Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@07:48:30 GMT

خداحافظی با زخم‌های دیابت و بستر

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۲۲۶۳۵

خداحافظی با زخم‌های دیابت و بستر

ایسنا/همدان «لارودرمانی» یا «ماگوت‌تراپی» شیوه ای برای درمان زخم های مزمن از جمله زخم بیماران دیابتی است. در واقع لارو، به همان نوزاد کرمی شکل برخی از حشرات گفته می شود که در بدو تولد علاقه بسیار زیادی به تغذیه دارند. غذای لاروها، بافت‌های مرده زخم‌ها هستند و با خوردن این بافت های متعفن و آلوده سبب بهبودی زخم می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لارو مگس‌ها پس از کشت و پرورش در آزمایشگاه، به‌ صورت پانسمان روی زخم قرار گرفته و با خوردن عفونت و بافت‌های نکروز شده زخم و ترشح آنتی بیوتیک بر روی آن به ‌تدریج سبب بهبود می شوند. زمانی که لارو کرمی‌شکل است، توانایی خوردن بافت نکروز شده را دارد. در ضمن لاروها باید استریل باشند تا عفونت جدید به زخم‌ها وارد نکنند. بسته به وسعت آسیب زخم به بدن، بین یک تا شش هفته زخم بهبود می یابد.

در جریان درمان، پانسمان لارو را عوض می‌کنند و تعویض سه روز یک بار لاروها ضروری است. عدم نیاز به جراحی و برداشتن بافت های عفونی، عدم نیاز به بستری شدن در بیمارستان ها، طول درمان کوتاه و هزینه کم از جمله مزایای این روش درمانی است.

فعالیت هسته فناور لارودرمانی در دانشگاه آزاد ملایر

مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر به سیاست های کلی دانشگاه آزاد در جهت تبدیل شدن به دانشگاه کارآفرین اشاره کرد و گفت: در مرکز رشد دانشگاه آزاد واحد ملایر از ایده های نوآورانه و فناورانه حمایت می شود و با توجه به نیازهای جامعه، صاحبان ایده می توانند با مراجعه به این مرکز، پس از داوری و تأیید نهایی شورای مرکز رشد، از امکانات دانشگاه به منظور تجاری سازی طرح و ایده های نوآورانه خود بهره مند شوند.

محمدرضا میرزایی‌پور در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به حمایت های مادی، علمی و پژوهشی این مرکز از طرح ها و ایده های ارائه شده تصریح کرد: مرکز رشد دانشگاه آزاد واحد ملایر، پل ارتباطی صاحبان طرح و ایده در شهرستان با خانواده بزرگ دانشگاه آزاد است تا این صاحبان ایده بتوانند از امکانات دانشگاهی سراسر کشور برای تجاری سازی طرح های خود که سه تا پنج سال زمان‌بر است، استفاده کنند.

وی با بیان اینکه تأکیدات مقام معظم رهبری در زمینه «جهش تولید» سرلوحه کار مرکز قرار گرفته است، مطرح کرد: هم اکنون دو شرکت دانش بنیان و دو هسته مستقر در مرکز رشد دانشگاه فعال است و دو هسته دیگر در حال استقرار و دو شرکت نیز در حال تبدیل شدن به شرکت های دانش بنیان هستند.

میرزایی پور از آغاز فعالیت هسته فناور لارودرمانی در این مرکز از اواسط سال ۹۷ خبر داد و یادآور شد: شرکت ریز درمان‌گران کوچک طبیعی با مدیریت دکتر آرش جعفری از سال ۹۷ در دانشکده علوم پزشکی مستقر شده و به تولید لاروهای استریل حشره «لوسیلیا سریکاتا» مشغول است.

وی با بیان اینکه مرکز تولید لارو در دانشکده علوم پزشکی ملایر مستقر و کلینیک درمان زخم با استفاده از این لارو ها در مرکز استان راه اندازی شده است، گفت: لارودرمانی یکی از روش های درمان زخم های مزمن مثل زخم های دیابتی است که ممکن است به قطع عضو کشیده شود یا زخم های بستر که درمان آنها طولانی و برای بیمار رنج آور است.

