دموکراسی پایبند نیستند، در دوره «ترامپ» می‌دانستند که هر قدر دست به سرکوب مردم خود بزنند، مورد حمایت واشنگتن هستند و با چالشی جدی مواجه نخواهند شد؛ بنابراین گزارش، در طول چهار سال ریاست جمهوری «ترامپ»، طرفداران دموکراسی و حقوق بشر، در فضایی جهانی نگران کننده‌ای فرو رفتند و خود را بدون ابزار‌های لازم برای مقابله با نظام‌هایی که حقوق بشر را نادیده می‌گیرند، حس کردند. مثلاً سال ۲۰۱۸ زمانی که وزیر خارجه کانادا، خواهان آزادی دو زندانی سیاسی در عربستان شد، با همه واکنش‌های تندی که نشان داد، بخاطر حمایت «ترامپ» از عربستان، نتوانست به نتیجه دلخواه برسد.   همان طور که در ماجرای قتل جمال خاشقچی نیز عربستان بدون هیچ گونه مجازات جهانی، در پرتو حمایت‌های واشنگتن به اقدامات خود علیه روزنامه‌نگارانش ادامه داد. اما اکنون با پیروزی «جو بایدن» در انتخابات امریکا، انتظار می‌رود، شرایط دچار تغییرات زیادی شود. به گزارش «الجزیره»، هرچند «بایدن» هنوز سیاست‌های خود درباره مناقشات خاورمیانه را به طور مشخص اعلام نکرده، اما به نظر می‌رسد، مشابه همان چیزی باشد که دردوره اوباما شاهد بودیم. یعنی کناره‌گیری امریکا از مناقشات خاورمیانه. با این حال به نظر نمی‌رسد «بایدن» علاقه‌ای به دولت سازی و یا سرنگونی  دولتی در خاورمیانه داشته باشد. ضمن اینکه او در کمپین‌های خود به طور مشخص اعلام کرده بود که در سیاست‌های خاورمیانه‌ای خود از جمله با عربستان و امارات، مطابق منافع امریکا حرکت خواهد کرد. او گفته بود که نمی‌تواند خودکامگی‌ها و نقض حقوق بشر را نادیده بگیرد و همچنین سیاست چک سفید برای عربستان را که از سوی ترامپ انجام می‌شد، محکوم کرده بود.   بایدن اول اکتبر در دومین سالگرد قتل خاشقچی گفته بود که اگر رییس جمهوری شود، روابط با عربستان را دوباره بازنویسی می‌کند و ارزش‌های امریکا را در خرید وفروش نفت و سلاح در نظر می‌گیرد. رییس جمهوری منتخب  امریکا اگر بخواهد سیاست‌های تسلیحاتی درمورد عربستان را مورد تجدید نظر قرار دهد، این امر می‌تواند بر جنگ یمن هم تأثیر بگذارد.   بیشتر بخوانید: آمریکای دوپاره و جنگ بر سر حضور در کاخ سفید   نتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود. برچسب ها: عربستان آمریکا دموکراسی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: عربستان آمریکا دموکراسی کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۲۲۵۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سکوت بلینکن درباره دستگیری ۵۵۰ دانشجو و ادعای دموکراسی در آمریکا

 آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، روز جمعه به وقت محلی مدعی شد تظاهرات در دانشگاه‌های آمریکا به دلیل جنگ در غزه نشانه دموکراسی آمریکایی است.

بلینکن در نشستی خبری در چین در پاسخ به سئوالی درباره اعتراضات دانشجویی در آمریکا درباره غزه مدعی شد درک می‌کند که این جنگ «احساسات پرشوری» را برانگیخته است و دولت بایدن تمام تلاش خود را برای توقف جنگ انجام می‌دهد.

بر اساس گزارش رویترز، از شروع اعتراض ها به جنگ اسرائیل در غزه با عنوان «جنبش همبستگی با غزه» از دانشگاه کلمبیای نیویورک آمریکا و سرایت آن به سایر دانشگاههای آمریکا حدود ۵۵۰ نفر دستگیر شده اند.

وزیر خارجه دولت بایدن گفت: «در کشور ما، این یکی از ویژگی‌های بارز دموکراسی است که شهروندان می‌توانند دیدگاه‌ها، نگرانی‌ها و خشم خود را در هر زمانی که بخواهند ابراز کنند و به باور من این تجلی قدرت کشور و قدرت دموکراسی است.»

بلینکن در عین حال از اینکه در این تجمعات، دانشجویان به جنبش حماس اعتراض نکرده اند، به آنان انتقاد کرد و گفت که در این اعتراض ها «آن چنان در مورد حماس سکوت شده است که گویی حتی بخشی از ماجرا نیست.»

وزیر خارجه آمریکا همچنین در گفتگو با شبکه خبری سی ان ان آمریکا پس از سفر سه روزه به چین در پاسخ به سوالی درباره تظاهرات حامی فلسطین که در روزهای اخیر در دانشگاه‌های آمریکا مدعی دفاع از حق اعتراض آمریکایی‌ها شد و گفت که مواردی وجود داشته است که عبارات واضحی از یهودستیزی وجود داشته است، اما «اعتراضات فی نفسه یهودستیزانه نیستند».

بلینکن گفت: «آنچه که ما نیز می‌بینیم، مردم، جوانان، افراد از طبقات مختلف است که بسیار پرشور هستند و احساسات بسیار قوی درباره (درگیری) دارند.»

او همچنین بر اهمیت چنین بیانی در دموکراسی ها تاکید کرد. او گفت: «در کشور، جامعه و دموکراسی ما، اظهار نظر در مورد آن، هم مناسب است و هم محافظت می‌شود».

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • بایدن: قصد دارم با ترامپ مناظره کنم
  • «انقلاب میخک» پرتغال که منجر به دموکراسی در این کشور شد را بشناسیم
  • سکوت بلینکن درباره دستگیری ۵۵۰ دانشجو و ادعای دموکراسی در آمریکا
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان افشا شد
  • افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان
  • ژنرال انگلیسی: اوکراین با جنگ دشواری مواجه است
  • جو بایدن به زودی می‌میرد | دلیل پیروزی احتمالی ترامپ مشخص شد
  • بایدن یا ترامپ؟ / کدام نقاط ابهام، سرنوشت کاخ سفید را غیرقابل پیس‌بینی کرده؟