نجات بیش از ۴۵۰ بیمار دیابتی از قطع عضو

مدیرعامل شرکت ریز درمان‌گران کوچک طبیعی نیز به خبرنگار ایسنا گفت: لارودرمانی یکی از روش های درمان زخم های مزمن است که با استفاده از مرحله نوزادی یک حشره خاص به نام «لوسیلیا سریکاتا» انجام می شود، در واقع لاروها بافت های عفونی را به عنوان ماده غذایی برداشته و سرعت ترمیم زخم را تا چندین برابر افزایش می دهند و نیز سبب افزایش خون رسانی به بافت می شوند.

دکتر آرش جعفری با بیان اینکه کارآیی لاروها در سطح زخم با ترشح آنتی بیوتیک های طبیعی بیشتر می شود، اظهار کرد: از سال ۹۷ مرکز تولید لارو در دانشگاه آزاد واحد ملایر و کلینیک درمان زخم با استفاده از این لاروها با عنوان کلینیک مهدیه در شهرستان همدان راه اندازی شد و تاکنون بیش از ۴۵۰ بیمار با این روش تحت درمان قرار گرفتند که ۹۵ درصد این افراد بهبودی کامل خود را به دست آورده و از قطع عضو در آنها جلوگیری شده است.

وی به روند تولید لاروهای استریل پرداخت و اظهار کرد: لاروهایی که توسط مگس های بالغ تولید می شود پس از استریل و بسته بندی، به منظور استفاده در روند درمان به کلینیک مهدیه همدان منتقل می شوند.

مسئول کلینیک زخم همدان با بیان اینکه فعلاً مرکز تولید لاروها در شهرستان ملایر فعال است و مجوزهای اولیه برای راه اندازی سلامتکده طب سنتی اخذ شده است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر در آزمایشگاه تولید این لاروها سه نفر مشغول به کار هستند و راه اندازی سلامتکده تأثیر بسزایی در ایجاد اشتغال در این زمینه خواهد داشت.

جعفری همچنین افزایش آگاهی افراد از این روش درمانی را ضروری دانست و گفت: مراجعه به موقع بیماران تأثیر بسزایی در کاهش هزینه های درمانی آنها و افزایش احتمال بهبودی در مدت زمان کمتر خواهد داشت.

سلامتکده طب سنتی در دانشگاه آزاد ملایر راه‌اندازی می شود

در ادامه مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر از اخذ مجوز تأسیس سلامتکده طب سنتی خبر داد و گفت: این سلامتکده قرار است در دانشکده علوم پزشکی واقع در بلوار سردار حاج قاسم سلیمانی(جاده سلامت) تأسیس شود که موافقت های اصولی آن اخذ شده و به دنبال پروانه بهره برداری آن هستیم که بخشی از این سلامتکده به لارودرمانی اختصاص خواهد یافت.

وی به مزایای تأسیس این سلامتکده علاوه بر سلامت بیماران که در اولویت است، اشاره و خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه بسیاری از بیماران تحت درمان  به روش لارودرمانی خارج از استان همدان هستند، این سلامتکده می تواند در زمینه توریسم درمانی و نیز درآمدزایی برای سیستم بهداشت و درمان شهرستان مؤثر باشد.

استقرار هسته فناور تولید زالو طبی استریل در دانشگاه آزاد ملایر

میرزایی پور همچنین از استقرار هسته فناور تولید زالو طبی استریل در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر خبر داد و گفت: با توجه به اینکه بسیاری از زالوهای مورد استفاده در سطح استان و یا کشور استریل نیست و از طرفی در صورت آلودگی این زالوها، فرد با مشکلات جدی مواجه خواهد شد، تصمیم گرفتیم این هسته را در دانشگاه فعال کنیم و در حال اخذ مجوزهای استقرار این هسته به کمک معاونت ویژه فرمانداری ملایر هستیم تا در نهایت بتوانیم از این زالوهای استریل در سلامتکده طب ستنی استفاده کنیم.

وی در بخش دیگری به شرکت پویا پژوهان افرند غرب که در تولید دستگاه های توانبخشی فعال است، اشاره و تأکید کرد: این شرکت که در زمینه تولید محصولاتی برای استفاده افرادی با ضایعه نخاعی فعالیت می کند، تاکنون افزون بر ۱۵ محصول از جمله دستگاه ماساژور عضلات، دستگاه گرمکن عضلات، یک نمونه دستگاه تنفس مصنوعی و دستگاه ماساژ عضلات مچ پا تولید کرده است.

وی ادامه داد: با توجه به حساسیت دستگاه های توانبخشی و فیزیوتراپی ما به دنبال اخذ مجوز برای تجاری سازی محصولات این شرکت از مراجع بهداشتی درمانی و بهزیستی هستیم ضمن اینکه مدیریت این شرکت را یکی از دانشجویان فارغ التحصیل دانشگاه آزاد اسلامی ملایر بر عهده دارد و با توجه به اینکه همسر وی دچار آسیب نخاعی شد، از دستگاه های تولید شده تاکنون در زندگی خود استفاده کرده است.

مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر در پایان به استفاده از تولیدات گیاهان دارویی ارگانیک تولید شده در گلخانه دانشگاه در بخش دیگری از سلامتکده طب سنتی اشاره کرد و یادآور شد: بخش های دیگری نیز با توجه به نیاز جامعه در زمان راه اندازی به سلامتکده اضافه خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها دیابت قطع عضو زخم بستر لارو لارو درمانی دانشگاه آزاد اسلامي مركز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر مرکز رشد دانشگاه آزاد سلامتکده طب سنتی دانشگاه آزاد راه اندازی تولید لارو هسته فناور درمان زخم زخم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۲۲۶۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه و ارتقا مراکز درمانی موقوفه از اولویتهای سازمان اوقاف است

حجت الاسلام احمد شرفخانی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه در این چند سال اخیر نسبت به ساخت پروژه های مختلف درمانی اقدامات مختلفی انجام دادیم، افزود: با تلاش دانشمندان و شرکت های دانش بنیان و با حمایت و مشارکت سازمان اوقاف، تولیدات مختلفی در راستای رفع نیاز در عرصه تجهیزات درمانی گام های بلندی برداشتیم و امروز یکی از مهمترین اولویتهای سازمان، توسعه و ارتقاء مراکز درمانی موقوفه و خیریه است اما باید این نکته مهم را عرض کنم.

وی ادامه داد: در رابطه با توسعه و ارتقاء مراکز درمانی موقوفه و خیریه در کشور با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با چالش های جدی مواجه هستیم و متاسفانه بعضی ها با برخوردهای غیر حرفه ای و اقدامات خودسرانه، مانع اقدامات خیرخواهانه در توسعه بهداشت، سلامت و درمان در کشور می شوند و بجای اینکه از تلاش و ظرفیت خیرین و واقفین برای خدمت رسانی درمانی مطلوب به مردم استقبال کنند و تسهیل گر این امور باشند با کمال تاسف باید بگویم مانع امر خیر در امر بهداشت و درمان شده اند که باید مسئولین وزارت بهداشت تدبیر جدی بیاندیشند هرچند تعداد این مسئولین کم هم باشد اما اثر منفی خود را گذاشته وخواهد گذاشت.

شرفخانی اضافه کرد: ۱۰۲۳ کودک بی سرپرست و بد سرپرست در مراکز نگهداری موقوفه به صورت شبانه روزی نگهداری می شوند و ساماندهی موقوفات و مراکز نگهداری ایتام و شروع ساخت مراکز نگهداری کودکان بی سرپرست از برنامه های راهبردی مرکز امور خیریه سازمان است.

رییس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه یادآور شد: هدف از برپایی نمایشگاه دستاوردهای وقف که اخیراً برپا شد نشان دادن دستاوردهای نهاد وقف بر اساس کارکردهای فرهنگی، مذهبی، اجتماعی، اقتصادی، علمی و پژوهشی، بهداشت و سلامت و درمان و … برای مردم عزیز علی الخصوص نخبگان و جامعه هدف بود.

وی همچنین تصریح کرد: یکی از اهداف این نمایشگاه نشان دادن دستاوردهای نهاد وقف بر اساس سیاستگذاری و راهبری و مدیریت سازمان اوقاف در توسعه و پیشرفت کشور در عرصه های مختلف با توجه به کارکردهای وقف و نیات واقفین خیراندیش با مشارکت مردم بوده است. در دوران مدیریت اخیر در سازمان اوقاف، رویکرد سازمان مبنی بر استفاده از ظرفیت نخبگان در ساختار شرکت های دانش بنیان در تخصص های مختلف جهت ارتقاء بهره وری موقوفات بوده است تا از این طریق علاوه بر افزایش بهره وری موقوفات، در توسعه و پیشرفت های اقتصادی و رشد تکنولوژی و رفع نیازهای ضروری جامعه نقش آفرینی موثری داشته باشد.

شرفخانی ادامه داد: در این راستا مرکز نوآوری نوفل لوشاتو راه اندازی شده و همچنین مشارکت با شرکتهای شتابدهنده و دانش بنیان در اولویت های سازمانی قرار گرفت وبر اساس ظرفیت های های وقف از جمله در موضوعات کشاورزی، دامپروری، تجهیزات مورد نیاز مراکز درمانی و ارتقاء درمان و سلامت و تولید محصولات مختلف مورد نیاز با شرکت های دانش بنیان مشارکت کردیم که این روزها شاهد گزارش تولیدات و اقدامات این شرکتها به صورت تولید انبوه در نمایشگاه بودیم و قطعاً افزایش درآمد موقوفات بر اساس این ظرفیتها، در افزایش و گستردگی اجرای نیات واقفین خیراندیش موثر خواهد بود.

وی عنوان کرد: بخشی دیگر از این نمایشگاه به فعالیت های داخلی سازمان مربوط است که یکی از غرفه ها به مرکز امور خیریه اختصاص داشت که بخش اجرای نیت خیرخواهانه واقفین خیراندیش و فعالیت های حوزه خیریه سازمان را تحت پوشش قرار داد. مرکز امور خیریه سازمان نیز همانطور که در عنوان سازمان آمده (سازمان اوقاف و امور خیریه) به امور خیریه قبلاً کمتر پرداخته می شد که در این چند سال اخیر به صورت جدی تر به مقوله امر خیر توجه شده است و رویکرد سازمان توسعه و تقویت فعالیتهای امور خیریه با استفاده از ظرفیت و مشارکت مردم به ویژه تشکلها و شوراهای خیریه بوده است.

رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: مرکز امور خیریه چهار وظیفه اصلی دارد. شامل مراکز درمانی موقوفه، مراکز نگهداری و دارالایتام موقوفه، بخش تشکل های مردم نهاد و بخش کمک به نیازمندان و افراد آسیب پذیر اعم از ایتام، محرومان و فقرا و آزادی زندانیان، کمک هزینه ازدواج و کمک به دارو درمان بیماران است. همچنین کمکهای عمومی مانند ارسال بسته معیشتی به نیازمندان از سوی این بخش انجام می شود.

حجت الاسلام شرفخانی عنوان کرد: به منظور تولید دانش در حوزه امر خیر و ارتقاء مدیریت تشکلهای مردمی برنامه های مختلفی از جمله همایش خیر ماندگار و نشست های تخصصی برگزار شده و در این راستا بحث ارزیابی و رتبه بندی خیریه ها یکی از موضوعات مهمی است که با مشارکت نهادهای حکمرانی امر خیر و تشکل های مردمی شروع شده است و بر همین اساس در حال تدارک جشنواره ای هستیم که در سال جدید به صورت ملی برگزار خواهد شد.

کد خبر 6093203 فاطمه علی آبادی

دیگر خبرها

  • افتتاح بیمارستان درمان تالاسمی در ننگرهار
  • 3 پیشنهاد برای بهینه‌سازی عملیات توزیع در حوزه لجستیک و تجارت الکترونیک
  • یک مرکز غیرمجاز درمانی و سقط جنین در یزد پلمب شد
  • راه دستیابی به قله به دانشجویان آموزش داده شود
  • پلمب یک مرکز غیرمجاز درمانی و سقط‌ جنین در یزد
  • پلمب یک مرکز غیرمجاز درمانی و سقط جنین در یزد
  • توسعه و ارتقا مراکز درمانی موقوفه از اولویتهای سازمان اوقاف است
  • تجلیل از ۳۰ نفر از جامعه کار و کارگری گیلان
  • مطالعه استفاده از نانوذرات در درمان سرطان ریه در مرکز لیزر و پلاسمای اهواز
  • دانشگاه بنگاه اقتصادی نیست/ لزوم تولید دانش کاربردی برای تبدیل به سرمایه